Dagens träning

Hejsan! Idag red jag med alva, emma och Linda i crafoord. Började värma upp o rida lite övningar från träningen med Karin. Det gick jättebra men patch var lite trött. Sen hoppade jag några gånger på ett jättelågt 3 stuts med 1 bom och 2 kryss. Sen trava jag av, är nöjd med ridpasset!


Konditionsträning

Hejsan! Idag red jag och alva i tävkta och konditionsträna. Det gick bra, började med att rida fram sen red vi 2 varv i galopp 1 varv i skritt osv. Sen red vi 3 varv i galopp o 1 varv i skritt. Sista ökningen på långsidan blev lite för okontrollerad... Fick inte stopp på han o han ba drog iväg efter Partner sen innan nästa långsida börja han stutsa för att sedan bocka, men jag fick honom att stanna ist! Fck värsta minihjärt attacken där ett tag xD men det lite kul ändå också haha :)


Dressyrträning 27/11

Hejsan! Idag tränade jag för Karin och det gick bra. I traven tränade vi på att rida på rakt spår och ställa åt båda hållen lite hela tiden, utan att patch skulle skjuta in/ut bogen elr baken. Alltså att hag skulle ha bättre yttersida och bättre kontakt i vänster. Sen gick vi vidare till galoppen och tränade lite samma sak där, fast mest bara få honom kortare och inte släppa på ytter. Fick från skitt t galopp sen t skritt osv. Sen red jag på 3 serpentiner i galopp och la in 10 m volter. Är nöjd med dagens träning, det går framåt nu och blit bättre för varje gång!

Jag har verkligen bildbrist.. Här är en från i början av hösten, min sits är så mkt bättre nu haha..


Dressyr och hopp!

Hejsan! Idag red jag med Karro i crafoord, red först dressyr och han var fin fast han blev en aning framtung och hängde lite i handen, elr så kändes de kanske mest bara så för att jag red honom i ganska hög form. Iaf så var han fin i galoppen också, så jag passade på att hoppa ett litet hinder som karro byggt fram. Han var jätteduktig och vi hoppade 60 cm som ingenting med dressyrsadel ^^ haha! Sen fick karro hoppa upp o känna lite på han för hon kanske ska ta hand om honom nån dag i helgen då jag ska t globen horse show!

Sötisen innan vi red iväg!


Mysig barbacka tur!

Idag skulle vi egentligen tränat i granelund inför julshowen men den blev inställd så jag skrittade ut barbacka ist i ca 20 min :)


Igår och idag

Onsdag 21/11 vilade han.

Fredag 23/11

Red jag dressyr i crafoord och tränade för alva. Vi började med skritten att jag skulle korta upp hans steg på rekt spår sen bakdelsvänding när jag skulle vända. Det var inte det lättaste för han skjöt ut baken och bogen åt alla håll hela tiden för att komma undan. Sen så ville han inte korsa o flytta rät i bakdelsvändingen och snurra helst. Men tillslut gick det bättre iaf. I traven tränade hon mig på att han inte skulle gå för mkt in med nosen att lyfta upp o fram den samt tänka mer uppåt i stegen.

I galoppen sen gick han emot o blev stark elr inte riktigt kanske men han blev stark fast på sitt sätt. Iaf så efter jag hade galopperat fram honom lite så satt alva upp och red honom. Hon tränade på samma som jag fick göra, att korta skritten och rida bakdelsvändningar. Det gick mkt bättre när hon red så det var bara nyttigt för patch!

I galoppen red hon mkt fattningar och försökte hålla själva fattnignsteget som är mer uppåt så långt det gick in i galoppen så att han börjar tänka mer uppåt o luftiga steg i galoppen. Men han orkade inte så länge, han gör det han kan men han är inte tillräckligt stark för det än.

Bild från september, shit vad skillnad det blivit på bara 2 månader! sjukt...

Lördag 24/11


Idag red jag alva och hilda inne på täckta galoppbanan och konditionsträna lite. Först red vi fram och sen red vi galopp 2 varv sedan skritt 1 varv och galopp 2 varv igen sedan skritt 1 varv osv. På längsidorna i längde vi galoppen och sedan mot kortsidan/svängen samlade vi upp. Det gick rätt bra fast han var ändå typ hårdare i munnen än han varit innan och mer spänd var han också... Men det gick ändå bra. Han blev inte ens trött efter det vi gjorde så det märks att han har fårr mycket bättre kondition nu!


Programridning

Torsdag 22/11

Var det programridning (pay and ride) här på Flyinge och man kunde bara välja mellan LB:2 elr LA:3 och eftersom jag inte kan få patch att göra halt från galopp så valde jag LB:2. På framridningen blev han faktiskt fin och lösgjord men sen när jag kom in till stora ridhuset där banan var så blev han jättespänd :( han släppte mer och mer in i programmet men han spände upp huvet o var emot ibland.

Men det som egentligen drog ner mest på hela ritten var att jag red för små volter... Haha han har blivit för lydig! förut så blev de alltid förstora så nu när jag tänker extra mkt på det så blir de för små ist. Men det var ingen big deal liksom. Det bästa med hela ritten var nog halten! Den som alltid brukar vara det dåligaste. Men nu red jag verkligen in i halten och sen krama jag med fingrarna så han höll sig kvar hela halten!

Tyvärr var jag inte nöjd med ritten då han vart så spänd och hög i formen (öppenhög) imellanåt. Har inte räknat ut procenten än och vill nog inte göra det heller haha.

Här är lite bilder :) det blev nästan ingen galoppbild som inte vart alldels för suddig :(


Janne Jönnson träning!

Tisdag 20/11

Var det hoppträning för Janne Jönsson! Det var vår första hoppträning på typ 5 månader! Sjukt längesen var det så det märktes lite hehe. Vi hoppade olika linjer och banor, som högst hoppade vi en bana på 1 m :) under tränigens gång så kom han i fel galopp ibland mot hindret och då stanna han men sen när de va rätt galopp så hoppa han bra, och sen framförallt i en sväng blev inte vägen så bra men han hoppa ändå! Janne Jönsson sa bara att jag skulle vara lite mer bestämd mot hindret att även om han kmr i fel galopp så ska han inte stanna. Annars sa han hela tiden att det gick bra.

Här är 2 suddiga hoppbilder och en lite skarpare :)


Lör-mån

Lördag 17/11

Skrittade jag bara ut barbacka med hacket på långa tyglar i ca 40 min bara.

Söndag den 18/11

Red jag ett kort dressyrpass i wallenberg och det gick hyffsat bra.
Tränade lite på enkla byten bara och det gick bra att sakta av till skritt från galopp när jag gjorde övergången på en mindre volt.

Måndag 19/11
Red jag dressyr i wallenberg och red ett lite hårdare pass, tränade lite vägar till torsdagens program ridning. Det var rätt mt folk och så var det några som höll på med voltige! Det va coolt att se live sådär.


Sorry!

Har inte suttit vid datan så mkt denna vecka osv men nu ska jag ta igen o skriva om alla ridpass!


Hoppning!

Hejsan! Idag hoppade jag med Linda och Alva i granelund, vi byggde upp stuts med kombination, travbommar och en oxer. Började med att värma upp sen travbommarna och sen rulla på stutsen och kombinationen jättelågt. Sen höjde vi lite på de och hoppa, fick till några riktigt bra men vissa komm han lite kort in osv elr hamna i fel galopp efter men för det mesta gick det bra!

Sen började jag hoppa oxer elr gjorde den parallel så tog den från båda hållen. Det gick bra så sen höjde vi mer o mer till 95 cm hoppade jag, han sprang förbi några gånger i början för jag va inte så bestämd men när jag va noga så kom han nära en gång och bra alla andra gånger så jag är jätte nöjd! :D han var så duktig! Tillochmed en tränare var där och red, han sa att patch hoppa fint o fråga vilka klasser vi tävla o så haha blev glad! :)


19 månader med mitt allt <3

I 1 och ett halvt år plus en månad har jag nu haft min älskade finaste häst. Jag älskar honom bara mer och mer, kan verkligen inte tänka mig ett liv utan honom. Han betyder så sjukt mycket och jag är så sjukt glad att jag har just han! Han är min lycka varje dag och det går min kärlek till honom är obeskrivlig.<3


Ridpassen

Hej! nu tänkte jag skriva om ridpassen som varit. I måndags vilade han så det finns inte så mkt att säga om det.

Tisdag: alva red för jag mådde inge bra, hon provade ha på graman också bara för att se liksom. Och han verkade van vid det och oavsett vad många tycker om graman så kan det enligt mig vara till hjälp om man använder den rätt. Iaf så red hon inte länge bara lite som en uppvärmning typ lite mer kanske. Det hade gått bra och han hade ridit mkt övergångar.

Onsdag: jag red dresyr i wallenberg. Det gick faktiskt bra han var fin och uppmärksam. I traven tränade jag på skänkelvikningar och öppnor. Sen i galoppen tränade jag på serpentiner och enkla byten fast med travsteg i avsaktningen, har inte lyckats göra så bra rena enkla byten. Så det tränar vi på!

Torsdag (idag): tränade jag för Karin och i början var patch jättespänd och fjantig för allt o larva sig, hoppa till osv. Men sen skärpte han sig och lyssnade bra. Började med att rida skänkelvikningar i skritt och att verkligen känna vilken del o hur lalalala tså att det blir helt korrekt. Vilket det blev. Sedan gjorde vi samma sak i traven o det gick också mkt bättre. Sen i galoppen tränade vi på avsaktningar till skritt från galopp samt fattningar från skritt och så fick jag ta hjälp av att rida en liten volt. Det gick bra tillslut trots att han blir lite stark bär han går emot men är ändå nöjd med ridpasset!


Uteritt pluss klippnig!

Hejsan! Idag red jag ut med Linda vi red till fältet vid mathildas stall. Han var jättefin i början och trava o galoppera på lungt o fint tills han tagga till o bralla iväg haha hade inte så mkt kontroll heller men det gick bra. Han försökte bocka o så några gånger men tog bara upp huvet på han så sluta han :)

Sen klippte Karro honom och jag fick göra halva o det blev sååååå fult haha trodde de skulle va lätt men det blev ojämnt o randigt i början xD dock så är det inte så lätt när han går runt hela tiden. Men ska finputsa på han imorn igen så blir de bra :)


Nöjd men surt resultat!

Ååh jag är så korkad och reder fel!!! Det kostade andra placeringen också :(

Iaf så kändes patch jättefin och mjuk på framridningen, allting flöt på jättebra och rygningarna och 10 m volterna i galoppen satt bra! Han blev lite mer spänd på bann men det gick jättebra ändå förutom att jag fick blackout och red feeel. Så onödigt! Han var såå fin! Var iaf nöjd och ritten slutade på exakt 65% vilket är förbättreing sedan förra tävlingen.

Blev inte så mkt bilder då alla blev suddiga i ridhuset och blev filmad inne på banan.


Påväg t tävling!

Nu i skrivandes stund sitter jag o skrittar bort patch till tävlingen på Granelund! Ska rida LA:1 är fett taggad! Hoppas det går bra :D


Heej och förlåt!

Sorry för att jag inte bloggat, vet faktiskt inte varför? Har bara inte orkat. Så tänkte bara sriva lite snabbt om vad jag gjord, får se om jag skriver mer utförligt an anna gång.

Fredag 2/11 red dressyr på alvas häst och patch. Partnet var jättemycket finare än sist jag red honom!

Lördag 3/11 red dressyr på partner och uteritt på patch o ramla av! Haha han la en såndär tvärnit i galoppen så jag bara flög. Men det gick bra som alltid ;)

Söndag 4/11 hoppade patch i crafoord, det gick bra!

Måndag red dressyr i lilla träna program då jag ska TÄVLA på lördag!!!! Sjuuukt taggad :D :D

Tisdag vilade patch och skoddes på kvällen.

Onsdag 7/11 red jag dressyr, han var väldigt spänd och i halterna och ryggningarna var han aaasjobbig. Mathilda i 2an erbjöd sig att hjälpa till men han var lika jobbig ändå, släppte lite men inte mkt. Men han vart jättefin i galoppen sen iaf!

Idag Torsdag, tränade jag för Karin. Han var lite ofokuserad o spände o hoppa till för småsaker o va inte tillrävkligt engagerad men sen satte vi mer press på han så gck det bättre men halterna och ryggningarna gick fortf inge bra alls.


Dagens dressyrträning 1/11

Hejsan! Idag red jag träning för Karin, hon höjde ribban rätt mycket så det gick inte alls bra haha. Men det var nyttigt och välbehövligt. Hon gjorde en knut på tyglarna långt fram så jag var tvungen att ha jättekorta tyglar, Patch blev stark och spände emot men imellanåt släppte han och blev riktigt fin!
 
Vi tränade på övergångar och att han skulle arbeta genom ryggen och korta upp sig, inte bli framtung eller hängande i bettet. Inte så nöjd med ridpasset men det är bara att nöta på så blir det bra :) Härär lite ridbilder från idag, som Elin fotat!
 
 

orange schockemhöle

kmr text + bilder från ridpasset här är en lite sneakpeak bara! 
 

RSS 2.0