Hårdpass idag

Red ett hårt dressyrpass idag, då han vilade igår. Mamma tog lite bilder i början men sen dog tyvärr kameran när det gick som bäst. Aja i uppvärmningen kändes han inte alls bra, speciellt inte när jag skulle göra framdelsvändningar för vänster. Men galoppen var som i tisdags redan rätt lösgjord till skillnad mot innan.

Red mycket övergångar, och red igenom massor av olika moment och delar i olika program. När jag vände rätt upp gick han HELT rakt, gjorde verkligen ingenting! :'D Han har nog aldrig gått så bra på rakt spår, alltid har det varit något steg elr så som han gjort ngt men idag var det aldrig någonting, blev superglad.

Sen provade jag även ökningar/längningar i både trav och galopp, har inte gjort det så mycket tidigare och dom kändes riktigt bra ändå. Han var jättefin i högervarv och formade sig jättelätt men i vänster kändes han lite stummare och stelare, ville inte riktigt lossna helt.

I program brukar man inte galoppera mer än ett varv på volt och sen på rakt eller diagonal och det gick över förväntan! Även om övergångarna från galopp till trav och trav till skritt är något som vi måste öva jättemycket på så gick resten bra tycker jag.

Fattade även galopp på rakt spår (på medellinjen) och vände sedan ut som en halv volt ut på spåret igen och det gick jättebra, liksom allt bara flöt på, gjorde lite skänkelvikningar, flyttade bakdelen i skritt och trav, red lite bogen in och tja det mesta helt enkelt. Är jättenöjd med allt förutom framdelsvändningarna, och avsaktningarna men äscha alltid kommer det vara något.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0