Årets första tävling 27/1

Idag tävlade jag på Granelund, årets första tävling, LB:0 och vi vann! Dock var % jättelåg och dålig, 66.25% red vi ihop men det räckte iaf för att vinna! Han känndes bra men bara lite för seg och lyssnade inte riktigt så bra för skänkeln bara. Hade lite dålig energi men annars så gick det faktiskt rätt bra. Halten gick bra och ja det flöt på helt enkelt och jag fick 6:or och /:or rakt igenom.
 
<3 <3 <3

Årets första tävling, vinst!

Idag red jag årets första tävling och vi vann! Red LB:0 och red ihop 66.25% som visserligen är rätt dåligt men det räckte för vinst plus att jag tror domaren var lite hård. Mer text och bilder kommer! :)
 

tömmkörningsbilder

Här är lite mer bilder från när Patch tömmkördes för första gången.
 

Veckan..

Förra veckan så vilade han 2 dagar sen red jag och träna dressyr för Karin. Det gick bra på träningen och nu vet jag lite mer hur jag ska rida honom/lösa situationer när han blir så väldfigt spänd. Så det har funkat de senaste gångerna. I lördags skrittade jag ut med bellis och alva fotade oss i det fina ljuset med massa snö så de blev jättfina bilder som jag ska lägga upp senare.

21 månader <3

Idag så var det våran 22:a månadsdag tillsammans, har nog redan skrivit allt om hur jag älskar denna ponnin i tidigare månadsinlägg men det går ju inte att undvika när han är så underbart perfekt! Iaf i mina ögon är han det 99% av tiden, just nu gick det inte så bra senast men imorgon taggar vi träning med nya tag o krafter! Vet verkligen inte vad jag skulle göra utan min älskade Patch.. "Loved him once, love him still, always have, always will"<3


Lördags galopp

I lördags så red jag med Alva på täckta, först red vi fram som vanligt och Patch var riktigt taggad haha. Sen tog vi 3 varv i galopp x2 i båda varv med ett skrittvarv mellan gångerna. Höll mest samma tempo och försökte ha honom rätt låg och kontrollerad så han inte skule bocka av mig. Det funka bra så jag är nöjd!

Fredagens ridpass

I fredags så red jag dressyr i Craford med Isabella och han var såå fin från dagen innan. Han har nog aldrig varit så lätt i munnen och det var verkligen bara att hålla ett lätt stöd så trampa han på med bakkärran och kom ner fint o runt.
 
Red öppnor och volter på långsidorna, lite skänkelvikningar och förvänd galopp och det gick bra. Men sedan förstördes det lite när jag skulle rida igenom ett program, han blev spänd och markskygg så han hoppa till för ett par vantar o bytte galopp men sen red jag bort det lite så blev det bättre men inte lika bra som innan.
 
Min bara min söti poniii <333333333

Tömmkörning 10/1

I torsdags var det räning för Karin men lite annorlunda träning, började med att rida fram och det gick helt okej fast han va lite spänd då vi red i stora ridhuset. Sedan efter ca 15 min så sadla vi av o på med tömmkörningsgjorden, det var första gången jag tömmkörde patch (eller Karin gjorde det).
 
I början var han spänd och skeptiskt men tillslut när han förstod exakt vad Karin ville så var han jätteduktig och fin. Han gick jätteavspänt och kom upp med ryggen, så det är mitt mål nu at kunna få han så i ridningen. Mer bilder kommer!
 

Jullovet

Hejsan! nu var det et tag sedan jag bloggade men det har iofs inte hänt så jättemycket. Över jul åkte jag hem med alva och firade så Patch vilade de dagarna. Sen när jag kom hem så busred vi mest, red ut, hoppade, galopperade på täckta galoppbanan o lite sånt. Sedan har jag även varit på Kyra clinicen förra veckan, den var väldigt lärorik och intressant!
 
Men nu denna veckan så har jag satt igång med dressyren på allvar, och det har faktiskt gått över förväntan jättebra! Han behövde nog den där perioden av vila och busridning. Iallafall så har veckan sett ut såhär: måndag-dressyr lite lätt, tisdag-dressyr, onsdag-vila, torsdag (idag)- träning för Karin, hon tömmkörde. Tänkte skriva mer om idag senare, har fina bilder att lägga upp från de.
 
Här är lite blandade bilder från lovet.
 
3 bilder från när Kyra red på clinicen.
 
Bilder från andra som red på clinicen
 
När vi galopperade på täckte banan! :)
 

RSS 2.0