Life's goood!

(Tidsinställt) Hare säkert sjukligt najsigt nu alltså, just vid denna tid, älskart!


Förra vintern♥


Lite rolig bild

Bara för att inte hålla er läslösa så gör jag detta tidsinställda inlägg! Eller egentligen är det bara en lite rolig bild från igår på mig och Jennybenny i skola :P Haha

image description

Duktiga jag!

Haha har gjort 2 st tidsinställda inlägg till imorn! Gör kanske fler men måste plugga matte nu, prov imorn -.- Aja ville typ bara säga det! ;)

image description
Min charmiga låsskärm på iphonen xD gp1=gulleplutt1 heehhe

Nästan hysteriskt roliga planer!

Haha skojja men typ överglad ändå för vad jag har för mig imorn! :D Det blir väldigt mkt "back in the dagar time" !! För jag ska efter skolan åka till huddinge C träffa Sarah, äta en halv av en halv subway macka sen gå och köpa ngt mumsigt och dricka till, förhoppningsvis checka nya mössor (y)

Sen ta bussen vidare till Gladö (där jag red på ridskola förut) Och förmodligen fota fredagshoppgruppen inkl Sarah (som även jag red i förut) Sen sova över hos Sarah! :D Just like old times typ förra hösten varje fredag lika älskvärd! Haha Men sant iaf! Har saknat det typ fett mkt! 

Dagen efter äre tävling Allsvenskan i mälarhöjden, följer med och sen vid 2-3 någon gång blir jag hämtad och skjutsad till stallet o då blire rida pollen :) Sjukt najsiiigt! Uppdateringen lär ju inte va på topp imorn men aja xD




Hahah....


Skritten för Patch

Idag fick Patch sig en välförkänt halv vilodag, han gick nämligen 30 min i skritten (skrittmaskinen) och leddes förhand ca 20 min. Lagom nu då han var så seg (antagligen trött) igår när jag red.

De 2 andra bilder jag försökte ladda upp igår från hagen ;)

image description

image description
Bullen och min lilla fiinis <3

Visste ni att...

För att förbränna en vanlig marabou choklad skulle det ta en 6 timmar? Är inte det väldigt sjukt ändå hur lätt det är att stoppa i sig ngt sånt utan veta om detta? Plus att det är så jättelite mängd jämfört med vad man måste träna för att få bort!

[mmm+marabou]


Gårdagens ridpass 28/9

Igår så red jag dressyr, kom dit rätt sent men valde ändå att rida i paddocken, dock blev det alltför mörkt efter ca 20 min så då fortsatte jag till stora ridhuset efter uppvärmningen. Förutom att han var jääätteseg så var han fin ändå, träna på det här med rumpan ska vara på rätt plats och ej skjutas in elr ut nån stans och bogen.

Sen försökte jag rida fram honom för skänkeln utan att klämma fast liksom men han bara dog efter typ 5 steg iallafall, kan bero på att han ej är klippt ännu, men hon som klipper kunde inte i helgen så ska försöka denna vecka! Men iaf så i början var han även rätt stum men blev bättre sen. Fila även lite på skänkelvikningarna. Galoppen gick inte heller riktigt lika bra som vanligt menmen. Är ok nöjd iaf.

Lite bilder nudåå :)


I padden (typ alla bilder vart jättesuddiga)







































TJA!

Hejsan! Igår skrev jag ett mobilblogginlägg via iphonen men det gick inte att publicera? :s Men nu har jag tid och ska skriva och lägga upp bilder från gårdagens ridpass ;)

image description
En av bilderna jag försökte lägga upp igår... Sötan i hagen :)

Barbackaridning idag

Tänkte jag göra ngt som jag inte brukar så ofta nämligen rida dressyr barbacka. Till en början kändes det inte helt bra ganska ostabilt och flängit med armar o ben osv men sen när man kom in i det gick det mkt bättre, dock lyssna han inte lika bra på mig. Tänkte mkt på annat osv, red i paddocken också. Men han vart riktigt fin i traven faktiskt :)

Först i galoppen tyckte han inte om det för jag skumpa rätt mkt fick inte in någon rytm så då försökte han dra till andra sidan men sen blev det bättre. Efter ett tag kände jag verkligen hur han höjde ryggen och arbeta ärligt. Sånt gillar jag! Haha men ah det var lite kul som omväxling dock tror jag verkligen att jag vi behöver öva mer på barbackaridning för att hitta bättre balans osv.

Han skjuter över mig till vänster en aning också så det blir liksom ojämt, försökte tänka mkt på det. Sen iaf så skritta jag av ute alltså inte i padden. Vid en punkt såg han 3 rådjur och tvärvände och när jag då skulle vända tillbaka honom så slängde han sig tillbaka/backa o snurra runtrunt, då hoppa jag av och ledde honom för det går inte att göra ngt åt uppsuttet. Sen hoppa jag upp igen och det gick bättre! Hyfsat nöjd ändå fast inte min insats :P

Lite bilder från dagen :)




Haha så söööt! :')


När jag skulle hoppa upp, ville han inte stå stilla földe bara efter mig xD


Nutte dååee <3

Träningen igår 26/9

Igår red jag dressyrektion för Anna Dufva, vi träna på öppnor, slutor, skänkelvikningar, övergångar och lite sånt i traven, är inte helt nöjd med allt men det gick ändå bra med öppnorna och slutorna. I galoppen träna vi kort galopp vilket är bland det svåraste för oss, men det gick bättre och bättre. I början tappa han ryggen och gick över tygeln men då var det bara o börja om.

Tänkte mkt på att ha med ytterbogen överallt då han gärna skjuter ut den o jag tappar den, ramar inte in tillräckligt mkt, sen att han inte ska skjuta in rumpan på volten i trav och ut med den i galopp, då tappar han bara bakbenen, men det jobba vi iaf på. Är ändå nöjd.

Inga nya bilder från igår.

Internet har strulat

Ah som rubriken löd så är det anledningen till att jag inte bloggat, men nu kör ja på! ;)

För ovanlighetensskull

Hejsan! Tänkte skriva lite om dagen so far, i skolan hade vi bara 2 lektioner på förmiddagen sen lååång lunchrast för efter det var det skoljogg. Jag sprang inte för har haft jätteont i halsen i helgen och det har gjort ont att bara prata liksom.

Men så ah gick jag med nåra. Sen så sluta vi när vi gått i mål, som var i tanto typ 5 min från där jag bor. Asnajs så jag sluta runt 2 och gick till min kompis skola träffa henne snabbt typ hej och hejdå xD och max följde med sen gick vi runt lite sen gick han hem och jag träffa suuki o vi snacka lite gossip haha.

Så nu sitter jag hemma och ska plugga lite sen vidare rullar jag till stallet haha fast rulla lär jag nog inte göra ;)




Jag just nu... Hihi :) Btw jag äger sönder på wordfued! :D


Tävlingsskåp!

Transporten hämtade mamma i fredags så igår när jag var där tog jag lite bilder på sadelskåpet! Transporten är inte helt färdigfixad, remsorna med namnen har inte kommit än sen ska han måla mellanväggen också, men den går ju att använda! Den fula islandshästen är iaf borta :D Aja nu till sadelskåpet,, älskart!

Svart, enkelt, superpraktiskt och skiitasnyggt! :D




Dagens ridpass 25/9

Idag red jag dressyr  stora och det gick helt ok. Han var fin o allt dedär men blåste upp sig varje gång han komm till ena hörnet och sen i galoppen när jag skulle minska så öpnnade han bara formen eller bröt av men annars när han fick gå i sitt övertempo var han fin. I traven var han okså fin, träna skolorna, öppna sluta, skänkelvikning o lite sånt gick bätte o bättre.

Stundtals vart han helt underbart fin i höger även i vänster lossna han till jättebra i traven när han inte bet fast! Men han kändes seg, fast svårt att förklara för han lyssna bra typ mera seg i huvet fast ändå inte, för tex när jag skulle skritta av så gick han jättesegt, inte alls som han brukar :/ Vet inte vad det kan bero på, men är nöjd han var duktig :)


Förra veckan :)

Dressyrpass med bommar 24/9

I lördags så red jag ute i Padocken, lade fram trav och galoppbommar för att få fram lite mer steg i han och ah bra omväxling liksom (gick ju så bra när jag gjorde det i onsdags). Han var jättefin i uppvärmningen, jag har blivit mkt stadigare också kände jag så det gick jättebra iaf, han lyssna super på alla tempoväxlingar samt övergångar osv.

Efter skrittpausen började jag trava över travbommarna och det gick jättebra, Han höjde formen lite men annars var han jätteduktig verkligen, tog det i båda varven och på andra långsidan växlade jag mellan länga samla övergång mm. Sen när vi gick vidare till galoppbommarna fick vi inget bra flyt och han slog i dom hela tin, även fast vi ändra avstånden fram och tillbaka...

Men han var duktigt, tog lite bara galopp utan sen men han släppte inte riktigt helt men nöjd är jag ändå. Sen i slutet gjorde jag lite skänkelvikningar och de var lite halvdana hela bunten men han var duktig, kändes lite seg i slutet nog trött, men red inte så hårt som det kanske lät.

Aja massa härliga bilder nudåå i det fina vädret som var!


Travar fram i lägre form :)














Mkt mer trav nu bara i den vanliga!


















Lite lång i formen här men mkt bättre tryck fram än vanligt :)
























(Y)!


Avslutar med favorit bilden heltklart! ♥♥


Det jag roat mig med :)

Har verkligen hade inte någon tid alls över för bloggen igår, hade ju sovmorgon men så ringer wille och väcker mig astidigt -.- så jag kan inte somna om och ba låg där typ en timme xD Sen iallafall vid lunch åkte jag till stallet o red, blev dressyr med trav och galoppbommar bara, har massvis med fina bilder att bjuda på!

 Sen när jag kom hem plugga jag typ 1 timme sen drog jag ut med wille och sen drog vi med oss max också, hahha det var jättekul verkligen typ skratta sönder när vi plinga på! Aja sen kom jag hem vid midnatt och då gick jag o sov för skulle upp halvtidigt idag.

Idag så på morgonen plugga jag igen (har Kemi prov, Matte prov och stort Spanska läxförhör veckan som kommer -.-) Aja sen åkte vi till Upplandsväsby till min brorsa som fyllde år, åt tårta och sådär med släkten liten snabbis bara sen vidare till stallet och trimma dresyr i stora, mer om det sen. Och sen när jag kom hem så åt jag och plugga.

Smakprov från i lördags:


Snygg-hezten (y)

Tjoho

Haha statestiken stiger så fort man skriver ngt ;) Najs juu fast ändå är ni hur få som helst som läser :/ Aja skitesamma för bloggen har jag ju mest för min egen skull, har ju inga direkta planer på att tjäna pengar på bloggen xD Aja nog pratat om det nu, skall skriva om vad jag gjort dessa dagar ist!


Lite egobild sådär ba ;) Älskar mitt hår just nu, att det e så fint och långt, har alltid velat ha såhär ♥

Sorry borry!

Förlåt för dålig uppdatering, ska ba käka och plugga nåra timmar sen blire massa inlägg! :D Håll ut mina kära <3 Skämt åt sido ;)


Patch tors & fre

Igår så red Anna ut på honom och jag gjorde lite annat, det gick jättebra sade hon och så ah. Idag så fick han vila och jag har redan skrivit vad jag gjorde. Mamma åkte till stallet och hämta dit transporten, texten hade tydligen inte kommit än så den får vi senare och sen. Han verkade må kanoners så imorgon skall han få sig ett ordentligt trimmpass :D


Sötisen <333

Tjenare!

Kom nyligen hem från Veroncia Maggio konserten på Grönan med Greta! Vi var där bland de första så stog läängst fram och ah det var lätt värt! Kolla på tv i mobilen medans vi vänta och ah åt mat, prata hade allmänt trevligt liksom! Veronica ägde sönder hon var heeelt grym :D Det var kö ända från skansen senare under kvällen också.... Snacka om packat! + att de ständge ju grindarna t.o.m :o


När vi satt å vänta hahah :P Man fick fett ont i rumpan >.<


Längst fram vi stängslet... Nöjsiiiigt ;)

Allt är ju slut :'(

Igår när vi var på stockjolm ridsport så fanns varken det babylila schabraket från eskadron eller det röda från john whitaker! :( plus även glengordon svattäcket inte fanns inne i hans storlek -.- men förhoppningsvis kommer det in nån gång :P jag köpte john whitaker hjälmväskan (även fast jag har charles owen hjälm) den var ju snyggare! Och ett brunt Pikeur pannband alltså till mig o mina öron när det blir kallt :) och de vita rockel tävlings handskarna. Jättenöjd ändå med köpen bara märkes grejer :P juste godis till Patch blev det också :)


Gårdagens ridpass 21/9

Hejsan! Igår kom vi hem så sent som halv 11! Detta för att vi var i Upplandsväsby innan och köpte lite grejer, skriver mer om det i ett annat inlägg, nu till ridpasset.

Det var lektioner i stora och paddocken var blöt överallt då det regnat så hade bara ett val, lilla ridhuset. Hade förväntat mig det värsta som alltid när jag rider där, men gissa så fel jag hade! Han var så sjukt fin! Red typ tusen tempoväxlingar hela tiden och övergångar, han lyssna så enormt bra! Har tränat mkt på tempoväxlingar tillbaka (samla) för oftast så saktar han av helt och bara dör i bakbenen men inte igår!

Han var jätteduktig verkligen så solig att rida! Hade även ställtfram 4 travbommar så att han skulle lyfta lite extra på benen och red en egenpåhittad övning med som vilket gick helt suveränt! De låg på ena sidan innanför spåret på långsidan, så innan bommarna från kortsidan gjorde jag övergång och 10 metersvolt sen öka lite över bommar (lättridning), sen tillbaka till kortsidan, vid hörnet galopp, galoppera långsidan med tempoväxlingar fram och tillbaka sen innan kortsidan trav och såda gjorde jag i båda varven.

Det gick superbra sen tog jag lite till galopp och träna sen trava jag av och var aaasnöjd :D Höll honom lite längre och lägre i formen över bommarna så att han fick se dom ordentligt ;)


Vart tyvärr inga nya bilder men här e en rätt så gammal (typ 1 månad)

Påväg hem - mobilbloggar

Hejsan! Sitter i bilen nu och är påväg hem från ett kanon ridpass på plutten, är så enormt nöjd :D men skriver mer om det imorgon för när jag kmr hem sen är det ju rätt så sent o jag måste plugga :( aja vi hörs!

De blir imorgon ist

I söndags köpte vi inget för vi lyckades komma 10 minuter efter de stängt -.- Så imorgon ska vi däremot åka till Stockholm ridsport för att inhandla lite grejor! Men jag har ett litet dilemma, kan ej bestämma mig för om jag ska köpa en hjälmväska till min Charles Owen eller ett babylila set (schabrak och lindor).... Hmm får funta på de!


Se så söt han är i babylila lindor!!! (Y)

Dagens ridpass 20/9

Idag red jag dressyr, skynda mig efter skolan för att hinna rida i stora innan hopplektionerna skulle börja. Det gick bra faktiskt, han var fin och så öva på de vi gjorde igår på träningen typ fast inte den förvända galoppen. När de började bära in hinder i ridhuset blev Patch spänd och hade svårt att hålla fokusen, och då valde jag att inte traggla på de då.

Men annars var han fin och ja jag är nöjd, men en sak som jag inte är så nöjd med är att i mellanåt i skritten blir han så hård i munnen och drar ner elr tar upp huvet när jag korta tyglarna (vilket jag behöver göra en del för de glider). Men det brukar gå över men fortfarande tycker jag inte om när han blir sådär stum, det var väl egentligen det ända som gick mindre bra idag :)


Svettig ponni påväg till duschen!


Han skall förhoppningsvis bli rakad helgen! ;) Behövs minst sagt!

Veckoplanering v. 38

Har lite svårt att bestämma mig om vissa saker men ah vi lär ju se hur det blir ;) Men på ett ungefär kommer Patch vecka se ut såhär:

Måndag: Dressyrträning för Anna Dufva
Tisdag: Dressyr eller hoppning (om jag kmr med)
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Dressyr eller markarbete
Söndag: Dressyr


Äntligen!!!

Åhhh gissa vad som kom med posten idag?? :D Jo min efterlängtade säkerhetsväst!!! Shiiiit vad skönt att slippa äckelvästen jag haft innan.... =D


Weeiiihh :)))

Idag var det dressyr träning för Anna Dufva igen som alltid på måndagar. I uppvärmningen var han jättefin redan från början och var med på noterna och ställde igenom sig helt i båda sidorna, jättenöjd med detta. Sedan de första 5 minutrarna av träningen var han sådär hispig och spände sig, fokusera inte alls på mig. Men det gick över efter ett tag och han blev jättefin verkligen.

Mycket fokus låg på hans bakbensaktivitet att han inte får släppa energin i dom, även mkt tempoväxlingar, de svåraste är när man ska samla då han dör med bakbenen och så ah. Men gick super sedan! Träna aven mkt på öppnor, slutor, skänkelvikningar och det gick jättebra :D Helt över förväntan!

I galoppen var han sjukt fin!! Öva även på den förvända idag, han blev lite öppen i formen men höll galoppen hela tiden och var jätteduktig! Vi får bara ta och träna lite mer på den förvända så går det nog bra! Efter det så i den rätta galoppen vart han underbart fin och i traven helt fantastiskt! När man får igång hans bakben får han mkt bättre steg också och det är så roligt att rida honom när han är såhär fin som idag! :D

Det går väldigt mkt upp och ner nu men det är de dagar som idag som får en att vilja fortsätta!


Såhär såg Patchen ut idag :)


Nuuuutte såååå söt i hans gullerutiga fleece :')))


Ah efter ridpasset dårå.. :)

cp skit

Faaaaan vad allt ska gå emot nu, kan inte ens skritta ut en sväng utan att det ska uppstå problem! För när vi ska vända så vill han inte och då backar han och snurrar runt. Så gör han de om och om igen. Det är långt ifrån okej att han tror att han kan bestämma så ah jävla skit.

-raderar dagen (som alla andra numera?)

Flera bilder från i onsdags

Här kommer ett till drös med bilder från onsdagens ridpass, som blev bombad med bilder!





















































































































Kanske för mkt att kolla på :P

Lite planer för imorgon

Imorgon eftersom det inte blir någon tävling så ska jag nog bara ta och skritta ut barbacka elr nåt, hare mysigt bara. Sen ska vi till Upplandsväsby och där ska jag köpa upp mitt presentkort på stockholmridsport ;) Vet exakt vad jag ska köpa. Sen ska även ett svettäcke inhandlas! Får vi se vad mer som följer med oss hem helt enkelt för det finns en del andra saker jag är sugen på! Sen på eftermiddagen blire kanske ut o träffa wille :)

Väldigt synd att det inte blir någon tävling, för min fina bästavän Sarah hade ställt upp som medhjälpare och det hade varit så perfekt dag liksom, sen hade kanske min andra fina bästavän Nattis också kommit och kollat! Vi 3 tillsammans har ju inte setts sen brolöten vilket är evigheter sen! Kom visst av mig från ämnet men aja.


Vi 3 på Broolöten :)


Allt är inte till för bloggen

Det finns rätt mycket som händer utanför hästarna och kompisar som jag inte nämner på bloggen, tex hur jag känner, hur vissa personer är mot mig, hur det är i skolan osv och som tex det som gjorde mig så ledsen häromdagen var inte pga ett det gick dåligt med ridningen. Eller jo lite såklart men det var inte kärnan i grejen, den vill jag lämna utanför bloggen.

Det skulle vara skönt att ha en hemlig blogg typ elr ah där ingen vet att det är jag. Så att men verkligen kan skriva ut exakt hur man känner och tänker utan att vara medveten om att andra vet. Jag har lätt för att dölja mina känslor och visar ytters sällen om jag är ledsen. För jag tycker inte om när andra då ska trösta en och hålla på, visst det är urgulligt att de bryr sig men det känns ändå fel på nåt sätt.

Sen skulle det vara enormt skönt att kunna skriva ut vad jag tycker om vissa personer också. För det finns några så grovt patetiska människor i min omgivning! Fast egentligen är de inte värda min tid. Kanske skaffar elr redan har skaffat en hemlig blogg,, men det förblir upp till mig att vet veta och er att inte veta ;) Lite luddig text sådär men ah spela roll.


Det är tur att jag har dig♥

5 månader♥

Juste dummadumma mig! Jag glömde helt av att igår var dagen jag har fått äga världsfina ponnin Patch i exakt 5 månader ♥



Blir ingen tävling imorgon

Både idag och igår (fredag) så har Patch varit jättekonstig o rida, i fredags var han sjukt spänd så jag fick liksom knappt någogn kontakt med honom. Han hade öronen spikrakt fram och spände nacken och hela ryggen, försökte alla metoder jag kunde för att få honom slappna av men inget funkade och tillslut efter 50 min typ gav jag upp. Man kan ju inte rida hur länge som helst heller.

Och idag var det lite bättre och jag fick igenom honom ett litet tag i mitten men sen efter skrittpausen blev han som förut igen och kunde verkligen inte gå rakt, han tvära, flytta in elr ut bakdelen och vingla sig fram och när jag då skänkla fram honom spände han sig bara ännu mer så det sket sig ordentligt gick verkligen piss.

Därav har jag beslutat att ej tävla imorgon. Avanmälde mig för en liten stund sen. Tråkigt att det blev såhär. Hade verkligen sett fram emot morgondagen. Men hoppas mest på att vi kan hitta varandra igen och det blir bra ridmässigt mellan oss. Sen är det ju även lite tråkigt för pengarna om vi inte lär få tillbaka nu...


Denna vita outfit får alltså vänta på att användas ytterligare några veckor till.

Daniel adams-ray konserten

I tordags vilade Patch så jag, Jenny och Greta gick på Daniel adams-ray konserten på grönan. Det var rätt packat med folk och det knuffades heeela tin, men det var jättekul och superbra :D Adam Tensta, Petter och Veronica Maggio kom också en liten stund på scenen och sjöng!  Veronica var fett bra!!! Men bästa var nog sista låten Gubben i lådan! :D

Efter det sov vi över hos Greta och det var ruuuligt, bara att vi fick stressa som satan för att hinna till skolan på morgonen dagen efter xD Men vi hann!


Grymt ful bild på mig... men aja bjuder! Jenny till höger dårå ;)


På båten påväg hem, superfresha o blöta, de regna...

Bidler från veckan

Har inte kunnat ladda över mina mobilbilder som jag tagit under veckan och lägga upp men nu kmr dom fast lite blandat ;)








Patch pose :P


Påväg ner till hagen nyduschad och fräsch.






Sekunden efter jag släppt honom rullar han sig länge i leran -.-


Så smutsig han blev! :( Men så söt när han rulla sig! Faktiskt bara andra gången jag någonsin sett honom rulla sig :o


En annan dag i veckan nyduschad och påväg in till boxen!


Han brukar gå lös bakom mig! :)


I boxen nån gång :)






Såhär ser gödselstacken ut efter halva är rensad.... har ju tom vuxit gräs!


Sötisen innan ett ridpass :)




hihi han passar på att sova lite när jag stänger dörren :P


Inte den charmigaste helkroppsbilden precis men aja :P


Innan ridpasset idag.

Mår inge bra

Är sjukt ledsen pga olika anledningar just nu så därför orkar jag inte blogga, gör väl det när jag mår bra igen typ som igår då hade jag det bra.

Onsdag 14/9

Idag red jag dressyr igen inför tävlingen behövs det tränas! I början i uppvärmningen gick det superbra verkligen jättenöjd med den biten men sedan efter skritt pausen blev han typ hispig och blåste upp sig för bajshögar, fjanta sig och blåste upp sif sådär han tappa all sin fokus på mig och så...

Jag tänkte att jag fan ska lyckas rida igenom honom och få det till ett bra pass och med den inställnigen red jag igen (inte som igår alltså) och fick igenom honom skiiitfin i slutet! Han vart riktigt trött sen efteråt :P Tyckte det var jobbigt, öva på programdelarna i de klasser jag ska rida på söndag, kändes bra i slutet med det mesta :)

Imorgon ska han vila och på fredag ska jag rida ungefär som idag och på lördag ska jag bara rida igenom honom lite lätt typ som en uppvärmning bara och tvätta knoppa packa mm sen på söndag är det tävling! 

Bildbomb från dagen:



















































Mer kommer!




Gårdagens ridpass 13/9

Igår red jag dressyr i lilla då det stora var upptaget med hopplektioner. Det gick sämst rakt igenom, sämsta underlaget helt hemskt verkligen... Jag kunde typ inte rida, tar nog på mig det mesta alltså varför det gick så dåligt alltihop. Hade väl en dålig ryttardag antar jag. Men sådana dagar glömmer vi och tar nya tag och lär sig av sina misstag!

En sak som var jä*ligt irriterande var att någon hade tatt fram hinder och hoppade... så det var hopplöst att rida programvägar typ, jag menar varför är man inte med på hopplektionen om man ska hoppa? Måste man ta upp båda ridhusen för hoppning liksom? Aja spela roll nu...


Hade damaskerna på!

Heeejsan bloggen!

Sorry för bad update men hade ej tid igår... men nu bloggar jag i bilen påväg hem från stallet! Red dressyr både igår och idag, berättar mer om det i annat inlägg! Pappa tog galet mkt bilder idag så kmr ej ladda upp alla men några lägger jag upp!

Smakprov:


Han har blivit så mkt finare i galoppen nu :D

Dagens ridpass 12/9

Idag var det träning för Anna Dufva. Tränade på halterna, formen och lite moment i programmen. Han var väldigt emot i vänster idag och sega till ibland men annars helt ok fakiskt. I galoppen var han faktiskt fin, men sköt in rumpan på rakt spår (långsidan) dock men annars var det mesta som gick snett mitt fel. Är likgiltig över dagens ridpass. Funkar ej att ladda upp bilder via iPhonen så ni får klara er uten idag.

Sorry!

Hej förlåt för dålig updatering idag men kom nyss hem från stallet, tänkte bara skriva lite kort om dagens ridpass för läxor väntar -.-

Chiquita

Kollade igenom min förra blogg som jag drev när jag hade min foderponny Chiquita. Henne hade jag i ca 2 månader sedan lämna vi tillbaka henne och efter det så 1 månad senare köpte vi Patch. Anledningen till att vi lämna tillbaka henne ist för att köpa henne som det var tänkt från början var helt enkelt att vi inte passa ihop.

Hon var inte heller slutmätt och var 147.8 cm i mkh, så det var ju osäkert på om hon skulle hålla ponnymåttet. Men iallfall så under den tiden jag hade henne lärda jag mig enormt mycket och ångrar verkligen inte att vi hade henne. Men är ändå glad att vi inte köpte henne. Jag har fortfarande kvar de fina minnena tsm med henne och alla flygturer ner i backen! Haha ramla av minst 20 ggr skulle jag tro på 2 månader xD

Efter vi lämnat tillbaka henne hamna hon hos en annan tjej Amanda, de passade som handen i handsken och var verkligen jättefina ihop! Läste hennes blogg dagligen och följde dom. Men tyvärr köpte inte den där Amanda henne heller så nu har hon kommit vidare till någon annan... Vet ej vem elr hur Chiquita har det nu. Hoppas hon har det bra bara! :)

Lite blandade bilder på vår tid tsm, tack för alla fina stunder!♥


Första bilden på oss, dagen hon kom.




Så söt!






Dessa vinterbiler får mig att längta till snön!












Sööööt!


















Sista ridbilden på oss, även dagen vi åkte tbx med henne.

Födelsedags firande

Tidigare idag så kom några från släkten och vi firade min födesledag, åt tårta, paj, och lite annat gott! Sen fick jag lite presenter, mest pengar och sedan ett presentkort på Stockholm ridsport :D Ska köpa det jag önskade mig. Sen även ett smycke halsband och en bok! Dagen har varit bra ändå, sen åkte jag ju till grisen o red :)

bilder kmr när jag kmr hem.

Uteritt idag

Hejsan, sitter i bilen påväg hem från stallet nu (använder pappas data)! Idag red jag ut och tog 2 varv, i början var han lite dryg och allting var läskigt och han blåste upp sig men efter första galoppen släppte det och han blev piggelin! Han var inte lika stark idag så det var skönt, sen studsa han bara en gång idag och jag satt kvar.

Det var bara lite små studs 2-4 steg så inget som jag brukar ramla av. På vissa ställen var det jättelerigt så när vi kom tillbaka var det bara att tvätta min gråa hezt (föreddetta vita) och utrustningen xD Haha aja det var chill idag. Imorgon är det träning för Anna Dufva :D


En uteritt förut :)

Min musik stil

Jag lyssnar typ på lite allt möjligt men i olika perioder, de som nu spelas i mina hörlurar alla dagar dygnet runt är Escape the fate och Panic at the disco, de är såååå bra liksom för grymma, helt awesome! xD Har inget youtube konto så kan ej lägga upp ngn låt här på bloggen man aah värt att lyssna på! Bäst helt klart!

Escape the fate:
 

Panic! at the disco:
  


Dagens aktivering 10/9

Hejsan idag var jag och red på förmiddagen. Dressyrade men det gick inge bra han blev helt locco efter bara en framdelsvändning i vänstervarv. Vet inte varför liksom... Han spänner sig fattar inte vad han ska göra och bara snurrar runt och flyttar framdelen, sen hans spändhet höll sig liksom kvar hela passet ut så det gick bajs :( Är inte alls nöjd med dagens ridpass. 

Har lite bilder o lägga upp från dagen men är inte hemma nu så gör det imorn kanske.

 
Bild från löshoppningen på Brolöten.

Juste i tordags...

Så red ju Anna ut och allt har verkat gå bra så det är ju bra! :)


Förra söndagen när jag red ut :)

Dagens ridpass 9/9

Idag trodde jag att Patch skulle vara jättestel och jobba emot mig MEN jag hade så fel! Trots att jag inte ridit dressyr på honom sedan i måndags plus att han fick vila ons o ridas ut tors så var han faktiskt rätt egenom sig och fin från början i uppvärmningen! :O

Så jag övade lite vända upp från A och C på medellinjen och övergångar, samt lite galopp osv, mkt flytta bakdelen på volten i börja o även lite öppnor o slutor på långsidorna! Han var lite tröttare och slöare än vanligt så nu öka vi på med kraften lite! Är nöjd med idag och verkligen så gick det över förväntan! :D

Har lite bilder o bjuda på men tar de en annan gång, bjuder bara på favorit bilden från idag! :)


Sååå fin ♥

Köpt transport!!

Idag när vi var och kollade på transporter så bestämde vi oss för denna Ekerö vagn! 2 axlad simpel och lätt, eftersom sadelskåp ej fanns och jag hade det som krav köpte vi ist ett sadel/tävlingsskåp som e mkt bättre xD Ska självklart ta bort islandshästen (vem vill ha den liksom?) och ha babylila färgad text på sidan där det kmr stå Linnea Sparén & Checked Patch! Kmr säkert bli awesome!!! Fatta va gylligt me babylila, min favvofärg <3


Min födelsedag!

Heeejsan! Idag fyller jag ju år så uppdateringen är i botten. Har väl haft en rätt hyfsat ok födelsedag. Imorse väcktes jag och fick rulltårta och kladdkaka till frukost :P Så kom lite sent till skolan, vi hade även spexfoto med tema Hawaii men klant som jag är hade jag glömt av det helt! så fick tigga lite lånesaker!

Efter skolan var jag med william nån timme, fick jättegullig present av honom! hihi ^^ Sen var det brottom vidare till att kolla på transporter då vi hoppa över de igår (gick hem till kompis ist). Sen var det vidare till stallet och kom hem jättesent! Patchsien var sååå pluttinutti :) :)


Mums! :P


Ungefär såhär såg jag och nåra ut!






Pluttisen idag <3 <3

Irriterad Som f*n

Är förjävligt förbannad just nu så har ingen lust o blogga.

Fullspäckad helg

Denna helg vet jag inte hur bra uppddateringen kommer bli för på fredagen ska jag nog göra ngt med wille efter skolan sen ska jag till stallet och sen fira min födelsedag lite hemma med mamma också. Sen på lördagen ska jag till stallet ganska tidigt på förmiddagen för att sen ska jag till farfar och fira min och en annan i pappas släkt födelsedag.

Sen på söndagen ska jag också till stallet på förmiddagen och efter det äre ett till firande men för bara mig :P Hihi hoppas på massa kuliga presenter! Vet redan endel av vad jag kmr få och en har jag redan fått (hoppsadeln) hehe :)


Haha en bild jag hitta i 7an när jag skulle fylla 13 xD mini man va.... haha!

Kolla transporter

Imorgon ska jag och mamma åka och kolla, kanske provköra lite transporter, letar för fullt efter en bra 2 axlad med sadelskåp. Vill helst av allt ha en Cheval Liberte men finns inga begagnade till salu, och en ny är lite för dyrt just nu. Hoppas vi hittar en bra innan tävlingen! :) Annars får vi hyra...


En sådan skulle sitta fint!

Skolfoto imorgon

Och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig haha! Vilket dilemma xD Har liksom inget speciellt jag vet att jag vill ha... Brukar alltid veta men icke denna gång. Aja på tal om lite annat så har 9:an hittils varit roligast, inte för att skolan någonsin varit så kul i högstadiet....

Men de andra åren har jag varit mkt mera osäker typ och ångrar mer än 70% av vad jag sagt och gjort då haha! Aja inte för att det är så intressant o veta men kanske kul för mig och kolla tillbaka på senare när jag kanske ångrar det jag gör just nu :P Hehe börjar redan tveka om detta ska publiceras... xD


Vila för finisen

Idag är hans vilodag så jag gick ut med wille och max efter skolan, först drog vi till Mariatorget för jag skulle hämta ut ett paket från min moster från Italien, fyller ju år på fredag ;) Sen gjorde vi lite annat och sist åkte vi till ett ställe och käka. Det var sjukt mkt mat man fick... :O Aja sen åkte jag hem för att göra läxor :( Bara lite kort om dagen sådär :)


Hade denna skjortan idag förresten :P

Jag är med och tävlar


Klicka på bilden!

Hoppträning för Maria 6/9

Blev lite ändring på schemat idag! Kom nämligen in i den sena hoppgruppen, vi hoppar nu för Maria Bredberg annars brukar det vara Lena Bredberg (tror de heter bredberg). Man kan väl kort sammanfatta att jag nyss märkt hur dålig jag e på att hoppa xD Haha la honom fel, oftast för nära hindrena och släppte ut bogen för ofta så på trippelbarren (vattenmattan) lärde han sig hur han skulle springa förbi xD

Haha men det var kul ändå, sista i slutet låg vi o rulla på en evighets bana på 90 cm, som på en 8 volt. Gick väl sådär, för när man inte har tillräckligt med bra galopp så vinglar han runt och lite som en ungäst sa Maria :P Gulligt men ah fick fart på honom tillslut men red som en kratta iallafall hehe xD Men aja jag är ju ingen hoppryttare satt ;) Plutten var jätteduktig och vi hade kul iaf! :)

Tyvärr blev alla bilder jättesuddiga, ställde aldrig in kameran åt pappa som fota men lägger upp några ändå :)




I början, trava över upphöjda bommar.


Oxer på medellinjen.


Räcke.


Oxer.


Red med detta tränset (se Ovan) och förbygeln åkte på ;)


Vattenmatta, trippelbarr. Man ser ju mkt ;) haha




Räcke.







Ni blir ju bara fler o fler!

Hihi såhär bra har statestiken aldrig varit förut xD Elr ah bra för denna blogg äre faktiskt, hahaha skrattretande ändå att tycka detta är bra :P Menmen nu ska jag snart dra till Mörby C o vidare t stallet ;)


Nästa-----> skolan

Jippie Sen efter blir de stallet iaf o ja ska dressyra ;) :D


Snabbis bild,, heheheh aja brådis nudååå hörs!


Träningen idag 5/9

Idag var det ju träning för Anna Dufva, och självklart klantarsle som jag är glömmer jag både bettet och sporrarna hemma -.-'!!! (tog med bettet hem igår för att koka och bli av med bakterier mm). Så fick rida med hackamoret helt enkelt, liksom vad skulle jag göra? :( Aja han var fin med tanke på omständigheterna. Tränade på öppnor, skänkelvikningar men mest övergångar. Inget så avancerat då jag hade hacket...

Efter ett tag la han sig i handen och då var det bara upp med huvet elr sakta av o skritta en kortis på långa tyglar, kan ju inte va skönt att gå ställd på hacket liksom :/ Men han skötte sig bra ändå, i galoppen dock blev han rätt stark men i traven fick jag jättebra känsla :D Både i vänster och höger! Är ändå nöjd med idag faktiskt, hade nog inte kunnat gå så mkt bättre...

Blev typ bara travbilder idag men aja ;)















Alla bilder i galoppen blev såhär suddiga, men här va han fin :)


Här "dök" han i skritten, men det är fullkomligt förståeligt!

Hemma & ut igen

Gör ett lite snabbt inlägg nu sen drar jag iväg till stallet! :)


Hörs imorn!

Ska ut och träffa william nu så kommer förmodligen inte blogga mer när jag kommer hem. Imorgon är det iaf träning för Anna Dufva och jag hoppas det går bra! :) Aja heirå!


Bild från förra veckan typ ;)

Mysig uteritt

Hejsan! Idag red jag ut, hade egentligen velat rida dressyr igen men då hade det blivit 4 elr 5 dagar i sträck vilket inte är så bra enligt mig. Han var jätterolig att rida sjukt pigg men inte på slänga av mig humör ;) Dock vart han väääldigt stark i galoppen ville inte bryta av xD Men det var superkul ändå, galoppa mkt mer än förut men hoppa ej terrenghindret. Nöjd över idag, hade inte så mkt krav iofs :)

Lite bilder från dagen dårå :)

När jag hämta han från hagen, ny hage förresten!


hihi patch mage i en rolig vinkel xD


Vi idag :)

Planer för imorgon

Imorgon så ska vi nog åka till stallet runt 10-11 och jag tror jag rider ut på honom, då det är träning för Anna Dufva på måndag. Efter det så tar vi en sväng förbi Upplandsväsby för att köpa lite hästsaker, plus kolla om jag kan få praoa på Stockholm ridsport.

Sen är vi hemma till senast 3 och jag ska fixxa över alla bilder på min gamla datan till en annan hårddisk och ordna upp alla album mm, kmr va drygt o ta skitlång tid! Aja det måste iaf göras nån gång. Sen måste jag även ta och göra lite läxor, kanske drar ut senare också men får se.


kanske tar o hoppar detta imorn med ;)

Dagens ridpass 3/9

Idag så red jag dressyr i stora ridhuset. Till en början var han hår i munnen och spände emot osv men de i uppvärmningen red jag jättemkt flytta bakdelen in och ut på volten i båda varven sen även in med framdelen, tog det i både skritt och trav och då blev han mkr bättre och lättare att forma. Sen efter uppvärmingen tränade jag på uppridningen alltså att vända rätt upp från A elr C.

I början tryckte han sig lite åt vänster och det vart lite vinglit men sen gick det bättre, gjorde även övergångar i övningen. Sen träna jag olika moment från L:C2an och L:B1an och galoppdelen gick kanon! Han var superfin och jag hade ett jättebra och ärligt stöd fram till bettet. Sen träna jag på serpentiner och med halter och övergångar, i slutet kunde jag göra halt från trav utan att han tog upp huvet!!!

Det är riktigt stort framsteg! Sen om det bara var idag återstår att se men han vart sjuktigt fin i slutet och hade bästa känslan! Jättenöjd över ripasset är jag och speciellt halterna från trav och galopperna! Träna lite på att bryta av till trav från galopp på diagonalerna och det gick över förvänatn! Superbra blev det av en jobbig början! :)

Dagens outfit:



Vardagen

Det som gjorde att jag inte haft tid till att blogga har varit för att igår efter stallet drog jag direkt hem till en kompis och sov över där, vi hade allmänt mys! :) Sen i torsdags vart det ju så sent men ah nu har jag ju iaf bloggat! Mamma kommer hem om ungefär en timme, tills dess ska jag göra lite läxor sen åker vi till stallet och så ska jag rida! :)


För nån timme sen hemma hos suuukii ;)


Fredags träningen

Igår så tog jag mig ut själv till stallet efter skolan och red dressyr. Han spände emot och gick emot hela tiden i vänster, han lossna aldrig riktigt han var också rätt hård i munnen och sköt ut bogen och vek halsen as mkt i galoppen. Fick ingen bra känsla och det gick kasst verkligen.

Men inte så konstigt då det inte var jag som red honom igår och han är en riktig enmanshäst. Tråkigt att vi backat nu igår men hoppas det blir bättre idag när jag ska rida!


I torsdags

I torsdags hade jag helt glömt av att det inte var jag som skulle rida finisen. Det var nämligen Anna som skulle provrida honom då hon ska rida ut på honom 1 gång i veckan framöver. Dock fick hon rida dressyr i lilla första gången bara för att känna på hur han är. När vi kom hem sen var klockan runt halv 11 så då orkade jag helt enkelt inte blogga.

I  hagen när jag skulle hämta honom :)

Sorry!

Heeejsan! Förlåt för världssämsta uppdateringen men har verkligen haft fullt upp o inte fått nån tid alls över?! Aja ska sätta mig nu och skriva om vad som hänt osv ;)

Snabbz

Tjena! Snabbis inlägg nu, kom nyss hem o ska göra lite läxor inann jag drar vidare till hezten! Ska även hinna laga mat haha får se hur detta går xD Vädret är urkasst de ba regnar och åskar :( Hakim kommer okkupera hela stora ridhuset idag och ha hoppletkioner -.- så dåligtt att jag inte kommer ha nån stans som e bra o rida på!


Det är ju sånt väder man vill ha! ;)

RSS 2.0