Dressyrlektion för Cissi

Idag red jag dressyrlektion för Cissi. Lyckades hitta ett någorlunda fungerande plats att rida på i Mörtnäs hagar (ängar). Det var verkligen välbehövligt att träna för någon! Han blir ju så mycket vingligare och ostadigare utan väggar.Iallafall så tränade vi mest i traven. I början så tränade vi på att han skulle gå så rakt som möjligt där man kunde rida rakt och sen på volterna ska han inte skuta in rumpan och vika sig elr tvära, skuta ut bogen och allt vad han gör, bara gå på spåret som är tänkt.

Ibland så stänger han av och blir stum och stel i hela han så får man ingen kontakt med honom och man får bara vänta ut. När det blir så är det ju inte så kul och då spänner jag mig då blir rörelserna och allt ryckigt, hårt/stumt. Men idag när det hände så red vi bort det genom att när han då börjar fokusera på annat, bara upprepa och upprepa tills han tröttnar på sitt och lyssnar på mig. Det är alltså tålamod som gäller. I vänstervarv efter ett tag när han släppte sig blev han jättefin, följsam och mjuk!

Vi tränade även lite på bogen in, mest för att jag ska hitta taktien, rytmen och timingen. Känna att jag sitter rakt i sadeln, har så stadig kontakt som möjligt och känna vad jag gör, behöver göra mer och inte behöver göra alls. Och framförallt inte fastna i det jag gör, t.ex. så har jag lätt för att hålla kvar för mycket i inner hjälperna så att han får lättare att rinna ut på yttersidan. Det gick bättre än jag trodde det skulle göra.

Sen red vi lite övergångar och i slutet satte han alla helt klocrent! Han har en helt annan framåtbjudning ute, han tänker inte lika mycket bakåt och när man vill att han ska sakta av så tänker han inte tvärstopp/sätta sig på rumpan. Så vi red inte så mycket övergångar eftersom det gick så bra. Sen gjorde vi bara en framdelsvändning och det var den bästa hittils av dom alla! Tror det beror en del på framåtbjudningen men även jag kännde att jag timade rätt med min hjälper! Är nöjd! :)


Bild från senaste träningen (inte denna dårå).

Min dag idag

Idag så började min dag väldigt tidigt på morgonen för att kunna rida innan det skulle bli för varmt. Red lektion för Cissi från 9-10 men mer om det sen. Efter jag ridit så när jag fixat klart och duschat honom så gick jag ner och släppte ut honom i hagen.

Sen gick jag upp igen för att smörja all läder utrustning och göra lite annat smått och gott. När jag var klar åkte jag hem, var hemma runt 2. Var så trött så somnade på bussen och direkt nr jag kommit hem. Så nu har jag vilat och ätit lunch. Senare ska jag träffa william.


Onsdagens dressyrpass

Igår red jag till mörtnäs hagar och dressyrade. Red först på en äng där jag inte ridit förut men gav upp efter ett tag eftersom det är så himla svårt att hitta ridvägar! Jag fick liksom gå på en konstig halv fyrkant halv volt för det höga gräset. 

Där var han jättejobbig, tvärade, sköt ut bogen osv. Blev irriterad och då blev det bara värre. Så när jag bytte till den andra stora ängen där vi brukar rida så tog jag och galopperade runt 2 varv utan krav bara fart. För att släppa det som hänt och ta nya tag och börja om. 

Det funkade och han vart hur fin somhelst!!! I högergaloppen behövde jag bara hålla stadig kontakt och så gick han i en jättefin rund form! :D i vänster gick det stundals lika bra som det brukar vanligtvis i höger!? Idag gick det överbra i höger! 

Sen i traven vart han kanonfin verkligen tog ut steget också. Han behöll även formen under ALLA övergångar i slutet, till och med från galopp till trav!! Även om det gick väldigt fort i traven sen men huvudsaken var formen då! Sammanfattningsvis då var början av ridpasset var hemskt men i slutet helt amazing! Så slutet gott allting gott. Är jättenöjd nöjd med ponnyplutten! :)

































































Smakprov

Har inte hunnit blogga och kommer göra det imorgon ist. Men här kommer ett smakprov från dagens ridpass. Red dressyr i mörtnäs hagar. Hade grymmaste outfiten ;)


Min Sadel

Nu har jag äntligen tagit reda på vad jag har för sadel. Det är en "Spring tree flexible points" 16½ made in england.


Ljuvliga sovmorgon

Åh idag har jag äntigen fått sova lite längre på morgonen! Så skönt, för jag sover bäst då. Har supersvårt att somna på kvällarna, antar att man kan kalla mig för nattmänniska då? Ska snart gå till stan och prova en hjälm, senare idag ska jag till stallet och rida mitt på dan... För klockan 5 ska patchsien få nya skor på tassarna! Efter det ska jag hem fort och träffa kompis :)


Jag och Melissa

Man kan aldrig få nog!

Idag så shoppades det lite på hööks en snabbis. Var jättenära på att köpa magic brush borstarna men väntar nog med det ett tag till. Det jag fick med mig hem var iaf:

röda ridbyxer (helskodda)
gummiplattor
grimma + grimskaft


Resterande aktiviteter för dagen

Kom nyss hem efter en lång dag! På eftermiddagen red jag ut med Tuva. Vi red samma skritt-galopp runda som igår med Mathilda. Red barbacka igen på hacket och han skötte sig väl bra antar jag. Gjorde bara ett sånthär patch-hopp men annars galopperde vi rätt lungt idag. Inge rejs eller så. Det var mysigt ändå.

Sen runt halv 8 så red jag Tuva och Mathilda ner till en liten strand för att bada med hästarna. Men tyvärr var det några människor där så vi kunde inte gå ner just där. Men så försökte vi gå ner på ett annat ställe men det var sunkmark på sidorna. Jag fick ut Patch så att vattnet nudda hans mage och mina fötter, men han sjönk ner en gång på sidan och efter det vart han rädd och ville inte mer.

Så vi ska bada med dom någon annan gång istället. Tuva och Vilgot simmade flera gånger, men Robin ville inte ens gå till vattnet. Patch var iaf duktig tills han blev rädd dårå men förstår ju honom.


Dagens första aktivering

Imorse så red jag och Mathilda till mörtnäs hagar (ängen där). Först trimma jga dressyr och det gick bättre än igår. Men det är svårt att rida ett helt seriöst dressyrpass när underlaget inte är helt slätt överallt och det blir bara halvbra hela tiden...

Han tvärade bara lite ibland inte så mycket, galoppen går ju bra nu i höger och i vänster har jag tendens att ta mer i inner + att han  sämre där så det ska vi öva vidare på. I övergångarna tog han upp huvet och jag ridr inte tillräckligt konsekvent ute på ängarna. Nu känns det som att vi står stilla i vår utveckling och har snarare gått lite bakåt "/. Men ska försöka göra det bästa av situationen.

Efter vi trimmat så hoppade vi över stockarna, och nu var jag mer bestämd att han verkligen skulle över så han sprang bara förbi en gång i början annars hoppde han alla gånger! :) Påvägen hem på asfalten travade vi lite och skrittade för det mesta. Det var iaf jättekul, han vart helt genomsvettig som vanligt och då spolade jag av honom som jag brukar.

Tuva följde med och fotade och fimlade lite så bilder kommer när hon skickad dom! :)


Trött!

Tjenixen! Just nu sitter jag i stallets cafeteria, ska städa ut och skura. Har ridit en gång idag med Mathilda men mer om det sen, ska rida en till gång senare på eftermiddagen med Tuva och sen efter det ska vi bada med hästarna, Mathilda ska också med och bada.

Vi ska bada i havet med hästarna, ska bli kul och se hur långt patch kommer gå i och om han kommer simma! Förra garen sa att han älskade att bada så jag hoppas att han fortfarande gör det! ;) Är jättetrött nu så ska vila upp mig lite så att jag orkar vara pigg senare också.


Avramlingen/avsittningen!

Haha somsagt så ramlade jag ju av idag påväg hem till hagarna med pollarna. Vi skulle galoppera upp för en jättebra grus galoppuppförsbacke. Igår när vi gjorde det studsa han bara lite så jag satt kvar men idag gjorde han det mer n dubbelt så mycket!

Han gör någon slags blandning av jämfotahopp, luftsprång och jag vet inte riktigt vad, Han bockar typ lite halvt också. Eftersom jag ramlade för det mesta på fötterna så hann jag se det han gjorde efteråt och det var väl typ detsamma som han gjorde när jag satt på.

Eftersom Robin fortsatte galoppera så galopperade han efter och sen stannade han när Robin stannat. Gjorde mig inte illa utan hoppa upp igen och galoppera vidare xD Haha gulleponny, jag bara skratta!

Typ lite så såg det ut fast högre och ah svårt att förklara men alla gånger jag någonsin ramlat av på honom (3ggr nu) så har det varit för att han gjort såhär xD

Dagens busritt

Senare på eftermiddagen runt 6 så red jag och Mathilda ut en runda med mycket galopp, Jag red barbacka och vi resjade och hade kul. Hade inga krav på honom bara att han skulle springa fort xD. Men det gjorde han iallafall, när jag var först så hoppade han nästan lite som sicksack i galoppen för saker han tyckte var lite läskiga på sidorna, men jag höll mig kvar!Sen när Robin var först så sprang han bara efter.

Vi provade också "tävla" brevid varandra och det gick superfort, men det kunde vi bara göra en strecka. Annars så var han ju duktig, dock överskumpig i traven bara. Fast somsagt så var det mycket med backar så det var mest galopp-skritt-galopp-skritt osv :)


Dagens första ridpass

Red till momorsnäng och skulle trimma lite dressyr där. Det gick inte så bra, för han höll på att tvära och ville inte stå stilla i halterna och när jag skulle göra framdelsvändningar och skänkelvikningar så rann han iväg och slängde sig nästan åt sidan, lyssnade inte på mina ytterhjälper osv. Men sen i galoppen var han jättefin i höger och i vänster så inte lika men han slappnade av bra och frusta flera gånger.

Det var som att allt det här med rakrikting och inte tvära var borta i han huvud, och jag red väl antagligen inte lika bra som när det var helt färskt i minnet. Men jaja det är bara att traggla vidare och hitta tillbaks till dr vi var och fortsätte utvecklas framåt.

Juste sen påväg tillbaka när jag skrittade på asfalten påväg hem så red jag vilse.. Det är hur många korsningar som helst och egentligen var det tänkt att jag skulle rida på ängen i mölnvikshagar men kom till mormorsäng ist xD. Man är helt lost där alltså! Hittade hem tillslut med lite hjälp och då hade vi varit ute i 1 och en halv timme! Men minst 40 min var ju bara skritt på asfalt...

Spolade av svettponnin när jag kommit tillbaka och släppte ut honom i hagen. Gick tillbaka till Therese och åt min lunch sen smorde jag all läderutrustning samt ordnade upp massor, tvätta beknskydd, sorterade saker mm.


Bild från ett ridpass förut, hade iaf dessa lindor idag när jag red.

Tjolahopp!!

Idag red jag på patchisen 2 ggr, ena trimmtrimm andra buuus ;) mer om det i annat inlägg. Gick upp supertidigt imorse för att kunna rida tidigt på morgonen innan det skulle bli jobbigt varmt men kom inte riktigt iväg... Så det slutade med att jag red mitt på dan när det var som varmast. Inte nog med det så fick jag för mig att ta långärmad?!

Och Fy vad äckligt varmt jag hade det under typ hela dan, hade inte ngt ombyte med såklart. Red självklart som grädden på moset även vilse när jag skulle hem... Aja Ponnyn studsa av mig iaf påväg t hagen, HAHA!! Det krånglar jättemkt när man ska ladda upp bilder så alla är inte uppe från de tidigare inläggen.


Baad, Ååhhh så myyys!

(Skrivet igår, söndag 26/6) Efter ridningen idag så var patch helt dränkt av sitt egna svett! Funtar faktiskt på att raka honom, även om man egentligen inte ska göra det på somrana men han blir så varje gång! Aja nu till saken dårå, så efter vi ridit så försökte jag och Mathilda bada med pollarna, men dom gick inte i så långt xD Typ bara till knäna. Äsch så vi dissa hästarna och bada själva! Haha nä inte riktigt så men nästan.














Efter 3 dagars vila

Såå red jag ut med Lovisa och Mathilda. Vi skrittade på asfalt ända vägen till mormors äng, det tog runt en halvtimme. Där så red vi lite dressyr på ängen, klättrade uppför klätterbacken, galopperade över de 3 nedfallna träden, galopperade galoppsträckan sen dressyr igen, sen klätterbacken osc ungefär och allt var lite huller om buller. Liksom ingen riktig planerad ridtur.

Tyckte det var lite för oseriöst idag, patch blev nog också lite förvirrad för det blev som bus-jobba-bus-jobba. Menmen man lär sig av sina misstag! Ska planera bättre nästa gång bara, det var självklart kul att rida med Lovisa och Mathilda, bara att det blev lite för flummigt kanske. Men iaf så red vi uppför klätterbacken 2 ggr totalt, första  gången i skritt sen andra gången i full galopp. Dressyrade lite emallanåt och hans vänstersida är ju som den är, sen i halten funkade det inte riktigt han började flytta och backa osv. Men galoppen i höger gick kanoners! :D Vänster blir bättre men jaja.

Traven i högervarv gick helt ok men övergångarna - katastrof! Inte alls mjuka, huvudet slängdes upp och nej usch. Vill bara glömma tack! Eller så illa var det inte men eftersom de har gått bättre ett tag nu, så att vara tillbaka där vi började på ruta 1 känndes det inte så bra.Han var iaf riktigt piggilin stundtals idag, en gång när vi galopperade höll jag tillbaka honom för att kunna galoppera lite fortare på sträckan då blev han så stressad och trodde att han skulle bli lämnad kvar och sköt iväg som en kanonkula + så gjorde han sina luftsprångsliknande studdshopp flera gånger. Haha jag slungades bak i sadeln, inte alls med i mega sprången.

Aja i slutet när vi dressyra var han fin, följde med min hand och sökte sig framåt nedåt, är inte supernöjd men inte heller missnöjd, med tanke på omständigheterna. + att jag har inte ridit "seriöst" på 1 hel vecka! I måndags åkte han till betet och fick vila. Tisdagen bara en liten skrittur. Onsdag uteritt med Tuva. Tors-lör vila för jag va i gotland. Söndag uteritt. Så imorgon på förmiddagen hade jag tänkt rida ett seriöst dressyrpass på mörtnäs hagar (en äng).

(Skrivet igår, söndag 26/6)


Bebbsiseen!<3

(Skrivet igår, söndag 26/6) Äntligen fick jag träffa gulleplutten igen! Saknade honom så mycket i det tråkiga Gotland! Han har ju allt biffat på sig liite granna ;) Vilket bara gillas! Nuttisen när jag ropade på han i hagen så lyfta han upp huvudet superfort och sen kollade han efter mig tills jag kom till han <3 gulle!

Red upp honom till Therese med bara grimma och grimskaft, han var så snäll så! Där började jag borsta osv, sen träffa jag även på Lovisa och Mathilda, de skulle också rida till mormors äng så då red vi alla tsm. skriver mer om det i ett annnat inlägg.

Här kommer några uppställnings bilder ist. Visst har han lagt på lite med hull i alla fall?






En av de roligaste uteritterna!

(Skrivet i onsdags 23/6) Idag så red jag och tuva ut. Det var så jäkla kul!!! Även om det inte började så bra... Hennes häst vilgot ville nämligen inte in från hagen. Utan sprang iväg så fort vi närmade oss. Så vi bestämde för att gå upp till hennes mamma therese och få hjälp. Så båda red på patch den hyfsat korta biten upp genom skogen och förbi några hus till deras hus. Sen red vi båda ner på patch igen och tillslut lyckades vi fånga in vilgot. Då red vi båda igen på varsin häst upp till deras hus och där gjorde vi iordning hästarna för ridning!

Vi skrittade och travade lite på asfalt en ganska lång bit till "mormors äng" där fanns en helt underbar galoppsträcka i skogen som vi rejsade för fullt några gånger fram och tillbaka. Det var sinnessjukt kul och det tyckte patch med för han gjorde massa luftsprång och dök med huvudet (nog ett försök till att bocka) och sen ba ökade han på som bara den! :D 

Där fanns även en lång och jättebrant klätterbacke som vi red uppför, första gången i galopp men i slutet orkade inte hästarna så de fick skritta sista biten. Sen andra gången skrittade vi hela vägen upp. Jättebra för ryggmusklerna! Sen galopperade vi över några nedfällda träd/stockar. Patch var så söt och tog ett megahopp över första, nutte! Själva ängen där var inte så jättestor, typ mera som en fyrkantig stor ridbana. Vi galopperade bara förbi där.

Sen skrittade vi och travade lite ännu en ganska lång bit på asfalt till en större äng. Där galopperade vi runt 2 varv först och sen över 2 lite större stockar. De var kanske 40-50 cm. Patch var så feg så han smet förbi alla gånger förutom en. Ville inte pressa honom heller och stockarna var korta, ungefär som en tredjedel av en vanlig bom så det var lätt för honom att springa förbi när jag inte hade benen om ordentligt. Det var ju mitt fel egentligen men äsch hade inga krav på formen eller ngt liknande nån gång idag heller.

Sen på ängen fanns det tydligen harar och rådjur. Patch blev typ vettskrämd för en hare som sprang och skygga i galoppen. Var jättenära på att ramla av då men lyckades hålla mig kvar! Sen travade vi av hästarna nåt varv på ängen också sen skrittade vi hela vägen hem på asfalt. Höll inte riktigt koll på klockan men tror vi var ute ganska länge, minst 1 och en halv timme iaf. Det var dunderkul verkligen! Och patch vart sååå svettig! Haha han kanske inte har så bra kondis xD för wille blev inte ett dugg svettig... Aja här kommer ett gäng härliga bilder!
















































(Ovan) Avslutar med favoritbilden!

Det kommer imorgon ist.

Massa inlägg kommer imorgon ist för idag. Idag träffade jag och red patchsisen<3


Sry för bad update!

Men mitt internat hemma funkar inte, och nu är jag på Gotland! Ägnade hela förmiddagen idag åt att packa sen fick jag skjuts till båten i nynäshamn och åkte båten själv. Sen blev jag hämtad där och nu har vi äntligen kommit fram till vårat sommarställe.

Patch kommer få vila under tiden jag är på Gotland nu. Mamma kommer åka till betet och visitera honom, gosa osv, hon var redan där idag. Saknar min gris jättemycket redan!! :( Känns jättejobbigt att vara utan honom!

Bilder och text om uteritten kommer på söndag när jag kommit hem igen. Använder mobilsurf nu så att några bilder går ej att ladda upp... Men Det var hur kul som helst verkligen! En av mina bästa uteritter hittils, eller nog den bästa till och med! :D


Det här är nog det patch gör just nu...♥


-

Mitt internet vill inte riktigt fungera idag verkar det som. Det är till och från hela tiden (så det är ett mirakel om detta inlägg ens publiceras!) Ska snart börja åka till stallet och återkommer när jag är tillbaka igen, så ni får ha det så bra så länge! :)



Ps jobbar även på en ny header/design men är inte så bra på det så vi får väl se hur det blir med det. ;)

Pissvädret bara förstör! :(

Åh vad vädret kan göra det surt för saker ibland! Det blev alltså ingen uteritt med Tuva idag....... Alltså det bara öste ner regn, sen åskade det och blixtrade. Jag åkte dit iaf för när jag gick så regnade det inte men sen påvägen blev det storm!

När vi var framme var det inte så farligt så jag gick in och letade efter min bebis iallafall för att gosa lite och han var så gullig! Han började gå mot mig när han såg mig :') Hade med mig lite godis så gjorde mina "tricks" med honom och han fattar så jäkla bra! Han är så smart, lärde sig efter första gången! Dutti poni♥


(Ovan) när han börja gå mot mig :)


(Ovan) Behöver bara ställa mig där nu för att han ska förstå!






(Ovan) En blöt ponnyplutt!



Puusss :-*



Hagkompisar

Just nu är de bara 4 på sommarbetet som patch går i. Dante, Vilgot, Robin och Patch. Men det kommer flera hästar, de kommer bli runt 10 st.

Piccolo kommer om ungefär en vecka, alla dessa förutom Dante har ju gått tillsammans på Gustavsberg. Sen kommer antagligen Annelies hästar, om hon tar en eller båda. Cola kanske kommer, hon gick i stohagen brevid valackhagen på Gustavsberg. Sen tror jag det kommer någon till som jag inte vet vem.

Therese sa att de kan hända att flocken delar på sig och blir 2 mindre flockar. Men förra året så gick alla tillsammans. Så Vi får väl se hur det blir! :)


Alla på betet just nu.


Piccolo och Patch i hagen vid en lunchfodring.

Mina tankar om framtiden so far...

Nu till 9:an ska jag jobba arslet av mig och få toppbetyg så att jag kommer in på Strömsholm. Om jag inte kommer in där så vill jag gå på något foto inriktat gymnasium och hålla på o pilla med photoshop å de. Sen skaffa en till häst elr ponny om man ska vara exakt.
Gärna en satans heeeting, piggilin all day gärna dra på ordentligt och sjukt svårriden. Vill läsa mig massor! Den ska gärna ha kapacitet osvosv. Ungponny kanske? Eller varför inte 3 ponnys?
Vill flytta någonstans och bo nära mina ponnys och gärna nära t gymnasiet dårå. Sen efter gymnasiet gå hyppologkurs på strömsholm 2 elr 3 åt vet ej hur lång den utblidningen är.
Under den tiden då när ponnytiden är slut vill jag rida in/utbilda en ungHÄST ej ponny och får se vad jag gör med den och mina ponnys sen. Efter det om jag håller dessa planer så ska jag åka iväg till USA och jobba på en ranch där bland bergen elr ah där man ser på filmer osv.
Efter kanske 1 år där eller mer fortsätta min resa vidare till något annat land och jobba samt upptäcka resten av vad hästvärlden ha att ge mig. Men börja med western skall jag allt ta o gö. Har sedan läääänge vart min dröm. För er som kännt mig länge ni vet. 
Sen får jag väl se vad som händer påvägen... Kanske fastnar någonstans? Vem vet.
Ska iaf försöka prova på allt möjligt inom ridsporten och sen bestämma vad jag trivs bäst med och tycker mest om att göra. Och det lär jag väl antagligen fortsätta med. 

Italien eller egentligen Sardinien 2010

Vi hade ridit till Cala luna, en jättefin badplats där.

Snutten då!

Haha kunde inte låta bli att reta honom lite för någon dag sen xP Han är ju bara för charmig! Alltså "ett gott skratt förlänge livet", hoppas det stämmer för isf har jag förlängt mitt!














Morgon inlägg-Planer

Ovanligt för mig. Brukar nästan alltid bara blogga på kvällarna, dvs när jag kommit hem från stallet. Men nu när det är sommarlov så kan jag väl passa på att göre ett redan nu. Slänger även in några tidsinställda under dagen!

Dagens hästrelateradeplaner blir att åka till betet så att jag är där senast klockan 5. För då ska jag rida ut med Tuva och hon ska visa lite ridvägar och en äng där de brukar rida dressyr osv. Det ska bli kul! Vad jag hört så är det verkligen jäättefint och det hoppas jag! :)

Lite sommarplaner nudå, Ninni och Anna-Karin som är två av ägarna till Gustavsberg kommer också komma dit och ha träningar för oss om vi vill. Självklart vill jag det så det kommer säkert bli! Cissi då som är den sista delägaren, hon som jag brukar träna för vet jag inte om det kommer bli under sommaren. Ska prata lite och se.

Patch kommer få stå på betet fram till den 31 juli för då åker jag på sommarridläger på Brolöten. Sen är det hem till stallet igen tror att det är den 7 juli eller 6... Aja sen kommer vi också åka till Rimbo med honom från den 4-8 juli.

Jag och min kompis Freja som också har egen häst ska nämligen bo hos hennes tränare och träna för henne ungefär 1 gång per dag, sen kommer vi självklart busa massor och ha jättekul! Längtar jättemycket! Vi lär väl också rida ut en långritt på några timmar med matsäck med osv. Vi kommer säkert bada med hästarna någon gång också! :)




Favoriterna från utsläppet

Sparade dessa bilder för att visa de lite extra i ett eget inlägg. Skulle inte vara mig emot om han använde sig av detta steg i traven när jag rider... ;)


Totilas i ponnyformat? ;)


Dör lite för halsen där asså...


Lyckades inte klicka till någon bild när han stegrade som högst :/

Barbacka på upptäcksfärd!

När vi hade släppt Patch i hagen med de andra så åkte vi tillbaka till stallet. Där tömde vi boxen och packa in det sista i bilen, åt lite lunch och fixade klart de andra sakerna. Det tog rätt lång tid men när vi äntligen var klara där iaf så åkte vi tillbaka till betet och så red jag ut en sväng med Patch.

Red barbacka och skrittade bara. Vet ingen stans där man kan rida ännu men imorgon så ska jag rida ut med Tuva och så visar hon ängarna där de brukar träna dressyr och lite andra vägar. Men iaf så provade jag mig fram och tog lite stigar hit och dit. Han var rätt spänd och skuttade till för saker rätt ofta och var riktigt piggelinis idag. Vilket självklart gillade ;)

Vi var inte ute så länge, kanske 30 min. Innan vi släppte ut honom i hagen igen sen så sprayade vi honom med insektsspray och borsta lite. Efter det så åkte vi till Therese som bor ganska nära betet och lämnade sadeln, tränset, lite lindor, schabrak, benskydd, sjuklåda, ryktväska mm. För vi kommer nämligen rida upp dit och göra iordning hästarna sen. Då det är så nära.

Här kommer iaf ännu mera bilder! ;)




(Ovan) Sjön i bakgrunden, vet inte om man ser?


(Ovan) Ute i skogen :)


(Ovan) Stampande poni ^^


(Ovan) Påväg till betet efter skritt turen!








(Ovan) Precis när jag tagit av Hackamoret






(Ovan) Patchisen travar iväg lite närmare till de andra så hans man och svans flyger!




(Ovan) Bebisen kollar tillbaka en sista gång... <3


Utsläpp i sommarhage!

Idag åkte vi iväg med Patch till hans sommarbete där han kommer stå den mesta delen av sommaren framöver! Han blev så lycklig och såfort han såg de andra blåste han upp sig och visade upp sig ^^ Han är en riktig snygging, fotade massor såklart och här kommer en fet bildbomb!



(Ovan) Precis när han fått syn på de andra



(Ovan) Första gången han och Dante hälsar på varandra




(Ovan) Patchen drar iväg ^^




(Ovan) Vet inte riktigt vad han gör för ngt xD




(Ovan) Försöker hinna beta lite också såklart




(Ovan) Sen kan man alltid dra igång lite bus


















(Ovan) Dante


(Ovan) Lite halvläskig bild på Vilgot som rullat sig




(Ovan) Robin






















(Ovan) Haha vilken underläpp!


(Ovan) Rooompaahh














Dagens outfitsar

Nyfiken ponny innan första ridpasset idag:



Träns: Hööks
Pannband: Hööks
Sadel: Vet ej
Schabrak: Schockemöhle
Sadelgjord: Hööks
Fårskinsgjord: Häst&Hund huset
Lindor: Schockemöhle
Paddar: Mia's
Boots: Hööks

Trött ponny efter andra ridpasset idag:



Träns:
Hööks
Pannband: Hööks
Sadel: Vet ej
Schabrak: Hööks
Sadelgjord: Hööks
Fårskinsgjord: Häst&Hund huset
Benskydd: Hööks
Boots: Hööks

Haha nästan allt från Hööks xD

Dagens 2:a ridpass 19/6

Träningen för Weiger började klockan 08:00 på morgonen så runt 2 red jag själv igen. Det var Annelie som tyckte att jag borde rida honom igen redan på eftermiddagen, visst han gick rätt hårt när Weiger red honom men bara i 30 min. De jag pratat med som också var med på hans träningar och han ridit deras hästar sa att det var en jättestor skillnad dagen efter när de själva ridit. Så blev det även för mig!

Patch var mycket mera uppmärksam och tog skänkeln supermycket bättre, han var verklign jättefin! Arbetade honom rätt länge i skritten först, gjorde mycket halter och tränade på det här med motstånd och mjukna osv. Sen även skritt piruetter alltså bakdelsvändningar, försöka få bakbenen att röra på sig och i kors inte vrida. Det gjorde Weiger också.

Sen få honom följa med min hand, alltså när jag länger lite på tygeln ska han följa efter och ta stödet djupare längre ner inte ta upp huvudet. Och när jag kortar den lite ska han inte stanna utan höja formen, så att det är jag som reglerar och bestämmer vart han ska gå med huvudet. Så vet jag också om han är ärligt fram till handen.

I uppvärmingen i traven så red jag lätt som alltid och försökte träna på motstånd, krama och mjukna, men inte mjukna för mycket utan mera bara följa med och göra det bekvämt så att han vill gå där. Även i traven höll jag på med att han ska följa efter min hand och ta stödet var som. Samt att hålla ett friskt tempo med egen motor och om inte pang så kommer skänklarna. 

Galoppen i höger var helt perfect liksom så bra som det bara kan gå från början till slut. I vänster inte lika bra men bättre! Traven i vänster ger efter mer och mer, verkligen skillnad! Sen efter skritt pausen så red jag bogen in på långsidorna och de blev helt perfekta! I vänstervarv var det bara litet något steg som det haka upp sig men annars alla andra gånger, helt klockrent!

Sen i serpentinbogarna formade han sig jättebra och i övergångarna bli han bara bättre och bättre! Varierade mycket mellen gångarterna alltså galopp ett varv sen trav, bogen in, eller rakriktning på kvartslinjen, ökningar på diagonalen, sen skritt, halt, trav, volt osv... det mesta satt verkigen bra idag! Och inte för att vara självgod nu men jag tycker faktiskt att jag red mycket bättre än förut! Hittade takten och om det blev lite spänt så kom jag på mig själv först och så rättade allting till sig igen. Är SUPERnöjd med idag. Och Patch var BÄST idag.






















































Första Weiger de Boer träning

Idag så red jag som sagt lektion för Weiger de Boer, eller jag och jag red inte så mycket... För jag bara skrittade och travade något varv sen red han resten av tiden. MEN det var hur lärorikt som helst iallafall! Han pratade samtidigt som han red och förklarade allting på ett så himlans bra sätt! Även om det var på engelska förstod jag allt han sa.

Det mesta var upprepning på det jag redan visste men sen när man både fick höra vad man ska göra och sedan se någon göra det helt korrekt så blir det mycket tydligare. För visst jag vet att jag ska göra så men det är ju inte direkt så att bara för man vet så gör man det helt rätt med en gång, det tar tid. I alla fall så panga han verligen på hårt med skänkeln, typ sparkade igång patch. Han red väldigt konsekvent med beröm när han gjort rätt och motstånd när han går upp med huvudet och sedan göra det bekvämt för honom när han gått ner.

Det här med att panga på med skänkel är för att ryttaren ska kunna jobba mindre, att hästarna ska vara självgående och sen är det ju skönare för hästarna att bli tillsagda på skarpen några gånger under ett ridpass när de inte går framåt och sedan i slutet eller när de fattat grejen kunna gå själva ostörda, bli avslappnade osv istället för att bli småklämda vartannat steg i en hel timme varje dag. Då blir de tillslut skänkeldöda (inte för att jag menar att alla klämmer åt vartannat steg) men ah ni fattar grejen.

Han sa att såfort patch blir segare eller går lite långsammare så PANG på med skänkeln igen sen stilla tills den behövs igen. Sen ska han fortfarande behålla samma rytm i steget även om man samlar upp gångarten man rider i och verkligen få honom att tänka framåt och inget annat. Med de flesta andra hästar som Weiger red visade han upp vad det gick att få ut ur dom såsom ökningar, byten osv men med patch så övade han honom bara på att inte ta upp huvudet i halter och övergångar samt få en egen ordentlig framåtbjudning osv. 

I galoppen så fick han patch jättefin och även i vänstervarv. Man får inte glömma att man ska jobba honom på samma sätt i alla gångarter som i halt att såfort patch går upp med huvudet så får han motstånd och sen när han går bra ska man göra det skönt för honom, så att han ska vilja gå där det är skönt. Men det är lätt så att man glömmer bort det här med motstånd och istället börjar hålla på med massa tygeltag hit och dit vilket ger en ostabil och orolig kontakt. Kontakten ska vara stadig och bara krama med fingrarna.

Han sa att det var en väldigt fin ponny iaf. Sen var det en som jag aldrig sett förut som kom fram till mig efter lektionen och sa "WOW vilken fin häst du har! Vilka gångarter han har, så luftiga och honom borde du verkligen ut och tävla med så fin han är." Hon berömde honom jättemycket och det blev jag verkligen jätteglad av att höra! Mamm fotade och filmade när både han och jag red men jag får inte lägga ut några bilder på när han red eftersom jag måste visa de för honom först och han ska tillåta...

Här är iaf de bilder från när jag red.













You made my day♥

Dagen började 06:00 ch vart helt lyckad! Idag var min bebis BÄST! Åkte till stallet och började göra iordning honom direkt för träningen. Hade min nya schockemöhle outfit som planerat och den passade super. Dock är ljuset i det stora ridhuset like konstigt så det ser ut som lindorna är en helt annan färg än schabraket (mörkare). Lite synd men ÄSCH.

Själva träningen kommer jag skriva mer om i ett annat inlägg. Efter lektionen så fick han äta klart sitt morgonhö sen släppte vi ut honom i ösregnet stackarn.. När vi fixat klart alla saker åkte vi till Granngården och letade efter pälsglans men hittade inget utan köpte hästgodis istället och åkte vidare till Hööks. Där hittade vi ett och köpte det sen åkte vi tillbaka till stallet.

I stallet så började jag i mitt huvud tänka vilka saker vi ska ha med till sommarbetet. Alltså vilken utrustning mm som ska med och som jag kan använda där. Vi flyttar honom nämligen imorgon! Sen tog vi in honom och torkade, satte på ett fleecetäcke och så han fick äta sitt lunchhö inne. Medans han åt så åt vi och efter det började vi packa lite smått.

Sen runt klockan 1 så gjorde jag iordning honom och red igen själv. Mer om det i ytterligare ett annat inlägg. Han var iaf helt amazing! UNDERBARASTE plutten! Åh sen höjdpunkten på dagen dårå... när jag ropade på honom så gnäggade han åt mig! Fatta vilken lycklig cheyy ja blev! Och inte nog med det, andra gången jag ropade så gnäggade han IGEN! Alltså finaste hästen älskar dig något så enormt mycket♥



Dagens ridpass18/6

Idag var det dressyrträning för Cissi och gud så jobbigt det var! Alltså inte att han var jobbig utan att jag verkligen fick rida som in i bängen, vart HELT slut gosh! Vi tränade på det Weiger de Boer kommer fokusera mest på imorgon när jag ska rida för honom. Det är att hästen ska vara framme för skänkeln, kvick för hjälperna och acceptera handen. Ungefär det vi har jobbigast med.

Hur som haver så övade vi på att när jag ska på med skänklarna så ska min hand vara lika stadig och inte bryta kontakten eller låta den rinna iväg för mycket. Vilket jag lätt glömmer att vara noga med. Sen övade vi på att jag ska bli kvickare i mina hjälper och inte bli kvar i tillexempel ett tygeltag för länge, ett steg är okej men inte mer.

Så när vi red bogen in och det inte gick så bra så skulle jag börja med mig själv och tänka på vad gör jag nu? Hur påverkar jag honom? Vad ger jag för hjälper? Är jag tydlig nog? osv innan jag tänker på vad han gör. Alltså ska jag börja med att leta felet hos mig och att bli kvickare med att lösa problemen och inte bli spänd, tappa takten, elr bli stum och sluta med den övningen t.ex. när det går fel.

Galoppen blir bara bättre och bättre, samt även traven i vänstervarv blir bättre. Men han är starkare i vänster och kan därför göra mera motstånd i det varvet. I höger däremot är han klenare/svagare och därför har han svårare att ta stödet men går mycket bättre i det varvet. Kan inte riktigt säga om ridpasset gick bra eller dåligt... för det var ett träningspass helt enkelt. Svårt att förklara men det gick varken bra, dåligt eller mellan...

Fet bildbomd nu!


















(ovan) Älska svansen!!
























Svansen är klippt!

Igår så klippte jag upp svansen lite, det var precis så att lite av den nuddade marken. Klippte inte kort utan lagom bra tycker jag :) Jämförelse bilder (när jag rider):

DÅ:


NU:


DÅ:


NU:





Hello

Tjenixen! Kom hem nyss. Idag vaknade jag rätt sent och har bara varit i stallet. Där red jag lektion för Cissi, schampoonerade honom, betade honom och gosade massor. Har massa bilder att bjuda på men måste vänta på att mamma ska åka förbi med överförningkabeln till kameran. Så håll ut ;)


Just nu

Ska jag dra iväg till Suzana nu, först hade vi tänkt att grilla men eftersom vädret inte är med oss så blir det inte så. Vi lär väl titta på någon film och äta något gott haha. Juste får tyvärr inte lägga ut bilderna på när Weiger de Boer rider de andras hästar utan tillstånd och har inte frågat men kanske gör det på söndag, så ni får se ;) Aja hörs imorgon dårå.


Jordgubb och lime är såå gott, både som dricka och som frukt! ;) (självklart med socker till) :P

Dagens aktivering

Idag hade jag tänkt att longera eller promenera, men det fick bli en skritt tur barbacka på asfalt istället. Efter att ha kollat på rätt många ekipage träna för Weiger de Boer och även sett när han ridit de flesta från klockan 8 på morgonen till 12 var jag rätt trött. Så då fick det bli som det blev. Eftersom det typ ösregnade så fick bebisen ha regntäcke och själv hade jag vintertäckbyxer som var varma men vattentäta och regnjacka.

Nu till själva ritten då, red i kanske 50 min. Hade på hackamoret och så jobbade jag honom, ställde böjde, flytta lite osv. Det gick bra, han tittade nästan hela tiden åt vänster så det gjorde att jag ställde honom mera till höger. Sen blåste han upp sig och spände sig som tusan när han såg ett par rådjur, även när han såg en bajshög... Haha fjant! Men annars skötte han sig finfint!

Juste travade bara en pytteliten bit på en grusväg, annars skrittade jag bara och på asfalt. Hårt underlag är bra variation nu när jag oftast rider i paddocken, även när jag rider ut så är det bra variation.


Bebisen innan jag hoppa upp :)


Förutom att jag bjuder nu, så lyckades vi hålla oss torra, tummen upp på det ;)


Typ överlycklig chey!

Idag så blev det ännu mera hästshopping på Häst&Hundhuset! Gaaash vad jag är glad!! Detta fick jag med mig hem:



* Schockemöhle dressyr schabrak 399 kr
* Schockemöhle fleecelindor 249 kr
* Schockemöhle hovkrats gratis
* Fårskinnsgjord (egentligen lamm) 499 kr

Är så satans nöjd med vad jag fått idag och denna snygga älskade Schockemöhle outfiten invigs på söndag för träningen för Weiger de Boer. Fårskinnsgjorden köpte vi för att han har fått lite skav av den nya lädersadelgjorden, så nu problemet löste vi på detta sättet. Det bästa av allt är att jag ska prova en Charles Owen Wellington classic hjälm på onsdag i en mindre storlek än den jag provade idag, och om den passar ska vi beställa hem den! :D

2 månader idag♥

Idag har jag spenderat 61 dagar tillsammans med den finaste hästen på jorden♥


Älskar dig♥

Torsdag 16 juni

Åkte jag till stallet rätt tidigt idag och red innan lunch. Efter det så myste jag lite med honom, betade ungefär 20 min och oljade hans hovar. Myste lite till sen åkte jag hem och nu ska jag snart träffa william.






Haha oj vad charmigt...

Såhär fick min polle se ut idag:



Det mesta är från Hööks haha. Red på Hackamoret och hade ett väldigt litet och tunnt schabrak. Tänkte att det skulle bli onödigt svettigt för honom annars. Benskydden köpte jag förut till min dåvarande foderponny och passade honom perfa. Snyggare med svart. Tyvärr är inte ponnyn så fotogenisk... xD

Uteritt 16 juni

Idag red jag ut som planerat och det blev Sjörundan. I början spände han sig och blåste upp sig för ingenting och när han spänner sig blir han så okänslig för vad man än gör. Sen plus allt detta så var han så sjukt seg och allt gick bara så trögt. Blev så otaggad.

Men när jag hade ridit en bit utan krav i alla gångarter så blev han jättefin! Då började jag jobba honom som vanligt och alla förutom kanske en övergång från skritt-trav elr trav-skritt var helt klockrena! Han blev även känslig och lydig för min skänkel, accepterade den bra och svarade fram fort för den. Galoppen hade jag inte så stora krav på eftersom jag för det mesta bara galopperar i uppförsbackarna. Men på den sista raksträckan i galopp va han fin.

Till sist när jag red över ängen påväg hem i galopp så vet jag inte riktgit vad han gjorde, men jag tror det var luftsprång eller något liknande för när jag ökade så tog han världens skutt några gånger. Alltså det var inte bocksprång eller att han sparka bakut bara som ett stort hopp i luften med några galoppsteg mellan hoppen. Haha gulleponny det var kul iaf och jag skratta lite åt honom.

Sen var det under på vissa ställen som han spände sig men då väntade jag bara ut det. Gjorde ingen stor grej av det och så gick det bra igen. Är nöjd med idag, var inte allt för döds seriös men jobbade ändå lagom mycket och hade kul.



kokosfossingar

Såhär fina blir hovarna om man släpper in hästen i en box med spån efter man oljat dem. Detta gjorde jag idag.


Klippning check!

Klipppte bebisens hovskägg idag, vill ju att han ska vara så fin som möjligt till träningen för tysken. Även om det inte kommer synas eftersom jag kommer linda... Haha skoja, nej men klippte det för att det helt enkelt ser bättre ut och mer vårdat.

Skall även rycka hans man och klippa av lite svans samt schampoonera honom på lördag. Dock var det första gången jag någongsin klippte hovskägg så det kanske inte blev så bra, men det får duga! Jag kanske fixar till det lite mer innan söndag.

Före:









Efter:








Veckoplanering v.24

Är lite sent ute med den, men här kommer den iaf, fylld med träningar dessutom! Eftersom han vilade lördag och söndag v. 23 behövs ingen vilodag just denna vecka. På fredagen blir det ändå lite som en halv vilodag för honom och på måndagen efter denna vecka alltså v.25 åker han på bete.

Måndag: Kort dressyr pass
Tisdag: Dressyrträning för Annelie
Onsdag: Dressyrträning för Cissi
Torsdag: Rida ut
Fredag: Longera eller promenera
Lördag: Dressyrträning för Cissi
Söndag: Dressyrträning för Weiger de Boer

Weiger de Boer

Kan inte fatta det men på Söndag så ska jag få dela en hel halvtimmme (30 min) själv med Weiger de Boer!! Jag ska alltså få träna för honom! Hur galet är inte det?! För er som inte vet är Weiger de Boer även s.k "tysken" en toppduktig dressyrryttare som startat i över 400 Grand prier, varav runt 70 av dessa vinster! "keep it simple"

Det ända som är lite mindre bra är att det blir på engelska, så nu ska jag plugga lite engelska-häst/ridvägs glosor. På fredag ska han även träna andra i mitt stall så det ska jag kolla på för att få lite mera humm om vad han är ute efter osv. Är riktigt taggad och bokade genast in Cissi för en träning på lördag (dagen innan) för att kanske hinna bli lite bättre ryttare tills han kommer ;).


Dagens ridpass 15/6

Idag var det träning för Cissi som gällde. Övade mycket på övergångar som igår. Men Cissi och Annelie gör inte på samma sätt och jag är lite kluven om vad som passar mig och Patch bäst. Annelies sätt är mera att ha honom lång och låg och ställa inåt samt flytta honom lite medans man sätter igång eller saktar av och när han gör rätt ge honom en big eftergift som beröm direkt. Cissis sätt är mera att ha en jättestadig kontakt hela tiden och ställa inåt sen inte mjukna så mycket utan att bara bli följsam, att det är berömen.

Bådas sätt funkade men när jag red på Cissis sätt höll han formen bättre och stadigare. Men jag var tvungen att hålla honom rätt hårt och det gillar jag inte, det känns som att jag drar i honom även fast jag vet att jag inte gör det. Med Annelies sätt kan det glappa ibland men han håller formen bättre och bättre ju mer man håller på, och jag behöver inte vara så hård i handen.

Jag förstår båda sätten och Cissi tänker mera att han inte ska svara framåt för att jag lättar utan för skänkeln. Vilket är helt rätt men samtidigt vill jag ju kunna ge eftergift när han gör rätt inte bara följa med för jag känner mig inte tillräckligt säker på det för att vara så konsekvens och slappna av i sitsen helt osv. Men jag antar att det är ännu en grej som jag kommer jobba med framöver.

Nu till ridpasset igen, högergaloppen var helt perfekt, avsaktingen till trav likaså och han var så fin! Höll formen hela tiden, hade ett bra tempo och det fanns inget att klaga på! :'D Duttiga påånin! I vänstervarv var han lite bättre men ändå sämre än höger som vanligt. I traven i vänster varv så var jag tvungen att hålla jättehårt och ställa för att han skulle forma sig och jag tycker inte om att hålla så hårt.

I slutet red vi bogen in på långsidorna i båda varven och fick till det riktigt bra några gånger! Lyckades hålla takten bättre och ställningen samt att han inte bara rann iväg. Men stundtals funkade ingenting igen och han bara korvade sig men red bort det rätt snabbt efteråt. Det var alltså inte katastrof som föra gången. Red slut på alla krafter iaf och var verkligen trött i alla muskler efteråt! Kan man säga att detta ridpasset var kluvet? För vet inte riktigt vad jag tycker, vet inte ens om jag är nöjd? :S Hmm har lite att funta på.


Inte för att bilden hör till texten... men han är så söt ändå :)

Favorit i repris♥

Favorit bilderna/känslorna genom dagarna med den finaste på hela jorden♥

Första dagen med bebisen♥


Ridpass under första veckan med Patchen♥


Första förbetningen♥


Åh en favorit av favoriterna!♥♥


En bild som en fotograf tog på Patch i hagen♥


Under ett ridpass, tyckte han gick så fint då...


Första sommarridbild tror jag♥


Bästa känslan under ett ridpass då♥


Sen kom en ännu bättre känsla under detta ridpass♥


Denna bild visar mina försök till att lära honom att buga...♥


Får tävlingskänsla av denna bild.


Sommarkänla!


Bara en mysig bild♥


Bara för att bilden är härlig♥


Världens finaste♥♥


Kan verkligen ha roligt med min häst♥



Annelie träning 14/6

Idag var det träning för Annelie som gällde! Övade bara övergångar, att han ska inte ta upp huvudet. Hon tyckte att det redan var skillnad på honom från förra tisdagen då hon red honom och att om jag fortsatte som jag gör nu kommer det vara borta om 2 veckor ;D. Fast jag tror lite längre men det beror helt på hur konsekvent jag rider och hur snabbt han lär sig. Redan under ridpasset blev det skillnad från början till slut.

Mellan skritt-trav och trav-skritt höll han formen som mest. Men från skritt-halt tar han upp huvudet, fast mycket mindre och mindre för varje gång! Förut var det rätt mycket men nu bara lite, så det är ju redan påväg bort. Sen från trav-galopp och galopp-trav så flyger huvudet upp. Men det blev också lite bättre mot slutet.

I högergaloppen kom han fram så mycket att han till och med blev tung i handen några steg! Vilket är helt fantastiskt, för när man "bygger om" en häst på det sättet vi gör så ska han vara lång och låg, söka sig framåt nedåt. Senare kommer vi träna honom i högre och kortare form men inte nu. I traven så blev han också så fin! Sköt inte in baken så mycket alls och spårade för det mesta! :')

I vänster galoppen gick det väl som vanligt lite sämre men fortfarande blir den också bättre! Speciellt traven i vänstervarv blir han såå mycket bättre för varje gång! Sen fick jag lära mig något nytt, att när han skjuter in bakdelen ska jag inte flytta tillbaka den utan jag ska flytta in framdelen istället. För den är lättare att reglera och ha koll på. Så det använde jag mig av och då gick det mycket bättre!

Ungefär i mitten av ridpasset blev Dirk, en häst i hagen brevid paddocken helt galen och sprang runt som att han skulle bryta benen för att 3 harar sprang i skogen och då blev Patch jättespänd och tittig. Men då började vi bara om från skritt igen och sen blev han som innan. Är rätt nöjd med ridpasset, i det stora hela går det ju framåt nu iaf även om det inte alltid är bra under ett ridpass :).










Jag vet att jag har breda händer, har det för en anledning ;).













Travar av min frustande poni :)



Nytt i garderoben

Köpte ett par sommarridhandskar (Rockel 400 kr) och en ny sadelgjord (svart dressyrgjord Claridge House® svängd 499 kr) idag! Då det är för varmt att rida i mina vanliga Rockel och min sadelgjord som var försvunnen igår, tills efter ridlektionen idag. Haha hittade den såklart när det var försent att lämna tbx den andra ;) Men det gör inget, skulle ändå köpt en ny.


Dutti ponni!

Idag så var hans knä helt återställt! Varken varmt eller svullet, det hade redan börjat bildas en skorpa. Så jag red ett väldigt oansträngande dressyrpass idag i det lilla Ridhuset. Min sadelgjord är försvunnen, verkligen helt borta så då blev det barbacka ridning igen. Vi ska köpa ny imorgon, men fortfarande helskumt att den bara är borta...

Aja idag jobbade jag honom länge i skritten och jag tror det var bra för sen höll han sig jättefin i traven och galoppen! Tänkte lagom mycket på rakrikting och eftergift när han gått framåt nedåt som jag vill. Så det blev mera jämt och han kändes pigg idag faktiskt! Inte så ofta han gärna vill springa men idag ville han det och då lät jag honom gå i ett övertempo fast under kontroll. Kanske för att han vilat i 2 dagar.

I vänster varv i traven på den öppna delen så ville hans bakdel gärna flytta in och bogen ut men jag lät det inte bli så utan red som in i bängen för att förhindra. Vilket gav resultat! Han blev något rakare men han tvärade inte eller så! Galoppen gick även bra idag, bäst i högervarv, hade honom i ett övertempo och han sökte sig framåt nedåt mer än vanligt och självklart tog jag tillvara på det. Berömde massor, sen i vänstervarv gick det lite sämre som vanligt men bitvis gick även den bra!

Efter jag galopperat travade jag honom i en lång och låg form och försökte få igenom hans vänstersida, red mycket snirkliga vägar, böjda spår och red även mycket rakt innanför spåret för träning på rakriktning. Sen red jag lite få övergångar och om en övergång från t.ex. trav till skritt inte gick bra så gjorde jag om tills han fattade och då fick han massa beröm. Allt som allt är jag jättesupernöjd! Dutti ponni :D

Oljade hans hovar idag också :)

Bara 1 oljad hov.


Alla fossingar oljade.

Dagens outfit

Såhär såg min prins ut idag:





Träns: Hööks
Pannband: Hööks
Schabrak: Jacson
Maggjord: Börjes
Lindor: Br
Paddar: Mia's
Boots: Hööks


Det säkra före det osäkra

I söndags (alltså igår) var det ju tänkt att jag skulle rida lektion för Cissi men så hade klumpedunsen lyckats få sig en spark på v. framknä. Det blödde bara lite så jag gjorde rent det, han var inte halt bara lite varm och svullen. Sen spolade jag kallt vatten på det i 20 min och sedan skritta jag ut på honom så att han skulle få röra på sig.

Skrittade ut barbacka på hackamoret lite längre än Ekhagen sen lät jag honom beta på ett ställe där och då gjorde jag lite busiga saker på honom hihi ^^ Var ute sammanlagt kanske runt 45 min. Mysigt var det iaf! :)




















Hur min dag kommer att se ut

Idag kommer jag nog inte hinna blogga mera än detta. Ska snart iväg på träning för Cissi, kameran hänger självklart med, sen hem fort, duscha fixa mig och äta middag med Lina sen träffa William. Jag skulle tro att kommer komma hem rätt sent elr vi får väl se hur det blir men förvänta er ingen mer update ;) ÄLSKAR VERKLIGEN ATT VI HAR SOMMARLOOOOV!!!!

Bild från senaste träningen för Cissi:


Saturday

Vaknade upp med Suzana som sovit över och hade en sprängande huvudvärk, och var helt slut! Orkade knappt resa mig upp så trött jag var. Hade ju tänkt att rida på förmiddan eller iallafall innan lunch men eftersom jag inte kom upp så fick han vila.

Sussi gick runt 12 och då åkte jag och bada med Nattis, för då kände jag mig mycket bättre. Vi hade jättekul och sen så när vi badat åkte vi och hoppa studsmatta xD. Fick värsta brännsåren för att jag gled :'( Men aja det var det värt för det var suuperkul!

Blev hämtad där klockan 5 och åkte vidare till Oda, det var en sommarmiddag och massa var bjudna. Först så åt vi sen spelade vi lite badminton sen kubb och sen pratade vi tjejer och körde någon slags sanning eller konka variant fast utan konka, det var faktiskt rätt kul. Sen är det så sälla vi träffas så det var kul att vi gjorde! :)Kom hem runt halv 12 och då var jag för trött för att blogga.










Vi stod på en sten i vattnet som vi hoppade ifrån :P

Fredags ridpass 10/6

Gick totalt sämst! Red till en hage och i börja i skritt och trav gick det rätt bra. Sen när jag flyttade honom för skänkeln på volten i båda varven gick det helt ok men efter det när jag bad honom att komma fram i trav så bara korva han sig och fatta ingenting att han skulle framåt ist för att flytta. Sen blev han sådär vinglig och skitjobbig.

I galoppen vägrade han att ta min ytterskänkel så han bara sköt ut bogen och in med rumpan och då bröt jag av gjorde halt och börja om men det blev aldrig bättre så då sket jag i galoppen och travade runt lite sen red jag hem, får verkligen ingen lust att rida när det blir sådär. Sammanfattningsvis kan man säga att det gick helt kasst.

Men bjuder ändå på lite bilder!




















i fredag dåe, SOMMARLOOOOV!!

Japp då hände det mycket, hann verkligen inte blogga... Men iaf så var det skolavslutning och då gick jag och massa andra i klassen och bada i Eriksdalsbadet. Vi köpte läsk och jordgubbar och sen solade vi och spelade wollyboll också. Det var iaf rätt kul, drog vid 2 för att hinna till stallet tidigt.

Där så gick det sämst att rida, berättar mera sen i ett annat inlägg. Men iaf så efter det så åkte jag hem så fort jag bara kunde, väl hemma duscha jag och fixa jag mig blixtsnabbt sen kom Suzana och så drog vi ut och hade riktigt kul! Sen sov hon över hos mig. ;)

Smakprov från ridningen:

Händer lite för mycket nu

Men mitt liv är underbart... berättar mera ikväll kanske ska snart dra iväg igeeen ;)

De ända bilderna som togs igår tyvärr :/

Sen ser men knappt mig..

¨
Haha Suzana!

Cred till er som...

... Orkar läsa allt vad jag skriver haha! Det blir fett med långa texter om ridpassen, orkar inte läsa det själv bara skriva det. Varför gör jag det då, kan man väl undra? Jo för att jag ska ha något att titta tillbaka på om kanske veckor, månader elr kanske till och med år? Vem vet men jag vill iallafall kunna se förändringar, och hur vi utvecklas osv. Ja kommer inte ihåg exakt hur de första ridpassen kändes och vad vi hade svårt med då osv men eftersom jag skrivit det kan jag bara gå tillbaka och läsa.

Bloggen är mera som en träningsdagbok för mig själv och självklart för de som vill läsa. Men om folk tycker den är tråkig och tycker att jag borde skriva kortare inlägg osv så kommer jag icke ändra på det för det jag skriver är för det mesta för mig själv. Ja det var väl det jag hade och säga för nu, hörs imorgon om jag hinner, dagen är FULLspäckad till max, varenda halvtimme inplanerad med massa kul blandannat skolavslutning och jag älskar't.


Barbacka pass idag!

Idag red jag dressyr ute i paddocken, barbacka med min byxdress haha. Snacka om att det kändes lagom konstigt! Hade glömt ta med mig något linne att rida i, hade bara långärmade tröjor i skåpet och det skulle jag ju dö om jag red i med denna värmen och sol! Sen ville jag heller inte ha ridbyxor över byxdressen så det fick bli bara den xD Aja nog om det nu till själva ridpasset.

Började som Annelie gjorde i tisdags, skrittade och hade honom så lång och låg som möjligt sen halt och få honom så lång och låg som möjligt och ge eftergift alltså beröm direkt när han sökt sig dit sen vara där mjuk ett tag och sen skritt igen osv. Tror han faktiskt kom ihåg lite från i tisdags för han fattade efter redan första eftergiften.

Höll på så ganska länge med skritt halt osv och sedan i traven så försökte jag också ha honom så lång och låg som möjligt, vilket var lite svårare för han brukar ha rätt stadig och bra form. Den vill jag liksom att han ska ha och om jag pillar för mkt med handen börjar han vingla så det blev mellan vanlig form och lång och låg. Dock fokuserade jag lite för mkt på detta med beröm osv för vägen och rakriktningen gick ju lite som den ville. Var inte tillräkligt med för att jag mest koncentrerade mig på att lätta.

Men iallafall så sen när jag kom fram i galopp var han faktiskt fin och var lättare att jobba honom än jag känt tidigare. Eftersom jag red barbacka blev jag inte lika stadig i handen och balansen var inte toppen men om jag hade haft sadel tror jag att det hade gått riktigt bra faktiskt! Sen gick det ju bra ändå så jag är rätt nöjd med den biten, red honom i lite övertempo för att han ska orka sen ställde jag ut och in på volten.

Galoppen gick lite sämre i vänster varv såklart men han fick lättare för sig att söka sig framåt nedåt på den stängda delen av volten, på de öppna blir han så osäker på vart han ska och då vinlgar han osv. Sen efter skritt pausen red jag mycket övergångar och halter, men sen på volten i traven så när den öppna delen kom så började han skjuta in rumpan så att jag ite fick tag i den och flytta tillbaka ut och sen var han allmänt jobbig ett tag. Men efter vi löst det blev han fin.

Skrittade av honom länge, inte i paddocken utan jag red honom en sträcka sen tillbaka igen. Hade schabrak under för att slippa få massa hår i rumpan men blev inga nya bilder idag tyvärr men ungefär såhär såg vi ut, fast med vanligt tränsbett (mitt rundsydda remont) och byxdress ist för linne och ridbyxer, juste red även i mina converse xD.


Satan i gatan hur bra?!!

Hon är verkligen huuuuur grym som helst! Har lyssnat på detta album några veckor nu och kärlek till det haha♥


Annelie och Patch

Det började med att jag skrittade och travade fram honom, vilket gick bra faktiskt! Sen kom hon och satt upp. Hon började i halten att få honom att söka sig framåt nedåt och sen ge beröm genom att lätta/ge eftergift direkt när han gjorde rätt. Sen när hon lättade körde han upp huvudet och då fick han motståndet igen tills han gjorde rätt och då fick han eftergift som beröm att han gjort rätt. Sådär höll det på och han fattade mer och mer. Att han kör upp huvudet är för att han blivit så ihopriden tidigare och inte ärligt få gå av sig själv och komma fram till handen ordentligt för att kunna ha kvar formen i avsaktningar eller till halt. Enligt Annelies teori.

Sen förklarade hon massa saker jättebra för mig medans hon red. Sen i skritten jobbade hon på ungefär samma sätt, att han ska söka sig jättelångt fram och ned sen lätta direkt när han gör rätt och beröma, om han då kör upp huvudet eller höjer formen så kommer motståndet tills han gör rätt igen och för att han ska tycka att det är skönt att ha den där lätta kontakten när han är där framme även om det är jobbigare att gå som vi vill.

I traven såg jag från backen hur tydligt han håller på att skjuta ut bogarna, gå in med baken och tvära osv. Jobbade fortfarande på samma sätt. Hon sa att han inte var lydig för hjälperna och att det är mycket att jobba på, att jag kommer behöva "bygga om" honom. Det är inte helt bara förra ägarens fel utan mera den hon tränade för eftersom Åsa även visste vem det var och hon berättade lite saker om den tränaren. Sen märker man på hästarna hur de blivit ridna tidigare.

I avsaktningarna märktes det tydligt och det här med rakriktning att han vill rinna iväg genom att tvära eller flytta för skänkeln och att han är bra mycket svårare i vänster varv, det anmärkte hon. Annelie sa även flera anledningar varför han rycker upp huvudet när man gör halt eller saktar av så blir han öppnare i formen. Så hon red på samma sätt som innan och han gick riktigt fint tycker jag! Hon körde inga längningar men skänklade på honom när det behövdes och de stegen efter såg man verkligen han steg! Hon sa att han hade ett väldigt fint och bra rörelsemönster.

I galoppen red hon på i ett övertempo för att han ska orka hålla sig framåt nedåt och så ställde hon ut och in på volten. Det var mera en "hoppgalopp" sa hon och det är bara för att han ska orka. Annars om man sitter och håller ihop honom mera så tar han inte för sig framåt och dår blir det ännu svårare att rida honom framåt nedåt. Han förstod mer och mer att det var bekvämare att gå som vi vill med mjuk och lätt kontakt än att gå som han vill med motstånd. Det är även på detta sätt jag kommer börja rida honom nu och även jobba med honom i halten mera än jag gjort tidigare.

Största bildbomben nu ;)


















Woop woop












































Sorry!

Blev aldrig någon update efter stallet igår, för fick superbrottom och sen idag gick jag direkt efter skolan till Suzana och har varit med henne tills nu, vi shoppa lite sen lite andra grejor. Patch vilade idag så mamma åkte till stallet och fixade alla sysslor osv. Jaja skriver snart om när Annelie red Patch!


Annelie och Patch


Jag och Suzana , fixa choklad ansiktsmask!









blog u later on

Sticker iväg till stallet nu, Annelie som jag ska börja träna för (igen) ville sitta upp och känna på Patch innan för att lättare göra upp en planering för våran träning så det ska bli spännande! Tar nog med mig kameran men får se om jag fotar eller ej. Aja hörs när jag kommit tillbaka hom jag hinner en snabbis för sen ska jag iväg :)


Glömd bild från igår :)

Sommarbete!

Igår var vi och kollade in stället där Patch ska tillbringa halva sin sommar i år. Vi gick bara till sjön, påväg dit var det mest skog. Men på andra delen av hagen som är enormt stor så är det stora gröna ängar. Sjön ligger rätt nära och det är där man kan bada med hästarna och även där dom dricker.

Det jag såg verkade var hursomhelst super tycker jag, för de har skog och terreng med skugga om de skulle vara för varmt, sen en sjö där de till och med kan bada själva om de vill samt fri tillgång till vatten dygnet runt och stora gröna ängar med MASSA gräs överallt.

Det ligger i Grisslinge (Värmdö). Jag kommer ta samma buss som vanligt men sedan måste jag gå eller cykla ca 1 km för att komma till hagen från busshållsplatsen. Så får jag lite motion på köpet ;)






















Hihi ^^,

Kände för att vara lite busig igår och gick in till min häst i hagen för att gosa lite. Inte för att det är så busigt kanske? Menmen han var så gullig! :)♥♥





















Kommer mera!

Har ännu lite flera bilder från idag, men de kiommer upp imorgon ist ;)

Smakprov:


Större hage

Igår byggdes hagen om, till en större och betesrik hage, så idag fick Patch gå och beta hela dagen :)

















Knoppar

Såhär blev det när jag knoppade igår.










Största bildbomb

Här kommer en riktigt fet bildbomb från igår.










































Busritt

Som sagt fick det alltså bli en busritt idag. Kände att det också kan vara nyttigt att ibland bara släppa all press på att prestera och ha riktigt roligt båda två. För det var riktigt kul! Jag red runt lite överallt, ingen speciell runda, försökte upptäcka en väg in till en jättestor och fin gräshage att rida i men hittade ingen ingång så då red jag tillbaka.

Travade och galopperade där det passade och till sist red jag in till Ekhagen och galopperade i fullt ös fram och tillbaka några gånger. Han verkade tycka det var kul. Sen en gång när det kom en springare bakom så blev han typ rädd och sköt iväg som en kanonkula i värsta galoppen men lugna ner sig rätt snabbt igen.

Haha gulleplutten, samma sak hände igen en gång påvägen hem men vet inte varför, det varade bara kanske 5 galoppsprång sen stencool igen, knasponny. Sket fullständigt i formen idag och lät honom gå som han ville, krävde inget jobb av honom, hade bara stilla och stadig hand. Hoppas han inte alltid tror att det kommer vara såhär när vi rider ut bara, han tagga till ordentligt iaf ;)




































Fullt upp all day

Har verkligen haft fullt upp hela dagen idag. Började med att jag åkte till Sundby där ponnyallsvenska finalen i div 2 (hoppning) plus clear round och L:C och L:B. Där skulle massa Gladö människor tävla clear rounden och vissa L:C.

Gustavsbergs laget från mitt kollektiv tävlade även själva lag finalen men den hann jag tyvärr inte se. För när Sarah hoppat skrittade de hem hästarna till Gladö. Det ligger kanske 2-300 m bort över en väg och lite skog bara. Så där åt vi mat samt fotade vi hästarna som betade i hagarna och det blev superfina foton.

Härligt var det, älskar gemenskapskänslan man får där och självklart alla vänner som finns där. Tävlingen blev iaf rätt sen så när de skulle skritta över hästarna till Sundby för att rida nästa klass åkte jag hem för att hinna rida Patch så jag vet inte hur det gick för alla sen men på Clear ruonden vart ALLA från Gladö felfria, grattis!

När jag väl kom till mitt stall så tog jag det jättelungt. I början tänkte jag hoppa studs med honom men efter många om och men så fick det bli en busuteritt med massa galopp i full fart :D skriver mer om det i ett annat inlägg.


Hästskötare nr 1!


Melissa


Rasmus


Opal


Opal


Rasmus


Pandora


Merrie

Red ut barbacka på Merrie. Hon var inte det minsta sammarbetsvillig, ville knappt gå. Hon stannade försökte vända och om jag då la till skänklarna så backade hon istället. Så höll det på flera gånger och jag red bara Ekhagen rundan i skritt men det tog ändå minst 45 minuter för att hon stannade och gjorde verkligen allt för att slippa gå. Det var mycket insekter som bet henne så hon kickade med benen rätt ofta och slängde med huvudet hon vart riktigt irriterad. Sen en gång stack hon iväg i trav och bara ökade, kändes som jag skulle ramla av. Det var lite halvkul barbacka och allt... Eller inte. Men jag överlevde! :)


Dagens ridpass 5/6

Red som sagt dressyr idag och hade gjort Patchisen extra fin idag med knoppar och allt. Ridpasset vart blandat lite som igår. I början i uppvärmningen kändes det helt ok förutom i galoppen, han sköt ut sin bog och tryckte sig mot staketet på ena delen av volten och tryckte sig inåt på andra delen. kändes lite bättre än igår men fortfarande inte lika bra som det var förut ett tag.

Sen efter skritt pausen så funkade det inte att gå på volten i trav eller galopp utan att han skulle trycka sin bog ut eller in samt vara helt stel och ha en oflyttbar bakdel. Usch det var verkligen så jobbigt och gjorde mig så omotiverad, sen när jag då gick ut på rakt spår fast innanför spåret så höll han på att småtvära och sådar som han gör ibland.

Höll på ganska länge för att få bort det där och det gav verkligen resultat! Han blev så himla fin i slutet, det har aldrig gått så bra i vänster varv i traven som det gjorde idag :') Han var så mjuk och formade sig så lätt och bra, ibland hackade det upp sig men bara några steg sen blev han sådär fin och mjuk igen. Kortfattat kan man säga att galoppen går bakåt men traven framåt.

Fler bilder kommer imorgon.







Söndag 5/6-2011

Idag så red jag dressyr med Patch i paddocken sen red jag ut barbacka på Merrie. Jag knoppade Patch och red med hans tävlingsoutfit, alltså vita lindor, vita boots, vitt schabrak osv. Har alltid velat se honom i knoppar, dock blev de alldeles för många så det blev inte så snyggt. Men det är bra att ha i minne när det väl gäller ;) Fast det kommer nog dröja ett tag till. Här kommer ett smakprov, mer kommer sen plus text.


Hähähä

Haha som ni kanske märkt brukar jag oftast ta lite "orättvisa" bilder på min finis, för på dessa ser han inte så smart ut men aja vad gör det? Älskar honom lika mycket ändå :) ♥










Betande poni

Tog självklart lite bilder när finisen betade idag. Lägger upp flera imorgon! :)




















Nytt pannband

Köpte ett pannband i torsdags tror jag det var, ett svängt med 4-raders silvriga strass stenar och invigde det för första gången idag, är riktigt nöjd med köpet för det passade honom super! :)










Tillbaka till ruta...?

Idag känndes det som vi föll tillbaka flera steg men samtidigt framåt i något annat, lärde mig iaf nya saker. Red lektion för Cissi. Det var så blandat men galoppen var den som gick värst, verkligen helt hemsk enligt mig. Sen när vi skulle rida bigen in på långsidorna så funkade det inte. Det gick verkligen inte, men framdelsvändningarna gick faktiskt helt ok idag. Det var sjukt varmt och allmänt jobbigt att rida.

Är varken jättemissnöjd eller nöjd med dagen eftersom det var så blandat, det som gick bra var ju traven i vänster varv alltså det som nästan aldrig funkat så bra gick bra. Men galoppen vet jag inte var den tog vägen, sen ville jag bara ge upp när vi red bogen in. De saker vi gjorde där emellan gick väl antagligen också helt ok, kommer inte ihåg så mycket av de.

Ang. hans sår så kollade Kicki denna gång och kände osv han haltade inte och tog stöd på benet var dock lite svullen just vid såret men hon sa att jag skulle rida så då blev det så. Sen spolade jag kallt vatten på i 15 min efteråt, duschade först hela han i ljummet sen benet i kallt. Efter det fick han även beta lite, vilket uppskattades :)















Älskade underläpp

Låter bilden tala för sig själv...


Bilderna del 2

























Dagens aktivering

Idag hade jag redan innan jag kommit till stallet bestämt mig för att ta det rätt lungt eftersom han gick så hårt igår. Fick dock ännu en anledning för att ta det lungt när jag höll på att borsta Patch, han hade fått ett sår på insidan av höger baklår som han ömmade och var svullen på :( Bad Kattis kolla på honom och han var inte halt men ömmade och blev jätteirriterad när man kännde brevid det. Så jag gjorde rent det och skrittade ut sen spolade jag det med kallt vatten i 20 min.

Red ut barbacka med schabrak under och på hackamoret så att vi kunde stanna och beta honom. Det var verkligen hur mysigt som helst, red för det mesta på långa tyglar, jobbade honom bara lite i skritten och trava 1 varv för att känna och han var inge konstig. Det blev Ekhagenrundan som jag kallar den för och red sedan lite i Ekhagen.

Tillsist efter ca 30 min så red jag över till hagen brevid Ekhagen, hoppa av och lät honom beta i 30 min. Samtidigt som han beta plockade jag också gräs som sedan lades in i hans höpåsar. Efter halva den tiden kom Lovisa på Piccolo och Mathilda på Robin också dit och beta sina ponnyer, och sen när vi skulle gå tillbaka igen gick alla tillsammans, och jag satt upp på Patch.

Kommer även en del 2 av bilderna för de är så många! :)
























Yesterday

Börjar med att skriva lite om igår. Efter jag varit hos Patch och ridit så åkte jag hem duscha och fixa mig. Senare åkte jag till Gladö och fotade när Sarah red. Sen åkte vi hem till henne och där hoppade vi blandannat studsmatta och gjorde lite andra saker. Vi hade riktigt skojsigt och det var längesen jag flummat så. Bjuder verkligen nu!








En del av våran flummigahumor: Mister Turaldgreenhat!






Ökad trav på hezten xD


Summertimes!! :D

Åh vilken sommarkänsla allt var idag! Har massa att bjuda på och skriver mer om vad vi gjort snart, kortfattat så har min dag varit helt underbar och ponnyn är den bästa helt klart♥


Mobilbloggar

Är hos sarah nu, sov ju över här och ska snart dra mig hemåt. Det var egentligen tänkt så att jag skulle följa med till Gladö för att hon skulle rida men deras grupp skulle rida ut och klättra typ 2 timmar. Sen efter det skulle vi bada med några och sen åka till mitt stall men det blev för krångligt, allt detta kommer vi göra i sommar istället. Tiden vill aldrig räcka till verkar det som. Aja när jag kommit hem ska jag väl dra mig till stallet och får se vad jag gör med honom idag, beta ska han iallafall få göra! :)

Charmtrollet himself

Bjuder på dessa charmiga bilder från idag haha. Är antagligen med Sarah nu och ska sova här tills imorn, berättar mer om det när jag kommer hem imorgon! :)




Min fina ♥

Han vart som vanlig väldigt svettig efter ridpasset idag så då duschade jag honom och schampoonerade. Han blev så ren och glansig efteråt så då passade jag på att ta uppställnings foton på honom. Sen togs det även bilder på oss två tillsammans :)














Hårdpass idag

Red ett hårt dressyrpass idag, då han vilade igår. Mamma tog lite bilder i början men sen dog tyvärr kameran när det gick som bäst. Aja i uppvärmningen kändes han inte alls bra, speciellt inte när jag skulle göra framdelsvändningar för vänster. Men galoppen var som i tisdags redan rätt lösgjord till skillnad mot innan.

Red mycket övergångar, och red igenom massor av olika moment och delar i olika program. När jag vände rätt upp gick han HELT rakt, gjorde verkligen ingenting! :'D Han har nog aldrig gått så bra på rakt spår, alltid har det varit något steg elr så som han gjort ngt men idag var det aldrig någonting, blev superglad.

Sen provade jag även ökningar/längningar i både trav och galopp, har inte gjort det så mycket tidigare och dom kändes riktigt bra ändå. Han var jättefin i högervarv och formade sig jättelätt men i vänster kändes han lite stummare och stelare, ville inte riktigt lossna helt.

I program brukar man inte galoppera mer än ett varv på volt och sen på rakt eller diagonal och det gick över förväntan! Även om övergångarna från galopp till trav och trav till skritt är något som vi måste öva jättemycket på så gick resten bra tycker jag.

Fattade även galopp på rakt spår (på medellinjen) och vände sedan ut som en halv volt ut på spåret igen och det gick jättebra, liksom allt bara flöt på, gjorde lite skänkelvikningar, flyttade bakdelen i skritt och trav, red lite bogen in och tja det mesta helt enkelt. Är jättenöjd med allt förutom framdelsvändningarna, och avsaktningarna men äscha alltid kommer det vara något.




Hur slutar man tänka?

Orkar inte tänka mer nu, tänker verkligen på för mycket saker hela tiden och det går inte att sluta. Jag tänker på sommarlovet, vad jag ska planera med folk, hur jag ska lägga upp ridningen osv. Sen massa onödiga saker också som t.ex. i vilken ordning jag ska göra iordning patch, alltså först borsta sen känna igenom sen fixa svansen sen smörja in vaselin vid mungiporna för att han inte ska bli torr efter det linda mm. 

Det är så sjukt jobbigt för jag vill inte tänka på saker hela tiden, på allt som har hänt, händer och kommer att hända... Finns det liksom inget sätt att koppla bort alla tankar? Förutom då när man är i stallet, där är det så skönt för då tänker man inte på sånt. Man bara gör.


Ridpass 31/5

Igår red jag ut till Ekhagen och red på en volt där. I uppvärmningen var han jättefin redan från början och bättre även i vänstervarv. Sen i första galoppen kändes han mycket finare och mera lösgjord än han brukar vara i början så det var kul.

Sen har han alltid när vi ridit i Ekhagen skjutit ut bogarna hit och dit, tvärat, vinglat mm men det gjorde han inte, kände några gånger att det var påväg men då gjorde jag som jag lärt mig att göra när han håller på sådär så det gick jättebra.

Efter uppvärmningen skutta vi över några hinder som låg framme och det gick sådär. I början efter hindret lyssnade han inte för min vändande skänkel i något av varven och sköt bogen istället, så den biten är jag inte nöjd med men de sista 3 sprången blev bättre och han vände även efteråt.

Sist av allt i slutet när jag skritta av honom fick min mamma som även fyllde år igår prova skritta på honom medans jag ledde. Det hände inte så mycket mer än det, gick med honom tillbaka och duschade av honom när vi kommit tillbaka. Är inte helt nöjd med ridpasset men i början var han fin så det är jag nöjd med.

Rider lätt på de flesta bilder därav den hemska sitsen.


Hade boots på idag.












RSS 2.0