Shopping!

Tidsinställt inlägg. Efter ridningen så vart det shopping på Hööks, är jättenöjd med det jag köpte. Fast benlindorna jag trodde skulle passa mitt bruna schabrak matchade tyvärr inte, så då köpte jag inte det. Men det som kom hem med mig var iaf:

Bruna helskodda ridbyxor
Rundsytt remont träns
Svarta läder tyglar
Vita sylikon snoddar
Viktmåttband


Sjörundan

Tjenare idag så red jag och Amanda ut på sjörundan. Det gick super han skötte sig verkligen kanoners! Det var lagom väder och allt bara flöt. Vi skritta rätt mycket men trava och galoppera också lite. Merrie var tittig men Patch brydde sig inte om det ett smack han bar gick förbi och före när det behövdes. Vädret var alldeles lagom varmt så det var verkligen rätt dag att rida ut på! Imorgon ska jag rida dressyrlektion för Cissi hoppas det går bättre än förra gången... Ska snart dra ut nu, ingen ska väl sitta inne på valborg? ;)


Ihopsläpp med valackarna

Juste idag så släpptes Patch ihop med de andra valackerna i hagen och det gick rätt lungt till. Fast efter ett tag när Patch hälsat och nosat på alla drog han iväg i världens galopp och fick med sig alla och så börja stona i den andra hagen också galoppera runt. Sen visa han upp sin trav och WOW vilket jädrans schwung det blääv, asfränt! Sen blev han för ivrig och slängde sig iväg i galopp. Filmade lite i början när de hälsa, kan lägga upp några stillbilder sen när jag fått över det på datorn ;)


Longering

Idag longerade jag Patch i ca 20 min och det gick superduperbra! Han är verkligen underbar att longera, fast jag har ju iofs bara en annan att jämföra med. Han skötte sig iaf kanoners och gjorde allt bra liksom, har inget mer att säga förutom att han var grym! Hade inga inspänningstyglar eller någon snodd men det funka bra ändå.


Ingen stalldag

Idag tar Amanda hand om patch, alltså stallfri dag för mig. Ska ut lite senare så vi hörs imorgon! :)


Inte min dag idag

Idag gick det inte alls bra. Red dressyr, först i paddocken men efter typ halva ridpasset skulle de vattna ridbanan så då var jag tvungen att byta till lilla ridhuset. Han kändes inte alls fram för skänkeln och ville inte acceptera min hand helt i vänstervarvet. Jag var också rätt ofokuserad. Aja det kan inte alltid gå bra antar jag...



Vila

Idag får han vila, mamma åker dit och mockar smat fixar allt annat + går med honom en kvart :) Jag sitter hemma och försöker plugga nu, ska gå nu hörs imorgon ;)

Thumbs up!

Eftersom Patch vart helt genomsvettig så kom även smutsen fram. Så när vi kom tilldaka och efter han fått äta sin lunch så duscha jag honom och schamponerade. Han blev ren och fräsch! Gick ut och beta med honom i ca 10 min sen var han helt torr vid det svarta men fortfarande blöt vid det vita hihi.


Sketen mobilbild men gullig ponny med krulltottig pannlugg! <3

Kovik

Hejsan! Idag åkte jag och Amanda iväg till Kovik och tränade för Åsa där. Kovik är en annan ridanläggning ca 10 min ifrån (med bil). Förut så har Åsa kommit till Gustavsberg och tränat oss men nu har stallcheferna förbjutit andra tränare att komma och varför vet jag inte men det är dåligt.

Vi åkte dit med båda i deras transport samtidigt. Först lasta vi av Merrie för hon skulle bli jättestressad om Patch gick av först, men då när hon gick av blev istället Patch stressad och nervös. Så när vi skulle åka hem sen så åkte de först hem med Merrie och sen kom dom och hämtade mig och Patch.

Hur som haver skötte han sig kanon på den nya platsen, trots att han aldrig varit där var han hur lugn som helst och tittade inte på något. Han blev helt dyblöt av svett efteråt, det var så satans varmt i ridhuset och jag vart helt slut. Själva ridpasset gick inte alls så bra eller i slutet gick det ju bättre men det känns som att jag typ inte kan rida. Jag tycker att han blir så svår när han gör som han gör på volten och ibland ville jag nästan bara ge upp. 

I skritten och i traven så skjuter han in bogen när man ska ha honom stäld och då flyttar man ut den med inner men man måste samtidigt ha mycket ytter för att han inte ska flytta sidverts. Samtidigt ska man inte hålla om utan ge som impulser plus att man emellanåt ska få fram honom för skänkeln till handen så att han tar ordentligt stöd, och för att han ska kunna ta stöd måste man vara jättestilla med handen. I galoppen däremot viker han halsen inåt och skjuter ut bogen så att man för det mesta bara kan arbeta med ytterhjälperna och om man tappar ytterskänkeln springer han till andra sidan av ridhuset men man får inte klämma. Galoppen är svårast tycker jag.

Alltså åååh!! Det kanske inte låter så mycket (det är mer faktiskt) men när man väl sitter där är det så mycket man ska tänka på och göra sen när man tror att man gör allt rätt och det bara är något litet som saknas så känns det väldigt jobbigt. Men det var några varv i slutet i traven som gick så jädrans bra (enligt Åsa) och det var så gigantisk skillnad, han hade typ värsta powern i steget och verkligen det gick super. Men somsagt det var bara några varv... hehe.










Känner mig hemsk

Usch så dålig lektionen för Cissi gick idag! Ingenting funkade och jag red som en kratta, vill inte ens prata mer om dagen idag, lägger upp en sketen bild bara för att ni ska ha något att se. Anledningen för att det ser ut som att jag sitter i "stolsits" är för att jag skulle ha honom ställd inåt men om man inte är där med innerskänkeln så långt fram till bogen som möjligt välter han in...


Slappis dag

Idag var det så att Amanda fick rida Patch och jag fick rida Merrie. Vi bytte för en stund eftersom hon ska ta hand om och rida Patch en gång i veckan och jag ska ta hand om och rida hennes ponny Merrie en annan dag. Jag tyckte det såg bra ut han verkade också rätt nöjd. Vi red inte länge alls, men hon satt upp på Merrie efter jag hade ridit henne och red lite till medans jag bara trava av Patch lite och skritta av honom länge. Han fick en rätt chilldag idag, imorgon är det träning för Cissi igen ska bli kul!


en till bild från när han beta :)

Myspys med finaste

Åh idag var det så varmt och skönt så efter ridningen och efter han hade käkat sin lunch så tog jag ut honom till en liten gräsplätt och lät honom beta i ca 30 min. Spolade även av hela honom efter ridningen, han var egentligen inte så svettig alls men han blev ren och fin plus att det torka typ på direkten. Han är så underbart mysig ville inte gå ifrån gräset men jag vill inte heller att han ska få kolik elr fång osv :)






Försökte ta en bild på oss tillsammans men gick inte så bra..

För mig är du den bästa♥

kärlek handlar inte om att hitta den perfekta personen, det handlar om att se den operfekta personen perfekt.



Dagens ridpass

Idag red jag lektion för Ninni. Hon gjorde saker på ett annorlunda sätt som jag inte var van vid så det var jätteknepigt i början men mot slutet börja jag få den hära aha-upplevelsen. Det gick dock inte så jättebra när jag bytte ridstilen så pass mycket från det jag är van vid men är hyfsat nöjd ändå, jag fick mycket att ta med mig från denna träningen. Sen pratade hon rätt mycket och fick massa bra tips och förklaringar varför vi gör det vi gör osv. Det tycker jag var jättebra så man fick en mer fördjupning om saker som man inte tänker på. Lärde mig mer om Patch och hur hans knappar fungerar vilket är en helt obeskrivlig känsla som jag bara älskar. Vi red tyvärr i stora ridhuset där ljuset är jättedåligt så nästan alla bilder blev suddiga, men lägger upp några ändå.






Den ända skarpa bilden.

2 timmars uteritt!

Tjenare idag red jag ut med Emma på Ragge och Lydia på Snuggels. Vi red Beatarundan och den är rätt lång, det är mycket skritt-galopp-skritt-galopp osv, bra konditionsträning men vi tog det väldigt lungt skrittade för det mesta.

Sen red vi in på 2 ängar, den första så ville de galoppera runt rätt fort men jag ville inte för Patch var typ övertaggad och när jag höll in honom börja han stutsa. Han blev typ irriterad när han inte fick springa och då valde jag att sitta av och hålla honom medans de andra galoppera för han blev mer stressad när jag satt på. Jag vill inte riskera att något onödigt skulle hända. Han vart dock inte så glad så han boxades med frambenen haha.

På den andra ängen stod det lite terreng hinder, en stock och ett däck hinder. Jag hoppade av och höll i honom som förra gången, han var ändå rätt nöjd för det fanns gräs att beta. Emma var jättesnäll och fråga om jag ville prova hoppa däckhindret på Ranger och först var jag lite osäker men tillslut kom jag fram till att det nog skulle vara rätt kul ändå så jag prova. 

Ranger var så satans kvick i benen så det gick riktigt fort också, jag fick hoppa det två gånger. Andra gången gick det lite bättre men det kändes jätteskumt att från att sitta i en dressyrsadel hoppa upp i en hoppsadel! Vi har ingen annan sadel för tillfället men vi ska införskaffa en hoppsadel så snart som möjligt.

Patch skötte sig ändå rätt bra idag, han hoppa till några gånger och i början stutsade han sådär i galoppen en gång. Det var för att jag höll tillbaka honom lite när de andra galopperade på rätt fort i en backe, jag ville ta det lite lugnare men det ville inte han så då protestera han genom att stutsa. Men efter det gjorde han ingenting, vi bytte platser så att jag red antingen först eller i mitten. Han ville väl mest inte bli lämnad kvar tror jag.


favoritbilden just nu ♥


Trött

Lite kort om igår och idag. Efter träningen med Cissi så kom jag hem och hade tänkt springa en runda men det blev för ont om tid, skulle nämligen träffa Jenny. Senare på eftermiddagen mötte vi upp lite andra människor och grillade någonstans i liljeholmen och efter det så drog vi hem till Jenny och så sov jag över där. Sen kom jag hem runt 12 idag och åkte till stallet. Kom hem därifrån för ett tag sen, var fett seg där med alla sysslor vet inte varför men gjorde typ allting jättelångsamt. Red även ut i 2 timmar, berättar mer om det snart.


Träning för Cissi

Hejsan idag red jag dressyrträning för Cissi, det var verkligen otroligt givande! Jag fick massor av tips och nu vet jag vad jag ska göra i vissa situationer. Är jättetaggad att få öva på dessa saker och göra olika övningar och sånt som vi gjorde idag. Det var verkligen superkul när det gick bra. Vi övade på att få honom ta ärligt stöd på bettet och gå fram till handen samt att han ska svara fortare fram för skänkeln och få mera egen framåt bjudning. Rakriktning jobbade vi också lite på.

Vi började med skritt-halt-skritt-halt osv och att han ska vilja framåt i halten så att jag har något att jobba med, och att han i varje igångsättning från halt skulle hålla sin form utan att åka upp med huvet och sen ner igen. Efter det kom vi fram i trav och där körde vi lite ökningar och minskningar samt olika övningar på rakriktning. Sen att han skulle hålla sig ställd inåt på volten utan att börja tvära. Sen gjorde vi massa övergångar där med trav-skritt-trav-skritt och trav-halt-trav-halt osv och samma där som i skritten och att han från trav till skritt ville fram i skritten direkt efter avsaktningen.

Sen kommer jag inte riktigt ihåg i vilken ordning vi gjorde allt men iaf i galoppen så skulle jag ställa honom utåt på långsidorna och inåt på kortsidorna, och på volten så skulle jag minska den så att han inte kunde ta stöd av några väggar. Det gjorde vi först i traven också. Sen i traven igen fick jag vända in på diagonalen flytta sidverts ca 5 steg sen helt rakt fram några steg och sen flytta igen osv. På långsidorna öka jag och på kortsidorna minska jag sen på långsidorna gjorde vi bogen in och det gick jättebra.

I slutet skulle jag ha honom lite lång och låg och vända över ridbanan som en fyrkantig åtta alltså ut i spåret. Jag har säkert glömt några fler saker som vi gjorde. Är jättenöjd med honom och han var jätteduktig. Det känns så otroligt bra att veta  lite mera nu hur jag ska rida honom och sådär. Är superglad :D Hade (på tal om ingenting) den gråa outfiten idag den var helt okej på honom. :)


















Resten av bilderna

Här kommer resten av bilderna från igår.











När sarah red.





Tisdag 19/4

Idag kan jag börja med att säga att det kändes som en katasrof rent ut sagt. Berättar mer om det sen, Sarah följde med och det var superkul! Vi hinner knappt träffas längre för hon har mycket i sitt stall och jag har mycket i mitt, så det är sällan vi får tid för varandra vilket är rätt trist. Innan jag fick foderponny och sluta på ridskolan var vi med varandra minst 4 ggr per vecka nästan. Jaja nog om det, nu ska jag berätta om idag.

Det började med att jag mötte henne och så åkte vi tillsammans till stallet. I stallet gjorde vi alla sysslor och sen åt vi lunch. Efter det började vi göra iordning Patch och det tog exakt 1 timme, helt galet länge. Men vi rykta noga, knoppa pannluggen, måla fossingarna svarta, linda benen och allt annat som man brukar. Vi matchade allt med svart och vitt, trodde det skulle bli jättesnyggt men det såg lite roligt ut enligt mig.

Vi red till ekhagen och det var jättehärligt. Jag har bara varit där och ridit när det var snö men nu var det grönt gräs istället och sol. I början gick det rätt okej faktiskt men sen efter att tag i traven så börja han flytta sig såfort man gjorde något med tygeln vilket inte var meningen. Jag ville ställa honom för att jag gick som på en mittvolt och då börja han tvära istället och när jag försökte korrigera det flyttade han antingen sin baken eller bogen och så höll det liksom på. Sen i galoppen så tog han in baken på något underligt vis och det gick inte alls bra.

Sen när Sarah fick hoppa upp så höll han på lika mycket med henne som med mig och i galoppen så stanna han och stutsa en gång. Sen om man bara så lite som rörde lillfingret i innertygeln flytta han ut och böjde på halsen och om man då krama i ytter flytta han sig bara mer och då fick man stanna och börja om, han var verkligen jättekonstig idag. Såhär har han inte hållt på innan, men jag antar att det har med att han har lite svårare med rakriktning och att han flyttar för tyglarna är inte bra alls.

Imorgon ska jag träna markarbete för Cissi och hon hjälper mig nog så att jag vet lite bättre vad jag ska göra när han håller på sådär. Sen på Fredag är det träning för Ninni och på måndag för Åsa. Åsa var hon som följde med och provred Patch och hon vet ungefär vad han behöver öva på och ändra och hon har sagt att det kommer gå med hjälp från tränare osv. Jag tror på henne och att hon har rätt.

Sarah tog massa BRA bilder också, så här kommer några ;)













lägger upp resten imorn


Tillfällig design

Min design nu är bara tillfällig, när jag fått lite mera fina bilder och sådär ska jag fixa en snygg och personlig design. Eller jag och jag hehe, ska nog be någon bättre göra och om jag har tur så får jag en finfin design! :) Bjuder även på en bild på mig i typ höstas, tycker inlägg blir så tråkiga utan bilder och har inga fler på Patch som jag inte redan visat. Men idag kommer det fotas massor hoppas jag, för Sarah som följer med är grymt bra på att fota.


Måndag 18/4

Patch: Red i ridhuset med honom, det var nyharvat och vattnat vilket var superbra. Red också för första gången iår med bara t-shirt vilket var megahärligt! Började ungefär som igår, skrittade fram honom länge sen tog jag bara kontakt med munnen och kolla så att han vände för vikt och skänkelhjälperna samt att gas och broms funkade lite smått med bara stöd i munnen inget mer. Sen tog jag succesivt mer och mer kontakt och började ställa och böja lite försiktigt tills det kändes att han lossnat lite i båda sidorna. Fortfarande så går han emot lite i vänster varv men det löste vi snabbt.

Sen kom jag fram i trav, höll honom lite mera lång och låg i början. Ställde och böjde med hjälp av volter, serpentiner osv även i traven och det gick bättre än igår. Sen när det kändes bra så kom jag fram i galopp och han stannade bara som igår en gång, men det var mitt fel för det mesta eller det blev ett missförstånd mellan oss. Men annars gick det bättre än igår och nu vet jag lite mer hur jag ska göra, det känns som jag hittat lite flera knappar vilket är superkul.

Efter det fick han en skrittpaus och sen jobbade jag honom lite i skritten, gjorde lite fram och bakdelsvändningar mm och i traven övade jag lite på rakriktning. Alltså jag vände rätt upp på medellinjen och försökte hålla den så rak som möjligt, och sen gjorde jag som en halv cirkel ut på spåret igen. Gick även på kvartslinjen så att han skulle ta stöd av mig inte väggarna. Det tror jag vi behöver öva lite mer på. Sen iaf så gjorde jag lite annat smått och gått, skrittade sedan av honom länge, och det gjorde jag delvis även utomhus. Är jättenöjd för att vara andra gången jag rider honom! :)



Merrie: Henne red jag i paddocken och det var jätteskönt väder. Kan redan nu säga att det gick betydligt mycket bättre än när jag red henne i fredags! Jag fick lite inspiration hur jag skulle rida henne när jag fotade Amanda i lördags när hon red henne. Så jag började att jobba henne rätt länge i skritten med att ställa och böja lite överdrivet i båda varven och eftersom det låg rätt många hinder framme så tog jag hjälp av dom och red runt som om det var koner. Vilket faktiskt gav resultat!

I traven gjorde jag lite samma sak men även lite tempoväxlingar för att få henne mera uppmärksam. Jag travade inte så länge för hon blir mycket bättre efter galoppen oavsett hur mycket man travar fram eller inte. Det var iaf Amandas tips så det följde jag och verkligen efter galoppen och skrittpausen var hon mycket lättare att jobba. I galoppen var jag tvungen att hålla om henne rätt mycket men ändå inte på det sättet att mesdriva lite hela tiden, liksom bara vara där och ge henne stöd. Sen om jag la till skänkeln som en framåtdrivande hjälp lyssnade hon bra och gjorde som jag sa.

Efter skrittpausen efter galoppen så gjorde jag lite olika saker, jag övade även på min sits och hållning vilket var jobbigt men säkert nyttigt. Orkar inte skriva så noggrant vad jag gjorde, men är iaf nöjd. Det var väldigt roligt att rida när man hade tid och slapp stressa liksom, som det kan bli ibland på vardagarna med skolan och allt.

Känner mig fett bra!

Tjenixen! Idag har jag hunnit med mycket men ändå tatt det as chill, det har varit tjockt najs. Jag åkte till stallet ganska tidigt ellr jag kom dit runt 11, då mocka jag, gjorde höpåsar, fixa maten och vatten. Sen lunchfodra jag min söta ponny och medans han åt gick jag också och åt sen smörde jag massa grejor och börja borsta ponnyn när han mumsa i sig det sista. Sen red jag Patch och sen efter det tog jag in Merrie och gjorde iordning henne sen red jag henne med och sen efter det lekte jag lite "följar john" med Patch i paddoken. Och sen åkte jag hem, sprang en runda och nu ska jag skynda mig skriva klart för snart ska jag till kompis och sova där. Skriver om ridpassen imorgon! Bästaste Sarah följer även med imorgon och fotar :D Tänkte rida ut på en äng hoppas det går bra! Aja vi hörs ska dra nu.


<3


Rolig dag imorgon

Längtar till imorgon, för då ska jag nämligen inte bara ta hand om och rida min älskade ponny utan även Merrie! Det är Amandas ponny som också står i kollektivet, har ridit henne några gånger förut och hon är lite knepig att rida men rolig när det går bra. Red henne senast i fredags och hon blev faktiskt rätt fin i slutet, hoppas det går minst lika bra imorgon.

Jag blir alltid lika glad när jag blir tillfrågad att rida andras hästar, för jag anser att det är väldigt nyttigt och lärorikt att rida många olika typer av hästar. Eftersom jag verkligen älskar att rida och utvecklas, lära mig nya saker inom ridning är det ju super att få rida så mycket som möjligt! :)


Merrie


Glad ponny

För tillfället delar Patch på sjukhagen med en annan häst och idag efter lunch var första gången han gick ut. Han verkade glad över att få stå ute och inte behöva vara i en box som han var igår. Han är så läcker typ dör lite när jag ser honom hihi, tog såklart lite kort när han ändå var så fin i vårsolen!












Han har världens finaste och tjocka svans, helt underbar! ♥


Första ridpasset

Idag red jag Patch för första gången (som ägare). Det var så grymt härligt väder så jag red självklart på utebanan, invigde även den snygga röda outfiten och allt matchade med allt. Men nu till själva ridpasset. Mina ända mål jag hade idag var att lära känna honom bättre och ha kul men samtidigt försöka hitta en lagom bra fungerande form. Jag gjorde inga speciella övningar, försökte mera rida igenom båda sidorna i alla gångarter och få hoom spänna av. Vilket gick över förväntan i höger varv, han lossnade och blev riktigt mjuk men i vänster varv gick det mindre bra. Han bet tag lite i bettet och ville inte riktigt ställa igenom sig och sammarbeta han gick mer emot. Men det blev bättre mot slutet.

När vi kom till galoppen så några steg efter galoppfattningen stanna han bara från ingenstans, jag tror att han testade mig. Så när jag kom fram i galopp igen så la jag till sporren men bara lite för det kändes som han skulle stanna och då tror jag att han blev lite sur för då stanna han igen och börja stutsa. Jag var helt oförberedd på det så sen när han helt plötsligt vände om så ramla jag av haha. Men jag gjorde mig inte illa så jag satt upp igen nästan direkt.

Jag hade en rätt bra känsla innan jag ramla av men fick bara tillbaka den i slutet igen för det blev lite stretigare efter. Jag red i ca 45 min och la in ca 2 skritt pauser. Hur som haver är jag väldigt nöjd med ridpasset även om galoppen inte gick så jättebra men alltså det var fortfarande första gången, så att för höga krav kan man väl ändå inte ha? ;) Huvudsaken är iaf att det kändes bra och roligt vilket det också gjorde. Mamma var snäll och fota eftersom det var första ridpasset så nu bjuder jag på lite bilder!























Visst är han snygg i rött? Jag tycker iaf det passade honom super! Det som var rött var: schabraket och det är från Lyckås, benlindorna från BR och mitt linne är från JC.

Checked Patch

Checked Patch är en maxad D-ponny valack, född 1999 engelsk imp. Svart vit skäck och dressyrinriktad. Tävlad upp till Lokal L:A1 med placeringar, men utb FEI. Känner honom inte så jättebra än, men vi provred honom 3 ggr. Första gången red jag dressyr, andra gången red jag ut med honom ca 20 min sen hoppa ett minikryss, och tredje gången följde min tränare med och då var det dressyr, eftersom jag satsar på dressyren. Min tränare tyckte om honom och allt kändes kanoners. Han gick igenom besiktningen galant i tisdags och kom som sagt idag. Tog allting väldigt kortfattat nu, kan bara säga att jag fastnade för denna underbara ponnyn ♥








Första dagen som hästägare!

Allting idag var helt perfekt, är så jädrans glad över att just jag får äga denna överfina ponnyn! Nu vet jag hur det ska kännas och SÅHÄR kommer det att förbli. Eftersom allting är helt nytt för honom osv red jag självklart inte, men tog två promenixer och det var hur mysigt somhelst.

Först när han kom ställde vi in honom i boxen sen tog vi emot alla täcken mm som vi fick med. Sen fick han stå och bekanta sig med sin box ett tag medans vi fixa alla papper och sånt men när det var klart så åkte mamma och köpte lite nödvändiga saker medan jag ledde runt honom så att han fick se anläggningen. Han var så gullig och inte så jättespänd heller mera nyfiken. Sen fick han gå in i boxen igen, och då fotade jag när Amanda red. Sen gosade jag lite med Patch innan vi åkte hem.

Väl hemma så storstädade jag och sprang en runda, det var proppfullt men människor överallt förmodligen för att det var så härligt väder. Men efter det så åkte vi tillbaka till stallet för att vi hade kvällsfodringen, då gick jag andra promenaden med Patch och mamma följde med och fota :D






Välkommen till Checked Patch!

Detta är alltså min nya blogg, den heter Checked Patch just för att min häst heter så och bloggen kommer för det mesta handla om honom. Jag fick honom idag, för bara 6 timmar sedan! Skriver en presentation på honom och mig senare i ett inlägg, för snart ska jag ut till stallet igen för jag har kvällsfodringen. Hoppas ni kommer gilla bloggen! ;)


Patchs stora rosa översöta mule ♥

RSS 2.0