Prel. Startilsta

Här är den preliminära startlistan än så länge. Startar som nr 5, dock tycker jag att det hade varit skönare att starta mer i mitten. Så att man hinner kolla på lite ekipage innan.

image description

Tävling på Lördag!

Hade helt glömt av att berätta att jag ska tävla på lördag! Jag stod nämligen som reserv och trodde inte att jag skulle komma med men det gjorde jag visst :D Jag startar bara en klass, LB:1 och tävlingen är på Vällingby ridsällskap.

Ikv blire träning för Anna Dufva så det passar ju bra till tävlingen också! Känner att det verkligen behövs nu när han varit så spänd i galoppen de senaste gångerna jag ridit. Så det är bra me hjälp :)


Ej hästreaterat inlägg

Tänkte skriva lite kort om vad jag haft för mig så att jag inte hunnit blogga :P I lördags så efter jag varit hos hästen så åkte jag hem till Suki och egentligen skulle vi dra ut men sen ville hon att vi skulle klä ut oss haha och knacka dörr xD Så jag blev djävulen och hon spöke, var bara i hennes trapphus och ett annat men lyckade tjäna ihop 20 kr, godis och nötter haha xD

Sen var det typ nån som jävlades med oss och öppnade dörren när vi gått upp elr ner för trappan och sen när vi sprang tillbaka stängde dom dörren och så hände det flera gånger haha... Aja efter det så baka vi mussins och såg på en jättebra film! Det var en riktigt mysig lördagskväll förutom att hon facerapa mig =((

image description
Såg helt störda ut men haha :P Haha och det vita är mjöl XD

Sen igår så efter stallet så åkte jag och träffa wille och max vi gick runt lite först sen skulle max hem och då åkte ja o wille hem till honom och skulle se på film, men sen kom max också haha men aa det var roligt :)

image description
Min söta lilla katt får stå för bilden, för ca en vecka sen elr nåt såt söt<33

Gårdagens mysiga uteritt!

Red ut Granby rundan, i början innan han kommit igång var han jeeeeete seg men sen tagga han till ordentligt och ville bara galoppa typ xD Jag red inte runt hela rundan för tycker inte om när man måste gå över åkern då underlaget typ är helt hemskt. Så red ca halva och vände.

Påvägen dit så skyggan han och hoppa till för nästan allting så var lite klurit att galoppera utan tvärnit osv men sen påväg tillbaka när han kände igen sig lite spände han sig mest bara om det var ngt. Annars lyssna han fint och sista galoppn var han jätteduktig :) Mycket nöjd och glad chey efteråt ;)

image description
Bild från senaste uteritten då jag även flög av och han sprang hem xD

Lördagens ridpass

Red dressyr i lilla, var tvungen för de hade hoppning i stora. Han var markskygg för allting och spände sig och la in tvärnitar och hoppa jämfota upp osv bara för att underlaget (som de även förbättrat) var lite ljusare på vissa ställen där solen lös. Blev irriterad när han höll på sådär för ena stunden märkte han knappt ngt och sen beter han sig som den fläcken typ ska äta upp honom elr nåt.

Men jag gav inte upp utan red igenom honom ordentligt så sen vart han jättefin, loss, supermjuk och följsam sen i traven, han var jättespänd i galoppen först men sen blev det också bättre. Mot slutet sega hon ihop sig lite och "dog" som inne på banan fast skillnaden var att när jag skänkla på då så lyssna han jättebra och gjorde som jag ville. Det gjorde han inte på tävlingen.

Bilder kommer, behöver en ann data för att lägga över bildern (fattar inte mac :s)

Hehehejsann

Sämst uppdatering senaste hehe jag vet! Men har haft fullt upp heela tin :D Det är ju trotsallt höstlov! Då sitter man ju nte direkt inne helt lonly xD Men ska sätta mig o skriva nu.

Det bra från det dåliga

Igår sov jag ju över hos min bror, det var trevlans! :) Efter vi ätit middag så kom min andra brorsa till oss och så var alla syskon a la familjen Sparén där + linn. Vi spela kort slav och president såklart :D :D :D Favvo kortspelet helt klart! Sen när Johannes gick så kollade vi på en film det var helt ok bra :)

image description
En konsig bild från när vi spela kort :P

Sen idag var det sista dagen på praon. Fick några presenter av dom jättesnällt :D Sen köpte mami väääärldens skönaste kofta/tjocktröja, alltså materialet jag döööör så sköön!!! Helt underbar som ett lent gosedjur om ni fattar?! ;) Påväg till stallet kom jag ju på att jag inte hade några ridkläder (ridbyxor) med mig elr i stallet... Så fick typ panik för ville verkligen rida ju.

Så då kom vi överens om att åka tillbaka till Sthlm ridsport och köpa ridbyxor xD Men att jag betala hälften vilket är mindre bra :/ Aja köpte ett par svarta i samma modell och märke som mina gråa ridbyxor från horselife. Sköna och bra är dom! Sen följde 3 par kingsland nylonstrumpor med i påsen :P Se det var det bra från det dåliga! :)


Min älskade Belmont cozy <333


Dessa svarta helskodda ridbyxor från Horselife :)


Dagens ridpass 28/10

Idag blev det dressyr i stora. Hade inte ätit ordentligt innan så var trött i huvet alltså inte hungrig elr så bara inte pigg i skallen och då rider jag sämre. Så jag red kasst idag, sen var jag korkad nog att "pröva ngt nytt" upplägg... Det funkade verkligen inte han blev bara jättehård i mun och spände sig.

Tar faktiskt på mig allt idag, till imorgon ska jag äta mkt innan! Men iallafall så tänkte jag öva på snabba korta övergångar mellan alla gångarter på fyrkanten. Vilket resulterade en hemsk galopp.... Men om man ska ta ngt positivt i det hela så har jag lärt mig av mina misstag :) Men sen trykte han sig mot vänster hela tiden med baken, så fick hela tiden flytta tillbaka honom.


In tha car :)

Sitter I bilen påväg hem nu från stallet. Använder mig av pappas IPad som är helt awesome!! Lööv it (Y) Den är superznabb oxå ;) Mer om dagen när jag kommer hem!

Låg update imorn!

Imorgon ska Patch få vila och jag ska efter jag slutat på praon åka hem till min brorsa som också bor i Upplands Väsby och så ska jag sova över där :) Därför tror jag inte att jag kommer kunna blogga ngt då tyvärr. Men har ändå lite brist på blogg ideer just nu... Men vi hörs kanske en snabbis ;)


Uteritt i mörkret!

Hejsan idag så skulle Patch egentligen vila men det körde ihop sig med en  annan grej så red ut ist, barbacka på hacket. Det var jääättemörkt, såg knappt marken... Men red iaf på ängen i alla gångarter. Men växlade väldigt ofta hela tiden för att vara beredd på ett Patch specialare elr ngt liknande som kan komma ;)

De första galoppsprången i några fattningar börja han skuta rygg men då bröt jag av och börja om tills han inte gjorde så längre, en gång drog han världens vändning varsta nit snurren tillbaka jag hängde typ på sidan men lyckades hålla mig kvar :) Sen failade jag totalt när jag skulle sitta av. För tänkte göra en damsnurravsittning men så drog han upp huvet så kom aldrig över med benet helt så ramla av då HAHA sååå fail o de gjorde fett ont xD


Longering för plutten

När jag kom till stallet idag var det alldeles för mörkt för att rida ut som jag hade tänkt så bestämde mig för att longera honom ist! Blev i padden med skypp på och de gulliga rosa reflexbootsen ^^ Hade bara longerat honom 1 gång förut för typ 5 månader sen. Men iallfall så först skrittade jag fram honom på fyrkantspåret.

Sen när jag började longera honom så började han trava och lyssnade ingenting på mig när jag ville att han skulle skritta till o börja med. Var typ tvungen att rycka i linan och slänga mig framför honom för att han skulle stanna. Respektlös? Sådär höll det på och det tog fleeera varv varje gång han skulle sakta av -.-

Blev dock lite bättre mot slutet men fortfarande olydig och nonchalant häst. Hade även snodden på som jag spände åt efter ett tag. Den accepterade han icke. Försökte skaka av sig den och gjorde som när han "drar tyglarna" Och i halterna spände han emot haha istället för att bara släppa efter... Jobbig var han faktiskt!

image description
Snabb bild när jag longera honom.
image description
Reflexbootsen :)


Idag =)

Hejsan bloggen :) Idag var det fullt ös från kl 11 till stägning på Stockholm ridsport! Var verkligen helt proppat med folk hela tiden, sprang runt en massa och vek kläder, hjälpte kunderna så mkt jag kunde, rastade en hund 3 ggr också :P Hade iaf fullt upp hela tiden med något vilket var kul! Tårta var det också, sen 20% rabbat på allt och upp till 60% rabbat på utvalda grejor! Fatta vad grymt!

Självklart köpte jag också några saker! En helt underbar mössa från Cavallo och ett rött JW hoppschabrak =) Sen fick alla som handla en present (glanssprey eller gel). Lade även undan vääääärldens mysigaste kofta som jag ska köpa senare i veckan!

Mössan:
image descriptionimage description
Underbar<3333


Sen detta schabraket :)

Bästa praon!

Just nu praoar jag ju på Sveriges bästa ridsportbutik nämligen Stockholm ridsport! De har även 3 års jubileum imorgon och det firas med tårta och 20% rabatt på nästan ALLT i butiken! Fatta vad grymt?! Köpte även ett par sporrar där idag då mina är borta :( Fick låna ett par till tävlingen igår. Ska köpa massa flera grejer bla JW hoppschabraket som jag fick pengar till att köpa i födelsedagspresent :)


Ridpasset i lördags 22/10

Juste detta ridpass hade jag ju glömt av att skriva om. Då hade han alltså inte ridits ordentligt på 3-4 dagar. Han var fin i uppvärmningen och så. Men sen red jag lite halvflängit alltså tränade lite spittrat så fick inte ett jättebra upplägg men tyckte han kändes tillräckligt bra för att delta i tävlingen. Han var lite seg men inte så märkvärdigt. Var nog ok nöjd med ridpasset ändå :)

Lite bilder från då :)












Dagens ridpass 24/10

Idag var det träning för Anna Dufva som vanligt. Han var fin och fram för skänkeln i hela uppvärmningen och på själva träningen med. Han var lite dryg i vänster men inte så farligt. Tränade förvänd galopp och han spände sig jättemycket och bara sprang, så fick rida igenom honom jättemycket för att han skulle spänna av.

Tillslut gick det bra, tränade tempoväxlingar och fick en riktigt grym ökning i traven! Gick faktiskt bra idag synd att det inte gick så på tävlingen xD Men fick iaf mkt tips på hur jag kan få honom att inte "stänga av" Elr ah för det är ganska vanligt ändå. Är nöjd och han var duuiktig :) Dock var skänkelvikningarna inte super idag.

Ïnga nya bilder idag här är en gammal :)


Nytt stalltäcke

(Tidsinställt) Har glömt att lägga upp dessa bilder och skriva om stalltäcket vi köpte för några dagar sen. Ett superpraktiskt och snyggt enkelt 100 gram stalltäcke från hööks. Passade honom superbra!

image description
image descriptionimage description
Lila text melike :D


Tävlingsresultat 23/10

Idag var det våran allra första tävlingsdebut! Red bara 1 klass en LB:0. Hade inga förväntningar eller så, mitt mål var mest att ha kul och helt rida på en godkänd procent. Det var även min allra första lokaltävling. Det var bara jag om mamma min kompis som skulle följt med kunde tyvärr inte. Men vi klarade oss finfint ändå! Kom rätt i tid och hade med oss alla grejer osv. Jag höll mig lugn hela tiden blev aldrig nervös/pirrig i magen elr nåt sånt, kan typ inte bli det? Är både lite skönt men ändå så vill man ju känna lite sånt. Men nu till tävlingen.

Framridningen: Han var grymt seg och lyssnade bara halvt hela tiden. Gjorde lite det jag brukar alltså övergångar,  tempoväxlingar osv (fast det gick inte så bra då han inte var med på noterna). Sen red jag några moment som skulle vara i programmet. Kändes ändå rätt okej, tänkte om han skulle vara så inne på banan också skulle det vara ok liksom. Han var inte så tittig eller "markskygg" som han brukar vara hemma, kollade lite på vissa ställen men la inte in någon tvärnit eller liknande. Så det var ju bra.

Lägger bilderna mellan texterna (väldigt mycket text)









































































Collectingring: När jag kommit in i collectingring så kände jag hur han lyssnade mindre och mindre, travade och galopperade här också. Så totalt red jag fram ca 40 min. Han var lite stretig men framförallt så jädrans seg, kunde verkligen inte få fram honom, ville inte heller sparka elr så...















Programmet: Väl inne på banan dog han helt. Reagerade knappt på min skänkel, verkligen som han stängde av helt och lyssnade ingenting på mig. Uppridningen gick ok, han var rak tills halten, där tog han såklart upp sitt huvud när jag hälsa och sen var det vinglit fram till kortsidan. Första ökningen kände jag knappt någon skillnad, jag vet att han kan göra riktigt bra ökningar men denna var en av de sämsta någonsin typ. Sen gjorde jag en rikgitg GROV miss, glömde bort att när man skulle byta varv skulle man göra bågar, men jag red bara rakt över.

Den missen var ju helt mitt fel så det drog ner en massa. Sen nästa ökning var lika dålig som den första. När jag skulle förbereda halten (halvhalt) så bröt han av till skritt men valde att inte börja trava igen för att sen göra halt (för kort sträcka) och sen tog han upp huvet helt så fick ju inte direkt en bra halt xD. Galoppdelen kunde gått bättre men även sämre, han var lite öppen i formen men det som drog ner mest här var nog min usla volt haha.

Ökningen i galoppen var också sämst, så jaa det var ju inte mycket posetivt med ritten. Men vet liksom inte hur jag ska rida honom när han bara dör sådär? Har inte hänt så mycket innan faktiskt, alltså så extremt. När jag var klar klappade jag iaf honom och visade inte min besvikelse för honom. Juste domaren kom ut till banan när jag ridit klart och frågade om jag inte visste vad bågarna var typ för att jag ridit rakt fram, men då sa jag ju att jag glömt, pinsamt...

Ej bilder från själva programmet, innan startsignal (ritten kunde endast filmas).


















Övrigt: Det var nästan pinsamt så dåligt det gick och det blev ju inte bättre av att se protokollet sen... Men sen ju mer tiden gick och ju fler gånger jag såg filmen på ritten så insåg jag ändå att jag hade nog ändå inte kunnat rida så mycket bättre i den situationen som var (att han stängt av). Självklart missarna var ju onödiga men det är faktiskt inte de som jag är minst nöjd över. Jag är ju inte van att rida honom så okänslig och jag är inte van att tävla. Det var min och vår första någonsin.

Sen kan jag tycka att domaren var lite hård eller iaf jämfört med hur det gick på programridningen på Brolöten med Chriss som domare, då gick det ju knappt hälften så bra men ändå fick jag bättre procentmässigt. Aja Hade ju velat vara godkänd men det är skitsamma för jag vet vad vi behöver jobba på och att det inte alls gick bra. Plus att han varit "halvt skadad" Ah elr det där med munsåret. Men tror inte det hade gjort så stor skillnad ändå.

Men det var kul att äntligen få komma ut! Tar detta som en träning och komentaren jag fick var ungegär såhär "Prydligt men i bland osäkert. Med mera rutin kommer poängen" Och det är ju så det är.







Halloj!

Hejsan! Idag bar det av tidigt till stallet för tävlingen. Resultatet kommer upp strax. Om man tänker i det stora hela så har detta varit en rolig dag och har även hunnit med lite småshopping och annat kul. Vi kom hem väldigt tidigt från tävlingen så när vi var klara med allt i stallet åkte vi till Upplands Väsby centrum.

Jag köpte en kofta och ett lefterlängtat lila iphoneskal har varit svårt att hitta ett i rätt färg till rimligt pris. Sen fick jag väääärldens snyggaste, gulligaste, och slönaste koftan av snälla mami som även hjälpt till jättemycket på tävlingen idag och i stallet eftråt! Hade inte gått utan henne. 

Mobilbilder från dagen :)
image description
Precis innan vi lastade :)

image description
När jag ledde runt honom lite snabbt på tävlingen :)

image description
Nutte i stallet när jag tagit ut knopparna haha sööötnosisen ^^

image description
Mitt nya favorit skal <3

image description
Snygga koftan <3333

image description

image description
Luvan helt underbar! <333

Tävling imorn!!! :D

Hans sår var helt läkt idag, red som vanligt med det nya bettet och ska alltså tävla imorgon!! :DDD Whiii superhappy! Skriver mer om ridpasset idag imorgon ist, här är 2 snabba bilder på knopparna jag gjorde :) Tvättade endast benen idag. Blev nöjd med alla knoppar förutom 2 ska nog göra om de imorgon (observera 2a gången jag någonsin knoppat honom)! 

image descriptionimage description

Ikv

Ska träffa Suuuki ikv :) Kanske sover över elr nåt myyysigt ska det iaf bli! Hihi ^^

image description
Haha hon kommer döda mig om hon ser det här... Men värt haha! xD


Dagens aktivering 21/10

Idag så var såret mycket bättre men vågade inte chansa på att rida så valde att köra lite NH. Han var SUPERduktig verkligen! Började förstås lite skritt-halt sen ökad skritt och flytta rumpan. I traven sen märkte jag att han har lättare för att börja trava ur en sväng så började med det sen från helt rakt spår sen ökade jag och minskade traven lite. Han var så duktig, fick hjälpa honom och trycka vid bogen så att han skulle backa.

Sen när jag släppte repet och satte mig på huk kom han ner tuggandes fortare än förut så verkligen stora framsteg, framförallt med traven då han förut inte var så pigg på det. Men gav honom även några få godisbitar så att han skulle fatta han var så duktig ^^ Jättenöjd med plutten följde efter mig som en hund <3

image descriptionimage descriptionimage description
Charmtrollet xD

Första frosten

Idag jobba jag på morgonen, såg första frosten för detta året. Gjorde det vanliga och var klar typ runt halv 10 var fett snabb :D Hihi!

image descriptionimage descriptionimage description
Ser lite höstmysvintrigt ut :)
image description
Tog en snabb bild på Roya när jag ledde ut henne till hagen, var så fint med solen :)

Ny inköpt

Igår åkte vi till Kungenskurva för att köpa bett och täcke. Provade grejerna idag och det tredelade eggbettat passade jättebra men det raka ska vi byta till en större storlek bara. Täcket satt bra fram vid bogen och på halsen dock lite långt i rygg men det får det vara, skall ej bytas.

image description
Som sagt var det lite långt bak.
     


Nästan lite gulligt ju

Haha idag så red jag till ängen barbacka på hacket. Patch va spänd och uppblåst så i galoppen stutsa han och sköt rygg för att gräset var mörkare på ett ställe. Jag ramla ju såklart av men trodde att han som han brukar skulle stå kvar men icke. Han galoppa hem iväg till hagen haha.

Fick gå tillbaka hela vägen för att hämta en nöjd liten skrutt haha, hoppa upp igen och red tillbaka. Sen var han bättre kunde rida i alla gångarter och han var rätt lugn, dock blåste det jättemycket så han vart jättespringig. Gjorde mkt övergångar så att han skulle vara fokuserad på mig :)

image descriptionimage description
image description

Håller på att fixa...

Har skapat en fotohemsida nu!!! Det var verkligen på tiden, nu fattas bara bilderna på alla haha. Men det fixas nog inom kort ;)

Klicka dig in på: Photosbylinnea.weebly.com

Seeeeg

Dagen går seegt fram nu men snart (elr ah nån gång idag) Ska vi åka och köpa lite prylar, framförallt betten men ska även se om vi hitta ngt annat kul. Han behöver ett nytt täcke som tål regn och som har hals som han kan ha ute, för när han rullar sig skaver han bort sin man längst ner mot manken... Sen också för att inte bli blöt om halsen!

Lär ju ta bild på grejorna när vi kommer hem sen :)


Sötnosisen :)

Vilodag för Petcheeen

Idag fick bli hans vilodag, gjorde rent såret som var lite varit usch. Sen borstade, friserade klippningen ytterligare lite till, och bara gosade i över en timme! Mys ponniin <3

Åååh har värsta nostalgiin, ge moi sommaren NUUU! Så roliga minnen alltihop nästan <3





























Helluu

Hejsaan! :) Idag kom jaf hem från stallet redan kl 12! Fick nämligen skjuts en låång bit på vägen ;) Najsiigt förutom att jag är typ helt dööööds trött! Orkar typ inte tänke inte nånting... Tror inte det är min grej att gå upp så tidigt på mornarna. Så imorgon jobbar jag eftermiddag! :) Kmr mer inlägg snart!

image description
Lite egobild bara från igår :p

Jag är med och tävlar


Klicka på bilden för att komma till deras tävling!


Så söt!

Upptäckte nyss en jätte puttenuttig bild på Patchisen ser ut som ett litet lurivigt troll ^^


 Såå söt haha♥

Here they comes!

Enjoy alla failbilder nu från förre helgen! Börjar med en "mjukstart" ;)






Fösrstår inte hur han lyckas komma över det såhär utan att riva? xD






Haha jag bara gapar... xD


Inte så fint direkt... :P

Ska ut...

Har förberett 2 tidsinställda, lovar ni kommer gilla minst ena iaf... gissa vad det kan vara? ;) Vi hörs la imorn dårå förutom de tidsinställda! Imorgon ska Patch antingen få vila elr så rider jag ut en sväng barbacka utan krav!

Heiro

Resten av bilderna

Här kommer resten av bilderna från gårdagens dressyrträning för Anna Dufva :)






































Om det inte är bettet

Ifall detta skulle upprepas en till gång med något av de andra betten så läre väl bli kol hos veterinären, det var egentligen min första tanke denna gång men bättre (myndre dyrt framförallt) att testa minst en gång själv innan. Men hoppas det inte kommer tillbaka någonsin! Speciellt inte såhär olämpligt som denna gång...

image description
Bästa lillkillen♥

Dagens ridpass 18/10

Idag red jag ju som sagt på hackamoret, gick riktigt över förväntan. Tränade mest besicgrejer/lydnad, alltså mkt tempoväxlingar och lite sånt. La in många korta pustningar på lång tygel då han efter ett tag hänger sig i handen och försöker dra tyglarna för att det är jobbigt. Så då slapp jag det genom att göra så.

Red igenom några delar i programmet (även fast jag förmodligen inte kommer kunna tävla) Men ifall att om vi får tur i oturen liksom ;) Han var jättefin verkligen lyssna jättebra och gick inte upp med huvet i halterna :D I galoppen i båda varven var han också fin, är verkligen jättenöjd med honom idag!

Att han var så duktig och kämpa på trots att såret gått upp! Sen att gå ställd på hackamore är jobbigt för att skänklarna (har ponnyskänklar) trycker ju så att han gärna hänger sig i handen. Gjorde det några få gånger. Sen vart det några skänkelvikningar också som gick bra :) Det jag måste träna mer på är att få tillbaka honom snabbare från en ökning tex och tydligare utan att han bryter av.

Snygghesten idag :)
image description
image description
image description

En teori

Kom att tänka på en sak som kan vara en anledning till att han är så mycket jobbigare i vänster. Varför han liksom förvarar sig genom att spänna emot och gärna gå högerställd på rakt spår osv. Sen kanske det inte alls är så men iallafall.

Tänk om han får ont utav ringen som klämmer till varje gång jag rör på bettet åt höger, då är det klart att han vill slippa det. Då kanske han förknippar att gå högerställd är bra för då tar jag inte lika mkt ställande åt höger vilket gör så att han slipper få ont. Då kanske han tror att om jag ställer över honom till vänster så kan det klämma till i höger när jag vill ställa tillbaka eller liknande. Så därför går han kanske hellre högerställd.  

En till sak jag kom på att vid båda tillfällena det blivit såhär har jag under några dagars tid ridit mera med mina ytterhjälper. För på Brolöten tjata dom mkt på det (vilket var bra), och nu har jag insett själv att jag verkligen inte får vara slapp med ytterhjälperna och då har det även gått mycket bättre i ridningen allmänt.

Så när jag då rider i vänstervarv har jag mycket mer kontroll, kontakt och stöd på höger vilket enligt min första teori gör ont för han men ändå har han blivit finare i det. Såhär som han gått under de senaste dagarna har han inte tidigare gått i vänstervarv någonsin när jag haft honom. Lite osammanhängande text kanske men tror ni förstår.


Inte så rättvis bild på hur han gått i vänster senaste tiden men aja.

Gud vill nog inte

Att jag ska tävla. Fan skithelvete alltså. Varför ska det hända just NU? När han går som bäst liksom...

Igår efter träningen när jag skulla smörja på vaselin vid mungiporna som jag alltid gör, upptäckte jag en hård liten knöl strax ovanför mungipan på höger sida. En exakt likadan som han hade efter Brolöten. Då trodde vi ju att det var något insektsbett eller liknande, men nu finns det inga insektes så det måste vara pga ngt annat.

Det ända sättet att få det gå ner är att inte rida, så gjorde vi förra gången, vilket betyder att jag inte kommer kunna tävla på söndag. Känns så förjävligt surt att det liksom ska hända just nu... när allt gått så bra och jag verkligen taggat till tävlingen.

Några kunniga vuxna i stallet bad jag kolla på det idag och de sa att det förmodligen var pga bettet. Så de sa att jag skulle prova rida idag ändå på hackamoret. För risken var ju att det skulle gå upp och bli köttsår som förut (tills då tidigare idag var det fortfarande ej ett öppet sår).

Men till det typiska nu, efter jag ridit hade såret gått upp, bara lite men ändå och det var lite blodigt och så. Sen var även överläppen på högersidan svullen och han ömmade ännumera. (Jag upptäckte det först när han reagerade så starkt när jag smeta på vaselinet). Fast egentligen när man rider borde ju svullnaden gå ner?

Sen iallafall så kom även fram till att såfort det läkt så ska jag byta bett till ett antingen tredelat med fasta ringar (äggbett) eller ett rakt stångbett med fasta ringar. Så båda betten ska vi köpa i veckan. Men så länge kan jag (kanske) rida på hacket.


Fina killen hoppas du blir bättre snart♥

Hurtig chey!

Steg upp 05:20 imorse för att vara i stallet 06:20. Väl där börja vi jobba på direkten. Det var riktigt mörkt, typ som runt midnatt... Det var morgonfodring och utsläpp på ca 45 hästar och täckesbyten på alla. Sen mockning, packa foder och sopa i hela stallet. Blev klara kl 10 och då slutade jag ^^ Najsigt sen red jag efter det (har hänt en riktigt dålig sak... berättar snart).

Sen kom jag hem runt 3. Höjdpunkten på dagen var nog iallafall biten till tåget. Kul var det att cykla uppför en lång backe i stormväder med opumpade cykeljhul. Det blåste kaotiskt mycket och regnade :( Skitväder...

image description
Detta pannband som går över öronen räddade mig från att frysa om huvet ännu en gång :p

Shuulululu

Nu är jag hemma feeet tidigt!! Ska hoppa in i duschen mer update veeeery soon ;)

Mer imorgon

Bloggar mer imorgon, har morgonpasset så blir upp halv 6 men kommer komma hem runt 5 och då har jag nog tid att blogga om jag inte hittar på ngt annat kul, får se helt enkelt :)

image description
Snygg-hezten ♥


6 underbara månader♥

Igår firade jag och Patch 6 månader tillsammans. Kolladde tillbaka på arkivet på bilder från i början när jag hade honom, haha fattar inte att jag lagt upp dom?! :P Sååå fult haha menmen huvudsaken är ju ändå att vi utvecklats och är MYCKET bättre nu än då. Är så glad att jag har honom och han är den bästa för mig♥


Denna bild på oss tycker jag nästan är finare än annonsbilden...

image description

Träning för Anna Dufva 17/10

Hejsan! Idag på träningen fick jag rida ännu längre än vanligt för hon innan mig kom inte, superbra för mig!! :D Han var jättefin redan från början, stadig i formen i traven och jätteloss i vänster med! Först värmde vi upp med lite skänkelvikningar, övergångar, tempoväxlingar mm. Sen satte vi igång och träna travdelen i LB:0 programmet jag ska tävla på söndag.

Det gick bra faktiskt och han var fin, tryckte mot vänster när vi vände rätt upp och vingla lite men sen gick det bra halten gick bra tills jag sträckte ut handen till hälsning men annars var han bra faktiskt. I början var han rätt seg men sen blev han jätte alert efter alla tempoväxlingar.

Sen gick vi vidare och tränade på galoppdelen och han var fin på volten men gick lite över tygeln vid ökningarna och på det raka spåret. Mest i vänster. Fast på volten som sagt var han fin faktiskt. Red igenom programmet sedan 2 ggr och det kändes bra andra gången! Om det går som det gick idag på tävlingen sen är jag verkligen jättenöjd! Gick kämpebra faktiskt, nu när han blivit så fin i vänster också! :)

Bilderna blev för det mesta kassa/suddiga =(






Haha gul svans? xP












Synd att den vart så suddig...

Och nu vill inte blogg.se sammarbeta längre. Jävla strul det ska vara! Går ej att ladda upp flera bilder för tillfället, synd då det fanns några riktigt fina menmen de kommer väl upp under veckan, vilket failbilderna också kommer!

Hörs senare!

Nu ska jag avlägsna mig från datorn och göra någon nytta! Sedan åker jag vidare till stallet :) Efter eftermiddags passet sen så är det träning för Anna Dufva! :D Tror jag kanske hinner klippa Patchsisens hovskägg också annars får det bli en annan dag :)

Cya!


Startlista

Här är startlistan till tävlingen :) Är FETT taggad!!! =D Ska bli så jääkle kul att bara komma ut o känna på nu! Ska inte banga som senaste gången, hoppas bara att han är lika fin som han va igår ^^ ♥

image description
Jag startar som nr 11 :)

Bättre bilder

Här kommer lite bättre bilder på hur han är klippt, eller ingen av bilderna har så bra kvalité men man ser mer på dessa iaf ;)

image description

image description

image description
Han är verkligen MYCKET snyggare klippt! :)


Min älskade Piké!

Igår förmiddags när vi shoppa så passade jag även på att kika in i hästbutiken som fanns. Där såg jag dendär fina Pikén som jag tidigare lagt upp bild på att jag bara måste ha. Hade ju tillochmed drömt om den!! xD Förut kostade den ju 649:- kr typ så det var ju på tok för mkt för en Piké. MEN nu kostade den endast 299!!!

Fatta om jag vart typ helt hysteriskt glad xD Nä skoja men alltså det fanns bara en kvar i storklek L men det var fan sååååå värt det! Älskar den är helt underbar och snyggare finns typ inte!!! (Enligt mig dårå) Hade ju även den när jag red samma dag som jag fått den :P Finaste och snyggaste Pikén jag någonsin ägt/äger :D

Fram:
image description

BaK:
image description

Har ju svart långärmad under Pikén för att inte frysa, egentligen snyggare med bara pikén ;)


Ridpasset som nyklippt

Igår blev det dressyr med lite lätt markarbete/travbommar bara. Red i padden och till en början var han jättespänd och skulle titta på typ allt, men sen när jag tog tyglarna blev det bättre. Det var dock ingen skillnad på honom alltså han var typ inte piggare xD Haha jag som hade hoppats... Aja i skritten så gjorde han jättefina skänkelvikningar, är asnöjd!

Sen i traven var han jätteduktig, lite seg men ändå lydig, fick honom väldigt fin i vänster faktiskt. Övergånagarna gick bra och halterna gick för det mesta bra 80% blev bra :) Red fram med ridtäcket men tog av det innan galoppen. Han var fin i galoppen ändå, bättre än han varit de 2 dagarna innan som jag red dressyr. Bättre i vänster också!

Kändes verkligen som vi utvecklades mycket under detta ridpass. Över bommarna gick det sådär han var i dom nästan varje gång, men det spelade inte så stor roll. För sen i det vanliga dressyrarbetet var han jättefin, gjorde jättebra öppnor och slutor och skänkelvikningar. SUPERNÖJD var jag iaf :D Har världens bästa häst!

Stooooor bildbomb nu! ;)










































Så söt har haha aww :')


















































Loggan på snygga ridtäcket ;)

Godmorgon!

Chacha blöggeeeen! Haha ne skoja. Blev ju ingen updatering igår, dåligt-jag veeet MEN jag har ju prao nu och ska inte börja förens kl 3! Gissa vart jag praoar då? ;) Haha stallet såklart! Nej men mest elr typ bara för att ha nära till pluttisen <3 Fast bara första veckan, andra veckan ska jag praoa på Stockholm ridsport :D:D:D Min helt solklara favoritbutik! Kommer bli aschill för sen efter praoen äre hööstlov! :D så naaajs!

Men iallafall så igår efter stallet åkte jag och träffa wille och kom hem vid 1 :) Men va aastrött för på förmiddagen shoppade jag lite grejor (längesen!), hästgrejen kmr upp snart, älskart! Sen så red jag ju och sen med wille var vi ute med Scooper (en hund som han passade) i typ 2 timmar o gick :P

Smakprov från ridpasset!




finaste hjärtat♥


Imorgon

Planen för morgondagens träning med Patch lutar mot lite lätt markarbete/bommar. Vet ej hur han kommer vara nu när han är klippt. Vet ju att för vissa hästar är det ingen skillnad men vissa andra kan bli väldigt pigga osv alltså att hästarna reagerar olika. Hoppas Patch blir piggilin ^^ då han varit rätt seg de senaste dagarna :P




iphone bilder

Här kmr lite ganska många bilder från igår och idag som jag tagit med iphonen men ej orkat lägga upp :P

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
image descriptionimage description
Hestarna i hagen, från vänster: Boomerang, Patch, Dorito och Bullen :)
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

"Värre än en shettis"

Haha ja som rubriken löd var det en av komentarerna Malin sa idag när hon klippte Patch. Han hade så sjukt mycket päls så att det inte ens var optimalt för klippmaskinen, sen det svarta/bruna håret gick knappt att raka av för det är ju inte i samma pigment som det vita alltså annan hårtyp elr nåt sånt.

Stackarn vart HEELT stirrig och stod på tå och darra bokstavligen talat. Kunde inte klippa benen så det blev spårrakning, benen, halva ansiktet och på ryggen vid sadeln lät vi vara. Han klipptes inte heller unnder hela magen då han sparkades men det mesta gick bort. Ska snygga till kanten vid ryggen med sax då det ej gick med klippmaskinen.

Före: (bild för nåra veckor sen)
image description

Medans: (en halv av en halv sida klippt)
image description

Efter: (blev ju snyggt ändå! skall bara finfixa med saxen sen)
image description

image description
Lite synd att benen ej gick att klippa... Men ska göra det med saxen till tävlingen iallfall! :P


Äntligen klippt!!!

Det var verkligen såååå på tiden nu att han klipptes! Malin har ej kunnat tidigare men idag kunde hon fast hade ingen maskin, så då fick vi låna en. Jättesnällt att vi fick. Det var inte som en dans på rosor att klippa Patch. Stackaren var helt skraj.

Sen efter det valde jag att inte rida när han ändå hade blivit så uppskrämd och han var verkligen vettskrämd, så han fick sig en vilodag, eller juste innan han klipptes så gick jag med honom i ca 30 min för hand. Bild resultat från klippningen kommer strax!

image description
Det här var allt hår sen i en ihoptryckt och kompakt hög :P

Mitt charmtroll

Så söt min finis polle är ibland!

image description
hahaahha...

Gårdagens ridpass 14/10

Blev som sagt dressyr i stora. Han var typ helt okänslig och död för skänkeln, sen väldigt  hård i vänster. Tänkte ytter hela tin och han blev sååå fin sen i traven iaf, fortf spänd i galoppen. Kan ju bero på att jag träna kort galopp vilket inte är våran starka sida :P Men han var jättefin i traven iaf men ändå lite seg.

Allt som allt är jag ändå rätt nöjd. Men i skritten i övergångar och så försöker han dra ifrån mig tyglarna och spänner bara emot och är jättehård, det skas tränas bort! Men halterna idag gick ok ändå han tog bara upp huvet liiiite men kom ner sen fast slappna aldrig av heelt.

Rätt cool bild jag tog igår med iphonen när jag skritta av honom ute :)

image description

Tjo

Hejsan igår hann jag inte blogga, men blev dressyr i stora iaf mer om det snart. Sen efter stallet drog jag ut och det vart en lyckad fredag kan man säga! När jag kom hem sen var klockan typ 1 och då orka jag inte starta datan :P


Orkar inte

Livet suger.

Fel hem :P

Haha tänkte ju ladda upp failbilderna idag men sen kom jag på att de bilderna är på datan där jag inte bor just nu :P aja får bli en annan dag :)


Dagens ridpass 13/10

Idag hade jag studiedag så åkte till patchen på förmiddagen och red. Blev dressyr i stora, han var jättespänd så fokusen låg på att få honom avslappnad. Han spände ut ganashen i vänstervarv för att slippa gå ställd så då tänkte jag jättemycket på ytter att få med den sidan överallt så att han inte kan fastna sådär.

När han är så spänd som han var hittar han massa farliga saker på marken, han la in 3 tvärnitar på samma ställe i galoppen och sparka bakut (första gången) och hoppa jämnfota upp i luften på vissa ställen. Men mot slutet när jag ridit igenom honom ordentligt var han jättefin och avslappnad i galoppen, i traven så vär han jätteloss i båda sidorna och var lätt att forma.

I övrigt tränades det på uppridning på meddellinjen (i trav), de blir bättre o stadigare sen i halterna höll han kvar sitt huvud på plats :D men när jag prova hälsa med handen far han upp med huvet. Aja är jättenöjd med hur han blev i slutet altså resultatet av ridningen :)

Bilder från när jag hämtade honom från hagen :)
image description

image description

Strax innan ridning
image description

image description

Igår onsdag

Hejsan sorry för dålig uppdatering, igår vilade Patchen och jag gjorde annat. Finns inte så mkt mer att skriva om igår.

Barbacka uteritt

Idag tänkte jag ta det lite lungt med Patch när han gått ganska hårt de senaste dagarna. Då passade det bra med en mysig barbacka uteritt på ängen. Red på hacket också. Han var så duktig! Hade inte mkt krav alls, mest att han inte skulla slänga av mig xD Red jättemkt övergångar bara i början för att ha bättre kontroll.

Han var så duktig och höll sig ändå hyfsat lugn trots att det stod ett rådjur (som han är livrädd för vanligtvis) några 100 m bort på ängen Sen några galna ankor typ som pep högljutt. Sen kunde jag även galoppera ute för första gången utan att han gjorde ngt bus! Verkligen ingenting plus att jag red barbacka och allt :D

Galopperade lite fram och tillbaka sådär jättemysigt var det och han har hur skön galopp som hälst när man kommer in i den! Red ca 45 min varav 30 min skritt typ :) Supernöjd över bästa hästen <3


<3

Har sparat lite

Har ett gäng med "failbilder" från i lördags när jag hade cavaletti/bommar. Alltid lika kul o se xD Men orkar inte lägga upp nu, men på torsdag har vi studiedag så då kommer de nog upp! Får alltid ett gott skratt ^^

Smakprov:


Vackert... Hahaha

Finaste idag 10/10

Idag var det träning för Anna Dufva, tror faktiskt aldrig att han någonsin varit så fin i vänstergaloppen som han var idag. Och i traven så lätt och fin i hand och mun! Hade en helt annan form, högre och mer samlad. Mycket bättre tryck i traven framåt och halterna från traven helt klockrena!! Så fin han var ville inte sluta rida <3

Tränade öppnor skänkelvikningar förvändgalopp och mkt tempoväxlingar i galoppen framförallt. Travdelen gick bra, sista skänkelvikningen var bästa hittils, i den förvända galoppen tappar han lite balansen och försvarar sig då med att springa ifrån samt spänna nacken och upp i formen. Men det var typ det ända idag som inte var jättebra.

Det gick super mycket bättre att samla honom och ha en kort galopp än vad det brukar, han har nog stärkt sig sen sist. Är iaf huuur nöjd som helst och jätteglad verkligen :D Synd bara att det inte blev någon fotning idag menmen det är känslan som räknas! :)


Finaste Patchen <3

Terrengträning 9/10

Jaa idag var det äntligen en efterlängtad terrengträning! Denna gång på Johannesberg, tycker dock mera om Näs :P Men iallafall så var det gryyymt kul! Hoppade det mesta som hade bra underlag (hade ej broddar för fanns inge broddhål). Det mesta gick väl bra antar jag för att vara oss dårå :P Men graven tyckte han var urläskig! Trots att han hoppa graven på Näs galant så vart han helt förskräckt över denna.

Första gången vi kom på den så hoppade han av förskräckelse, han visste inte vad han hoppa över sa Anna. Sen fick vi inte över honom igen, tog draghjälp och massa sånt men inget funkade så då gick vi vidare med lite andra grejer imellan sen kom vi i slutet tillbaka till graven. Fick sitta av och ta det med linan och då gick det kanoners sen :D Är verkligen jättenöjd över min Prins idag♥

Han sprang förbi på vissa men hoppade det alltid tillslut sen efter max 2 ggr, vattengraven var inga problem alls och det var verkligen suuuuperkul! Anna sa även att om jag tränar 2-3 ggr till kan jag sedan ut och tävla P70 utan problem i maj :D Det ska jag göra LÄTT! Ska då även hopptävla LD/LC klasser då det också kmr på fälttävlan :)

Bilder från filmer nuda inte jättebra kvalité dock ;)




Charmigt värre haha










Freja & Barbie sen Jag & Patch :)
















Lådan bakifrån dålig kvalité :P














Mini bus :P










Chillar lite när de andra hoppar :)


Patch jumpoförskräckelsehopp nuutte <33


Sen tog vi med linan, Anna gjorde först några gånger sen jag.




Efter det satt jag upp och Anna tog linan sen utan linan :)




Dutti ponni :)


Heeeyyy!!

Shiiiiit va kuuul det va idag!!!! Kmr inlägg snart!

Bild på Patch flätade svans innan vi åkte, tyckte det va lite coolt att det var 1 helsvart slinga nästan och de andra 2 vita :P

image description

Gårdagens ridpass 8/10

Igår red jag ju lite cavaletti/bom galopp och lydnads övningar, hade vanliga nosgrimman alltså inte remonten som jag brukar ha. Så han var rätt hård i munnen, hade tjocka handska så tog av dom helt för att känna bättre. Han var fortfarande ganska hård men hade inte heller så jättemkt krav på formen som vid dressyren. Lägger upp text sen bilder och så, lättare att följa då ;)

Jag började med att rida fram och sen galoppera över 3 bommar på långsidan med 16 m mellan varje. Försökte få till 4-5 jämna galoppsprång, lika mellan varje. Tog det i båda varven, gick bättre efter ett tag.





















Sen kom jag i galopp på volten och vid meddellinjen hade jag en upphöjd bom. Till en början försökte jag bara komma rätt på bommen och det gick för det ändå för det mesta bra :P Är ju ingen hoppryttare direkt men aja sen efter att ha gjort det några gånger i båda varven så la jag in övergång till trav efter hindret nån gång sen galopp och komma på hindret igen. Det gick mindre bra men gjorde mitt bästa. Tog det i båda varven också såklart.













Sen kom jag på de liggande bommarna på långsidan och började med att låta honom själv bestämma hur många galoppsprång som passade honom mellan de första sen andra minskade jag ett galoppsprång alltså tryckte jag fram honom. Sen gjorde jag lite så varierade mellan 5-4 och 4-5 galoppsprång, ibland blev det lite knas men det löste sig för det mesta. Till sist la vi upp den mittersta bommen på sockerbitarna (stående) och skutta över några gånger med galoppbommarna 1 galoppsprång ifrån.

















Gick faktist hyfsat och är nöjd :) Gjorde lite detta med tanke på lite träning inför terrengen ;)

Tjosan i trosan!

Varit hos en kompis så har ej hunnit blogga men det blev lite cavaletti/bom lydnadsövningar idag för Patchen, skriver mer imorgon, med bilder och så. Imorgon är det terrengträääning :D :D :D Vet ej när jag kmr hem men faaaan va kul det ska bli!! Är sjukligt taggad! Om det hinns fotas (vill helst ha filmer) skall jag självklart lägga upp! :)

Juste fotade texten på transporten idag, färgen på texten är inte så lik i verkligheten som på bilden men visst blev det bra? =D Dock inte så babylila jag hade velat men aja lila är snyggast iallafall xD

image description


Dagens uteritt 7/10

Tjenare! Idag hade jag ju tänkt rida dressyr men valde att rida ut med Sofie ist, en tjej i stallet. Hon visade mig en runda jag aldrig ridit förut. Granbyrundan tror jag den heter. Det var inte så mkt galoppsträckor eller travsträckor men där det var gick det kanon. Hade inte så mkt krav, red på hacket så fick han vila från bett. Det var mycket skritt på hårt underlag (asfalt) vilket är superbra och stärkande! Det var mysigt :)


Tog en snabb bild innan vi red :)


Inte så mkt att skriva om

Har inte så mkt att skriva om, Patch gjorde det jag skrev att han skulle göra igår. Transporten är även helt färdigfixad nu, den babylila texten har de satt dit, målat mellanväggen vit, och fixat lite andra småsaker. Jag får se den imorgon, kanske tar en bild också ;) Så vi hörs väl imorn! Blir nog dressyrpass :)


Transporten innan, islandshästen är som tidigare nämt borta och de ljusblåa remsorna har bytts ut ;)

WORD.

image description

Imorgon

Ska Patch gå i skritten 30 min sen ledas för hand av mamma 30 min så han får röra på sig lite, jag ska inte dit, utan plugga och till möte... Har förberett 1 tidsinställd :D Haha


Sötnosen <3

It pays off!

Åh shit vad det var skönt att få tillbaka Kemiprovet idag som vi gjorde förra veckan typ. Hard work pays off säger jag bara. Hade pluggat jättemycket inför det provet för måste liksom ha bra betyg nu i nian osv. Så efter 7 dagars mkt plugg belönades man med ett MVG! Blev ändå rätt glad :) Sen fick jag MVG på Spanska provet också, goodgirl! ;)


Vila för Patchen

Idag fick Patchsien vila. Jag som tidigare nämt har pluggat hela tin ist...


Söötisen :) Alla sådana här roliga bilder på honom gör mig så glad när jag ser dom :P haha

Bästa svansspreyen!

Päls, man och svans glansspreyen som vi köpte på Stockholm ridsport är fan helt grymt bäst! Har aldrig varit så lätt att borsta hans svans! Sen luktar den aaasgott! Ett riktigt bra att ha! Älskart :D

Såhär ser den ut:

image description


Patch motion igår 4/10

Igår red jag dressyr i stora, skynda för att hinna innan hoppgrupperna. Gick inte så jättebra till en början men bättre sen, han var fortfarande inte så uppmärksam för mina hjälper och lite skänkeldöd samt lite hård i munnen men bättre än i måndags. Tränade skänkelvikningar i skritt, galopp på volten och i traven att han inte ska flytta bakdelen. Sen red jag självklart övergångar, tempoväxlingar osv.

Är inte jättenöjd men ändå nöjdare än i måndags. Han var iaf söt som vanligt ^^Inga nya bilder från ridpasset idag men älskar mitt Pikeur pannband! Så skönt att ha när man gör sysslor och sånt i stallet!

image description
Dålig iphone bild men bättre än inget ;)

Hejsan!

Hann (som ni kanske märkte) inte blogga mer igår när vi kom hem för hade för mkt plugg. Idag har jag ända sen jag kommit hem pluggat... Helt sjukt vad mkt vi måste plugga till so:n... Aja nu ska jag göra min "fobi" övning sen kmr jag blogga lite så checka in snart igen! ;)

Just nu

Borde vid detta laget vara påväg hem nu, kanske hörs vi senare också om dagens ridpass om jag hinner! Har för mkt plugg nu -.-

När jag satt och gjorde detta inlägget xD




Överlycklig chey!

Sista terrengträningen på söndag och JAG ÄR MED!!!! Är så in i bängen taggad och överlycklig typ! Nu när vi har transport och allt :D Vet inga exakta tider men på eftermiddagen är det iaf! Hoppas bara att jag inte gör illa mig om jag ramlar av som jag troligtvis lär göra xD Med nya hoppvästen, hoppsadeln och transporten kan inget hindra oss! :D


På Näs i somras :)

Det jag ska skaffa

En grej jag måste fixa mig inom kort är en fotohemsida där jag lägger upp bilder från tävlingar jag fotar på de jag känner ist för att ha facebook till det som jag haft innan. Blir liksom så opersonlig fb att ha massa bilder på andra när de rider, tråkigt tycker jag också. Så er jag fota i helgen ska jag lägga upp på den, men måste bara fatta hur man fixar en och så xD


3 bilder från i lördags

När jag red ut i lördags var solen så fin och färgena var så höstiga så vi tog även lite bilder när jag inte red och det var mysig stämning liksom :) Här är bilderna:




Trodde inte jag skulle va me på bilden så därför satt jag så bakåtlutad :P


Anmäld till tävling!

I söndags anmälde jag mig till en LB:0 på Rimbo den 26/10, alla tävlingar var typ fulla. Så korkat av mig att vara ute så sent på de sista tävlingarna -.- Aja står som reserv på 2 andra hoppas jag kommer med! Är riktigt taggad faktiskt och hoppas jag åker iväg denna gång xD


Gårdagens träning för Anna

Igår fick vi stressa sönder för att hinna till träningen då trafiken var hemsk! Men vi hann iaf. När jag skritta fram kändes han inte riktigt fräsch så bad nåra kolla men ingen såg ngt inte Anna heller sen när träningen börja så red på. Han var stum och bet tag jättemycket i bettet idag och var typ döv för skänkeln, lyssna verkligen inte.

Sen vek han bara halsen i galoppen så det gick inge bra. Träna förvänd galopp och galopp-skritt-galopp osv gick inte så bra. Han vart fin i traven men ändå hård i munnen. Träna på att han inte skulle flytta in elr ut rumpan på volten i trav vilket gick bättre men är fortfarande inte nöjd över dagens ridpass. Faktiskt första gången på rätt länge ändå som jag inte är nöjd, menmen hoppas det går bättre idag bara! :)

Fick tyvärr inga nya bilder från träningen. Här e en från förut :)


sorryborry!

Tiden är vill verkligen inte vara min vän ibland... särskilt inte igår. Så hann ju inte blogga då men nu kör jag! Har lite roliga nyheter att berätta! fixar typ 5 tidsinställda nu också ;)

Ett till!

Kommet ett sista inlägg om helgen imorn!

Smakprov:


Liten shopping idag!

Idag så innan vi åkte till stallet åkte vi förbi Stockholmridsport för Glengordon svettäcket hade kommit, så det köpte vi och sen sen ny glanssprey och mina efterlängtade babylila eskadron lindor!:D Looove it!

Täcket:


Den satt som en smäck!


Älskart :D


Nu är dessa lindor mina! :D

Dagens ridpass 2/10

Idag red jag dressyr i stora, träna lite allt möjligt faktiskt. Lite tempoväxlingar, skänkelvikningar i båse skritt och trav, lite förvänd galopp, kort galopp, rakriktning, halter och att i halten ställa/böja överdrivet åt båda hålen som stretching, öppnor, tagen bakdel på volt i trav och galop mm. Gick bra ändå är nöjd :) Bilder från dagen nudå :)

Dagens outfit:


Älskar färgen på de gröna lindorna! Synd bara att jag inte har 4... :(


Närmare titt på en linda :)












Skritta av honom ute en sväng, tog lite kort med höstträdsfärger i bakgrunden :)




Favoriten :)

Patch specialare!

Haha här kommer en liten serie bild på Patch specialar skutt! Sååå söt! ^^


Det börjar först i galopp sen en tvärnit så att han nästan sätter sig på bakbenen, på bilden ovan är de i luften än så långe xD


Sen blir det lite såhär typ så att jag flyger helt rakt upp ur sadeln... :P


Sedan tar han detta meda språnget, och gör allt förutom att se ut som en normal häst xD Haha såååå nuttig men det brukar vara värre en dessa gånger, så man kan ju kanke ändå lite förstå att jag ramlar av av en anledning iaf xD Hahah inget jag hittat på direkt ;)


Buuuusritten!!

Igår red jag ut till ängen och buuusa med ponnin! Det var sååå kul! Han var så busig gjorde sina Patch specialare alltså en tvärnitsluftsprångsjämfotahopp! Haha alltså alla gånger jag någonsin ramlat av honom är när han gjort såhär! Fast nu satt jag kvar ALLA 4 ggr!! Helt otroligt! 1:a gången liksom! Plus att han stegra sen en gång :O HAha såå gylli!

Sen var självklart alla hötussar på marken livsfarliga! De skulle absolut äta upp en om man kom nära tyckte Patch! Men iaf det var sjukligt kul och mysigt hade inga krav ville bara ha kul galoppera och trava fram och tillbaka på ängen som är enorm!! Och en gång när vi kom i full galopp kände jag bara hur han drog på snabbare och snabbare, blev typ skraj fick pirrpanikkänslan i magen och därefter en Patch specialare... blev lite skraj alltså! Haha

Shiiit så han vart taggad haha! Sjöng ashögt typ brabraaabrabrabraaaabraaabraaa för att han skulle va lugn xD Men när han gjorde sina specialare röt jag ist haha shiiit så jag skumpa! Ännu roligare är det att jag har bild på allt!!!! :D Kommer ett inlägg sen om Patch specialare xD

Men här är resten! ;)


Red på hacket :) Så han fick vila på bett bara för omväxlingsskull :)




























En favorit :)


Andra delen lördag

När jag kom fram till stallet i lördags blev jag helt chockad. Vi körde upp för den lilla backen och såg massa transporter och hästbussar överallt, på utebanan red massa fina ekipage i tävlingskläder. Jag kunde inte fatta att jag missat att det skulle vara tävling hos oss? Gick in i stallet och fråga de sa att det var en ponnydressyr tävling som hyrt vår anläggning.

Jag gick in på tdb via iphonen och sökte på tävlingen det stog LC:1 och LB:1 på klasserna, börja nästan lipa, för hade ju kunnat vara med! Men gick ner och kolla, såg för fina ekipage för att vara så låga klasser, gick in i ridhuset och såg en tjej vars blogg jag följer och hon skulle ju tävla ponnyeliten då! Sen blev jag genast glad för att jag inte alls hade kunnat vara med haha hade gått in på fel proposition.

Hon jag såg iaf red även på samma ridskola som jag (Gladö) Så gick fram och fråga om det verkligen var hon och det var det, så jag sa om hur bra jag tyckte att hon var och så, hon vann även första klassen på dagen!! Sen kolla jag när hon red andra klassen (fotade även) och såg så himla fint ut!! Efter det så red iag jag :)


Så fina... (vill inte lägga ut en mer visande bild utan tillstånd)

Måste typ dela upp

Haha tror att jag måste dela upp lördagen i nåra st inlägg för finns så mkt o berätta typ xD Men börjar med denna nudå. Väcktes av alarmet runt 6, bara upp snabbt käka borsta tänder byta och och sen halvspringa ner till balingsnäs för att där hämtas upp av Emilia. Väl i stallet hjälpte jag till med Afroo o lite annat sen lasta vi på hestarna och jag och Sarah åkte med Melitza till tävlingen.

Tävlingen var i Mälarhöjden och där hjälpte vi till o typ massa sånt, självklart fotade vi även! Sen så efter alla startat var det ganske långt emellan lagklassen så då typ chilla vi, kolla på andra ekipage o lite sånt, sen framåt lunch vart jag så trött medans de andra typ flumma runt kände mig jetetrök :(

Aja sen hann jag fota lite till när lagklassen börja men sen hämta pappa mig och vi rulla vidare till mitt stall :)


Afroo :)


Barbie :)


Turald :)


Fräck ponni :)


Sofie och Moonshine :)


Melitza och Ture :)


Lovis och Barbie :)


Emilie och Afrodite :)


Träffa även piccolo, Patch bästis från gustavsberg och sommarbetet! :)

Blog U sooon!

Ska bara göra läxor först sen kmr grymmaste update!!

Börjar om i fredags!

Godmorgon! Har lite tid nu innan jag ska dra till the stable att blogga, så börjar med i fredas! Efter ett fytusan så stressigt matteprov som sista lektion stressa jag även hem för att få med rätt grejor hem till Sarah, och hinna vara i huddinge C halv 4. Där väntade Sarah och Emilia! Vi bröt Sarah bröt våran förra årets kära tradition att äte på subway genom att tvinga oss till donken ist :(

Haha aja efter det så gick vill hemmakväll köpte mumsfilibaba saker haha aja gick bara runt där och snacka typ sen fick vi skjuts av Emilias mamma till stallet så var där tidigt :) Jag och Sarah chilla när Sofie gjorde höpåsar mysigt satt i massa hö :P Emilia fixxa fina Afro t tävlingen dagen efter.

Sen så iaf skulle de rida och jag hjälpte till med att borsta osvosv sen bygga fram bommar typ, självklart fota jag även dom! Sen sov jag ju över hos Sarah och vi hade tänkt lägga oss i tid men blev lite mkt babbel hehe men aja det var kuliigt :)

image description
När vi chilla bland höt ;)

image description
Fullt dödsseriös alltså.

image description

image description

image description
Söööööta afroos hovar!! eller förresten vart e hovarna? xD Sååå nutteputtigt <3

Lång dag!

Tjenare! Är hemma nu efter en lång dag som börja 6 imorse... Orkar inte berätt allt men ponnin var för rolig idag busa gärnet fysatan så kul!! Älskar att jag kan busa med honom :D <3 är sjukt feta med trött nu så vi hörs imorn för MASSA inlägg promise!

RSS 2.0