Bildbomb del 2, dag 3.

Här kommer somsagt ännu fler bilder från framridningen till sista klassen på Gripens meeting.
 
Lite bilder från efter jag ridit, vid ängen :)
Så detta var allt för Gripens meeting 2012 helt enkelt :)

dag 3 söndag 1/7

Hade räknat med lite slapp morgon men icke, för de ändrade min starttid ca 2 timmar tidigare! ogilla! haha. Men på ett sätt var det bra. Iaf så åkte vi direkt t gripen och fodrade, fixa knopparna osv sen tävlade jag. Efter det åkte vi snabbt tbx t vandrahemmet, städade och packa in allt i bilen. Sen åkte vi tillbaka och fixade allt där, betade patch och rengjorde boxen mm. Sen när allt var packat och klart åkte vi direkt till Patch bete. Släppte ut han där och lasta av de grejer som skulle va där. fixade iordning boxen han ska stå i på nätterna osv. Sen åkte jag direkt hem till nattis och sov över där, därav ingen bloggning.
 
Tävlingen, framridningen: Denna tidiga morgon kändes han äntligen lite mindre seg, han var väl lite mer utvilad och ingen hög musik hade spelats flera timmar innan liksom. Så iallafall, han kändes som sagt bättre på framridningen, red lite som dagen innan fast kortare och mer intensivare.
 
På banan: Äntligen hade han lite mer egen bjudning som gick att rida på, så det mesta gick bättre. Eller det ända som inte var någon skillnad på var hälsningshalternoch ryggningen, de var lika hemska men resten flöt på rätt stabilt. Juste ena galoppvolten blev lite oval då han tog ett konstigt litet hopp åt sidan för marken. Var iaf inte missnöjd när jag red ut på banan, för det var nog det bästa vi kunde presterat i detta läget.
 
Kommetaren på protokollet inleddes "Energisk ritt på trevlig ponny", blev förstås glad men... energisk?! Haha hon skulle bara veta! Ritten slutade iaf på 64.47% och jag klarade nästan av mitt mål, inte helt dock. Det var att rida en ritt på 65%.
 
har tyvärr inga bilder från själva ritten, bara film.
Det här är första delen, det kommer en till bildbomb :)
 

Sista "utflykt"

Imorgon åker jag och Patch till Tierps veterinärklinik. Där ska va vara i 4 dagar för en del olika besiktningar och kanske träningar bla ska han skos där också. Kommer berätta mer om det när jag är hemma igen. Detta blir våran sista "utflykt" eller vad man nu kan kalla det haha, innan vi flyttar till Flyinge. Som förövrigt är svaret till en fråga om villet gymnasium jag ska gå på. Är fett pepp! :D har förresten fixat tidsinställda whoop!


I did it again!

Hahaha detta får ett alldeles eget inlägg, nämligen att jag lyckades lägga en godis bit i patch underläpp utan att han märkte! Haha sååå söt <3


Bilder

Här är lite fler bilder från idag :) busade även till det o hoppa med armarna ut :p


Lite hoppning!

Idag följde nattis med t stallet o jag hoppa lite i paddocken! Det var jätteroligt och patch var superduktig han verka oxå tycka de va kul att bara busa o ha kul. Lite seg ibland men han hoppa bra, som högst låg det nog runt 80-90 men mest lågt :) värmde såklart upp först osv osv sen när ja trava av va han jätteavslappnad o fin! Här är en bild, fler kmr sen! :)


Tävling!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är med o tävlar KLICKA HÄÄÄR för att komma dit :D


Uteritt

Hejsan! Nu väntar jag på tåget då bussjäveln va försenad så jag missa tåget... Irriterande!! Iallafall idag red jag ut till ängen med pluttisen och han skötte sig jättebra! Först trava jag runt lite kravlöst o tog lite galopp som framridning, sen fick han en skrittpaus. Efter det jobbade jag honom lite i lång o låg form men det va lite svårare med hacket. Det gick väl inte super men ok för att va ute på ängen så jag är nöjd, skritta sedan hem en lite längre bit, va ute i ca 40 min tot :) Bild på älsklingen i hagen<3


Dagens motion

Idag va pluttisen jättejättespänd och stirrig när ja tog in han från hagen o borsta så jag valde att longera lite innan jag satt upp. Han var inte så avslappnad när jag longera men han lyssna bra, han va lite seg i igångsättningarna bara. Longera i 10 min, blev lite galopp också. Sen hoppa ja upp och han sökte bra stöd fram till handen i en lång o låg form redan från början. Han va mycket bättre idag, avslappnad och mjukare. Tog även galopp i båda varv och det kändes bra! Hade han lång o låg då med, sen trava ja av o skritta av :) mycket nöjd! Red ca 15 min så 25 tot med longeringen.


Knas?

Inlägget innan skrev ja typ kl 1 på dagen men de publicerades vid midnatt haha? Sen publicerades den flera gånger o har ingen data så kan inte fixa heller dryygt -.-


Juppidupp

Nu sitter jag o väntar på bussen, red patchisen först lite i paddocken ca 20 min. Sen red ja ut en sväng o galoppa en sträcka också. Han var rätt stel o seg inte lika mjuk, formbar som han brukar men det är inte så konstigt. Red han i lång o låg form och i slutet blev han ändå avslappnad och mjuk men ändå lite stel. Sen när ja red ut blev han spänd som en stålfjäder men hade inte förväntat ngt annat xD aja lite dålig kondis har han nu, blev anfådd o svettig bara biten från hagen t stallet haha! Så söt han är min bäbisplutt<3


Min pärla <3

Är påväg till stallet nu o ska rida lite i paddocken, jogga mest o sätta igång plutten efter bådas semester :)


I love My pony

Idag va första gången jag åkte t älski pälski på mer än 2 veckor! Blev så glad av att se min håriga lama aka kossa haha


Hemma!

nu är jag tyvärr hemma från en härlig resa, hade tänkt ladda upp sista delen av gripens meeting men bilderna ligger på en annan data som inte är här så det får vänta. Imorn ska jag t sarah o fabio, asnice! och på onsdag ska jag till min kära ponni <3

15 månader♥

Då har det gått hela 15 månader med min bästa vän, snart ett och ett halvt år. Sjukt vad tiden går fort när man har kul, eller hur? Så fina stunder har jag fått uppleva och minnen som ingen kan ta ifrån mig. Och det slutar inte här, fler kommer det bli!
 
me love U big time♥

Bye!

Imornbitti åker jag till italien, kommer tillbaka om 2 veckor, den 22:a. Hinner inte blogga mer innan dess men lovar uppdatering när jag kommer hem! Plus att jag gjort ett tidsinställt inlägg :D jaja vi hörs om 2 veckor!

Åhh!

Idag red jag ut på Patch, första gången på det här betet, hittade jättefina ängar, dock inte så stora men lagom. Galoppera utan att han bocka eller drog iväg :D Men en gång i början fick jag hoppa av och leda förbi ngt han tyckte var alldeles för läskigt haha. Han var rätt spänd men bättre än jag trott så de va skönt!
 
Ska verkligen få med ngn och fota barbackabilder när det är fint väder där! Tänkte göra det imorgon men vädret ska bli mulet och jag måste packa o fixa inför italien, men när jag kommer hem ska jag absolut ta finfina kort där :D
 
2 bilder från när jag beta Patch i Gripen :)

sista från dag 2

Här är sista delen från dag 2, de första bilderna när jag fortf sitter på han, är från collektingring. Sedan kommer lite bilder från efter jag ridit och vi fotade på ängen, sen de sista bilderna är innan ryttarmiddagen :)
 
sötis ponni plutten<3

Del 2 av dag 2

Här är del 2 av framridningsbilderna från dag 2, alltså lördagen :)
 
Det kommer en sista del bilder sen från lördagen, fast inte ridbilder :)

Dag 2 lördag 30/6

Denna morgon blev också tidig, det tog ca 15-20 min att köra t meetinget från där vi bodde, men iallafall efter fodringen så åkte vi tbx igen, käka frulle oc gjorde iordning mat och sånt inför dagen. Sen körde vi tbx, tävlade och betade sedan patch en lite stund efter. Sen kolla jag på Ingrid o lite andra ekipage som red FEI. Tror de va de jag gjorde iaf haha. Sen åkte vi tbx, jag vilade och fixa mig inför kvällen, de var ryttarmiddag. Mysigt och roligt, vann en av lektävlingarna och fick en jättestor rosett haha :D Sen va det föreläsning om hippolyt foder det var instressant lärorikt då jag förmodligen ska byta foder t Patch efter betet.
 
Tävlingen då, framridning: Denna dag red jag mycket noggranare på framridningen, försökte vara konsekvent och verkligen få honom lyssna och acceptera mina hjälper men framförallt skänkeln. Jag red igenom några moment från programmet sen också och det känndes mycket bättre efter denna framridning trots att han ändå var rätt seg men jobbade mer med han form så den var bättre.
 
På banan: Sen när det väl gällde tappa vi allt som vi hade på framridningen, han sega ihop sig totalt. SÅÅÅ nonchalant och "död" var han. Men i övrigt gick det mesta lite bättre denna dag, han skygga inte, bara spände sig, formen var bättre, skänkelvikningarna bättre, vägarna lite bättre men hälsningshalterna + ryggningen var fortf fiasko med stjärnorna bland oss och fick ett omslag i sista galoppökningen då jag verkligen tänkte satsa men det blev misslyckat.
 
Var så himla besviken och ledsen efter denna ritt då han verkligen sega ihop sig och "dog" bara sådär. Precis som typ min första lokala LB:1 och jag som trodde vi hade kommit över det. Menmen det var inte så mkt att göra åt efter. Ritten slutade på 62.36% lite bättre än dagen innan iaf ngt haha.
 
Här är bilder del 1 från denna dag, kommer en till bildbombdel!
 

Hinner inte

Hejsan! Lever livet så hinner inte lägga upp bilderna idag, men de kommer förhoppningsvis upp innan jag åker till italien! Håll ut♥
 
En bild från sista dagen, på framridningen :)

dödstrött

vet inte om jag kmr orka skriva ngt mer idag, inte för tillfället iaf. Annars hörs vi imorn! ♥
 

Dag 1 fredag 29/6

Uppstigning vid 5:30, kom fram t gripen som en vanlig tävling, när jag hade ridit fixade vi iordning boxen och så fick han käka och vila. Sen åkte pappa t vandrarhemmet där vi skulle bo och lasta av lite grejer, jag va mest med ingrid tror jag och kolla när hon red och fler andra. Sen kom pappa o hämta mig så åkte vi till boendet käka middag med några som också va på meetinget o sen var det soooova. För nästa morgon skulle vi upp o morgonfodra!

Till tävlingen då. Framridning: Patch var väldigt seg och hade ingen egen bjudning alls, verkligen masade sig fram typ. Jag var inte tillräckligt på han med att han verkligen skulle lyssna heller, red mesigt och "lät" honom även gå i hans mer passande öppnare form i galoppen. Kändes inge bra alls efter framridningen.

På banan: Tävlingen var i ridhuset och såfort jag skritta in på hanan blev han jättespänd och fortfarand lika seg och nonchalant mot mina hjälper. Han lyssnade verkligen inte. haha. Själva programmet gick inte bra heller, en spänd och seg patch är ingen bra kombination, först i hälsningen tog han upp huvet upp i taket typ men själva inridningen var bra så det var synd.

Ökningarna var typ ingen skillnad tyckte jag och skänkelvikningarna började bra tills han skygga i hörnet så då fick vi ju "avdrag" på det.sen blev halten och ryggningen för tidigt och någon form var inte ens att alternativ, huvet va bland stjärnorna.Sen i hela galoppdelen var han för öppen i formen och spänd :( Var jättemissnöjd med denna ritt. Slutade på 62.11%.

Bildbomb!

blev inga bilder från ritten då den filmades, dessa ovan är från collektingring.


HEEEEJ

Nu ska jag uppdatera om meetinget som varit sjukt kul! Haft perfekt väder alla gånger jag ridit så de va sååå nice! Det gick inte så bra men allt är förståeligt och det blev bättre, så de var ju bra! ^^
 
Här är en bild, det togs minst 1500 bilder, har rensat lite på kameran så ca 800 kvar nu hehe. Det är sjukt vad fina och underbara vissa bilder blev hihih! Kommer dock aldrig orka lägga upp alla xD Menmen de finaste lär dyka upp!
 
Första dagen♥

RSS 2.0