Tar en paus.

Nu tar jag en paus från bloggandet pga vissa anledningar. De som behöver veta varför vet redan, ni andra kan leva utan den kunskapen. Börjar blogga igen när allt ställts tillrätta. Vilket det kommer att göra.

Älskar dig nu och föralltid finaste vännen♥

Första dagen tillsammans med dig, början på en otroligt rolig, lyckad och underbar tid. Du är mitt allt♥

Älskar dig Checked Patch♥

Jag kommer aldrig att sluta älska dig, min finaste älskade bästvän Checked Patch♥


Det är inte över än, vår saga kommer att fortsätta. För jag älskar dig♥

Träning för Martin

Klockan 20:30 imogon ska jag rida första dressyträningen på Hesslingby. Tränaren heter Martin, han är C tränare och beridare i dressyr. Om det passar och går bra ska jag fortsätta träna för honom varje onsdag. Hoppas det går bra! Har ju precis satt igång Patch efter chill lov.


På en träning för Anna Dufva i september/oktober tror jag det var. Hon hjälpte mig iaf från marken, hoppas det inte behövs nu x)

Strömsholm!

YEY imorn är jag ledig från skolan (Y) Ska nämligen till strömsholm på öppet hus, det börjar typ kl 1 och tar ca 1 och en halv timme att köra dit sååå fick ledigt :D :D :D Fett nice!


Vilodag

Idag vilade Patchisen och jag gjorde annat :) Eller jag var med wille och så. Fått jättemycket läxor förresten... inte kul :(

Roooompaaah Haha fett gylli bild från typ första månaden med Patch ^^ Awwiiie<3

Bilder till sarah!

Nu header på G av bästabästa Sarah som ska fixxa :D :D Så här har du bilderna och tacktacktack så mycket bästa :-* <3333

De 3 bästa ridbilderna (helst de första 2) =)



3 alternativ som bakgrund kanske?



Det här kan vara bild för menyn :) nedan alltså :P

Jag ser ut som ett mongo men restan av bilden är fin x)

Dagens ridpass 9/1

Idag red jag dressyr i ridhset sista gång å raken. I början var han lite spänd som alltid men det lossna snabbare och han kom och blev väldigt lång och låg precis som jag ville i taven. Ställde mycket som innan och öppnor och små volter. Han var riktigt piggilin så gjorde massa övergångar också.

Red mera galopp idag och det gick bättre! Tillslut fick jag honom i den form jag ville och bra ställning, behövde hålla mer än jag egentligen vill men ibland behövs det med. Skritten tog jag efter galoppen och i halterna gick han inte upp en ända gång! mycket nöjd med det. Bakdelsvändningarna gick okej.

Red även lite skänkelvikningar vilket gick bättre än igår också. Men sen ville han bli lite hängig i mun när han blev tröttare men då rättade jag bara till han så var det bra. Är faktiskt rätt nöjd över idag, allting gick bättre och han var pigg och gjorde det han skulle :)

NYA RIDBILDER!!! Längesen med lite nytt.... =D Dock vart alla JÄTTESUDDIGA och kamerasladden är fotf borta men tog ju bild på bild med mobilen jao ;) Det får duga!
image description
Nån gång i början, hade honom lite lång och låg.
image description
image description
Sen mer samlad :)
image description
Här va den minstt suddiga bilden i galoppen... resten var typ bara streck.

Chillpill

Tjululu kom nyss hem efter skoldagen, vanlga lektioner o allt. Skulle fått läxor men läraren glömde x) Najs. Nu ska jag iaf göra lite grejer sen blir stallet och rida heeestisen :) :) :)

image description
Ovisad bild på min sötnos!

Prutt

Imorgon börjar skolan... BLÄÄÄÄÄ!! =( Finns absolut inget bra med det, eller jo en sak men den är hemlig. Finns inga speciellt roliga människor heller som jag inte träffat på lovet dvs. De jag inte träffat klarar jag mig då utan hehe. Ne men nu ska jag inte va sån, bara för att skolan suger!

image description
Har iaf min fina plutt som lyser upp min vardag<3 bild från idag ^^ Han e beeäst!

Vintertäcket på!

Nu har det gått och blivit riktigt kallt så nu har Patch sitt varmaste vintertäcke på ute i hagen! Lite bilder:

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
sötnosen<3

Dagens ridpass 8/1

Idag red jag dressyr igen i ridhuset. Men skrittade fram ute ca 15 min. I början var han jättespänd ochhård/stum i mun. Flyttade bakdelen i traven, öppnor med volter, ställde böjde mycket och i skritten träna jag bakdelsvändningar och halter. Det gick rätt okej faktiskt.

Sen när jag började arbeta honom mera så hade jag honom i en högre form och han var jättepigg, träna lite skänkelvikningar vilket gick bättre och bättre. I galoppen först så vart han livrädd för en lite ljusare del och då försökte jag bara få över honom där utan kastningar, tvärnitar eller liknande.

Tillslut fungerade de och dåhöjde jag bara formen lite mer. Efter ca halva ridpasset blev han lite lugnare och inte lika springig. Då var det lättare att rida honom och han blev väldigt mjuk avslappnad och fin i sidorna! Såg bra ut i spegeln när jag titta så jag är nöjd :)

Inga nya ridbilder tyvärr,

image description
Men en bild från när jag gjorde iordning honom :)
image description
Och en bild från när jag ridit klart och skrittar runt honom lite :)

Mer update senare!

Nu är jag hemma, ska ut men sen skriver jag mer! :)

image description
Söt bild på pluttisen från idag ^^

Sisita lovdagen! :'(

Herregud, imorgon börjar skolan igen. Kommer nog dö av allt plugg! Nu sista terminen i grundskolan med alla nationella prov och slutbetyg.... ååååh vad jag bara vill börja gymnasiet direkt xD Mitt förstahandsval kommer nog att bli Strömsholm sen bara vanliga gymnasium. Men hoppas på att komma in på ströms såklart :)

Aja lite osamanhängande inlägg kanske men så får det vaa :) För snart sa jag till stallet :D hihi!

image description
ovisad bild på Patch i hagen ^^

Dagens ridpass 7/1

Idag red jag i ridhuset, blev som ett igångsättningspass mera, red inte alls länge heller. Försökte få honom avslappnad och mjuk i sidorna, hade honom rätt lång och låg, ställde och böjde mycket samt flyttade bakdelen och red lite öppnor. Han var verkligen jättpigg! ^^

Men i skritten så blev han jätte hård och stum i munnen och galoppen gick inte så bra, red bara ca 3-4 varv i galopp på volt i båda varven. hade honom jättelång och låg. Sen red jag ganska mkt övergångar till skritt och la in volter för att forma honom och ställde övedrivet mycket osv för att få honom mjuk i traven.

Är ändå ganska nöjd över idag, för han var inte så jättespänd som han varit innan. Det kan bero på att det var 3 andra som red samtidigt som jag. Det var duktiga som också red dressyr vilket gjorde mig jättepeppad på att också rida bra :D Det var kul!

Gamla bilder dock.

♥♥♥

Helluu

Hejsan! Nu är jag hemma igen, snart kommer också Suki och ska sedan dra ut :) Tror jag hinner skriva om dagens rsidpass! ;)

image description

Godmorgon!

Vaknade nyss och ska snart städa innan jag drar vidare till stallet! Hörs senare bloggiseeen :P :)

image description
pluttegrisen i hagen, charmigt att jag fotar i denna vinkeln ;) såå söt han e<3

Trötter jag

Orkade inte gå ut idag :P Är fortfarande jättetrött och har verkligen vänt på dygnet nu på lovet, somnar runt 4 och vaknar 12 xD Fast igår sov jag jättelite ah så sen börjar skolan nästa veckan vilket suger. Menmen ibland får livet suga för att kunna ha kul.

I min ensamhet tar jag lite egobilder haha,, kollar på tv också :P
image descriptionimage description
orminkad osv... =P


Wille & Patch

Idag så följde ju då wille med till stallet haha det var riktigt kul när han red, lyckade till och med galoppera! Först red jag fram lite red mest bort lite energi bara. Sen ledde jag brevid och sprang till traven men sen tog jag han på linan (longerade patch) Så fick wille galoppa o sånt själv x)

Tycker ändå att det gick ganska bra, ingen avramling bara nära nån gång :P Såg iaf riktigt kul ut haha typ skratta ihjäl xD Men det var modigt haha gulligt var det också ^^

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Så söta<33 ^^,

Gårdagens uteritt 5/1

Igår red jag ut själv samma vägar som senast men inte lika länge, var borta 1 timme. I början var han så spänd att han inte kunde skritta normala steg framåt, tog myrsteg och spände bananhalsen. Men sen blev det liiite bättre och efter traven och första galoppen släppte det lite.

Han la in nåra tvärnitar och blev överpiggilin han skritta typ i hundraåttio km/h elr kanske inte riktigt men det var roligare sen när han var så pigg :) Red på hacket men hade inte så mycket krav, red honom ändå i form men inte heeela tiden dock och mest i skritten och traven.

Sen hann det börja snöa när jag red också fast det var chillpill :) Här är 2 bilder från precis innan jag red ut.

image description

image description

Hemma nu & dödstrött!

Tjenare mittbena! Nu är jag hemma igen och är supertrött. Vet inte om jag pallar dra ut ikv, vilket är bra för bloggningen haha xD Men iaf så idag så följde även wille med o red hihi! Aaaasgölligt<33 skriver mer om de senare på den andra datan :P

Får en bild så länge ;)

image description
Wille och Patch så söta! haha <3

Påväg hem!

Sitter i bilen nu påväg hem med ipaden (standard) :P red ut och se snöade det till och med lite granna! :) skriver mer om uteritten sen.

Planer för morgondagen

Imorgon ska jag åka till stallet runt 12 och hade tänkt att rida ut om vädret tillåter det. Annars rider jag väl i ridhuset. Sen ska jag sova över hos wille :) Bloggningen kanske inte kmr vara helt på topp men ska försöka hinna slänga in ett inlägg eller två ;)

Här är 3 bilder från kameran när pappa fota förra uteritten (första på heeslingby).

image descriptionimage descriptionimage description
den sista tog jag påväg tbx solen låg fint :)

Dagens "ridning"

Vet inte om man kan kalla det riktigt för ridning. Såhär var det nämligen, att när jag skulle tömma den överfulla kärran så ramla den nästan i konteinern och då när jag skulle dra upp den halka jag så att ena benet hamna mellan konteinern och där man står... Så jag blev blöt och bajsig om rumpan :( Så ville inte smutsa ner sadeln och då red jag barbacka.

Men patch var inte alls på humör för att vara snäll utan sadel, han blev så spänd och så studsa han med bakbenen, tvärnita för han egna(?!) bajshög och var allmen sjukt stirrig, tittig osv, pallade inte med det för jag kunde inte ens trava med honom liksom.

Så då hoppade jag av och tog honom på linan ist. Blev ju utan inspänningar dårå men ah det funka väl. Han var ganska väldigt jobbig men lyssnade mer än förra gången på "ptrooo" alltså sakta av. Men ah det var inte alls en bra dag idag, han var inte sammarbetsvillig alls och var bara jobbig.

Hoppas på att han är bättre imorn, han hade nog lite för mkt överenergi då han vilade igår...

image description
söt är han iaf... bild från söderby :)

Vardagen igår

Igår var det tisdag=Patch vilodag så kl 2 träffade jag Lily i stan o köpte 2 tröjor på holliester<3 :) Sen åkte vi hem och åt och sen ut igen.... Hehe det var trevlans och sen när vi kom hem igen kollade vi på ponnyakuten på mobilen xD Somna väl runt 4 nån gång.

Sen imorse gick vi upp runt 11 så åkte hon och jag till stallet första gången själv kommunalt. Det tog ca 1 timme och 15 min dörr till dörr. Så det är inte mkt närmare kommunalt än söderby var men blev hämtad sen.

2 bilder från igår,
image description
Jättemumsig hallonsmoothie som jag köpte när vi fika i stan :)
image description
Jag och lilyyy :) :) :) :) ^^ xP

Ridpasset den 2/1

I måndags red jag dressyr i ridhuset för andra gången. Han var lite spänd och blev lite hård och stum i mun/hand, sen när han blev lite trött så hängde han lite i handen och ville bli längre och lägre. Men annars så red jag lite mer än förra gången, tränade på skänkelvikningar, öppnor och slutor i traven. Vilket gick jättebra.

I galoppen var han också fin tills han blev lite trött för då blev han sådär stum och hård i mun. Gjorde lite snabbar övergångar mellan galopp-trav-skritt- galopp osv... Nöjd över ridpasset ändå!

image descriptionimage description
Mysigt på kvällen i uteboxen :)

Stavfel osv

Pallar inte ändra alla stavfel som blir när jag skriver fort o har brådis. Men nu ska jag ta mig lite tid till att skriva om dagarna som gått!


Tjobreeee!

Bra bloggning osv men skitersamma haha! För jag har KUL :D igår så på förmiddagen red jag ponnin sen hem och ut på dirren typ umgicks me gött folks haha shiit ja e flumm nuu.... Ah sen idag sov jag ut till 12 svinskönt! Elr egentligen hade jag sovit längre om inte lily väckt mig...

Haha aja idag vilar plutten och jag ska till stan nu och träffa Lily sen sover hon över här :D :D :D (Y) Sen imorn skulle hon typ följt med till Patch men sen äre nåt som sätte keppar i hjulet satt vet ej om det blir så :( Aja kul ska det bli att dre ut nu! Fint väder oså ;) Vi höres!

image description
See ya!

Stallet nu!

Hihi om ca 10 min så åker jag till stallet :D :D :D Har typ inge mer att säga för tillfället..... meeeen är fett taggad och glad att få rida och pussa på pluttisen :) För han lämnar mig iaf aldrig haha <3

image description
Bästa plutisnuttisisen <33

Muuuuööööp

Är på fett flummig humörr nu mihihhööh o ska dra ut snart heheheh :) (om jag orkar) är lite ganska så trööttlilitrött faktiskt... :P Aja imorn skall jag riiida, vill förresten löshoppa Patch snart igen! Var ju i somras som vi gjorde det senast! :o Bara en tanke men iaf imorn tror jag det blir bommar elr bara lite igångsättningstrimm :) :) :)

image description
heiiiihöhööhiih Damp. jag VET -.-' =(

NH 1/1-2012

Idag var jag rätt trött efter gårdagens extremt braiga sömn så jag valde att inte rida utan att köra lite NH ist :) Han var jätte sammarbetsvillig och ville verkligen göra rätt hela tiden! Det var jättekul, han hade mycket energi så att han travade glatt när jag ökade tempot.

Vilket han varit rätt slö med förut. Sen backade han mycket lättare idag än förut. Fast flyttningarna av bakdelen var lite krångligare för antingen gjorde han rätt alltså satte in rätt ben framför de andra och då mycket hastigt eller så gjorde han i lagom tempo fast "fel"

Så det måste vi träna lite mera på. Men annars också när han skulle komma ner när jag sattit mig på huk och släppt reepet så kom han eftergiven mycket nabbare en förut också så det mesta har ju gårrframåt vilket är superkul :D Jättenöööjd chey :)

3 bilder från Söderby precis innan lastning till nya stallet :)

image descriptionimage descriptionimage description

Första uteritten

Igår red jag ut för första gången på Hesslingby. Fick vägbeskrivning av några och det gick jättebra att hitta! Superbra vägar också, mycket bra lagom backar och raksträckor för mkt trav och galopp. Red runt lite och utforska fram och tillbaka mkt. Patch var jättepigg och vill inte alls skritta haha!

Det var iaf fett kul att han var så pigg och sen så var han jätteduktig, la bara in ca 3-4 tväritar men det var på en mini bro över en bäck typ, men annars skötte han sig. Hade kontrollen i galoppen nästan alla gånger också ;) Hihi men var ute tot ca 1 timme och 20 min fast ledde honom (satta av) sista 20 minutrarna.

För att det tar ca 20 min att komma under en tunnel och det är efter den tunneln som alla bra ridvägar äv så ca minst 45 min skritt blev det. Mycket nöjd över honom! :)

image description
image description
image description
Patch så söt i hagen ^^,

Hej förresten,,

Har ju varit bäst på att blogga dårå... När men har haft annat för mig vettni! ;) Igår red jag ut och idag körde jag lite NH i ridhuset. Sen sov jag över hos lily igår till idag och firade nyår där :)

Det var riktigt skojsigt!! Hahah det var typ överflummigt o vi smällde smällare, dansa typ också? xD Haha sen typ blalbla bla osv ;) ah det var kuuuul somna vid 5 imorse och väcktes av en Lily som drog bort täcket och hoppa i sängen kl 12.... Haha kan man bli väckt värre? XD Kunde inte göra annat än garva typ :P

Aja fett skojsigt vare iaaaaff :D:D:D

image description
12-slaget! :D

image description
Haha SÅ oerhört vacker lily! xD <3

Gott nytt år!!!!

Nu är det 2012!!!!!

image description
Hihi lite champange igår med Lily xD

RSS 2.0