5 saker...

5 sanningar som ni inte visste om mig:

* Jag har stora sömnproblem så jag tar både sömntabletter och dricker sömnte.
* Jag tycker inte om min ena katt alls. Bara pluto finisen!
* Jag kan inte sitta på tunnelbanesäten om de är varma/uppvärmda av andra.
* Jag blir deprimerad om jag inte har fullt upp hela dagen nästan, måsta alltid ha ngt att göra.
* Jag har väldigt svårt att stå ut med vissa i min klass, de är rikigt störda..!


Failbilderna...

Här kommer failbilderna från markarbetet i söndags! ;) Njuuut av allt vad jag bjuder nu haha shit! xD


Haha snyggingen! XD






Dör så sööööt!!!!!!


Haha nutte! Kom fel in o han snubbelrev xD


Haha så ful typ xD hahaha

Hehejsann!

Nämen tjeenare! Idag vare hästfri dag för min del då ponnin vila, så jag roa mig med annat! Efter skolan drog jag, wille, max, daniel, henke, markus, adrian, lukas och sean (tror det var alla) till Skarpnäck o lira fotboll. Fast jag satt bokom målet me max hehe palla inte spela :P Sen kom flera och joina oss haha.

Efter det vid kanske 6 (kommer inte riktigt ihåg?) drog jag, wille och max hem till mig, vi köpte Thaimat och snacka mest. Sen drog dom runt halv 9 och jag gjorde läxor så duktig som jag är! ;) Det är typ så min dag sett ut idag, ganska kortfattat men ah. Har ju inte så mkt mer att skriva om nu när ponniplutten vila...


Gissa vad jag fick öppna?

Jo detta brevet...


Med detta fiiina i...


Och på ser det ut såhär....




Så fint och personligt, mitt bara mitt av Patch <3


Dagens aktivering 30/8

Idag red jag som sagt dressyr men ute tyvärr, då det var hoppträningar i stora :(. Menmen  I traven så var han faktiskt fin efter uppvärmningen och så men jag red sämst i traven så det gick inte bra. Bara mitt fel, upplägget vart knas i travarbetet och jag red bara inte fast ponnin var fin. Men sista galopperna i båda varven, alltså han var FÖR fin!!! Helt sinnes verkligen så sjuuuuukt fin han var! Han har ALDRIG varit så fin! :'')

Ååååh bästa bästa ponnin alltså! Han hade sånt sug på bettet tog stödet perfekt sökte sig framåt nedåt, hade bra bjudning men jag hade kontrollen, bakbenen va med helt och han var så mjuk och loss i båda sidorna, så ställbar utan att vika halsen alltså ville aldrig sluta rida <3 Han var bara bäst helt sjukt att han var LIKA fattar ni LIKA?!?!?! fin i vänster!! Plus på rakt spår!!! Haha ingen kan ana hur glad jag vart det gjorde typ min dag seriöst x') Synd bara att jag inte kunde träna fövänd galopp på serpentiner då hinder o bommar låg lite huller om buller :/

Aja sjukt nöjd över galoppen idag!!! Traven kan ta sig hahah nä skoja xD Men jag har finast ponnin no shit! ;)

Min fina, han fick beta lite när mamma mocka ;)



Bästa bästa bästa bästa du ärr!! <3 <3 <3 Love U 2 much <3


Att tänka på idag

Idag när jag rider dressyr så ska jag tänka lite extra mkt på vissa saker som vi gjorde igår på träningen. En av grejerna som jag kanske inte ens skrev att vi gjorde var iaf att göra snabba övergångar. Detta för att få honom mer vaken och snabb för hjälperna, få honom tänka framot och få reaktion. Alltså från trav bryta av skritta 1 steg sen trav igen. Sen ska jag försöka ta halterna men om det inte funkar låter jag det vara.

Sen är jag även sugen på att träna lite förvänd galopp, vilket var ett tag sen jag gjorde. Men iallfall nu kom jag bort lite från ämnet men aja. Mer att tänka på är min sits, och blicken har börjat glida ner då jag fokuserat så mkt på hans ställning, det ska bort! Nu kommer jag inte på så mkt mer :P


Synd att denna blev så suddig för här var han ju riktigt snygg! ;)

Godmorgon!

Gör ett lite snabbis inlägg innan jag drar till skolan! Hehe men iallfall så efter skolan åker jag först hem byter om osv sen tar jag tuben till Mörby C och möter upp mami så åker vi till stallet därifrån (mkt snabbare)! Det blir nog dressyr idag i stora ridhuset, eftersom det lilla sög! Jaja måste kila nu hare bra! ;)


Extra träningar

Idag passade vi på att fråga Anna om hon kunde ge lite extra träningar då jag har en tävling inplanerad. Jag vill gärna vara väl förberedd osv och det kunde hon på tidsdagar men då kommer det krocka lite med hoppningen om det blir ngt. Men då får man priotitera och väljer då självklart dressyren! Får se hur det blir med det med :)


Åh vad jag saknar sommaren, längtar tillbaka föör mkt :(

Reserv

Jag står nu som reserv till en hoppgrupp på tisdagar. Jag skulle egentligen varit med imorgon men i första gruppen klockan 17:30 skulle jag aldrig hinna till så nu står jag i reserv till den som är 18:30. Hoppas den inte alltid är full... Det vore så kul att hoppa med honom! Nu har jag ju även en hoppsadel ;) Jaja men det återstår o se!


Gaaaammal hoppilihopp bild :)


Dagens ridpass 29/8

Idag var det dressyr träning för Anna Dufva och vi red i det lilla ridhuset med det sämsta underlaget någongsin eftersom i det stora höll de på o fixa grejer. Det gick gick fram och tillbaka bitvis super men ibland bet han fast och blev jättestum. Men då bytte vi bara övning för en stund och sen tillbaka igen. Han var sådär från och till idag genom hela ridpasset och är glad för att han var så idag när det ändå var träning så att jag fick hjälp.

Jag ville träna mkt halter eftersom det är riktigt svårt på honom. Så jag fick jättemkt hjälp och hon gick brevid och höll i tyglarna ganska ofta och fick känna på när han var sådär stum. Det blev bättre hela tiden men det är inget som försvinner på 1 lektion, då det är ett inlärt beteende som är reflex för honom sen flera år tillbaka. Men annars sen när det gick bra sen och vi fått igång bakbenen bra i traven så var han fantastisk och fick kanon steg!

I galoppen tyckte inte jag att det gick så bra men när jag kolla på filmen mamm filmade så var det inte så tokigt med tanke på hur det såg ut förut! Han sländge sig inte åt andra sidan en ända gång idag faktiskt! Underlaget var så kasst så fick inte den där samlingen i sitsen då man sjönk såpass mkt  där det var som djupast. Är väl ändå helt ok nöjd även fast det var så varierande tycker jag att det var bra på ett sätt. För då när han har sådana dagar vet jag hur jag ska gå till väga bättre.

De flesta bilderna blev suddiga som förut men här kmr några iaf! ;)


































Right now

Hejsan! kom nyss hem från skolan och ska ta o göra lite läxor som vi fått -.-' Sen när mamma kommer hem åker vi till stallet. Tror inte att jag kommer hinna blogga sen när jag kommit hem för att förra veckan var vi hemma runt 10 halv 11. Ganska onödigt inlägg dårå men wathever! :)


Rund o fin!

Patch har blivit såå mkt finare i hullet och rundare om magen, rumpan osv. Med tanke på att vi nu ger honom 12 kg hösilage... Han tunna ut alldeles för mkt under veckan på brolöten, då fick han 8 kg .

Jämförelsebilder, Före:

Dagen han kom till Söderby.

Efter:

Igår i hagen.

Åh så fint!

Åh idag anländer ett fint paket med detta underbara armband hem till mig. Gjort av Patch tagel! Ser ni hur galet fint det är eller?! Det är Erica som gjort och bilden är lånad från hennes blogg (Oldhaunts.blogg.se) hoppas det var okej!


Såååå fint och så personligt! :') <3


The day tomorrow!

Imorgon är det måndag igen och skolan drar igång på allvar... Inget jag ser fram mot direkt. Senare på eftermiddagen ska jag rida och det är träning för Anna Dufva igen! :D Känns jättelängesen även om det bara var för en vecka sedan. Men det har gått sjukt bra denna vecka och jag har varit jättenöjd efter alla ridpass! Hoppas det håller i sig och fortssätter såhär framot! :)


Finaste underbaraste gulligaste snyggaste sötaste coolaste mysigaste helt enkelt bästaste hästen!!!<3

Från hagen

Här kommer ett mini gäng bilder från idag när jag hämtade Patch från hagen idag! :)


Här börja han gå mot mig :')





Hihi

Ska ladda upp dagens failbilder imorgon,, självklart blev det en del som alltid när jag ridit markarbete hihihi! På en av dom är han bara fööör söt! Men det återstår att se imorgon (om jag hinner)! Annars blir det en annan dag ^^

2 failbilder från förra markarbetespasset xD



X'D

Myspys <3

Idag när jag gjorde iordning Patch så band jag fast honom vid denna grejs (se bild nedan) och lät honom beta lite smått gräs när jag borsta. Sen tog jag in honom för sadling och så för det blåsta as mkt :P

 

Hoppsadel

Min hoppsadel är en Stubben Lancelot och är mörkmörkmörkbrun elr svart och brun. Den är jättebra, bara det att jag måsta vänja mig vid den :P

Såhär ser den ut:

Markarbete 28/8

Idag stod ju som sagt markarbete på schemat, gjorde andra övningar än sist och kommer skriva om vad jag gjorde mellan bilderna som förut ;) Lättast på det sättet. Lite kort sammanfattat bara så i början var han lite seg och sådär men efter ett tag tagga han till ordentigt speciellt vid galoppen och i början försökte han bocka o lite så, då röt jag bara nej och så sluta han o gjorde ej om.

Sen blev han verkligen riktigt riktigt superhet och var sååå känslig för skänkeln alltså och ville bara galoppera o trava xD Superkul var det och han var jättejätteduktig är sååå himla nöjd med idag för vi hade så roligt och han var så fin! Red även med mitt andra träns som han inte funkar lika bra på men idag gick det jättebra! Han var väldigt lösgjord från dagarna innan så det höll i sig! ;)

Lite bilder o text under nudå:









I början red jag fram i skritt och trav, ställde böjde o lite sånt. Jag invigde även att rida i hoppsadeln idag och det var såå ovant! :P fick typ världens fulaste sits och föll framåt ofta med överlivet men ju mer jag red desto bättre blev det, det är ju bara att vänja sig så blir det bra! men med tanke på att jag bara ridit i dressyrsadeln sen jag fick honom är det rätt mkt xD Lite mer än 4 månader liksom...






Svävmoment!





Sen började jag trava över alla dessa bommar på medellinjen, han var sätt seg men det funkade bra ändå. Tog de från båda hållen i båda varven.




Hehe här smet han ut xD













Efter det la vi (pappa) upp ena kanten av bommarna på hinderstöden, inte alla bommar dock. Första gången smet han ut mellan dom xD Men det var lite för kort avstånd, så sen när vi längde gick det bra. Han toucha ganska ofta men är nöjd ändå. Tog det med i båda varven och från båda hållen.






















Haha sötnööt<33

Sen galopperade jag över denna bommen på volten och han var mkt bättre denna gång än förra! Dock blev det ibland lite fel galopp efter hindrena och då korrigerade jag det till nästa gång genom att leda åt det hållt vi skulle till. Annars var han jätteduktig. Blev lite övertaggad ibland så fick ta tillbaka och hålla tillbaks honom hela tiden innan och efter bommen typ :P





Efter det gjorde vi om travbommarna på meddellinjen till galoppbommar med 3 meters avstånd. Jag galoppera över bara bommarna 2 gånger och det funka bra men sen när vi tog upp vartannat på hinderstöden så behövde vi länga avstånden eftersom han tog i mera och större språng. Det var alltså lite mer än 3 meters avstånd och det funka perfa. Han var jätteduktig och vändningen upp till medellinjen var ju lite svår men han var jätteduktig!



















































Till sist så la vi upp den sista upphöjda bommen till en oxer som i slutet låg på 60 cm så de var inga höjder vi träna på idag. Men det gick superbra det med, visst ibland kom vi lite knasigt in men det rättade han sig superbra genom övningen och det var verkligen jättekul! Ibland bytten han även galopp men men. I det stora hela gick de GRYMT BRA! Efter detta galoppera jag runt typ 3 varv sen trava jag av och skritta av honom :)





























La självklart in massa skritt pauser korta och ofta sen berömde jag honom typ efter varje skutt xD Han var bäst idag! :)

Vädret ändrade min dag

Hejsan idag skulle jag ju egentligen åkt o spelat paintboll tidigt på förmiddagen men som vädret var då (ösregn, blixtrar och åska ställde vi in. Runt 1 timme senare skiner solen... Så har man vaknat så förbannat tidigt och kan inte somna om. Så DRYGT! Men aja vad ska man göra? Åkte iaf till pollen sen och red markarbete, det var skiiiiitakul!!! Men mer om det i ett annat inlägg.


Finaste ponnin i hagen idag när jag skulle hämta honom :)


Som snarast

Nu har min knäppa bror kommit o ska väl antagligen spela kort nu elr nåt :) Hihi kommer vinna all time som vanligt, superkul ;)


Mupp.....

Dags för ny bildbomb?

Det var ett tag sen nu som det har fotats när jag ridit, imorgon kanske jag kan fixxa nån som fotar, annars får det bli en annan gång, men var bare en tanke jag hade haha :)


Ska göra andra övningar imorgon på markarbetet (om det blir ngt)

Paintboll

Morgon dagens planer börjar tidigt, ska möta upp typ runt 8 pers klockan 9 i årstaberg, därifrån ska vi till nåt ställe och köra paintboll. Hoppas jag inte får allt för många blåmärken! :S Alltså vad jag hört kmr det göra asont... det blir första gången för mig dårå. Men verkar fett kul ändå!

Sen ska jag vidare till hezten och rida, tänkte markarbete om pappsi kan hjälpa till o flytta runt bommar o så. Annars rider jag nog ut. Sen efter stallet om jag hinner ska jag kanske träffa en kompis o se film elr nåt chill bara. Rätt så fullspäckat ;)


Man vill ju inte se ut såhär efteråt.... (bild lånad från google)

Stan idag

Åkte till stallet idag vid typ 10 och var hemma typ halv 3 skynda mig som fasen för skulle möta Sarah i stan klockan 3. Men jag hann! Vi gick runt bland massa affärer och fika en stund också, fick stört ont i fötterna då, vi gick ganska mycket. Sen vid typ 6 drog vi oss hem för alla affärer var ändå stängda. Fick med mig ett par riktigt snygga jeans hem iaf!


Sarah när vi fika :)


O sen jag...


Och dessa mörkblåa jeans köpte jag :)

Dagens ridpass 27/8

Idag red jag dressyr igen byggde på det jag gjorde igår och övade även på lite andra saker. Han lossna mkt fortare idag troligtvis efter gårdagens ridpass. Tränade på att vända rätt upp på medellinjen utan att han skulle trycka sig åt vänster, springa ifrån mig och fortsätta ha kvar stödet och suget på bettet alltså inte gå upp med huvet.

Gjorde detta i trav och la in övergångar och 10 diametersvolter åt båda hållen och lite så. Sista trav-halt gick bra! Han tog inte upp huvet nånting :D I galoppen så slängde han sig till andra sidan av ridhuset 2 ggr men i allmänhet var han mkt finare i galoppen och jag samlade honom ännu mer idag. Övergångarna satt perfekt och han springer inte ifrån mig lika mkt längre när jag tex vänder över ridbanan elr vänder snett igenom, samlar honom innan.

Övar mkt på att flytta honom för skänkeln i skritten men i vänster varv han blir alltid lite locco sådär och stressar upp sig och vänder framdelen, men va bättre idag! Han blev jättefin i slutet, red inte lika länge som igår och är jättenöjd över dagens träning! :)


Efter ridpasset en glad och ätandes ponnyplutt :)

aaaaj mina fötter!

Nu är jag hemma efter en hyfsat lång dag! Har aaaaas ont i mina fötter :(( Det suger riktigt hårt! Aja ska fixxa lite inlägg o så nu ;) Fast behöver ha den andra datan så jag kan fixa in bilderna först :P

Seeg & trött!

Är huuur seg o trött som heelst nu!! Ska typ snart lägga mig XD Imorgon blir det stallet på förmiddagen ganska tidigt för sen hem fort duscha o fixxa mig sen ut fort o till stan med Sarah :) Hoppas på att fynda dårå! Sen kanskekanske så ska en annan kompis sova över hos mig men vet inte hur det blir med det! Aja natti nudåå :-*


Sötaste nutten <3333


Så kan det också gå

Lite smått besviken över att min fredagkväll inte gick som planerat... Skulle egentligen sova över hos en kompis men så blev det inte och nu sitter jag här framför datan :( Kom ändå hem för typ 1 timme sen satt är rätt trött :P Så nu orkar jag inte gå ut.


Har iaf bästa hästen! :) ♥

Genomkörare

Red dressyr som sagt o de vart en riktig genomkörare! Till en början satt han fast helt och bara spände emot i vänster, endel i höger men inte lika mkt. Träna på mycket övergångar men framförallt formen och ställningen. I slutet lossna han helt och blev helt lösgjord, kom upp med ryggen och red honom i en varierad form, både hög och lägre samt rundare.

Han forma sig jättebra runt skänkeln och jag tränade mkt på att samla honom med sitsen och ytter, nu när han gärna springer ifrån mig. Han var jättepiggilin idag, men hade mycket bättre kontroll nu. I galoppen så stack han till andra sidan av ridhuset en gång men efter det ramade jag in honom mer och var på med ytterskänkeln och då gick det bättre. Men han viker liksom halsen men ställer inte helt ärligt, så det jobbade jag endel med också. Blev också mkt bättre i galopperna. Tänkte kvalite ;) 

Jag tränade också på att flytta ut bakdelen in och ut på volten i skritten, i vänster så blev han helt stessad och visste inte vad han skulle göra så han flytta framdelen hit och dit o fatta inte, så då tog jag det lungt bara och överdrev hjälperna så tillslut blev det helt ok. Alla övergångarna satte han helt klockrent i slutet, han lyssna jättebra på mig för det mesta så är jättenöjd ändå över ridpasset! :D Han var så rolig att rida!!

Det är såhär jag alltid vill att det ska kännas! :D


Världens gulligaste o svettigaste ponni efter ridpasset :)


Svett märken han får från BARA tränset... En riktig svettpelle! xD

Lite spontant skriveri

Har inte så mkt att skriva nu eftersom han vila idag... Imorgon börjar skolan på allvar buhuuu :'( Men slutar 10 över 2 varje fredag de naaajs.... Ska till bebisplutten efteråt såklart, det blir nog trimmtrimm i ridhuset! Kulkul ser framåt att rida honom igen, känns som evigheter sen :P (a)


Ungefärligt schema för Patch

Vi har funderat fram och tillbaka i nån månad nu om hur vi ska lägga upp ridningen för att det ska bli bra och funka med både skolan och Patch. Just nu är jag jättenöjd med vad vi kommit fram till, även om vi inte är helt klara än. Det kommer bli ungefär såhär:

Måndag: Dressyr lektion för Anna Dufva
Tisdag: Hoppträning för Lena elr dressyr
Onsdag: Vila elr uteritt
Torsdag: Vila elr uteritt
Fredag: Markarbete för Maria elr dressyr
Lördag: Dressyr elr tävling elr terreng
Söndag: Dressyr elr tävling elr terreng

På måndagar kommer det alltid vara dressyrträningar för Anna Dufva och på tisdagar är det alltid hoppträningar för Lena. Någon dag av onsdag och torsdag är det uteritt och den andra bli hans vilodag. Båda dom dagarna ska jag ej vara i stallet för att kunna plugga osv. På fredagar är det markarbetes träningar för Maria varje vecka tror jag och kommer vara med på antingen hoppningen elr markarbetet varje vecka, alltså varannan vecka hoppning och varannan markarbete. Sen på helgdagarna lördag och söndag kommer det vara som jag skrivit för det mesta troligtvis.

Kommer nog bli bra hoppas jag! :)

Mitt fina ♥

Hello

Hejsan nu är jag hemma och har nyss ätit middag. Idag fick Patch vila så efter skolan åkte jag och några först hem förbi mig för att hämta en grej. Sen tbx för freja skulle hem och sen gick jag jenny wille och max till ett cafe och chilla va astrött o köpte inget. Efter ett tag drog jenny men vi satt kvar ganska länge efter och sen drog vi hem till mig en liten stund och sen ut igen men sen drog jag hem :P

Snart

Om lite mer än 2 veckor så fyller jag år! Blir då 15 ;) Hoppas på lite andra presenter än hoppsadeln jag nyss fått för kanonpris desutom. Önskar mig bla detta:


Översnygga jw schabrak, rött är grymt snyggt på min lilla skäck :D (gärna en röd jw luva till också)!


Sen detta snygga tävlingstränset :)

Click To Enlarge
Gärna en Charles owen hjälmväska till min charles owen hjälm.

Finns massa mer men kmr inte på just nu :P En filmkamera och nya ridstövlar vill jag ha men kmr ej få :(


Äntligen är den min!

Var och hämtade hoppsadeln efter jag ridit och det är sååå skönt att ha!!! Helt galet vad jag har längtat efter en hoppsadel! xD Det är min tidiga födelsedagspresent. Det är en stubben :) Det var den jag fick låna på Rimbo ridlägret. Red ut långritt på den i 2 timmar, hoppa terreng och hoppa vanligt, fick med stigläder, stigbyglar, magplatta och förbygel! As najs! Den e förresten brun, i två olika bruna.

Hittar ingen bild på den men fotar nån dag o visar!

Hihi busponni xD

Idag red jag ut, var ganska trött så det passade bra. Ponnin var på världens övertaggade humör, typ sådär så att han nästan skulle explodera om jag nudda med skänklarna xD Överkul var det! Han försökte smita iväg i trav typ jäteofta... Sen Eftersom jag också var rätt besviken på att det inte blev ngn terreng idag så fanns det ett terrenghinder på ängen som jag hoppa över! :D

Haha direkt efter hindret tar det tvärstopp och han snurrar runt o vänder, sen tbx och vänder osv flera gånger snurra han runt för han vart jätteskraj för ngt. Sen första galoppen jag tog så försökte han bocka varje språng men höll upp huvet på honom så att han inte kunde. Andra galoppen dock så var han helt galet taggad och sköt rygg... Så jag ramla av xD Spelar ingen roll vad huvet är när han skuter rygg :P

Men det gick kanoners, efter det skritta jag och trava bara, mamma vart ganska sur hehe. Men jaja han tyckte nog det var jättekul! Sen hade han väl överskottsenergi nu när vi ökat på med fodret för att han ska få lite mera hull ;) Bara kul tkr jag!


Innan jag red iväg :)


När jag hoppa över det låga terrenghindret :D Så kul!


Här stanna han med frambenen, och vänder hundradelen av en sekund senare :P


Ingen press är bäst

Det är så skönt på ett sett nu när skolan börjat med bloggningen, för jag känner ingen press att jag måste skriva om dagens ridpass varje dag då jag vet att jag inte kommer hinna göra det alla dagar. Men kommer såklart skriva när tiden räcker till och jag har lust. Bara att jag inte känner någon press är så skönt! :)


En bild från Brolöten, Nattis, Sarah och jag :)


Så glad! :')

Är så glad att jag har dig, du gör min dag varje dag. Åh du är så underbar finaste Patch! ♥ Jag är så lyckligt lottad egentligen, att ha en mamma som ställer upp för allt och lite till, gör allt för mig och utan henne hade jag aldrig kunnat vara så lycklig med min finaste ponny. Ville bara säga tack för att du gjort detta möjligt!


Du är mitt ♥

Lite planer

Tjena! Idag skall jag nu packa sen börja med läxan, vid 2 sen åker vi till stallet. Ja ska ridaa (dock vet jag inte om det ska bli dressyr igen), får se. Sen efter det åker vi och hämtar hoppsadeln iaf även om jag inte kmr vara med på träningen :''( Sen åker jag hem till papi. Och skola imorn fml!


FUUUUUUU***K!!!!!!

Shiiiiiit vad suuur :( Blir ingen terrengträning imorgon, bara för att mamma lyckas avboka transporten 1 timme före vi fått veta att det är ok med underlaget!!!! FML sååå besviken. Ska dit ändå och hämta sadeln men fortfarande kan jag inte hoppa :''''''( Sjukt ledsen! Hade såååå sett framemot det!! Det MÅSTE bli nån annan gång!!


Fett duktig!

Känner mig fett duktig just nu! Har gjort alla hemläxor förutom en (den jobbigaste) och har 2 dagar på mig! Kommer lätt fixa ;) Haha onödig update men jaja, juste en bild som jag redigera med ngn app på iphonen för nån kväll sen! Tkr ändå att den blev lite fräck ;)


Dagens ridpass 23/8

Tjo! Idag red jag dressyr och fokusen låg på formen ställningen och böjningen. Till en början gick det kasst i vänster för han bara spände emot och ut med ganashen... Sen i halterna var han omöjlig typ så jag struntade faktiskt i dom helt. Men jobba vidare med det andra, mot slutet lossna han mer och mer och i slutet var han dunderfin i höger och även bra i vänster! Red mkt serpentinlinjer med övergångar, volter mm inblandat.

I galoppen tänkte jag bara kvalité och korta stunder som vi gjorde igår (kanske inte skrevs) och det gick bra sen faktiskt. Framåtbjudningen var maximal typ, han ville travatravatrava! Haha nutte blev sååå piggelin, va har hänt? xD Aja kulkul var det när jag ridit igenom honom och han vart så fin! Övergångarna blir bara bättre och bättre! Sen var han alldeles som innan i munnen :D Stundtals blev han hård typ i halterna men inge mer!


Idag blev det damaskerna på för en gångs skull ;)

Gjort & göra

Imorse var jag på ett möte bara 20 min och nu ska jag göra några hemuppgifter sen käka lunch och sen vidare till stallet själv :( Ska rida dressyr och hoppashoppashoppas att han inte är hård igen! Plutten var bäst igår <3


We are back on track! :'D

ÅÅÅhhh reeen lycka igår alltså!!! Träningen för Anna Dufva, går inte att beskriva hur glad man kan bli av att göra framsteg!!! Först red jag fram lite själv och det gick faktiskt helt ok. Sen red jag då för henne och hon tog tyglarna lite i början (jag satt fortfarande kvar på) för att lättare bilda sig en uppfattning om oss. Innan hade jag berättat om det här med att han var hård i munnen och spännde emot osv.

Hon förklarade att han var väldigt spänd och inte kom upp med ryggen och jobbade inte med den vilket jag var medveten om sen när man ska ställa honom så vill man ju att ganashen (stavning)? "försvinner" inåt men ist så trycker patch ut den och spänner emot i nacken. Det visade hon, men jag ser inte hans gansch när jag rider då manen är ivägen. Men iallafall så blev han så loss i båda sidorna när hon hållt och ställt och böjt! Han fck en mkt rundare form!

Han var mycket bättre i munnen och i övergångarna och det kändes verkligen som att han lossna helt :D Sån otrolig lättnad! Sen i övergångarna gick det bättre och han hade med bakbenen jättebra! Några gånger när jag satte press på honom så vek han halsen och slängde sig åt sidan till andra sidan av ridhuset, det gjorde han i galoppen några gånger i början för att testa men nu var det första gången sen dess. Sen istället för att sega ur som han gjorde jättemkt förut när han tyckte det vart jobbigt så springer han istället ifrån mig.

Han har en helt annan bjudning nu än vad han hade förut och verkligen jättekänslig för spöt nu så vi tog bort det efter en stund för han blev jätte spänd om jag råka nudda och så. Det är verkligen mkt roligare att jobba med en pigg häst :P Förövrigt kändes det grymt mkt bättre än vad det någonsin gjort tidigare, dock var ju inget klockrent men det som var bra var bättre än förut, svårt att förklara men ah grymt var det iaf! :D

Togs inte så många bilder o de flesta vart jättesuddiga.
















Sen sa hon även att hon tyckte att han var en jättefin ponny, i snygg modell och trevliga gångarter! :)

Najs

Idag började skolan, vi börja 10 sluta 11 sen kmr vi vara lediga tills på torsdag med några hemuppgifter bara xD Sjukt najs sen på torsdag ska vi typ bara "ha kul med klassen", åh så roligt NAAAT men på fredag börjar det påriktigt :( Aja ska snart ivääg :D Sen efter det vidare till hezten o rida lektion!


Finaste hästen ♥

Det bästa som hänt mig

Var när du klev rakt in i mitt hjärta och liv. Det går inte att få ner känslor till ord, och jag har heller aldrig varit bra på att skriva känslo inlägg. Men jag vill ändå att du ska veta att du är en på miljonen. Och den bästa i världen i mina ögon. Just nu går det inte bra för oss men jag ska kämpa för att få tillbaka den känslan vi hade när det gick som bäst. Jag vet mina brister och ska verkligen försöka göra allt för att bättre dom.

Du är värd så mycket mer än vad jag känner att jag ger dig nu. Det känns förjävligt att det är så men jag hoppas så innerligt att det ska bli bättre. För jag tror på oss. Det känns hela tiden som att jag väntar på en stor vändning och allt bara går bra igen. Men nu har jag börjat inse att ingenting kommer hända förens något ändras. Sådana saker händer inte av sig själva, man måsta få det hända. Och det är det jag ska sträva efter nu.

Än vet jag inte hur men det ska gå. Svackor finns hos alla mer eller mindre och vad jag vet går de över. Men nu ska jag sluta vänta på mirakel och ta tag i situationen. Älskar dig♥


Alla dessa fina och underbara minnen denna sommar hade aldrig existerat utan dig, jag är så glad att jag fått ha så extremt kul med dig, världens bästa häst♥

När helvetet börjat

(Skolan) så kommer uppdateringen här på bloggen vara i botten skulle jag tro. Börjar ju 9:an osv men ska försöka hålla er någorlunda uppdaterade. Troligtvis lär jag ju inte skriva efter varje ridpass varje dag men aja får se!


Du förkänar det bästa, jag ska försöka ge dig allt och lite till för jag älskar dig♥


Det kanske inte blir ngt :'(

Buuuhuu :'''( Kom på att när Patch skoddes så fråga hovslagarn om jag skulle ut å tävla på gräs och då sa jag nej eftersom jag inte kmr det. Anledningen för att han fråga var för att Patch bakskor inte har några broddhål så alltså kommer jag kanske inte kunna träna terrengen på onsdag. Nu när det har regnat och så så är det ju verkligen farligt och aldrig att jag riskerar ngt sånt, så förmodligen blir det ingen terregntränng då det inte finns någon lösning :( Riktigt tråkiskg faktiskt, hade SÅ sett framemot det....


:(

Kan inte rida ponnin idag elr sen brolöten iaf. Imorn är det första träning för Anna Dufva får se hur de går. Orkar inte skriva nu, har sjukt mycket ångest för bla skolan som börjar imorn. Hemskt är det finns verkligen INGET bra med skolan usch vart tog sommarlovet vägen liksom? Aja ska avlsuta detta deppinlägg nu och göra lite nytta.

Nu drar jag ut!

Aa tänkte bara säga det typ xD Heiråå


Nh idag

Idag så fick det bli NH träning ist för ridning. Eftersom han vaccinerades mot influensan och botulism igår så fick detta bli hans motion idag. Började med repgrimman och gjorde det vanliga och han var duktig fast inte så villig att trava men det gjorde han iallafall. Sen första gången jag släppte ner repet och satte mig framför honom på marken kom han inte ner med huvet men tuggade lite smått och slicka runt munnen.

Sen provade jag att göra allt utan repgrimman, han var alltså helt lös och han följde efter mig stannade, flytta bakdelen åt båda hållen utan att jag behövde röra honom alls. Det ända han inte gjorde var att trava efter mig när jag sprang xD Haha lat hezt... Men iaf sen när jag satte mig på huk så efter en liten stund kom han ner helt och tuggade osv :') Han fick massa beröm och så avslutade jag där. Han var riktigt duktig iaf! :)


Bild från förra Nh träningen :)

Markarbete 19/8

Igår så red jag som sagt markarbete med bommar osv. Red alla övningar vi gjorde på Rimbos framsidning till hoppningen, fast bara markarbetet hela ridpasset dårå. Han var jättepigg och springig och tyckte nog det var kul! Orkar inte förklara alla övningar i bara text så lägger upp bilder och skriver så ser ni ju själva hur det ser ut. La in skrittpauser jätteofta hela tiden.


Först red jag fram ställde och böjde mkt samt tempoväxlingar osv.














Synd att hinderstödet var ivägen för bilden..



Sen travade jag över dessa bommar, de grönvita hade jag kortare mellan så att jag red honom med kortare steg och de blå gula hade jag längt avstånden mellan bommarna så här fick jag öka lite, tog det från båda varven ungefär lika många ggr så att det varierade med först kort sen lång och tvärtom.











Sen galopperde jag fram några varv runt fyrkanten och sen gick jag in på volten och på medellinjen hade vi satt fram en upphöjd bom som han vi galoppera över, fanns inga sockerbitar men ungeför lika upphöjd är bommen. Han smet förbi en gång när jag inte riktigt var med och rama in honom ordentligt men det var helt mitt fel så efter det red jag mer och det hände inte igen, ibland kom han lite nära men rev bara 1 gång tror jag. Började i det svåra varvet (vänster).













Efter det så trava jag över dessa 4 upphöjda bommar på kortsidan, (bara upphöjda åt ena hållet). I början slåg han i bommarna varenda gång men blev bättre mot slutet, hade lite svårt att få honom fortsätta trava på mitten av bommarna, han tryckte sig inåt där bommarna var mindre upphöjda såklart. Men annars var han ganska duktig, och i slutet slog han inte i nånting, tog i båda varven.




















Härligaste bilden från dagen :)

Sen la jag upp de 2 mittersta bommarna till ett litet kryss och de andra 2 bommarna hade jag som galoppbommar före och efter krysset. På Rimbo hade han jättesvårt för detta, vi kom nästan aldrig rätt in och han rev osv. Men denna gång gick det över förväntan bra ist! Speciellt i vänstervarv var han nästan bättre! :O I höger så låtsades han bli rädd för ngt och kasta sig åt sidan flera gånger på samma ställe men det fanns inget där... Haha nuttponnin <3

Sen har vi ju alltid de alldeles för härliga failbilderna från dagen... Min ponni är verkligen för rolig ibland x'D Vi börjar med denna mjukstarten:


Egentligen inget fel bara bilden som är tagen i detta steget osv.


Bra trav, fin form men det skulle ju va galopp xD

Dagens fail av alla failer blir denna.....:


Kan man faila mera än så? XD Hahahah! Fett vad jag bjuder!!

Fullt upp...

Hejsan idag har jag haft fullt upp all day, vaknade iaf halv 8 (väcktes) åkte till stallet och red markarbete, bommar osv. Sen hem fort fixxa mig och så sen iväg till stan och träffa Sally, Annie och Emelie som jag inte träffat på jättelänge! Först drog vi och käka sen gick vi runt lite på stan, bla ung 08. Fikade även nån stans. Sen halv 5 gick vi till odenplan och bowlade, så fail kom sist varje omgång....

Haha aja sämst på de men wathever sen så åkte vi hem till mig en snabbis hämta mer pengar för sen åt vi på restaurang :) Så såg min dag ut idag, imorgon blire nog också full rulle, först stallet dårå sen ska jag träffa William och får se vad vi gör, har massa fina bilder från dagens ridpass men lägger upp dom när jag får tid! Även några bilder från dagen kan jag lägga in blev dock inte så många... Fast orkar inte nu Heirå!

Smakprov är jag snäll no att ge iaf!

Patch motion idag

Idag så skulle jag egentligen ridit i stora ridhuset men de vattnade så var tvungen att rida i utepaddocken. Det gick fruktansvärt dåligt, han var sjukt hård i munnen speciellt i vänster han typ sprang ifrån mig och var hur stark som helst. Sen skulle jag då även galoppera idag och han typ drog iväg på långsidan... Alltså han var jättestark så jag lät honom galoppera av sig några varv utan krav sen efter det jobba honom på volten lite.

Han var helt sinnes hård i munnen och jag vet inte vad jag ska göra :( Det var inte alls kul idag och ah. Övergångarna gick sämst han tog upp huvudet hela tin typ och inget gick typ bra idag, i traven bara sprang han ifrån mig och blablabla orkar inte skriva mer om idag.


Söt är han iaf :) Typ sover xD


När jag skulle borsta hans pannlug hittar man en karborre :P (även ett bildbevis till att pannluggen är kvar)


Precis innan ridpasset :)

Haha så lättlurade!!

Elr ah iaf den människan som skrev till mig på fb X'''D Är jag inte fööör rolig ibland? ^^ Jaja nu till saken: SJÄLVKLART klippte jag INTE Patch pannlugg igår... Vek upp den för ville se hur han såg ut i de och det var inte snyggt!


Här ser man att jag vikt....

Godmorgon blöggen!

Tjenare! Ska göra lite saker hemma nu sen drar jag till stallet sjäälv :( Som igår och idag ska jag även galoppera! Hoppas det går bra... Aja har lite brådis nu men men Heiråå!

Elr juste glömde säga att Patch kommer till mig när jag ropar på han i hagen varje dag nu! :') Världens bästa<3


<3 <3 <3 <3 <3


Letar...

Letar efter lite flera tävlingar nu...

Inget att blogga om

Vill jättegärna blogga nu när jag har tid men har liksom inget att boga om?! :(


Bästa ponnin iaf <3

Klippte hans pannlugg!

Fick ryck och klippte hans pannlugg idag efter ridpasset iallafall!

Före:


Efter:

Jag vet att den är sne här, klippte den rakt sen ;) Vet dock inte riktigt vad jag tkr om resultatet....

Dagens ridpass onsdag 17/8

Glad chey idag efter ridpasset! Bytte till remont nosgrimman och det gick mycket bättre! Han var hård i munnen men det gjorde inte så mkt, elr alltså jag kunde rida honom mer som jag brukar och den ända skillnaden var att han var lite hårdare i munnen. Höll mig bara till skritt och trav idag med, tränade på övergångar vilket jag inte är så jätte nöjd med. Då han tog upp huvudet de flesta gångerna i övergångarna. Travade mer än igår och allt gick var bättre idag.


Innan ridpasset, även bild på dagens outfit haha matchande värre ;)


Föööööör söt alltså seriöst finns inge gulligare!!! :')

Just nu:

Sitter vid datan och har upptäckt kameran här xD Haha men aja snart ska jag städa och sen ska jag till stallet o riida :))


De andra 2

Igår gjorde Sarah 2 till Headrar till mig, men jag gillar den jag har nu mest. Men såhär blev de andra iaf:


Det står lite fel, m ist för n i Sparen :(


Jaaaaa hahaha tror nog inte jag kmr använda denna xD kolla ansiktet på bilden i högra hörnet! Hahah xD

Längtar så galet mkt!!!

Hehe kanske tjatar lite mkt om detta nu men det är seriöst helt sinnes hur mkt jag längtar till terregträningen!!! Vill bara dit nununu! Är sjukt såld på fälttävlan (terreng delen) för det är helt galet kul!! Aja var bara det jag ville säga typ xD Haha


Mitt svåra dilemma

Åhh så jobbigt! Kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska klippa Patch pannlugg elr inte? Om jag gör det kommer han se ut som värsta hopp ponnin, kanske gulligt kanske hemskt. Men just nu är den såå lång och sliten, vet inte vad jag ska göra?! Detta är mitt dilemma just nu... Haha på måndag blir skolan mitt problem xD Vill verkligen inte börja... vart tog sommarlovet vägen?! Finns inget bra med skolan alls usch på måndag blire back 2 hell säger jag bara....


Elr den är kanske inte så lång egentligen... Dilemmat löst! Slutsats: ska ej klippa! :D


Nytt schabrak!

Glömde att nämna att jag köpte ett nytt schabrak idag! :) Ett marinblått dressyrschabrak med vit och röd kant! Har ju redan ett sådant men i allround och storlek cob vilket är alldeles för litet! Tycker om dessa färger så därför köpte jag ett som passar till dressyren också ;) Red ju även med det idag och såhär såg vi ut,

Dagens outfit:


Ny design!!



Sarah är så snäll som har gjort en ny design och header till mig!!! Vi håller på att ändra... Denna är vad jag har nu men vi (hon) håller på att göra flera så det kanske inte är denna jag har sen men jaja :)

Till Sarah












Dagens ridpass tisdag 16/8

Idag var det första gången jag red (hade krav osv) sen för exakt en vecka sen! Annars bara skrittat barbacka mm. Så eftersom jag ska sätta igång honom lite nu så red jag inte mer än en halvtimme och höll mig till skritt och trav. Han var inte så pigg i början men sen blev han sådär springig, pigg, stark och samtidigt var han jättehård i munnen :( Så imitten nån gång så testade jag att spänna upp nosgrimman 1 hål för hade spänt den så att han inte skulle gapa.

Han blev inte mycket bättre efter det men några varv spännde han av och kom framåt nedåt lite mer. Men annars var han så sjukt hård i munnen och bara sprang liksom, inte så att jag inte fick stopp elr så utan på ett annat sätt.. svårt att förklara men ah det var inte som jag tänkt mig. Ska byta till mitt remont träns imorgon och se.
















Hezten nästa!

Nu drar jag iväg till ponnin och ska faktiskt rida idag! :D Hihi hörs när jag kommer hem sen!


4 månader idag♥

Idag har jag haft den bästa ponnin i världen i 4 månader :')♥


You'r the best!♥

Brolöten dag 7 (sista dagen)

Denna morgon fick vi sovmorgon så frukost var vid 9, alltså steg jag upp 10 i 9 xD Det var samma dagen innan också men glömde skriva... Aja vi börja med att packa osv städa mm. Sen var det en sista dressyrlektion men denn gång för Chris. Det gick sämst. Förmodligen hade han även ont eftersom han fått sår vid ena mungipan. Först trodde vi att det var Nero som bitit honom men nu tror vi att det måste varit en insekt.

Det var jättesvullet och så men stalltjejen och Chris tyckte jag kunde rida på med bett ändå men det resulterade att under ridpasset gick det upp och var verkligen färskt med blod. Var sjukligt hemskt äckligt så mamma fick rengöra och sätta på salva mm. Det kan ju också varit en anledning till att det inte gick bra.

Jag kunde inte fatta galopp... Vi red mkt skänkelvikningar och öppnor för att få hästen lösgjord men om jag ska vara ärlig så föredrar jag att rida för Emelie. Kan ju inte alltid gå bra eller? Fast det hade ju gått bättre och bättre frams till denna dag så det var ju tråkigt att alla fick se det sämsta av oss :P

De flesta bilderna vart helt suddiga...












Efter ridpasset så packa vi in alla grejor fort och fixa ponnyn, sa hejdå och åkte iväg. Det var skönt att komma hem, samtidigt som jag saknar stämningen där att vakna upp med de jag bodde med osv, hade riktigt kul och mysigt faktiskt!

bilder mellan vissa stycken......


Bakgrund till iPhonen

Denna bild har jag gjort i ngt pogram på iPhonen och denna bild är vad jag ser varje gång jag ska låsa upp min mobil! :) Hihi tyckte att de svartvita fläckarna matchade Patchisens ;)


Brolöten dag 6

På förmiddagen denna dag så red vi dressyr för Emelie i ridhuset då det regnade. Jag kunde inte fatta galopp utan att han tog upp huvudet och i vänstervarvet var han allmänt jobbig, ville inte ställa utan började tvära ist. Sen i skänkelvikningarna år vänster sega hanur helt och ville inte forma sig för vänster osv. Men konstigt nog i höger var han helt otrolig i skänkelvikningarna! Behövde bara signalera flytta en gång med högerskänkeln sen använde jag bara ytter (vänster) för att det inte skulle bli för mkt tvärning. Han fick jättebra bjudning och var riktigt duktig! Sen i galoppen förutom fattningarna var han bättre så det var kul, han skummade bra också :)

Togs inge bilder när vi red på förmiddagen, men här kmr några andra från dagen.

Nattis :)









Sen på eftermiddagspasset var det dressyr ute igen och då gick fattningarna bättre och även alla avsaktningar från trav-skritt. Var jättenöjd med passet för när vi red 3 serpentiner i galopp så att den mittersta blev förvänd så blev han öppen i formen i början men sen de sista 2 gångerna i högervarv så höll han kvar ställningen jättebra och höll kvar formen nästan helt! Han blev lite segare mot slutet i traven men han gick ju hårt då osv, han skumma bra detta pass med! Det har han börjat göra mkt mer nu när vi spänt åt nosgrimman så att han inte gapar.




Jag och Sarah innan ridpasset :)


















Galopp i serpentin, mittersta bågen (alltså förvänd galopp).











Denna natt var sista på Brolöten och självklart var det spökkväll och spökrunda. Dog faktiskt inte utan berätta ganska många spökhistorier (är fett grym på det!!!!) ;) Hahah nä skoja men självklart vart jag sjukligt rädd ändå som alltid!

Terrengträning WOHOOO!!

AAAAHHHH är så gaaaalet glad för den 24 ska jag iväg på terrengträning för Anna!!!! :D Shiiiiiiit vad kul alltå ända sen jag var på det där träningslägret med Freja och red för Anna så har jag tänkt på hur kul det var att hoppa terreng och nu ska jag äntligen få göra det igen!!!!! :D hoppas bara att jag inte ramlar av igen xD Hiihihi sen så kommer vi förmodligen köpa hoppsadeln dårå ;)

2 bilder från när vi var där förut :)



Bilderna från igår

Här kommer bilderna som jag inte hann ladda upp igår på när jag körde lite nh men plutten :)






Först när jag satte mig ner på huk ville han inte komma ner med huvet men sen släppte det :) 


Här kom han ner och nosa mig i håret, nutte dååe :')




Här travar han efter mig :D


Här nosar han mig i håret :P

Tjo!

Nu är jag heemma :)) Åkte till stallet och fixxa alla sysslor sen borstade jag grisen, klippte även hans hovskägg som blitt aslångt... Sen myste jag lite bara och åkte hem, han var sååå soet<3 150 minuter (alltså 2 timmar och 30 min) satt jag antingen på roslagsbanan elr tuben elr cykeln för såå lång tid tar det -.-'

Juste igår klippte jag ju hans man också, vet inte om jag redan sagt? Men iaf så här kommer före och efter bilder på det! ;)

Innan:




Efter:



Orkaar inteeeee!

Vill bara sitta hemma framför datan och soova nu! Orkar verkligen inte ta mig till stallet komunalt, fast längtar efter grisen :( Ååååh vad detta är jobbigt :( Bara för att en viss person snarka hela natten igår och jag höll på att go bananas! Shiiiet heiråå..!


plutten dåååe kan inte du åka t mig ist för jag t dig? xD

Alone...

Haha deprimerande rubrik xD Aja nu har iaf Suuuuki gått heem och jag ska snart tvinga mina ben och fötter att pallra mig till stallet själv :(


2 bilder från igår, med iphonen ;)





Brådis som vanligt

Har lite brottom nu, ska städa o lite så för sen kommer Suuuki och hon ska nana över här idag :) Ska även fota henne för någon grej! Lite spännande hihi! Vet dock inte hur uppdateringen kommer se ut :P Men jaja heirå sålänge :-*

Pollen idag

Idag så sov jag verkligen uut, kom hem vid 1 igår men somna sent osv, vakna iaf halv 12 idag :D Rekord typ? Aja sen åkte jag till stallet men vädret var så trist, var inte sugen på att skritta ut igen så det fick bli lite Nh i padden ist! :) Ponnin var grym, trava tillochmed! XD För senaste gången ville han inte det :P I slutet så hoppa jag upp en stund bara helt spontant och skulle trava lite, men så såg han de andra hästarna över vägen galoppera runt så han spände sig asmkt för det men red bara 5 min högst typ, trava lite men ville bara sitta på honom mest :) Myspysigt iaf<3

Här är en bild, men fler kommer!

Lite mer om igår

Hejsan! Igår så efter jag varit hos hästen och de så träffa jag william och daniel. Det var midnattsloppet igår, precis utanför där jag bor typ och så drog vi till ip:n där alla tält med gratis saker fanns osv. Träffa även några gamla kompisar, så sjukt längesen det var och önskar att vi fortfarande umgicks menmen. Efter det iaf så gick vi runt lite och sen helt plötsligt kommer det ägg på oss! Det var några onödiga människor som kastade ägg från balkongen.... Sååå drygt! Så då gick jag upp och bytte kläder och sen åkte daniel hem och jag och william åkte hem till honom och såg film :)


Random egobild jag tog igår xD

Hejdå hästryggen, hej marken!

Tjenixen :) Patchs sår är snart läkt, väntar bara på att skorpan ska falla av av sig själv, han är inte svullen och är inte hård runt såret alls längre så de e brabra! Så idag så skritta jag ut som igår, barbacka på hacket :) Det var jättemysigt var ute runt 1 timme för red lite fel osådär :P Och gissa vad... jag ramla av! xD

Alltså det var så sjukt läskigt, för skritta på helt lungt och plötsligt slingrar sig en stor grå vatten orm framför oss och Patch börjar studsa, alltså han hoppa upp i luften med alla sina 4 ben om och om igen, det ända jag tänkte var liksom shitshitshit ormen kommer hugga Patch, sen dröjde det inte länge förens jag var i backen dårå och då tänkte jag shit jag kommer ramla på ormen! xD

Hahah alltså guuuud vad skraj jag vart, reste mig upp direkt och ponnin hade börjat äta gräs haha! Alltså när han väl börjar studsa sådär så slutar han inte förens man ramlat av xD Så det e bara en tidsfråga, elr med mig äre så iaf :P Men det var så tur att såna där stora ormar inte är farliga för det kändes typ som att den slingra sig under han ben och skulle hugga närsomhelst, jag var säker på det.. Men gulleponnin hade fortsatt studsa när ormen var borta xD

Lite bilder nurå ;) Red med Lamicellen också!














Hoppas men osäkert...

Vill verkligen rida min finis imorgon, men det är ju inte säkert att jag kan då hans sår inte är heeeelt läkt än... Men får se hur det är imorgon, ska dit på förmiddagen och kanske rida dårå annars bara skritta som idag tror jag, alltid lika mysigt :) Sen framåt kvällen ska jag till William, men tror jag hinner blogga ngt litet ändå ;)


Så fin han är!<3

Brolöten dag 5

På förmiddagen red vi dressyr och det gick fakriskt bra. Han var ganska hård i munnen men hade bra bjudning framåt och jag la själv in skrittpauser så att han fick tid att hämta nya krafter och orka längre. Det gick bättre i övergångarna och även i galoppen blev han fin i höger! Sen red vi även skänkelvikningar och dom gick bra. Sen red vi serpentinbågar i galopp alltså vart den mittersta bågen i förvänd. Han gick bra med ställningen sista gången men fortfarande öppen i formen. Jag var ändå nöjd med plutten!


































Galopp :)


Påväg in i den 3:e bågen av serpentinerna, alltså den sista i rätt galopp ;)




Sista ridbilden från den dagen.

5 andra övriga bilder från dagen:

Hur söt som helst! Jättesmå ögon också :P




Patch muskulösa mulrutor! 10pack liksom amen tjena ;)


Hans ööööga :)


Sarah tyckte att han såg ut som en lama....

Sen på eftermiddagen var det löshoppning!! :D Det var galet kul att se och jag har alltid velat löshoppa honom sen jag fick honom! Som högst låg oxern på 110 fast jag tror han rev den främre bommen. Han hoppar bättre med ryttare på för att mellan hindrena tappar han bjudningen lite och det är så kort emellan (1 galoppsprång) Så från marken med pisk är det svårt att få upp bjudningen igen när han tappar den till att han ska hoppa av. Men han var duttydutty iallafall!


Sötnosen precis innan, när jag borstat, satt på benskydd mm...


Tussiseen<3


Haha han var inte lika glad som jag då xD




Utanför ridhuset :)






Fri hezt :P


Första gången själv, SÅ snyggt!




Sötnos<3


Haha!!








Sötnosen stannar för godis :)




Sen hoppar han stort :)


Bättre sen :)









Kolla dessa 5 bilder som en serie:







Här ligger hindret på 1,10 tror jag.




Massa mat sen såklart! ;)





Sista gången ligger lågt som avhoppning :)





Kollar på hans sår...


Sen går jag ut med honom :)


Allas hjälmar på hinderstöden, mellan hästbyten ;)


Fångar in Chesse (stavning)? Mellan hoppen :)


Grym hopphäst ;)

Sen efter löshoppningen så plockade vi undan alla hinder och bommar sen kom vi på den briljanta idén att ha gångartsbedömning på varandra! Blev typ inga bilder för vi filmade... Skrattade typ ihjäl mig seriöst så stört kul alla såg ut X''''D


Nattis piskar på Sofia, jag och Sarah dömer... FÖR KUL! Hahah

Första tävling

Igår kväll anmälde jag mig och Patch till våran första tävling tillsammans. Det blir den 18/september på Tungelsta. Jag har anmält mig till båda klasserna, en L:C2 och en L:B1 men funderar på att hoppa över L:Cn, för den har massa övergångar och halter så för oss är L:Bn lättare.... Men får se hur det blir :) Tror jag rider båda ändå :P Så får det skita sig om det vill, det blir ju trots allt vår första tävling bara vi har kul och helst ska vi få godkänd % då blir jag nöjd! :)

Anledningen för att det dröjt så länge innan jag tävlat på honom är dels för att jag inte kännt mig redo (gör inte det nu heller!!!) men mest för att det inte funnits några tävlingar hyfsat nära xD Alltså i stockholms region. Hoppas nån duktig fotare & knoppare kan komma också! Eller bara om det går bra dårå xD Jaja det var det...


En bild i början nån gång, när jag knoppa honom :)

Från och med den 29/8

Som rubriken löd så från detta datumet börjar jag träna för en dressyrtränare som heter Anna Dufva 1 gång i veckan. Alla som vi pratat med har sagt att hon är jättebra, men får bilda mig en egen uppfattning om henne sen och hur det passar mig och Patch osv :) Ska bli intressant!

Juste Wieger de Boer träningarna kommer kanske inte att bli av, iaf inte nu nästa gång han kommer alltså den 27/8 Hade sååå gärna velat men det är SVIN dyrt. Kanske nästa månad :)

Anna Dufva, FEI Intermédiaire:                                        Weiger De Boer:

        

Hästens motion idag dårå

Tjenare! Idag så åkte jag till stallet fram och tillbaka själv kommunalt :( Det sög, för as jobbigt att cykla biten till stallet från roslagsbanan... Aja först när jag kom så gjorde jag alla sysslor osv sen hämta jag in min kossa :) Fixa hans rinniga ögon, vaselin vid mungiporna, helosansalva på mulen, borsta ut man och svans fast först dränka med glanssprey så hans fina tjocka svans fortsätter vara lika tjock, och allt annat som jag gör varje dag... Fast lät såret vara helt, han är inte svullen där längre och har fått en finfin skorpa ;)

Sen så satte jag bara på ett schabrak och Hackamoret och skritta ut. Såååå mysigt var det! Men i början var han dö seg men sen när vi kommit en bit så vet jag inte vad som hände men han blev riktigt piggilin och ville trava typ xD Så trava några meter kanske 3-4 gånger. En gång så blev han typ rädd för ngt och som reflex försökte jag stanna honom mitt i hans skyggning, då tyckte han att jag lika gärna kunde ta en flygtur och dök ner med huvudet för att bocka men sen så gjorde plutten inte det iallafall, bara en snurrig vändning xD gylligylli<3

Haha tur för mig iaf xD Red väldigt ovetande om vart vi skulle hade liksom bara en bild på en karta i stallet som visade vart man fick och inte fick rida... Jaja det gick bra, var ute i runt 40 min :)


Påväg...


Haha nutte efteråt, ser jäättetrött ut men de va han inte! ;)


Denna bild på kartan var det jag hade med mig... Nu ser jag även hur fel jag red XD



När jag sedan släpper in Patch i boxen så ser jag detta i hans vattenhink.... 2 flugor på varandra myyyys<3

Anmäld!

Damdamdam.... Har anmält mig till en tävling nu.... Mer om det imorn ;)

Brolöten dag 4

Denna dag var det dressyr på förmiddagen. Red för Emelie och hon satt även upp en stund. Hon upptäckte att han bara gapade och att det var förklaringen till hur han kom undan med att jobba hela tin. Alltså när man inte får ngt stöd på bettet. Så jag fick gå tillbaka till stallet och göra fler hål på nosgrimman. Kom tillbaka och då hade halva ridpasset redan gått bort åt det. Så jag fick rida i gruppen efter det också.

Det vart jättestor skillnad när han inte kunde gapa tyckte hon och sen fick hon fram en jättebra framåtbjudning på honom. Framåt tänket satt kvar även när jag hoppa upp och red för henne sen och han var jättefin i traven. Men galoppen är ngt att jobba vidare med. Red övergångar HELA tiden alltså verkligen jättemånga. Lärde mig att om han håller på att gå upp i en övergång skall jag ej fullfölja den utan rida vidare och göra om tills han inte går upp med huvudet, då kan jag byta gångart.

Det är när han tappar bakbenen och bjudningen som han går upp med huvudet. Jag ska även rida rida jättemycket mer på yttertygeln och göra alla avsaktningar på den.Satt på hästen i typ 1 och en halv timme (!!!!!) Men skritta typ 30-40 minuter minst. Han skumma bra i munnen också.


När vi skrittar fram :)




I galoppen


Finaste ponnin<3














Haha trött men fortfarande glad efter ridpasset :P


Finisen <3


Haha här snackar vi riktigt böjd bananhals ;) xD (hade blött mitt hår också)


Hahahah nuutteponnin tkr inte om vattnet, han vill ju bara eeeta xD








Sötnöt<3




Nu var ponnin nöjd, när han fick beta dårå ^^

Häremellan så kollade vi på när Emelie red sina hästar, fotade och var i stallet, höll på med sysslor mm. Så här kommer ett gäng bilder från det: Vet dock ej om man får lägga ut bilder på Emelie när hon rider så vågar inte chansa. Men bild på några av hästarna hon red kan jag nog lägga upp iaf :)


Söta Nero :)


Patchisen :)


Gullig hezt med vikt öra :P






Sötnisisarna :)


Haha inte nog med hängande underläpp, sne ären ju också xD




HAHAHHA typ fisk läppar elr vad? X'''D


En hund med bra steg.


Sofia och Lacome


Det gröna fluggallret där flygorna dör av stötarna...


Nattis hoppar :)


Jag hoppar :P


Söt hund!


Söt Briman :)








Haha knas rolig heezt :P


Så söta tsm!


Briman :)




Hund :)


När jag kollar på Emelie och Briman :P


Haha hund på hund :P







Sen på eftermiddagen red vi ut en ganska kort sväng på deras stora ängar där de slår sitt hö. Jag red barbacka med hackamoret, lika bra att han fick vila på bett eftersom vi inte gjorde ngt krävande, red på långa tyglar för det mesta. Vi trava lite några korta sträckor och det var riktigt myspysigt klockan var över 5 men ändå sjukt varmt! Allt kändes bra, i början kändes han även på lite tagg-bus humör men sen blev han jättelugn. Han var värsta framåt också, behövde knappt nudda med skänkeln för att han skulle börja trava!




Haha Sarah på Colan :P


HAHAHAHA alltså min min på denna bild.... så roligt ska vi inte ha ;) xD


























Sista bilden från uteritten :)

På rummet sen så spelade vi tecknet, åt godis och hade skojsigt som vanligt :) 

Brolöten dag 3

Denna dag var det dressyrpass på förmiddagen och pogramridning på eftermiddagen. Jag valde att skippa det första passet eftersom han vart så jäklans trött dagen innan. Så allt var rätt chill för mig, slapp stressa runt i allt oventande om vilka tider som gällde osv. Jag betade med honom en rätt lång stund och gjorde alla sysslor på förmiddagen såsom mocka, mat mm. Superskönt att ha det gjort liksom!

Fotade när de andra red då på förmiddagen:


Sarah och Chesse (stavning)? :)














Nattis & Nero :)




Vågar inte lägga upp nån mer ridbild på Nattis för vet inte om hon tkr det e ok, men vet att du sa att denna var fin elr ok! :)





Sofia och Lacome :)






I en ökning.... *avis*

Sen då på eftermiddagen var det prgramridning. Det hade blivit förseningar så ingen visste typ när man skulle in till framridningen elr till banan allt var jätteförvirrande. Så jag kom alldeles för tidigt in till framridnignen och så... Sen var han sjukt hård i vänstersidan och allmänt jättehård i munnen. Men red på så gått jag kunde men blev inte så mkt bättre ändå.

Sen på banan vart allt ännu sämre typ och han var dö seg, gick helt tragiskt hemskt på pogrammet som var L:B1. Han vart helt öppen i formen i galoppen och ville inge gå framåt alls i traven. Tur att ingen hann fota... :P


Ridbilder från tisdag

Här kommer bilderna som inte ville upp i tisdags:


Hade även detta tränset då


Med bettskivor


Såhär såg han ut, ville så gärna ha de babylila lindorna men hade inget att matcha dom med xD


















































Ökning i trav


Min torsdag idag

Idag så åkte vi till stallet vid lunch och hämta in ponnin direkt från hagen för att han skulle nämligen få nya skor idag :) Han var hur söt som helst igen för när jag ropa kom han!!! Alltså han är sååå bäst<333 Juste en ny häst släpptes in med honom och bullen och det gick bra sa dom :)

Det vart sån jädrans stor skillnad på han hovar och den hovslagare vi har nu är jättejätteduktig (bästa vi haft hittils). Han förklarade massa saker orkar inte skriva vad men patchs hovar vart riktigt fina! :)

Hovarna före:

Hovarna har väst över skon och börjat spricka mm, även fast det var 5 veckor sen han skoddes sist!
Hovarna efter:

Jättefina igen :)


Först när han hörde mig kolla han upp med öronen framåt och är basa för söt<3 (ponnin brevid ären nya).


:')<3




Nu var han framme vid mig och fick en kramis o pussinuss :)


Efter han fått nya skor så smorde vi in hans mule och fixa såret som blitt mkt bättre och lite annat vardagspyssel :)


Haha nutte gäspade jättemkt sen xD


Hahah ^^ Filmade också men vet inte hur man lägger upp :P


Hans näsborrar blir jättestora precis innan han gäspar xD


Sen när vi släppt ut honom gick han och drack :) Det är inte vattnet som är smutsigt utan karet har blitt rostigt elr nåt.









När vi var klara i stallet sen så åkte vi till Vallentuna centrum och köpte lite nya "vanliga" kläder. Det var rätt längesen jag köpte icke ridsaker xD Blev även en marinblå ridpiké hehe :P

Dagen igår...

Åkte först förbi Therese och tog de sista grejorna där och prata en stund sen vidare till Hööks och där köpte vi flugsprayen men inte tränset, vi ska vänta med det. Sen vare lite fler saker som följde med i påsen som inte var tänkta från början dårå :P Sen så köpte vi matlådor till honom i en annan affär och sen åt lunch.

Vidare till hästen sen dåe och där fixa vi alla sysslor och ställde in massa mera grejer i skåpet osv... Fixxa och trixxa lite helt enkelt. Eftersom jag inte ska rida patchen så gick jag bara till hagen och ropa, gissa hur söt han är då? Jo han börjar gå mot mig när han hörde mig ropa!!! :') Hoooow cute?!???! Så jäääädra söt och bästbästbäst!!!

Gosa en stund med bästa och sen åkte vi hem, satt fast i en cpbilkö på 2 timmar -.-' Hur drygt liksom? Aja kom hem iaf och träffa Wille :) Kom hem vid midnatt och då orka jag inte blogga :P Så var min dag igår!


När han gick mot mig :') (hade inzoomat)

Tjena!

Haha dålig uppdatering, ska fixa massa massa inlägg nuu ;)


Ser nu pluttisen? :)

Vill ha ny header!

Åh vill verkligen byta min header nu, har fått så enormt nya fina bilder ifrån tex Brolöten som jag vill ha istället. Vill liksom inte fastna i sommarbilderna jag har nu, visst de är hur härliga som helst och det var verkligen en toppendag o allt men vill inte heller tjata ut minnena liksom... 

Headern jag har nu:

Imorgon

Imorgon så ska åka rätt tidigt på förmiddagen till Therese och hämta alla de sista grejerna där och även åka in på Hööks där. Sen ska vi vidare till stallet och göra alla sysslor och pyssla om Patchen massor såklart. Kanske så får han gå i skrittmaskinen medans vi typ mockar osv, Vivi stallchefen ska visa hur man gör först bara :)

Efter det sen så ska jag hem och träffa William, har inte träffat på typ hela sommaren... Ganska länge dårå. Aja vet inte hur uppdateringen kommer bli men men annars får ni klara er utan ett tag bara ;) Pallar inte med massa tidsinställda hit och dit...


Nutteputteponnipatchi :)<3


Suzii

När jag var med min kompis tidigare idag så kolla vi film och prata, hade allmänt kul :) bytte även sommar presenter som vi gör varje år, tradition ;) Fick ett halsband och gav ett armband.


Denna bild ville tydligen upp men inga andra xD

Dagens ridpass 9/8

Idag så red jag dressyr i det stora ridhuset. Han var jättehård i munnen och jag vet inte hur jag ska få honom mjuk? Kan vara för att han har ont men behöver en tränare nuuuu! Men annars så hade han asbra bjudning och var riktigt framåt! I uppvärmningen red jag mycket övergångar, elr mest försök till... För om han börjar ta upp huvudet ska jag ju inte fullfölja övergången.

Sen red jag mkt tempoväxlingar hela tiden. Skänkelvikningarna gick bra i höger men inte så bra i vänster. I galoppen var han sjukt hård i munnen och jag kände att det var meningslöst att försöka lösa det helt på egen hand så jag red på så gott jag kunde bara, ändrade inte så mkt liksom. Det blev inte bättre heller och jag kände hur han bara tagga till när vi kom på långsidorna så jag lät honom öka på och jäädrar vilket drag!!!

Såhär framåt har han aldrig varit inne i ridhus elr paddock, inte ens alla gånger på ängarna i betet. Tror att detta var som på terrengen i Rimbo! Sen när vi var klara iaf så hade såret gått upp även fast jag red med ett annat träns och bettskivor, så nu ska jag inte rida förens det har läkt helt. Det kanske tar 2-4 dagar elr så inte mer hoppas jag, vi rengör det varje dag och smörjer på salva så det ska nog bli bra :)


Har ganska många bilder att bjuda på men det funkar inte att ladda upp -.-


Tänkte att ni ville veta....

Att jag är hemma nu, har bytt om och drar iväg ut till stallet nuu! Ciao

Drar nuuuuu

Nu är jag klar med allt jag skulle göra och ska ut om typ 2 min! Vi hörs väl när jag är tillbaka pusss! Heirå :)

Skulle detta passa?

Hmm hade lite tråkigt och gjorde detta på mobilen :) Undrar om det skulle passa med matchande schabrak och kanske piké. en vill nog hellre ha babylila ändå ;)


Haha vad ojämt och fult det blev xD va ju jättesvårt med touch.. (iphone)

Nu funkar det!

Äntligen går det att ladda upp bilder! Har ju redan skrivit inläggen kommer inte ompublicera dom utan det är bara att bläddra ner så hittar ni de gamla inläggen fast med bilder! ;)


Godmorgon!

Hejsan, snart ska jag städa och göra lite andra grejer. Försöker hinna blogga också. Vid halv 2 åker jag och träffar Suzana, ååhh har inte träffat henne på huuur länge som helst! Ska bli kulkul :D Sen efter det ganska sent blir det nog så ska jag åka till pollen och rida :D


Gammal bild på oss :)

Nu har den kommit!!! :D

Åååhhh äntligen har min nya hjälm kommit!!!!! :D Är hur glad som helst! Ska åka förbi pappa på onsdag tror jag och hämmta den! Ska nog även rida i den då ;) Det är denna Master Lami-cell hjämen!


Dör så söt!!

Alltså varje gång jag ser den här bilden på min fina så typ smälter jag! Alltså det finns ju verkligen ingen sötare än honom! Han passar så sjukt bra i babylila, ska verkligen skaffa en sådan outfit!


Det som hänt idag

Idag så åkte vi somsagt till det nya stallet vid lunch. Där träffade vi ägaren till den ponnyn som Patch släpptes ihop med idag. Det gick super, i början var de inte ens intresserade av att hälsa på varandra! Haha Bullen som han kallas är jättesnäll och de verkade trivas ihop. Så okomplicerat var det, de nosa på varandra pep typ 3 gånger jättefjuttigt sen beta dom brevid varandra. Super smidigt!


Bullen och Patch :)




Så söta!!






Så betar de tillsammans sen :)


Gräset är nästan dött, inte alls proteinrikt, så det gör inge att han äter :)

Efter det så fixa vi alla sysslor i stallet sen åkte vi till Upplandsväsby käka lunch och åkte till Hööks. Tränset jag ville ha och flugsprayen var slut så vi ska åka till ett annat Hööks på onsdag och köpa det. Men vi köpte iaf bettskivor och ett par ridbyxer därifrån! :) Sen vidare till Stockholm ridsport och där köpte vi endast ett 4-pack med marinblåa Schockemöhle lindor.




Sen efter det så åkte vi tillbaka i stallet och då hade grisen precis ätit upp eftermiddagsmaten. Vi gjorde rent hans sår, borsta, fixa ögonen och allt det där vardagliga pysslet. Sen ledde jag runt honom så att han fick se allt, de 2 ridhusen, paddocken mm. Gick kanoners men efter ett tag blev jag jättetrött i benen så jag hoppa upp och red sista biten xD Hästen var så snäll gjorde ingenting, hade bara grimma och grimskaft. Dessutom hade jag ingen hjälm, haha buuusigt värre ;)


I stora ridhuset :) hade hemsk min xD


I paddocken, så söt han är!!!


Nutteponnyn<3


Skrittmaskinen


En del av hagarna sett från baksidan av stallet. Bla Patch hage :)


Gulleplutten<3


Han blir ju bara sötare och sötare!!!






















Framsidan, elr ah ingångar till stallet, patch längst bort.

Fan vare krånglar!

Åh vad irriterande, kan inte gå in på min blogg eller publicera några bilder -.- Ååååhh vad jag vill byta till wordpress elr nåt liknande som inte håller på att strula hela tiden!!

Today

Idag vid lunch ska jag åka till det nya stallet och vi ska släppa ihop Patch med en annan häst. Nu på förmiddagen har han fått stå själv. Patch ska inte ridas idag heller, han har ju även fått ett sår (troligtvis har Nero bitit honom) vid mungipan så vi ska åka iväg och köpa gummiringar och även ett nytt träns. Samt flugspray som försvann på Brolöten och även nåt mer om jag hittar nåt kul!

Eftersom Upplandsväsby ligger närmast så ska vi först till Hööks dårå, kanske även Horze men sen till underbara Stockholms ridsport! (y) Synd bara att allt är så dyrt där :p Men nåt ska jag allt få med mig hem hoppas jag innerligt! :)


Patchen i hans nya box! :)









Sötnosen <3

Brolöten dag 2

Denna dag så red vi ett dressyrpass på förmiaddagen för Emelie. Han blev jättefin i slutet, elr ah det han trodde var slutet. Det blev ingen skrittpaus på nästan hela ridpasset förens jättemkt längre än jag brukar och då i slutet så kände jag verkligen hur trött han vart och verkligen kämpade på, tog ut sig helt med massa mjölksyra liksom. Det var även helt sjukt varmt att rida. Vi tränade iaf på skänkelvikningar och att jag ska ha kvar min ytterhand mera.

Efter den sena skrittpausen så trodde ju Patch att vi var klara för jag brukar oftast sluta när det går som bäst och det gick ju bra i "slutet", men aja sen red vi vidare med galopparbetet som även är det svåraste och då gick han med värsta motståndet.

Han gick upp med huvudet blev hård och stum i munnen så det kändes typ som att jag förstört hela ridpasset genom att fortsätta rida efter skrittpausen. Var hur sur på mig själv efter det just eftersom han gick så bra innan! Elr ah inte så sur kanske mest besviken på mig själv och så synd att det gick ut på honom på så vis.


I slutet nån gång














Haha så sur jag var!



Sen spolade jag av honom efter ridpasset och han fick tillbaka sin bananahals xD







Finisen är ju inte bara rolig :)


Sötnos äter såfort han får tillfälle för det! ^^



Sen fotade Sarah lite när Sofias snygga Hingst släpptes ut i hagen och busa till lite :)


Hur snygg??!






















Så söt!






Haha alla hästar från stallet kollar på hingsten när han hingstar sig :P

Sen lite andra bilder från dagen:

Sofia och Nattis :)


Det blev värsta coola regnbågen när jag spola av patchen som Sarah lyckades fota!


Tkr det var lite häftigt :)


Nero och Prinzessin :) så söta tsm!


Dom igen :)


Och sen nattis med dom så söta! :) Haha Nero vill ha halm :P


Nero och Patch :)


:)


Haha Nero försöker verkligen nosa på Patch men han har redan tröttnat xD


Patchen :)


Bara jag som tkr att denna bild är lite läskig på nå vis? :P


Sarah tar så grymma bilder! Fast med min kamera dårå ;)


Denna har hon också tagit, hon har nästan tagit alla bilder haha xD


Sötnosar framåt kvällen skulle jag tro :)


När jag hämta Patch från hagen :P


Sötnosen!


Älskade Patch <3


^^


I stallet när vi gjorde iordning dom inför nästa pass :)



Sen nästa ridpass var ju då sitsträning. Det gick hemskt dåligt han var hur seg som helst, säkert trött från passet tidigare och hård och stum i munnen var han hela tin typ. Vi tog bort stigbyglarna helt för att kunna fokusera bättre på sitsen men gick inte bättre för det. I galoppen var han liiiiite bättre nån gång men inte mkt alls.


Såhär såg vi ut då, visst är han för söt i babylila?!! :')


Puuusss :-*


Påväg ner till ridbanan :)

















Spolade sedan av honom även efter detta pass, som var lite kortare.







Lägger in fler bilder imorn men publicerar det nu ändå ;)

Brolöten dag 1

Denna dag började med att packa klart det sista sen åka och hämta transporten och hezten, allt gick suveränt påväg dit och vi var framme typ 10 över 1 :) Sarah och Nattis kom ut såfort jag klivit ur bilen och kramkalas blidde det. Sen släppte vi in Patchen i en box, liten rundtur i stallet sen installera alla grejor och det på rummet.


När jag hämtade Patch i hagen den dagen så ledde jag honom till Piccolo för att säga ett sista hejdå :(


Bästavännerna betar på samma blad aawww!




Flätade svansen och sen...


Gjorde jag såhär med den :)


Charmtrollet i transporten ^^

Senare ett dressyrpass för Chris som gick jättedåligt, kunde inte rida honom i galoppen. kommer ej ihåg så kmt mer från det ridpasset eftersom jag inte skrev då, men tror vi gjorde skänkelvikningar också elr så var det andra dagen xD På eftermiddagen sen nån gång så badade vi också i sjön där :)

Sen på kvällen sen hade vi jättekul, först spela vi slav & president självklart så vann jag alla gånger ;) Sen så spela vi tecknet, busringde lite och prata osv åt godis mm :)


Detta var den ända bilden som togs på Brolöten denna dag, elr det va en till men det råka nån radera :P

Dagarnas schema

Såhär har dagarna sett ut ridmässigt, skriver mera utförligt i andra inlägg om ridpassen.

Måndag: 1 dressyrpass för Chris
Tisdag: 1 dressyrpass & 1 sitsträningspass för Emelie
Onsdag: Pogramridning, domare Chris
Torsdag: 1 dressyrpass, 1 uteritt för och med Emelie
Fredag: 1 dressyrpass, löshoppning
Lördag: 2 dressyrpass för Emelie
Söndag: 1 dressyrpass för Chris

Han var bra i hullet innan han åkte men tappade jättemkt och nu ser man hans revben igen :( Han fick rätt med mat och allt men red ju ganska hårt, nu har jag ökat med hösilaget och han ska bli tjockis igen!

Över 1000 bilder

Laddas över nu, men det går seeegt. Haha kommer aldrig orka ladda upp alla,, men de finaste lär ni få se ;)


Hahahahahaha fula kan ni väl också få se xD

HEJ BLOGGEN

Åh nu är jag hemma från en vecka på Brolöten!! Ska fixa massa inlägg men kortfattat om denna vecka så i ridningen gick det sämst i början sen upptäckte vi en orsak till det dåliga och det gick bättre o bättre tills sista dan då det gick sämst. Men annars så har det varit grymt kul med Sarah, Nattis och Sofia, en som vi också bodde med, hade sjukligt kul speciellt på kvällarna, körde tecknet och jag och Sarah är lätt bäst, vann ju såklart hela tin dårå ;) Nä men va superkul verkligen!! Idag så åkte vi direkt till det nya stallet och installerade oss där ett tag.


Bjuder på denna bild än så länge från Brolöten, checka den gröna minibilen liksom (y)!


E4:an nästa!

Nu rullar bilen med världens bästa häst i påväg till Brolöten ;) Är jättetaggad men ganska trött, ponnin fick säga hejdå till alla kompisar på betet, förmodligen kommer han inte se dom nå mer alls :/ synd för han och Piccolo vart jättetajta bästisar :( menmen han lär få nya kompisar i det nya stallet sen efter brolöten :) vet ej hur man mmsar bilder så ni får klara er utan så länge ;) Heirå<3

RSS 2.0