Svar på en fråga

Hej! Jo det kan jag, vi bor somsagt på elevhemmet i Flyinge men går i skola på polhem i Lund. Vi är på skolan 4 dagar i veckan och 1 dag är vi på Flyinge. Vi läser naturvetenskap som vilken annan naturvetenskapskurs somhelst med iriktning hippologi. Hippologidelen läser vi och studerar dagen vi är på Flyinge, sen har jag som har med mig egen häst även lagt till en specialidrottskurs som är i skolan på Polhem.

På elevhemmet bor vi 11 st tror jag i huset. Det finns nämligen 2 hus/byggnader, ett för ettorna vi alltså och ett annat för tvåorna och treorna. Först bodde jag i ett enkelrum men nu har jag flyttat ihop med min sambo My! Vi bor på ett dubbelrum dårå :)

Jag har inte åkt hem än och kommer nog inte göra det förens på jullovet typ 4 dagar, vill hellre vara här då vi har så roligt hela tiden och vi gör saker hela tiden som jag inte vill missa! Men denna helg åkte jag med My hem till henne somsagt. Det ända jag saknar i stockholm är typ mina kompisar och att inte vara så fattig :P mat är svindyrt!

Hoppas du fick svar på din fråga och ni får gärna ställa flera frågot om ni vill veta mer! ;)


Hemma nu!

Hejsan! I fredags åkte jg och my hem till henne i Tranemo (göteborg typ) och Alva har tagit hand om min finis! Hon red dressyr idag och i lördags vilket hade gått bra sa hon! Sen klipptes han även idag vilket behövdes sååååhäääär mycket!!! Shit asså haha. Idag kom vi hem sent runt 9 typ o då cykla jag t stallet o pussa på han!

När vi va hos My fick jag även prova rida hennes ponny o hoppade typ 80-90 :P han va askvick o snabb i benen så det va väödigt ovant från patch haha! Här e en bild på när my hoppar sin poni och på patch hår från klippningen haha!


Ridpassen

Hejsan! I förrigår (tisdags) så red jag och linda till den täckta inomhus galoppbanan. Först red vi fram i vanligt tempo och patch skötte dig jättebra och var jättefin och avslappnad! Ökade lite på långsidorna och samlade i svängarna sen rejsade vi även på ganska ordentligt det var jättekul! Patch blev rätt anfådd haha :)

Igår (onsdags) red jag ut med Karro och slevan vilket gick jättebra! Först skritta vi runt hela Flyinge kungsgård som tog typ 30 min sen red vi rundan runt terrängbanan i trav och galpp. Det gick faktiskt jättebra även fast det var kolsvart ute haha. Det var ett lagom lungt ridpass efter gårdagens galoppträning!

Idag red jag ut igen fast med Alva och Emma. Vi red samma runda som jag gjorde igår eller ah rundan runt terrängbanan. Där hoppade jag även en liten och en stor stock och det gick jättebra! Vi red inte så länge men är jättenöjd ändå för patch galopperade på lungt i låg form även därute!


gårdagens ridpass

Igår red jag dressyr på kvällskvisten i crafoord. Det gick faktiskt bra, han var fin och igenomriden efter duktiga alva! :D Hehe så jag fick glida på lite räkmacka kan man väl säga... Först red jag fram, red på kvartslinjen i skritt och trav, när han spände sig flyttade jag bara bakdelen. Sen red jag mycket tempoväxlingar och en del övergångar innan jag började med galoppen.
 
Red i friskt tempo runt fyrkanten men samlade ändå upp honom mer på kortsidan och la volter. sen red jag lite mer tempoväxlingar. Sen tränade jag på skänkelvikningar i trav och halter från trav. Det gick bra! Sen i galoppen träna jag på i förvänd och ställde/böjde åt båda håll. Det gick också helt okej bra. Sen det sista jag gjorde var att träna på halter och ryggningar. De gick så över förväntan bra! Blev asglad och nöjd, trava av och avsluta där :)
 
Bild från i torsdags :) dock var detta ett jättedåligt ridpass... 
Det kommer mer bilder från detta ridpass senare!

Lördag och söndag

Hejsan, igår (lördags) bytte jag stall. till Smedjan, där Linda står. bara 20 m över vägen. för jag hinner inte med 20 fodringar/månaden så där slipper jag. senare red jag ut med Emma, Alva och Linda. Vi red till granelundsskogen och hoppa lite terränghinder där och typ galoppa runt och sen på banken också, allt flöt på asbra och vi red inte så länge heller.

Idag (söndag) red Alva patch. Han var sjukligt spänd så det var skönt att någon annan red igenom det! Det såg jättebra ut och han har stärkt sig i vänstergaloppen sen sist hon red och så har han fått bättre kondition. Nöjd är jag att han blev avslappnad!

Här är en bild i nya stallet på söta patch och ike!


Logering

Hejsan. Idag longerade jag patch på ängen i ca 25 minuter. Han var väldigt spänd men lyssnade ändå rätt bra. Var inte så noga utan ville mest bara motionera honom. :) här är bilder på alva, partner och patch!


Ännu inge bra.

Idag red jag i crawford med Emma och Alva men det gick inte bra denna gången heller, patch var sjukt spänd, springig, hård/stum i mun, avknäppt i nacken, jobbade inte genom ryggen och tog nästan inget stöd alls i handen. Jag försökte bara få honom lugn i lägre och rundare form vilket gick helt ok efter kanske 25 minuter... Sen blev han lika spänd igen när jag galopperade... Red mycket övergångar och halvhalter för att få hans uppmärksamhet och skänkelvikningar i traven gick faktiskt bra. Sen red jag lite förvänd galopp men det var typ som hoppgalopp, så spänd var han. Hilda var med och fotade men bilderna kommer upp senare, här är 2 smakprov tagna från mobilen på kamerans skärm haha ;)


As dåligt ridpass

Ridpass som idag vill jag bara lägga bakom mig. Patch var så sjuuuukt fånig över ena kortsidan så det förstörde hela ridpasset... I början när jag red fram orkade jag inte bry mig om att försöka få honom gå där så jag red på bara nästan halva ridhuset och det gick faktiskt bra, kändes som att det skulle flyta på men sen när jag bara efter en gång skulle få han att gå närmare kortsidan spände han sig och höll på som han brukar sen blev han som han blir då.

Spände sig och knäppte av, tog iget stöd i handen bara hård och stum, släppte ryggen och var en skitgris att rida haha. Började om från skritt och red på raka spår med flytt vid hörnen (elr jag red innanför spåret) blev det lite bättre mot slutet men jag haatar när han blir som han blev idag. Han blir så jäkla jobbig. Aja söt är han iaf alltid! Här är 2 bilder innan ridpasset.


Nya skor

Nu får patch sina fossingar fixade, det är bra! Hade egentligen tänkt att longera han lite innan detta men det krångla lite så han får vila idag istället :)


Terräääng!

Wiiihoo idag red jag ut med Linda igen och vi hoppade terrenghinder och de gick aaasbra! Ramlade inte av elr så och patch var lugn, hoppa alla gånger och kom bra för det mesta :D det var askul verkligen hihi! Är jättenöjd :)


Inget DM

Vi åkte aldrig hem till My för hennes häst hade tyvärr blivit halt... Så därför red jag idag och inte Alva, de var på Ullared och de köpte lila stigbyglar till mooi!! Elr jag betala men aja fett glad! Här är en bild, de är mkt ljusare irl och mkt snyggare! Älskar dom :D och cola burkarna köpte jag också hehehe....


Bra men inte lika bra

Hejsan, igår fick patch vila och idag red jag dressyr i Vallenberg. Det gick bra men inte lika bra som i fredags. Han kändes lite tröttseg så jag tränade inte på så mycket, skänkelvikningar i trav och 10:e meters volter i galopp plus en sträcka förvänd i båda varv. Halterna som jag också gör varje gång efter jag travat av går bara bättre och bättre! Han trycker inte upp huvet like mkt alls :D så jag är väl nöjd med pluttisen :)

Bild från förut.


inte-vilja-sluta-rida-pass

Igår känndes hans ben där vid såret jättebra så jag red ett dressyrpass i Crawford. Patch var lätt i mun och verkligen sammarbetsvillig, inte alls som han brukar vara alltså emot allt och stum/hård i mun. Jag var rätt förvånad över att han var så lätt faktiskt. 
 
Jag träna på sänkelvikningar i trav, halter från skritt och lite galopp på rakt spår, red iofs nästan alla mina ridvägar innanför spåret för att hålla en rak linje utan stöd från väggen. Han blev riktigt lösgjord, följam och mjuk tog ärligt stöd i bettet som till och med höll ända in i halterna! Sen mot slutet blev han väl lite trött. Det var verkligen ett ridpass jag aldrig ville sluta rida, det var så kul!
 
älskar dig Patchiii <3

Atm right now.

Blir tyvärr ingen dressyr idag då patch fick ett litet sår igår som jag spola men idag var det lite svullet och varmt ovanför såret så vågar inte träna med det. Så just nu skrittar jag barbacka på galoppbanan och ska möta Alva. Somsagt ska jag bara skritta idag :) det är mysigt och jag är svintrött så det passar väl hyffsat :)


Magica


Hejsan, just nu sitter jag i datasalen på Flyinge, har lektion men har inte så mycket att göra för tillfället så jag passar på att skriva om dagens ridpass på gymnasiehästen Magica. Red henne förrförra veckan också men då joggade vi bara men jag fick ju känna på henne lite och jag tycker hon är rolig att rida. Känslig i mun och för skänkel, inte alls som Patch haha.
 
Men iaf så tränade vi på sits och hållning idag, ridläraren skulle säga det vi behövde förbättra och så men hon sa inget jag skulle förbättra, bara att det var bra haha :) Men iaf så galopperade vi även idag och det gick lite mindre bra i höger då Magica galoppera på dubbelspår. Men annars gick det bra :) Nästa vecka kommer jag förhoppningsvis rida henne igen!
 
Jag igår när jag vi red ut :)

Lite stillbilder

Här är några stillbilder jag tog från filmerna när vi hoppa :)


Terreng medför avranling!!

Hahah idag bocka pållen av mig när jag o Linda hoppa terrenghinder! Iaf så red vi först till granelundshallen och red i skogen och på vägarna lite där sen hoppade vi terrenghindrena i skogen där och filma varann lite och så. Hade hacket för vi hade inte planerat att hoppa så de va inte så smart, patch höll på och bocka men jag klara mig typ 5 gånger innan jag tillslut ramla av haha!!

Det bästa är att Linda filmade allt o jag ska försöka ladda upp den här haha den är fööör go, patch sprang iväg o jag sprang efter o ba patchiii stanna!!! Sen galoppera hon iväg och fånga min buse haha. Hoppade hindrena igen sen och de gick asbra! :) träna även på banken innan vi red hem, de gick också bra, är supernöjd och de va lätt värt att ramla av för filmen hahaha döör.

Bilderna är från avramlingen, laddar upp hoppbildena senare :)


lite planering

Idag ska Patch få vila så jag ska bara dit sen och mocka osv. Imorgon ska jag rida ut med Linda och Emma tror jag. Sen på torsdag och fredag blir det förmodligen dressyr, kanske ngt annat som hoppning. På lördag för han ännu en vilo dag för då åker jag med My till göteborg då hon ska tävla DM med sin storhäst. Vi kmr hem sent på söndag så Alva rider honom då :) 
 
min älskade finaste Patch♥

Bättre idag :)

Hejsan, idag red jag i vallenberg med emma, alva och linda. Invigde min gröna outfit idag. Red iaf lite som innan, men han blev rätt seg av det så jag red lite ökningar och tempoväxlingar för att få lite mer bjudning. Han var lite hård i mun i galoppen men det gick händå hyffsat. Tränade inte på förvända idag utan lite lätt början på enkla byten alltså med travsteg mellan i avsaktningen. Det gick faktiskt helt ok, bättre än förväntat :) i traven tränade jag lite öppnor och skänkelvikningar vilket gick ok bra :)


Spännis

Longerade som sagt patch på på ängen idag. Vilken spännis han är!! Va sjukt spänd nästan hela tiden men skötte dig ändå ok. Provade ha på inspänningar för första gången också och det blev mycket mer balanserat. Finns inte så mkt mer att säga... :) elr jo bilderna är från i början början så.


znabb!

Tänkte bara skriva lite snabbt vad patch ska få göra idag, nämligen longeras! haha intressant visst..? Men aja har tråååk så skriver bara lite nu hihi. Hörs väl efteråt HEIRÅÅÅÅ.

provar lite nytt

Hejsan. Igår red alva Patch, hon red honom så bra i söndags så nu fick hon rida han från början. Började med arbete i skritt, långsam skritt och samlad, flytta bakdelen och framdelen sen i traven lösgörande och få loss bogarna. I galoppen ställde hon ut på långsidorna och sen in på volterna och han vart jättefin. Sen tränades det på halter och förvänd galopp. 
 
Patch blev rätt trött men hon fick verkligen igenom honom bra! Kom åt han och satte mer krav än vad jag lullat runt och gjort nu snart mer än 1 månad heh. Men iallafall fick massa tips osv och så red jag idag, i Vallenberg. Red ungefär med samma upplägg och Patch var jättefin och igenom sig i slutet. Trava över 4 solfjädersformade bommar några gånger också. 
 
Är suernöjd med dess ridpass :) Hoppas på att Alva vill rida Patch fler gånger då det gick så bra! Patch kondis har förresten förbättrats rätt mycket nu så jag ska inte lulla runt och mesrida längre :) jaja nu ska vi fira mig snart hihi så vi hörs!
 
Alva och Partner får stå för bilden denna gång tycker jag, så fina! :D (hoppas de e okej, pallar inte fråga hähä :P) 

kolsvart kvällsgalopp

hejsan, vid 9 ikväll red jag ut barbacka på hacket med Linda. Det var helt kolsvart och vi red till utegalopp banan och red ett varv där, med galopp och trav. Det tog ca 10 min. Jag var jättenära på att ramla av när Patch bara tvärstanna från ingen stans haha och min sko åkte till och med av till tån men lyckades få på den igen. Det va lite halvt galet men kul :P såg dock iiiiingenting alls!
 
 

My ramlade av!!

heej, jag är fortfarande sjuk så jag lät han vila 2 dar men idår red jag. Jag emma, alva och my red till crawford (stora glasridhuset). Patch var jättespänd och ströck upp huvet konstant typ. De va inte så kul men sen i slutet fick jag rida Partner igen och my fick rida Patch. Det gick mycket bättre i galoppen på Partner denna gång och my hade inte så kul på patch haha.
 
sen när vi skritta tillbaka ville my hoppa över en stock med patch och det var skitkul för efter hindret satte sig nästan ner på rumpan och sen bocka han av henne hahaha!! Såg så jävla kul ut synd att jag inte filma... men iallafall sen nästa gång hon prova gick de bra.
 
Nu ska vi snart på en kickoff med Flyinges alla elever, även de som går beridar/ungäst utbildningen osv. bloggar väl mer nån annan gång :) Fyller år påsöndag också hihi!
 
bild från i söndags :)
 

sjukling

blää pallar inte, har blivit smittad så nu ligger jag hemma och har så sjuuuukt inihelvets ont i halsen det suger. Idag skulle vi också fått våra datorer o så men det missar jag :( Aja nu ska jag blogga och plugga lite och senare ikväll har jag kvällsfodringen plus att jag ska rida en liten tur på sötisen. My är och handlar halstabletter så jag hoppas det blir bättre<3
 
mysan o jag i lördags tror jag :)

HEJ

Jag bloggar sämst, men gör verkligen så mkt hela tiden så hinner/orkar inte. Men ska försöka blogg lite mer snart :) Har det iaf bäst här nere! Igårkväll grillade vi, hade på hög musik, snackade och hade jättetrevligt. Sen spela vi lite kort innan vi alla 5 sov inne hos Emma.
 
 Idag pluggade jag lite matte sen var jag funktionär på senior SM och kontrollräknade med Alva sen red jag med Emma, Alva och Linda på ängen och Hilda följde med och fota så här är lite bilder, i slutet fick jag även prova rida Alvas storhäst Partner :)
 
De sista bilderna är då på mig och Partner :)

RSS 2.0