Hoppträning snart!

Är påväg till stallet nu för hoppträning! Taggaad :D inviger även hoppsadeln! Ska ha min fårskinnspadd under också, hoppas ja kan hoppa lite högre nu hihi de va längesen! :D


Me love U big time, all time high.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
image description
♥♥♥Finns inga ord som kan beskriva min kärlek till dig♥♥♥

Bombar :P

Haha skriver massa inlägg nu, har till och med gjort ett tidsinställt xD Kommer upp vid lunch ;) Ha det bra! NU ska jag nog dra mig till skolan.... bläää!


Från April 2011, i Gustavsberg, saknar den tiden lite!♥

One more.

Åååååh nu när jag skrev rubriken tänkte jag på en jättefin hästhistoria... Haha men jaaa, åter till saken. Tänkte bara visa upp en till bild (one more) som jag redigerat på Patch.


Svartvitt på snyggingen! <3

Mitt bloggande

Alltså jag vet att jag inte är super på att uppdatera men grejen är att jag blir så otaggad när det går dåligt o rida, som i torsdags och fredags gick det inge bra och egentligen hur kul är det att läsa om, hur dåligt det går? Men sen när det går bra blir jag glad och motiverad för att skriva om det. Så det är så det är.

Jag kommer nog fortsätta göra som jag gör nu för jag vill inte ha det som förut, då det en press att blogga om ridpassen varje dag och lägga upp 100 bilder i månaden, visst saknar jag att bli fotad jättemycket men det är inget jag kan göra något åt. Jag är glad att jag åtminstånde har fått börja rida min egna häst.... Jaja nog om det nu men ville bara säga att uppdateringen är som den är ;)




Tänk vad tiden går snabbt, det här var för mer än ett år sedan <3

Veckovis.

Idag ska Patch få vila. resten av veckan kommer se ut ca såhär:

Idag: vila
tisdag: hoppträning
onsdag: dressyrträning
torsdag: dressyr
fredag: vila-gå i skritten ca 20 min
lördag: rida ut o klättra
söndag: dressyr

Tror att jag kommer hålla denna planering, för onsdagen veckan efter detta är det nationaldagstävling på botkyrka! Har redan gjort upp hela planeringen fram tills dess också, bara för at det ska bli så bra som möjligt :D


80 övergångar.

Igår red jag rätt tidigt på förmiddagen, blev dressyr med lite trav bommar. Eftersom han varit som han varit gångerna innan, alltså hård i mun och trycker upp sin form så tränade jag massa övergångar. Gjorde totalt 80 trav-skritt över gångar, 40 i varje varv. Sen trava jag över travbommarna och det gick bra. Det blev skillnad i galoppen redan efter hälften av övergångarna.

I galoppen tränade jag lite förvänd och början på enkla byten. från skritt till galopp gick bra men sen att komma från galopp till skritt gick inte lika bra, jag tillät travsteg för att inte ha för höga krav från början. Så, men det blev bättre och han blev mer lösgjord! Ska fortsätta med dessa övergångar, de är superbra!

image description
En bild från senaste tävlingen, (i collectingring) LA:1 i smedstorp! :)

Redigering

(tidsinställt inlägg). I skolan fick vi en fotouppgift ovh jag valde att ta "gamla" foton och redigara istället. Tog självklart på Patch. De bilder jag valde är jag själv som tagit och jag är faktiskt rätt nöjd med dom. :) Gjorde typ samma redigering på båda bilderna för jag tycker det blev snyggast. Prövade svartvitt också men tyckte inte att det såg så bra ut... :)


Orginal ovan


redigerad ovan


orginal ovan


redigerad ovan.

Inte så stor blogglust.

Heeeej. Kan väl börja med att be om förlåtelse för dålig update, men har inte orkat eller haft tid. I torsdags och igår (fredag) red jag dressyr och de gick inte bra alls. Han va skiiiithård i mun och verkligen omöjlig. Kunde fan inte ens rida han i vänster galopp. Kändes förjävligt så idag red jag inte. Longerade och det gick väl bra. Orkar inte skriva så mycket mer nu, ska göra annat. Men vi hörss väl när vi hörs ;)

Bjuder på en sommarbild förra året, härligt var det. Snart är vi där igen förhoppningsvis!


<3


Vila

inge nya grejer har hänt med pollen, han vilar o jag har gjort annat, inte så kul update men jaja :)

Hoppsadel utprovning!

Hejsan! Idag var vi iväg till Lillhästen i stav för sadelutprovning. Fick med en superbra och efterlängtad hoppsadel hem! En svart 16.5 tum o 31 bom, märke kommer jag inte ihåg. Köpte även stigläder till den, nya transportskydd och en boxgardin. Mycket nöjd!

Själva sadelutprovningen gick bra, först mätte hon osv sen satte vi på ca 4 sadlar men de va bara en som satt helt perfekt, så provred i den, o hoppa sockerbitshinder. Patch va jättespänd men inte så konstigt med nytt ställe o allt. Sen busa han lite efter första språnget men resten gick iaf bra :)

Bild på hoppen i båda varven och patch lilla bus ^^


Tråååååkigt

Sitter i skolan nu heheh

Barbackamys!

Idag red jag ut en lugn uteritt. Fick låna snälla Ingrids barbackasadel! Det gick jättebra att rida med den o det va jättemysigt! ^^ Litar inte riktigt på patch ute längre, speciellt inte barbacka. Vill kunna trava o galoppera utan att bli avkastad o gärna utan sadel för hans skull. Det har ju inte funkat förrens idag!

Han va fortfarande rätt trött från igår tror jag, asså mest mentalt så jag kunde galopperade påvägen hem en liten bit utan damp! Skrittade mestadels men trava o galoppa lite också, red t gravfälten o vände direkt in i skogen o vände hem därifrån. Nöjd för dagen, hade inte så mkt krav heller, red på hackamoret o jobba honom lite i skritten o traven men i galoppen ville ja bara ha hobom lugn :)

Söt bild från idag ^^


Juste hehe

Glömde skriva att de var våran LA:1 debut (lokalt) xD


Resultat

Gick inte så bra idag. Han var jättefin på framridningen men sen blev det lite försening så han "tappa" liksom allt. Sen i collectingring som va runt banan, va han superspänd och samma inne på banan. Han ryckte med huvet också vilket han aldrig gjort förut, tror de va alla myggor o sånt. Han va spänd och jättespringig hela programmet och jag slarvade en del med vägarna. Men vi tog oss igenom alla moment iaf.

Ritten slutade på 61.84% så det var iaf godkänt. Kom 2 utanför placering, av 10 starter. Besviken är jag, men sen var det också första gången vi körde så långt, (2 timmar), första gången ute och förlängd skrittpaus/vila mellan framridning och så. Men vi laddar om inför botkyrka 6/6!

2 bilder från idag, blev typ inga med systemkameran tyvärr. Nästa gång!


Cirka halva tiden kvar

Nu har vi kört i ca 1 timme o har ungefär lika mycket kvar! Kolla nyss till patch o han va stencool :D idag kommer det förresten att fotas! Så nya bilder kommer upp senare :D


Klockan 15:12

Startar 15:12 imorgon! Orkar inte skriva mer nu men vi hörs imorn!


Snart blire stallet!

klockan 2 beger jag mig till stallet, först ska jag jogga honom lite mest bara få honom avslappnad och lösgjord. Ska rida ca 30 min. Sen blir fixa allt inför tävlingen, så mysigt! Blir att frisera, kanske klippa lite o smörja :) Är supertaggad inför imorn!




Bilder från förra året♥

Var nöjda!

En sak jag har tänkt på lite är att jag ändå är rätt duktig på att låta mig vara nöjd. Känna att det gick bra, inte jämföra lika mycket med andra. För vad tjänar det till egentligen? Om man går runt och är avundsjuk på de som har "finare" ponnys eller de med bättre steg, så drar man bara ner sig själv och den häst man har, (rider/fodervärd/äger) whatever. För att alla kan inte ha samma förutsättningar med allt. Speciellt inte i ridning, det är individer vi tävlar mot och med.

Alla är olika och jag tycker att fler borde låta sig känna sig nöjda med sin ridning t.ex. på tävling. Även om
Man inte får bästa procenten, man kanske tabba galoppdelen eller red fel osv, men så länge man vet vad som gjorde att man fick den % eller resultat man fick så är det okej. Självklart kan man bli besviken om man vet att man kan bättre. Men i slutändan blir inget bättre av att man mår dåligt och är arg/sur på sig själv eller hästen.

Jag erkänner att i början när jag hade Patch jämförde jag oss väldigt mycket med andra och var inte helt nöjd. Men nu är det helt annorlunda. För jag har insett att man bara kan göra det bästa av det man har. För jag kommer aldrig kunna få en halvmiljonsvärd ponny och tävla EM. Men jag är så jäkla glad att jag får ha Patch. Och sträva efter att nå de mål som vi rimligt nog kan nå.

Haha vet inte vrf men ja fick ryck o behövde skriva av mig :P


Bästa!

Åh idag red jag o träna som i onsdags, det gick sååå bra!! Är så glad :D redan i uppvärmningen var han jättefin, avslappnad och mjuk. Skänkelvikningarna från mitten gick jättebra i vänster men lite svårare i höger fast ändå bra, 10 m volterna är super också. I ryggningarna spände han upp huvet lite men halterna gick bra o allt va mkt bättre!

I galoppen blev han lite spänd första långsidan ner men sen tänkte jag lite öppna o så slappna han av superbra och 10 m volterna och halvtigenom sen förvänd gick suuuuuuper! Är verkligen jättenöjd med idag! :D om han går såhär fint på tävlingen skulle jag bli sjukt glad och nöjd<3

Bild från idag, ledde ute som fram och avskrittning :)


13 månader ♥

Igår var det 13 månader sedan Patch blev i min ägo. Den senaste månaden har varit den bästa tävlingsmässigt, 2 vinster och en programridning i LA:1 på 66.3% Om jag är nöjd! Men den senaste månaden har vi även haft vår värsta svacka hittils sedan de första 3 månaderna med varandra sååå blandat men alltid lika underbar!

image description¨
Du är mitt allt. Och jag älskar dig över allt annat i hela universum♥

Ny desiiiign!!!

Alltså är SÅÅHÄÄR nöjd! Så jäkla fin är den :D :D :D Det är bästa ELIN som har fixat! Tack återigen så fin den är ♥


Träning för martin

Igår red jag dressyrlektion för martin, när jag red fram själv gick det faktiskt bra så jag var nöjd. När träningen började va han lite spänd men slappna av sen. Men i galoppen första varven så stack han en gång som förra gången och så pressa han mot väggen så hårt så nu har jag brännsår på knäet :( Men iallfall sen skötte han sig och vi tränade på LA:1 programdelar inför söndag.

Skänkelvikningarna från mitten gick faktiskt jättebra, 10 m volterna i trav likså. I ryggningarna fick jag tips om knep som funkade bra så det gick bättre. I galoppen sen gick det bra i högervarvet, både 10 m volterna och halvtigenom sen förvänd. Men i vänster blev han sjukt spänd på långsidorna och han var typ omöjlig, så fick ta några varv på stora volten och sen tänka lite öppna på långsidan sen och så blev det bättre.

Nöjd ändå även fast jag hade klarat mig fint utan brännsåret ;) Bjuder på en gammal bild, bara för att det aldrig kommer nya haha.

Köttar dressyrpass

Idag blev det ett köttar dressyrpass. I början va han lite seg o ja hade inga sporrar, så det tog ett tag innan han kom igång, sen träna jag på öppnor slutor o la in 10 m volter där det passade o det gick okej. Sen öva ja på skänkelvikningar på diagonalen och från mitten, gick inte så jättebra, har tappat lite flyt med dessa menmen det blir bättre.

Red även lite ryggningar o halterna gick bra o blev bättre men i själva ryggningen spände han sig och kom upp i formen (över tygeln). I galoppen sen blev han väldigt spänd o hoppa till o sånt men valde att ignorera det, träna på 10 m volter och förvända galoppen. Det gick bättre än sist och sista i högervarv gick super! Helt okej nöjd. Mycket bättre än förra veckan iaf :)

Min fina<3


Det går bra nu!

Statestiken är jö bara för grym asså!!! :D


mihihihi antalet unika igår!

Veckoplanering

Måndag: Rida ut (check)
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Dressyrträning för Martin
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr
Lördag: Lite lätt lösgörande bara
Söndag: TÄVLING!! LA:1

Taggad! långhelg också som börjar på torsdag, läääängtar :D

Dagens uteritt

Red ut idag, själv. Höll mig endast till skritt, klättrade lite i skogen och han skötte sig okej, men sen påvägen hem blev han lite dampi o jag märkte hur han bara ville kasta av mig, som inte lät han trava, haha sötisen<3 Så jag hoppade av, ledde honom och gjorde halter, gick långsammare, backade, vände osv för att få honom lyssna på mig och lugn. Sen hoppa jag upp igen fortsatte på samma sätt sen va han lugn :) Nööjd!

image description
Gammal lite knaskulig bild från en uteritt xD

Ovisad söt bild

Hittade en bild från i somras som jag inte tror att jag laddat upp tidigare, (kan hända att jag gjort men ändå här är den.


Kanske inte så speciell bild men ändå söt :) Saknar mina röda ridbyxor....

Tävlingsresultat 13/5

Mycket nöjd över idag om man tänker på hur det varit under veckan. Patch måste nog tycka att det är kul att tävla och visa upp sig, annars hade han ju inte varit så duktig och skött sig så bra! Red fram i typ världens minsta ridhus, man hann knappt komma ut t långsidan innan man va tvungen o vända igen... Så han hann aldrig komma igång riktigt så mycket som jag hade velat. Blev lite slött liksom.

Men iallafall var han rätt mjuk och avslappnad. Sen inne på banan blev han spänd vid domaren så trava förbi där ca 3 ggr så gick de bra sen. I själva programmet flöt travdelarna på bra, och nästan allt i galoppen med. Det ända var halterna att han tog upp huvet och sista galoppökningen blrv lite knas så han gjorde ett omslag. Men annars flöt det på som sagt.

Var nöjd efteråt men tyckte ändå inte att det gått så bra, han kändes lite slö och så men red ihop 68.62% vilket resulterade i vinst! Happy happy :D


Andra vinsten på rad!

We did it again! Wiiihooo!! Vann dagens tävling på 68.62%! Sista LB:1 innan hösten iaf skulle jag tro, känns stabilt att gå upp till LA:1 nu! Börjar redan nästa helg... :) aja nog om det, dagens resultat kmr snart!


Redo!

Nu är vi påväg mot Väsby ridklubb! Startar 16:21 taggaaa :D knopparna idag blev super btw! :D


Resultat från idag!

Jätteglad faktiskt över patch idag, med tanke på hur förjävlogt det varit. Inget har funkat känndes som ruta 1 igen, som de första månaderna o han stack t andra sidan ridhuset osv (därav inget bloggande). Men iallafall idag på programridningen var jag väldigt osäker på om jag ens ville va med. Men red igenom L:A1 programmet som planerat och nöjd som sagt.

Tror att det hade kunnat gå mycket bättre om det inte hade varit som de va innan men nog pratat om de, i programmet var han spänd vid hörnen. Vid ett tillfälle när jag skulle fatta galopp skygga han 3 ggr på rad så gjorde 4 valfria volter (räknades inte, vi ignorerade det o körde på som inget hade hänt). Så efter det var det lite spänt. Jag var lite slarvig med vägarna o så men ritten fick bra betalt ändå tkr jag. Red ihop 66.3%! Nådde mitt mål! Att va godkänd :)


thumbs up!

cheeeeenare blöggen. Kom hem från skolan för en liten stund sen, ska plugga lite nu innan jag drar vidare till stallet. Dressyrlektion för martin står på schemat idag! Nice nice, men nu måste jag plugga vidare... hörs senare! Hare gött :)

image description
Älskipälski<3333


Wohooo!!

Bästa Elin ( elinz.blogg.se ) ska fixa en ny header t mig!!! :D tycker jättemycket om den jag har nu, gjord av sarah ( sabio.blogg.se ) men efter ca ett år känns det bra med lite förändring! Får se när den kommer upp o hur den blir, den blur säkert perfa! :D och stort tack till dig elin som orkar ta dig tid till detta!!

Den jag har nu.


Gårdagens

Red som sagt dressyr igår. Det gick jättedåligt :( i galoppen så vek han bara halsen, lyssna ingenting, sköt ut bogen och bara sprang... Blev lite bättre mot slutet och de sista 10 m volterna o halvt igenom sen förvänd gick okej i båda varven men ändå så vare mesta dåligt. Inte alls nöjd. Tur att det är träning för martin imorn! Och hoppas verkligen att patch e på humör. Så ska det nog gå bra på fredag o söndag :) (programridning o tävling).

En av favorit tävlingsbilderna jag har.


Bästa hopptränigen!!

Hopptränade med Patch idag, för Annelie. Det gick suuuuperbra! Bästa hoppträningen vad jag kan minnas haha. Jag red oxå mkt bättre, vi red lite stuts inte så högt o alltig var bättre idag. Hade bättre kontakt med munnen, bättre tempo och bättre vägar, red rakare. Vi kom för det mesta rätt på alla hinder, de va en gång han bocka efter men red på o så vare inge mer, han smet iaf inte förbi en ände gång! Supernöjd är jag!! :D


Tjobree

om cirkus 30 min bär det av t stallet för köttardressyrpass. Ne men hade tänkt rida igenom galoppmomenten ordentligt och få honom fin där. Sen lite vanliga basic typ övergångar osvosv :) Fick bara lite blogglust så mitt i lite pluggande..

image description
minsöta lilla griseplutt! haha rätt gammal bild från söderby..

Flyinge besöket

Flyinge igår, herregud vad apdåligt de gick när ja red. Fick rida den största hästen (?!) jag är ju kort!! Vad hände? Aja skiiitstor va han. Det kändes så jäkla konstigt o jag lyckades inte komma t ridning alls typ. Tänkte typ på min sits o tempo osv. Ridläraren sa att hon tyckte att det gick jättebra... Meeen det var pinsamt så hemskt det gick. Hästen hette iaf Candid, snäll va han iaf! :)

Resten av dagen va bra också, det mesta va repitition från när vi va där på egen guidad rundvisning men lite nytt va det också. Jag längter su sjuuukt mycket till att få flytta dit (om jag nu kmr in, pepparpeppar ta i trä) det skulle va min dröm<3


Dressyrade

Tidigare idag på förmiddagen red ja o dressyra i ridhuset med patchen. Han va väl sådär idag. Galoppen gick rätt så dålig men traven va delvis okej o stundals super. Ryggningarna var bäst, eller iaf sååååå över förväntan bra! Han höjde bara huvet lite men backa helt rakt o lydigt exakt när ja ville osv. Träna lite L:A1 delar inför programridningen på fredag.


Vad jag gjort

Tänkte skriva väldigt kortfattat vad jag gjort denna vecka då jag inte bloggat. Har mkt tid nu, sitter på ett fik i lund o väntar på att tiden ska gå...

Söndag: red som dagen innan typ, mera som ett lite längre uppvärmningspass fast med mer galopp denna gång, gick också bättre tror jag.

Red ut med kaggen på en långritt, va ute i ca 1 och en halv timme! Mysigt! Red först genom ängarna och skogen till gravfälten vilket tog sin tid då vi bara kunde skritta. Galoppa lite där o sen red vi hem, det var fint o varmt patch skötte sig!

Tisdag: vilade han, skulle egentligen ridit men jaa dagen efter valborg o trodde han skulle va trött efter dagen innan.

Onsdag: dressyrlektion för martin, gick heeeeelt åt skogen! Haha. Shit va han va pigg asså aldrig ridit honom så pigg o så stark blev han! Bara drog och va typ som en tickande bomb med all energi! Detta ridpass glömmer vi! Hehe.

Torsdag: red dressyr och han var pigg men inte lika som dagen innan, utan alldeles lagom! Och det gick aaaasara :D han var så dutti! Träna öppnor slutor, raka linjer o i galoppen träna ja förvänd :) superpass<3

Fredag: skrev ju om det i inlägget innan, red ut o flög av haha.

Lördag, idag: ska han gå i skritten ca 35 min, är ju i Flyinge hela dagen, kommer hem runt 10-11 ikv.

Sen klipptes han också nån dag kmr inte ihåg vilken men han blev asfin o va såååå dukitg o lugn!!! Enormt nöjd!

En söt ponniheeest i hagen ^^ min lilla plutt<3 elskar dig jao

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2662132/images/2012/pic_201259824.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2662132/images/2012/pic_201259824.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2662132/images/2012/pic_201259847.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2662132/images/2012/pic_201259848.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2662132/images/2012/pic_201259851.jpg" class="image">


Bus skrutten<3

Igår red jag ut med agnes och sara, Patch var väldigt pigg. Och sen eftersom jag inte lät honom galoppera såfort som han ville, bestämde han sig för att bocka/stegra/kicka av mig. Satt kvar första omgången men andra flög jag av. Så skon flög av också. Haha. Sprang ända uppe från gravfälten till kalsvik där de hade tagit in honom i en hage med hö som tur var. Så nöjd var han! Gick bra med mig men det va inte kul med tanke på allt som kunnat hända... Hade en helikopter som följde oss o de måste sett lite smått kul ut haha.

Bild från långuteritten i måndags :) massa vitsippor!


Flyinge here I come!

Sry för dålig uppdatering men långhelg o allt har inte orkat, tänkte bara berätta att jag ska åka ner till Flyinge idag, för o provrida deras hästar o kolla på skolan o lite sånt, kom ju in på preliminära intagningen :)


RSS 2.0