Annelie och Patch

Det började med att jag skrittade och travade fram honom, vilket gick bra faktiskt! Sen kom hon och satt upp. Hon började i halten att få honom att söka sig framåt nedåt och sen ge beröm genom att lätta/ge eftergift direkt när han gjorde rätt. Sen när hon lättade körde han upp huvudet och då fick han motståndet igen tills han gjorde rätt och då fick han eftergift som beröm att han gjort rätt. Sådär höll det på och han fattade mer och mer. Att han kör upp huvudet är för att han blivit så ihopriden tidigare och inte ärligt få gå av sig själv och komma fram till handen ordentligt för att kunna ha kvar formen i avsaktningar eller till halt. Enligt Annelies teori.

Sen förklarade hon massa saker jättebra för mig medans hon red. Sen i skritten jobbade hon på ungefär samma sätt, att han ska söka sig jättelångt fram och ned sen lätta direkt när han gör rätt och beröma, om han då kör upp huvudet eller höjer formen så kommer motståndet tills han gör rätt igen och för att han ska tycka att det är skönt att ha den där lätta kontakten när han är där framme även om det är jobbigare att gå som vi vill.

I traven såg jag från backen hur tydligt han håller på att skjuta ut bogarna, gå in med baken och tvära osv. Jobbade fortfarande på samma sätt. Hon sa att han inte var lydig för hjälperna och att det är mycket att jobba på, att jag kommer behöva "bygga om" honom. Det är inte helt bara förra ägarens fel utan mera den hon tränade för eftersom Åsa även visste vem det var och hon berättade lite saker om den tränaren. Sen märker man på hästarna hur de blivit ridna tidigare.

I avsaktningarna märktes det tydligt och det här med rakriktning att han vill rinna iväg genom att tvära eller flytta för skänkeln och att han är bra mycket svårare i vänster varv, det anmärkte hon. Annelie sa även flera anledningar varför han rycker upp huvudet när man gör halt eller saktar av så blir han öppnare i formen. Så hon red på samma sätt som innan och han gick riktigt fint tycker jag! Hon körde inga längningar men skänklade på honom när det behövdes och de stegen efter såg man verkligen han steg! Hon sa att han hade ett väldigt fint och bra rörelsemönster.

I galoppen red hon på i ett övertempo för att han ska orka hålla sig framåt nedåt och så ställde hon ut och in på volten. Det var mera en "hoppgalopp" sa hon och det är bara för att han ska orka. Annars om man sitter och håller ihop honom mera så tar han inte för sig framåt och dår blir det ännu svårare att rida honom framåt nedåt. Han förstod mer och mer att det var bekvämare att gå som vi vill med mjuk och lätt kontakt än att gå som han vill med motstånd. Det är även på detta sätt jag kommer börja rida honom nu och även jobba med honom i halten mera än jag gjort tidigare.

Största bildbomben nu ;)


















Woop woop












































Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0