Knase du <3

Haha toksisi!<33 Pusssisen saknar dig määää!<3

image descriptionimage description
Du kunde inte valt bättre bilder! ;) Haha :-* Btw ----> kalaspuffenz.blogg.se

Wiiiho taggad?

Aa fast nae imorn ska jag åka till stallet själv, vilket kommer ta mig 2 härliga timmars slöseri på kollektivtrafikens bla ersättningsbussar! KUL va? -.- HATAR att ha hästen så långt borta... MEN vi ska ju flytta om en månad! (Har missat att berätta förresten) Så det kommer bli kalasbra! :D

Det tar bedrövligt lång tid bara med bilen liksom.. 1 timme med vanlig trafik är kaos. Det funkar inte så vi ska flytta Patch till söderut mot haninge (det som tar tid är att åka genom stan ör vi bor på söder) så sen kommer vi slippa det! Och det kommer ta ca 30 min!! (Y) Awesome<3


Fast kommer självklart sakna söderby och lillis typ :(<333

Dagens ridpass 30/11

Idag blev det dressyr igen, var mkt andra när jag kom så valde att inte ta bommarna denna dag. Gjorde som på kursen och det mesta förutom galoppen gick bättre! Bakdelsvändningarna gick bättre och i ryggningarna kom han ner mer i formen och slappna av bättre samt förstod hjälperna mkt snabbare! Jättenöjd över han framsteg! 

I  traven gick det jättebra eller det ända var vänster sluta, fick inte igenom ställningen ordentligt de första gångerna och han vinga med baken. Men sen 3e gången gick det också bra! :) I galopparbetet gick det bra till en början men sen när lilli kom in och tog fram sockerbitar och ett hinder blev han jättespänd och tittig för vad hon höll på med.

Jag tappa också lite fokus pga det sen var de enkla bytena på 8volten bättre men sen på rakt spår inte alls bra. Eller han fatta rätt (dvs den jag ville) alla gånger men var lite öppen och spänd i formen. Sen var serpentinerna inte alls så bra, vägarna blev snäva och tappa helt galoppen fick till och med avbrott 2 första gångerna... Inte nöjd med galoppen men resten var bra, han har tex aldrig varit så fin loss och mjuk i traven åt båda hållen! Eller så fin har han varit nu de senaste veckan. Plus att han börjat bli finare i vänstergalpppen än höger.


(inga nya bilder)

Tisdagens ridpass 29/11

Igår red jag dressyr i lilla. Upplägget var som på kursen. I uppvärmningen red jag honom jättelång och låg med världslånga tyglar och det gick bra. Bakdesvängningarna i skritt gick inte alls så bra dock. Travarbetet med öppnor och slutor samt skänkelvikningarn och några ökningar gick bra!

I galopparbetet med serpentinerna gickdet bättre med vägarna men han föll isär o tappa galoppen. I enkla bytena var jag lite slö men mycket nöjd med honom. Ryggningarna gick supermkt bättre! Han förstod vad han skulle göra mkt bättre och fortare sen gick han mindre snett med baken, verkligen stort framsteg! Han gör det bättre utan någon brevid på marken tror jag! Mycket nöjd över pigg ponni! :)

image descriptionimage description
Haha gylli hezt så söt<3

In tha caaar

Tjena är i bilen nu påväg hem, igår hann jag ej blogga gör sista plugget innan provet o hoppas de va värt, kändes iaf bra när jag skrivit klart allt! :D kan ju inte ladda upp bilder via ipaden elr iphonen men skriver ridpassinläggen från idag och igår nu så publicerar jag dom senare när jag kmr hem ;)

Tänkvärd kommentar

Fick en tänkvärd kommentar ang. min planering:

Amanda: Det är väl inte så smart att lägga två likadana ridpass efter varandra när du rider han inne så mycket. Lägg passet med bommar imellan?

Svar: Jag har mina anledningar till varför jag lagt de två ridpassen efter varandra, men jag är självklart öppen för nya förslag. Så ska tänka till på detta och se vad jag gör. Sen kanske det ser ut som att jag rider honom mycket inne, denna veckan blir det 4 ggr varav 1 med bommar och 1 mest lösgörande de andra 2 är riktiga träningspass sen vilar han 2 dagar och 1 dag rids han ut. Så det är ändå lagom.

Tycker om sådana här kommentarer för att jag vill alltid göra det bästa för Patch och vår utveckling och jag vet att jag inte alltid gör det som är mest rätt så ni får gärna fortsätta med era tips och åsikter!

image description

Update: Nu blev det ju så att jag inte kunde rida bommar då det var många andra i ridhuset idag (onsdag). vVt dock ändå inte annars vad jag hade valt, hehe beslutsångest kallas det va?

Plugget går före

Sry men blev inga fler inlägg (som ni kanske märkte) för plugget gick före, har viktigt prov på onsdag som jag MÅSTE få mvg på. Är på superbra och glatt humör men nu ska jag sova så vi hörs mer imrgon! Natti bloggisen<3

Live update...!

Hehehejsannn =)) Va de tidsinställda inläggen bra?? ;) Haha nu smaskar jag på lite kola och min besökare har nyss åkt. Skämt åsido, wille kom förbi nån timme o vi snacka typ lite oså det känns som jag missat feett mkt som hänt... Åh men imorn ska jag ta mig ut!

image description
Ehmm egoobild.... heh xD påväg hem från globenglöbn va ja iaf ;p

Bilder del 2

Sista bilderna från måndagens träning.






Bilder del 1

Här är första delan av bilderna från träningen förra måndagen.








Lorenzos show

Frihetsdryssyr föreställningen av Lorenzo och hans 12 helt lösa vita hästar som han styrde stående på 2 av dom och från marken med bara 2 spön. Han hoppade och radade upp dom i olika led och det var helt otroligt! Kan knappt fatta hur man kan gör ngt sådant?! Var helt otroligt häftigt!

Bilderna är lånade från Ponilovers med tillstånd!





Patch planering v.48

Här är min förhoppningsvis grymma planering!

Måndag: Skrittas 30 min resten vila
Tisdag: Dressyr, upplägg som på kursen
Onsdag: Dressyr, upplägg som på kursen
Torsdag: Dressyr med bommar + lite andra övningar
Fredag: Vila
Lördag: Rida ut
Söndag: Dressyr lite lätt arbete + delar som på kursen
Måndag: Träning för Anna Dufva, förmodligen forts som på kursen

Jag tycker detta är en bra planering, hoppas bara den håller eller om ngt kommer stoppa oss kommer jag bli arg eller mest sur hehe.

Fixxar!

Håller på att skriva massa inlägg nu som kommer ploppa upp under dagen! (Kan man överblogga förresten? För det tror jag att jag har gjort igår och idag xD Eftersom inlägg från igår inte syns på första sidan på bloggen längre xP Ni som missat får bläddra i arkivet på månaden haha!

image description
En av de gulligaste och nuttigaste bilderna på pluttisen ever i repris! så sööt<333

Köpen!

Här är en bild på allt jag köpte, eller stalltäcket är inte med för det har han på sig nu :p Men ska ta bild på den med imorgon när jag är där :)

image description

och här är listan igen:
image description

Godmorgon bloggisen!

Tjenatjena! Idag är jag hemma från skolan vilket är skööönt, kunde dock inte sova ut lika bra idag som igår :/ Sen är min träning för Anna Dufva inställd idag :'( det suuuuuger =(((( Åhh men ska träna exakt som vi gjort på kursen på tisdag och onsdag jag har värsta bra planeringen ;) Men iallafall så idag får Patchisen vila igen... Planeringen kmr också upp snart!

Dessa 2 bilder tog jag typ för 2 min sen, rätt nice väder ute (sitter i köket) :p

image descriptionimage description

Precis nu

Har så ont i halsen =( Hostar typ som en galning också hehe... Men nu ska jag faktiskt plugga lite och sen kanske jag lägger upp bild på allt jag köpt i globen! ;D Så håll utkik ^^

image description

Ett av köpen... Vitt dressyrschabrak med brodyr, det står mitt namn. Men schabraket var fett litet =( Tror tyvärr inte det kommer passa Patch... Det är ett Full men min andra 2 schabrak som jag köpte var ochskå full men större...

PUH!!!

Äntligen skrivit klart allt höhö inte värt att vara borta från bloggen 1 hel vecka! Bara bilderna kvar haha som kommer att ta ännu en evighet xD Men jaja blir en annan dag!

image description
Myste nyss lite med katten hihi <3 fast här soov han ^^

Lördagens kurs 26/11

Träningen var på samma ställe - upprätta gård så vi åkte dit på förmiddagen och det gick lika bra om inte bättre denna dag att åka dit, var ju ljust ute. Dock hade vi tagit fel på tiderna eller såhär var det, på schemat vi fått stod en tid men den hade ändrats utan att det stått skriftligt, men det löste sig genom att hela uppvärmningen ingick i lektionen. Vilket bara blev till en stor fördel sen!

Lite mobilbilder innan texten bara :P
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
gullig gäspandes häst innan vi körde iväg!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Precis innan lastningen efter träningen :)
image description
image description
i transporten hihi huuur söt som heeelts :P

För Anna utmanade oss med att jag skulle ha honom så lång och låg som möjligt, vilket var jäätte lågt. I traven och skritten gick det bra, men i galoppen blev det väligt klurigt. Om vi hade testat detta för nån månad sen hade han bara spänt sig och gått upp med huvet och tyglarna hade bara hängt men nu gick det faktiskt helt okej! Kände dock inte att jag hade så mkt kontakt i handen elr så mkt stöd men han rulla på och kom upp med ryggen och var avslappnad. Tyckte det var skönt. Så det ska jag fortsätta med.

Sen tränade vi på bakdelsväningar i skritten, gjorde volten till en fyrkant, detta skall jag även träna vidare på mera och variera formen mkt mer. Sen tog vi skänkelvikningarna i traven igen och de gick jättebra!! Mkt nöjd red bara 3-4 diagonaler sen gick vi vidare. Tränade på ryggningarna igen på samma sätt och det gick bättre denna gång. Gjorde ca 7-8 som förut. Han förstod bättre.

Sen i galopparbetet höjde vi ribban i enkla bytena - att i avsaktningarn halvera travstegen från 4-5 till 2-3. När jag väl tänkte på att försöka göra bättre gick det super, det är nog mest jag som låter honom ta fler steg. Han kan liksom redan. Sedan fick jag tendens till att falla lite framåt i övergången så det tänkte jag på och så blev det bättre! Tränade även på rakt spår med 3 byten på en långsida dvs rätt galopp - förvänd - rätt.

Sen tog vi serpentinerna och jag var ännu noggrannare med vägen på mitten bågen så vägen blev bättre men han föll isär lite och tappa galoppen samt blev lite lång i formen. Men jag ska börja med att rida bra väg och sen ta det andra. Tillsist avslutade vi med några ryggningar till å samma sätt som innan. Sen trava jag av. Dessa träningspass gav mig mkt och är hyfsat ok nöjd ändå. Lärde mig mkt och fick mkt bra tips och grejer att träna vidare på och förbättra!

Ridbilder kmr kmr kmr kmr o kmr.


Fredagens kurs 25/11

Kursen för Anna Dufva var på Upprätta gård, vi har aldrig varit där förut och det ligger ca 15 min från vårat stall med bil. Patch skötte sig exemplariskt :D Var mindre tittig och sänd borta på okänd mark än hemma i ridhuset på söderby, knashest <3 Hade suttit fast i bilkö inne i stan i 2 timmar så fick det stressigt, så vi fick ta en del uppvärmning med i träningen.

image description
Precis när vi lastat ut :)

I uppvärmningen skulle jag rida lite serpentiner och vägar som är med i pogram, snett igenom osv. Det gick bra. Sen tränade vi på lite öppnor och skänkelvikningarna var en del att jobba med. För han rinner lätt iväg i dom och fuskar" eller så kommer han med baken före. Detta bara i vänster där han tkr det är jobbigt.

Så när han börjar rinna iväg elr komma med baken före ska jag rida rakt fram och sen börja om som ett trappseg. De sista vart superbra så sen gick vi vidare. Då tog vi tag i ryggningarna för första gången! Han hade lite svårt att förstå vad jag ville men det är inte så konstigt då vi aldrig tränat på det förut. Anna fick hjälpa till från marken och trycka lite lätt på bogen.

Vi gjorde det va 7-8 ggr sen lämna vi det för att inte fastna i det liksom. Backade som högst ca 3-4 steg, blev lite snett och ska då leda ut framdelen till baken. Men iaf sen i galoppen tränade vi på korta galoppen, enkla byten på 8-volt och serpentiner i galopp. Jag var inte så noga med vägarna men när jag skärpte mig med det gick det bättre. Alltså han var jätteduktig det är jag somm måste lära mig.

Sen blev han sådär emot och seg i handen efter de enkla bytena, han vart förmodligen trött också. Jag var inte så jttenöjd med min insats men heller inte missnöjd, det gick inte dåligt men inte så jättebra heller, han har varit finare liksom. Men det var väl ok antar jag, lite sämre men inte farligt dåligt om ni fattar :P

Bilder kommerrr!


Såhär blev det idag

Idag fick jag inte gå ut för jag är sjuk, så mamma åker till Patch och fixar samt går med honom för hand ca 30 min. Egentligen hade jag velat köra lite NH med honom idag, det var ett tag sen nu och det är viktigt med förtroende osv :) Sen tycker jag det är så kul när det går framåt!

Bilder för några månader sen :)


Torsdagens ridpass 24/11

Denna dag red jag bara igenom honom lite lätt i illa ridhuset. totalt red jag ca 30 min bara. Han var jättepigg och full av energi som han tog ut lite genom att flytta in och ut baken när han inte skulle, fast han trodde det så det blev lite ostadigt imellan åt men red fram ur det och då gick det bra!

Han var mkt fin och red bara lite skänkelvikningar och väldigt få öppnor och slutor, red igenom ställningen och lite sånt smått. I galoppen tränade jag inte på ngt särskilt, fokusen låg bara på att ha honom avlsappnad och fram för skänkeln, varierade lite mellan att gå på rakt spår och på volt.

Han var fin och jag var mycket nöjd och gla över ridpasset! :D

image description
Min lilla kokosnöt hihi ^^

Måndagens ridpass 21/11

Detta träningspasset för Anna Dufva var det roligaste på länge. Patch var SÅÅ duktig!! Vi tränade enkla byten på både 8-volt spår och på rakt spår runt fyrkanten så det även blev förvänd. Sen tränade vi på serpentiner i galopp så att mittenbågen blev i förvänd galopp. Mitten bågen blev obalanserad och dålig väg, tappa galoppen och han föll isär och formen med. Men gick bättre och han blev inte sådär seg i handen efteråt som förut!

Gick jättemkt framåt och det kändes verkligen som vi utvecklades typ varje minut under detta ridpasset! Han var pigg allert, lyhörd och känslig för små hjälper både för han och skänkel. Han var jättefin mjuk i handen och allt var riktigt bra! I traven fick jag fram värsta bra stegen i honom som jag aldrig sett förut (syns på filmerna). Känslan var underbar rakt igenom och ah levde på den känslan ett tag där xD

bilder från filmerna kommer om jag orkar ta mig tid till det (lovar de kmr upp)! ;)


Jag er laaat

Här har ni kortkort info om träningspassen (från stallboken). HEHE.

image descriptionimage description
Orkar jag skriva mera noggrant om allat? Vet att jag skrivit typ mindre än hälften av hälften på dessa bilder...

Fett duktig jag är!

Har ännu inte skrivit någonting mer sen sist haha MEN jag har orkat mig upp från sängen och bakat kola! :D Fett duktig jag är!! Det är så lätt och såå gott :D Fungerar som gudishalstablett :D Try it!

image description

Recept:

1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl socker
2 matskedar kakao
2 matskedar margarin elr smör

Blanda alla ingridienser i en kastrull och koka under omrörning tills smeten tjocknar. För att veta om smeten är tillräckligt tjock gör kultestet. Häll lite smet i ett glas med kallt vatten, ta upp smeten och försök rulla den till en kula med fingrarna. Går det så är det klart. Häll upp i knäckeformar och låt svalna.

Okej jag erkänner..

Har inte ens börjat skriva om ridpassen än... Känns så jobbigt och så mycket att skriva. Men ska först försöka få i mig lite soppa trots att min hals dödar mig varje gång jag sväljer :( Förresten sov jag ut ända till 12 idag SÅÅ skönt! Har bara druckit varm mjölk sedan dess och legat i sängen med datorn haha komiskt.

image description
haha muppig bild men behövde en liten egoboost när jag var påväg till stallet! ;)

Första advent!

Kom på att idag är det första advent! Men har ingen vinterfeeling, har ju inte kommit någon snö än?! Det är bara lera och för det mesta rätt tråkigt väder :( Hoppas snön kommer snart! Älskar att rida i snö hihi så myyysigt är det!

Några väldigt mysiga vinterbilder från förra året i Januari med Chiquita, saknar den tiden faktiskt. Tänk att det nästan (om 1 månad) redan gått ett helt år sedan jag hade henne... Tiden går verkligen alldeles för fort!
 
Saknar dig♥

Innan allt skrivande om ridpassen

Tänkte jag skriva om vad jag gjort i övrigt denna vecka (som inte har med hästen så mkt o göra haha). I Tisdags så hade vi ngt med att servera fika med klassen för att tjäna ihop pengar, så efter skolan var jag med Henke och Max, kmr inte ihåg så mkt vad vi gjorde men iaf sen åkte vi tbx till skolan för att göra det där...

Var på helt hyper och flumm humör hela dagen haha det blev Faktiskt kul. Trodde inte det skulle kunna bli så. Sen i onsdags så gick jag och max hem till mig och plugga lite sen bakade vi havreflan haha! Jättegott men mådde sjukt illa sen efteråt :p

image description
haha ser så störd ut men whatever... :P

image description
Hehe ser inte så gott ut som det var...

Sen i fredags kom vi hem runt 11 efter kursen och jag behövde vila för var ju som sagt halvt sjuk så blev inge annat kul. Igår däremot efter kursen som var på förmiddagen så vare globen horseshow som gällde! Gick med mami tragiskt nog haha, var inte tänkt så skulle gått med kompisar men blev strul hit och dit så vi kunde ej gå samtidigt.

Träffade även några där typ Erika, Hanna och Julia :) Jag shoppade förfullt i Anexet iaf! Men gjorde inte av med överdrivet mt pengar iaf! Hade räknat på att bli runt 3000 kr fattigare men blev bara 1700! Iofs var mamma med och köpte några nödväniga grejer ;)

Lista på köpen dårå:
image description

Mycket nöjd var jag efter allt köp iaf! Sen sista numret av frihetsdressyren med Lorenzo och hans 12 vita hästar var helt otroligt! Bästa på showen LÄTT! SÅ sevärt!!!


I'm back i think!

Hehe nu är jag tillbaka MEN den förbannade överförningssladden till kameran är inte här.... Så bilderna sitter fast kvar på minneskortet i kameran. SÅ irriterande -.- Jaja ska skriva om alla ridpass (jobbigt!) Men kanske publicerar de senare när de fått bilder med :P Men kort har veckan sett ut såhär:

Måndag: Träning för Anna Dufva, var jätteroligt ripass gick super!
Tisdag: Avmaskades så skrittades bara för hand ca 30 min resten vila.
Onsdag: Vila helt.
Torsdag: Red igenom lite lätt tot 30 min han var energisk och fin!
Fredag: Tränings kurs för Anna Dufva på upprätta gård, han var duktig jag behöver lär mig mer!
Lördag: Samma som ovan, tränade vidare med svåra grejer och det mesta gick bättre!
Söndag: Jag är jättesjuk idag så vet ej om jag får åka dit, han skall ändå tat lungt bara skrittas typ.

(Har varit småsjuk sedan i onsdags, med väldigt mycket halsont och i fredags började hostningen retas och sen dess bara värre). Men iaf mer utförligt om dagarna och ridpassen kommer som sagt! ;)

image description
Föör charmig bild på patchisen innan vi åkte iväg till Upprätta gård i lördags! ;)

image description
Nuttsiputtsi i transporten hihi pussissenn ^^
image description
Haha gulleponnin innan vi lasta in igen efter ridpasset <3

Gulliga komentarer

Här kommer många gulliga komentarer jag fått här på bloggen men som jag varit så dålig på att publicera upp :P Ni ska veta att varje kommentar betyder. Så tack alla! :D :D

Jessica: Asså, jag måste bara säga det här men din ponny är sjukt fin! :O Jag älskar skäckar ^^, och han är typ EXAKT sån skäck som man bara kan önska sig!
Kan säga såhär att du är väldigt lycklig lottad att du har honom ^^

Svar: Hihi vad roligt att du tycker så! Ja jag är väldigt lycklig lottad :D

Natalja: guud va fin häst du har!! superfin! :)

Anonym: Sinnessjukt läcker han är! :D

Tove: Fin blogg! :D

Liza och Sofia: Vilken snygg ponny du har! :) Ser fint ut :D

Emma: Sicken snygging till häst! :D

Emmy: Fin blogg! :)

Tuss: Fina bilder :D Gillar din header!

Lillan: hej hej! Ramlade in på din blogg och måste ju bara kommentera då. Söt häst du har:)

Ingen dator

Har ingen dator är förbannat sur.

Kort & intensivt

Idag red jag dressyr med travbommar i stora. Red inte alls länge, totalt ca 35 min med uppvärmningen o allt. Först var han lite spänd men det släppte till rätt fort och han var jättefin i traven verkligen! Skänkelvinkningarna gick SÅ mkt bättre också! Red dom som trappsteg också. Mycket bra övning!

I galoppen red jag aldrig länge utan övergång, tänkte kvalité inte kvantitet så när jag började tappa honom red jag en snabb övergång och börja om på nytt så att det alltid var bra. Han var jättebra i vänster faktiskt, lagom i handen elr liite stum. I höger ville han som alltid numera vika halsen men det fick han inte.

Han var rätt seg och inte jättekänslig för skänkeln men annars fin, tränade inte på några enkla byten elr så, red lite öppna, sluta skänkelvikningar och trava över 3 travbommar på rakt spår i båda varven ca 3ggr i varje gick helt ok. Kände mig trött i huvet och lite ofokuserad, tänkte på mkt annat när jag red så ville inte förstöra den braiga känslan jag hade eller trötta ut honom, därav så kort ridpass!

Nutte efter ridpasset<3
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Så söt<33 Mycket nöjd chey var jag efter ridpasset förresten!

Lördagens ridpass 19/11

Igår red jag dressyr i stora. Han var väldigt väldisgt spänd tog jättelång tid innan det släppte... Tränade på samma som senaste dagarna och det går framåt! Enkla bytena blir bättre men tar jättelång tid i avsaktningarna, dock blev han inte lika stum i handen. Efter galopparbetet var han huuur fin som helst i traven så avslutade då. Orkar inte gå in mer detaljerat + att jag kmr typ inte ihåg så mkt mer?


Han var inte få fin i galoppen heller, spänd och ville bara vika halsen i höger...


Okey

Raderade förra inlägget, känns som det inte hör hemma här på min hästblogg liksom. Ska hålla känsloinlägg typ nån annan stans elr nåt, bara inte här. Ska skriva hästinlägg nu nämligen ridpassen! :)


Ehm

Vill bara säga att min ponni är beeeeest :D :D :D


<333

Down.

Känner mig lite allmänt inte lika glad just nu. Inte för någon speciell andledning, har blivit så förut när vädret gått mot mörkare tider. Blir ju så för många men trodde inte det skulle hända mig haha. Men inte farligt jobbigt  det kommer mest i vågor vissa tider på dygnet.

Tur att jag har min kära häst att gå till varje dag som lyser upp den förövrigt trista vardan. Utan honom hade jag nog varit helt depp nu, blir iofs ändå alltid deprimerad av att inte ha ngt att göra :P För tiden jag inte hade någon häst-mellan min förra foderponny Chiquita och Patch-var jag rätt "nere".

Hade ju inte lika mkt att göra varje dag xD Fast då hade jag mera tid till kompisar som jag önskar rätt ofta att jag kunde ha mer utav nu. Men tycker ändå att jag har tid för för kompisar på helger och så :) Just nu är jag iaf glad haha rörigt inlägg men aja :P


Dagens ridpass 17/11

Idag red jag i lilla och tränade vidare på det vi gjorde i måndags. I början på långa tyglar var han jättespänd men sen var han jätteduktig hela ridpasset, spände bara till vid vissa ställen inget mer! I uppvärmningen red jag lite snirkligare vägar för att få honom lösgjord och växlade mkt med att flytta in och ut baken.

Det gav resultat för sen var han mjuk i sidorna och fin. I de enkla bytena var han mkt lugnare i skritten mellan men blev segare och segare i mun, svårt att förklara men han tyckte det var jobbigt och då går han emot och blir liksom seg i mun och hand.

Så försökte rida bort det så gått som möjligt men i höger varvet i galopp vek han bara halsen och spände emot. Men i vänster var han inte så, konstigt brukar alltid vara tvärtom... Men iallafall tror han blev lite trött mot slutet trots att jag inte red mer än 45 min inkl framskrittning... I traven var han iaf allt fin :) lite knepigare i vänster men ok ändå!


Naaaw kolla gullenuttte när vi typ var nyinflyttade...! Så söt <3 Hihi

Uteritt med Lillis

Dagens höjdpunkt dårå FETT kul de va!! Men skiiiitaläskigt xDD Typ nästan kändes som jag skulle dö av rädsla haha! Var så i i bängen mörkt, såg ingenting nästan! Hade en cykellampa fäst på hjälmen som en pannlampa men skärmen åkte ner hela tin så jag såg iaf inte....

Iaf så red vi på ängen och busa lite haha. Patch fick inte riktigt det där draget som han hade i söndags men kom igång mera än i början iaf snigelfart fram haha! Sen i slutet så sparka han bakut xD Nutte men blev lite lätt förvånad, han hade skött sigt utmärkt sen ba mr det där :P Hade faktiskt vanlig nosgrimma och raktbett, för ville ha mer kontroll nu i mörkret o så.

Hade inga krav och jag tror inte han gillade bettet så mkt, får känna mer på det en annan gång. Men som vanligt mkt flumm med Lilli haha kuuuligt =)


Haha gullig bild när vi kom tillbaka xD Va ute ca 1 timme :P


Ingen Pay and Jump

Blir förmodligen ingen Pay and Jump på söndag pga en dum person...... SUR! Hade verkligen sett framemot det men så bara förstörs det happ kul liksom. Allt e typ negativt nu känner jag.


FUCK

Fan ger upp för idag med skiten,, orkar inte >.< Fattar inte heller juuue =( Blä.

Inte bra...

ÅÅhh sitter fast med en Nolabbuppgift som jag inte kommer vidare med =(( Vet ej vad jag ska göra.... Om jag nån gång lyckas göra klart så kmr updatering om idag! Red ut med Lillis iaf :D

image description
Förra uteritten =) va inte så längesen :P

Glömde säga :P

Juste att Patch vilade idag, ska hoppa imorgon hade jag tänkt! För ska förmodligen vara med på Årsta runstens Pay and jump på söndag! :D Jätteroligt ska det nog bli!!

image description
Förra onsdagens hoppning, men imorgon mkt mer seriöst! ;)

Dagens ridpass 14/11

Idag var det träning för Anna Dufva. Han var nog trött från igår för han var lite seg och inte lika allert som han brukar vara annars. Men han var väldigt fin och rund i sin form, tänkte på att få fram nosen på honom då han kan bli lite kort i formen. I traven tränade vi på öppnor, slutor, flytta in och ut baken på volt samt skänkelvikningar på hela diagonalen men i trappsteg, alltså flytta några steg sen rakt fram några steg sen flytta igen osv. I högervarv går allt jättebra men i vänster tkr han det är lite jobbigare. Men det blev bättre o bättre :)

I galoppen gjorde vi lite nytt vilket var kul! Först träna vi på samling som innan och korta galoppstegen. Det gick bra sen la vi in 10 diametersvolter på låbgsidan, han var lite klurig, ville mest bara vika halsen och bli öppen i formen. Men det blev också bättre. Sen sist tränade vi på enkla byten!

Det var helt nytt för mig och patch, innan har vi tränat skritt-galopp-skritt men i alla avsaktnigar har det blivit några travsteg, vilket det även blev nu. Men det var ok för det tar tid att lära säger Anna, men iaf sen i skritten gick det asfort så tänkte på att få honom lugn och slappna av mellan galopperna. Han vart rätt spänd o lite öppen i sin form men är ändå nöjd! Han var superduktig :D red som på en 8 volt när vi träna på de enkla bytena.









Patchisen så söt efter träningen! Kolla va mörkt btw :o

dueee beeest :)

Ska bara göra klart

Ska bara göra klart hemuppgiften, sen kommer inlägget från dagens ridpass som jag skrev igår. Med stillbilder från filmerna :) Fast orkar inte med sååå många :P

Naaajsiiigt!

Tjenare! sluatde typ 12 i skolan idag, fick hemuppgift som kmr ta typ minst 3 timmar -.- Men aja skönt att få göra hemma! Så nu ska jag plugga! Men träffa Suki och hennes kompisar Madde och Hedda en snabbis på hennes lunchrast, så grymt att vi typ träffas hela tiden nu :D Förut träffades vi väldigt sällan, sen gick vi hem till mig snacka massa gossip! Me like!

image description
Älskarej bästavän!♥

Hejsan

Har skrivit ett inlägg om dagens ridpass men publicerar det imorn ist. Filmades idag och vet tyvärr inte hur man lägger upp filmer då jag ej har ett youtube konto men annars hade jag gärna delat med mig! Han var så fin i traven speciellt :D är jättenöjd o glad med honom! Träna även enkla byten i galoppen ;)

Söndag förra veckan

Här kommer liiiite försenade bilder, från uteritten förra söndagen.




















Lyckades ha honom still typ några sek :P


Sen vart han för dampii ville ej stå still xD






Spänd hest :p






Haha kolla underläppen xD









Matchande färg!

Nu när Patch är klippt är han ju mkt ljusare där det svarta är (står att han är svartvit skäck i passet) nästan lite mörkgråbrun färg har han. Idag när jag satte på hoppsadeln så såg jag att färgen på sadeln matchade hans färg kalasbra! Haha :P

image description
Rätt likt ändå faktiskt ;)

Fotogalen :P

Jag är typ lite foto/bildgalen för älskar att ta bilder och att ha bilder på typ min häst. Tycker verkligen det är kul med bilder :P Så här är några som jag tagit de 3 senaste dagarna med iphonen ;)

image description
Nutte sover när jag gör iordning honom aww! :)
image description
Lindorna som jag lindat haha?
image description
Ute på ridbana plåta jag honom lite innan jag satt upp :)
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Elr det blev ganska många bilder ändå :P


Måste plugga =(

Har förberett nåra tidsinställda inlägg, för nu måste jag plugga =( Har hemkunskaps prov imorgon och nåra andra inläningar o sånt jobbigt o göra, hörs kanske sen ändå :)


Uteritt med Lily!

Idag red jag och Lily med Boomerang ut! Först red vi skogsvägen ner till ängen i skritt, bara mys. Sen på ängen trava vi och galoppa jättemkt! :D Hoppa det lilla terrenghindret där också ca 5 gånger han skötte sig utmärkt! Va super kul xD Sen tappa vi lite kontroll haha hestarna bara sprang fortare o fortare o vi fick verkligen inte stopp på dom!!

Sen iaf red vi Granbyrundan baklänges, i början var det mest skritt, alltså över åkern och asfalts biten sen när vi kom till skogsängen vare massa galopp igen :D Sen kom vi till en väg men vi ville gå i skogen så vi improviserade oss fram typ helt random, va astätt med träd så benen vart klämda lite här och där men det var kuuul haha.

Galoppa uppför backen sista biten också men då var Patch rätt trött efter allt race :P Han vart ju så himlands super dunderkalastaggad och var såå duktig! Hoppa bara till och skygga typ 3-4 ggr! :D Var riktigt trött efteråt, hade ridit i lite mer än ca 1 och en halv timme! Så långuteritt vare! Med massa skoj :D


I skogen först, såå söta! (hade hacket förresten) ;)

image descriptionimage description
Vid åkern :P
image descriptionimage descriptionimage description
Lily och Boomerang :)
image description

Upptagen chey...

Igår så slutade jag skolan kl 12 asnajs! Drog till subway i Globen med wille, tor, jakob och max. Var där ett tag men hände inte så mkt. Sen åkte jag och max hem till mig och de andra gjorde annat. Vi skulle plugga haha det lyckades vi ju jättebra med också höhö ;) Nä men lite gjorde vi iaf! Men för det mesta chilla vi o snacka typ det var trevlans :)

Sen när han gick skulle jag egetnligen gått ut med wille men blev ändrat så åkte och sov över hos Suki ist :) Vi kolla på tv, snacka, chilla och hade det bara väldigt mysigt :) Lyckad fredag för mig! Fick inte åka till stallet, haha? Men iaf så Patch fick vila <3


Dressyr ute 12/11

Idag så red jag dressyr ute i paddocken. I början var han jättespänd som en stålfjäder typ och var väldigt trippig och studsig, hade svårt att sitta ner i traven. Så efter uppvärmningen började jag jobba med galoppen direkt, brukar ta travarbetet först, men var så svårt att sitta ned xD

Han var jättefin i galoppen verkligen<3 Jättemjuk och fin i formen, kändes kalasbra! Red lite som igår skritt-galopp-skritt och tränade på kort galopp. Går framåt hela tiden! Sen på långsidorna blev han ngt starkare men fortf för det mesta fin i form och pröva länga lite på långsidorna också gick helt okej med det :)

Sen i travarbetet så hade han värsta trycket i traven, höll honom mkt samlad och det kändes som att han-om jag sa till-skulle kunna fara iväg i världens travökning! Vilket han även gjorde när jag bad om det! Fast fick lite problem med att ta tillbaka honom sen :P Men annars tränade jag vidare på öppnor, slutor och skänkelvikningar. Öppnorna gick kanonbra och skänkelvikningarna blir bara bättre och bättre :)

Är så glad att det går så bra nu! :D<3









































Sint i igångsättningen från skritt xD












Måste lära mig sitta ner mer i sadeln...
























Blog U veeery soon!

Smakprov från dagens ridpass, fina ponnin <3

Till stallet nu!

Snabbis inlägg mellan allt som händer och ska hända xD Haha nä men fett brådis nu jaaaao! Mer när jag kmr hem kanske!

image description
Min lilla nutteputte<33

Dagens ridpass 10/11

Idag red jag dressyr med travbommar ute i paddocken. Det var hoppträning i stora och 4 andra i lilla så tänkte vrf inte padden? ;) Han var mest tittig på långa tyglar, annars höll han sig för det mesta på marken haha Ne men kanske skygga/hoppa till 3 ggr elr nåt.

Han var mkt bättre i vänstertraven idag, inte lika vinglig och så som han varit nu några gånger, red tagen bakdel på volten och red skänkelvikningar, öppnor och slutor på långsidorna. I galoppen var han nt lika fin som i måndags men inte så konstigt då vi busade igår. Så lite spänning satt kvar, jobbade jag med att han inte skulle flyta ut med baken så mkt och tappa galoppen, falla isär och bli lång. Så red mkt skritt-galopp-skritt.

Sen var det travbommar redan framplockade på både rakt och böjt spår som jag travade över i lättridning. Han var i dom nåra gånger men var jätteduktig verkligen! Är supernöjd med honom verkligen jättefin, mjuk i handen och väldigt lättställd och böjbar :D Bästa ponnin <3




Stallet nu!

image description
:D

Webbcaaamphotoos!

Here we go!




Fullt seriösa ;D

At this moment

Right now ---> med Sukiii :)

Be funky!


fast hon skiterr nu.....


Oplanerad flumm hoppning!

Idag hade ja tänkt att bara rida lite dressyr med bommar o dressyr sadeln, men när jag kom ner till lilla ridhuset var bommar och hinder redan framme. Jag började rida fram jätteseriöst o så det gick jättebra i galopperna! Typ lika fin som i måndags :') att det höll i sig <3 men i vänstertraven var han väldigt ostadig o vinglig, flytta baken in o ut så blev de bättre.

Sen kom ja på lite bommar i trav o de gick braa, ville sedan prova ta sockebitshindret o de va sååå kul så bestämde mig för o hoppa ist xD red med Lillis o Boomerang o typ va hur glad som helst, skratta när pluttenen va sådär nutti o så =))) vi kom lite fel på hindrena alltså för nära så han rev o sen sprang han förbi nåra gånger o men blev ju ändå värsta oseriösa flum hopp ridpasset med bara massa kul!

Patch tagga till bra faktiskt när han kommit in i det hela med hoppningen, hoppa som högst runt 90 så inga höjder men va fett kul ändå haha roligaste på länge ändå! Lilli va så snäll o filmade o tog bilder från filmerna o ska skicka till mig så de kommer upp när jag får dom :D allt blev så mkt flummigt med Lilli :Pp

image descriptionimage descriptionimage description

FlummiIiiG

Chacha bloggen! Nä skoja åhhh haha har varit asflummig i stallet idag längesen men sanslöst!! Var Superduperkul haha har varit typ överspeedad och sjukligt glad hela tiden sen i typ måndags elr nåt xD va även så i skolan typ, hade ju matteprov o det gick faktiskt bra! Wooopa! ;D Aja e påväg hem nu med ipaden i bilen så kan ej ladda upp nå bilder :(

Gårdagens träning 7/11

Igår så var det som vanligt träning för Anna. Det var en av de bsta trningarna/ridpassen någonsin tror jag!:D Redan i uppvärmningen var han jättefin och mjuk. Blev bara lite ostadigt i traven i vänster varv när jag skulle ställa för han flytta bogen och baken men sen gick det jättebra. I vänstergaloppen har han ALDRIG varit så fin som han var, helt underbar verkligen<3

Sen på träningen var han huuur mjuk och lätt i handen som helst, känslig för skänkeln o ah allt som man vill att de ska vara typ! I traven tränade vi på öppnor/slutor, skänkelvikningar vilket gick bra, men han tycker att det är jobbigare i vänster så vi jobbade mer där och det blev mkt bättre.

I galoppen tränade vi på att han inte skulle få bli lång direkt efter fattningen och sen att korta galoppstegen inte bara tempot. Sen träna vi på den förvända galoppen och den är lite knivig för när jag har honom lite ställd utåt o vi kommer mot hörnen ställd mot dom spänner han sig ännu mer än vad han annars gör. För han spänner sig alltid vid dessa hörn, alla tvärnita och kast åt sidan händer där. Men då tittade han bara lite men ändå så när han spänner sig tappas galoppen och han faller isär lite.

Men det kmr bli bättre, är hur som helt hur nöjd som helst han var såå mjuk o fin<3

Min alldes egna fina fina ponny<3

Flåt ;)

Heejsan inte mkt inlägg här inte... Men igår kom vi hem som vanligt rätt sent efter träningen som förövrigt gick skiiiiiitabra :D Sen va jag tvungen att plugga, har prov imorn och hade en presentation idag som jag gjorde igår...

Sen idag vilade Patchen och har jag efter skolan varit lite med Wille och Lova inte länge alls sen gick lova och vi mötte upp en jakob jättesnabbt typ 10 min för sen gick jag på sista mötet om fobin. Efter det har jag varit hemma o pluggat kuuul!

image description
Juste köpte även en Chai latte idag på lunchrasten, såååå gott! Löööv it :D Var överspeedad efter det o typ drog med mig nora till medis för va så hyper ville inte va inne xD Förövrig var dagen rätt seg i skolan :P

Mys uteritt =)

Eftersom vi tävlade igår så tog jag en lugn uteritt idag barbacka på hacket (standard), mest skritt och lite trav och minilite galopp. I början var han spänd för han var rädd för typ allt o en gång när han skygga åkte jag av xD Landa stående så det var lungt, men iaf så var han sjukt seg i början, det tar ett tag innan han kommer igång.

Sen var han lite jobbig ibland för han ville inte gå så han backa och snurra runt för att vända hem osv, så mamma fick leda honom fram flera gånger. Sen i påväg hem (red granbyrundan och vände) så var han lite dampiiig ville verkligen inte stå stilla elr nåt bara galoppa elr trava xD Stampa på stället haha knashesten<3

Har massa fina bilder att bjuda på, smakprov så länge!





Varför nu? :P

Igår när jag ridit klart och kommit ut från ridhuset var jag ju besviken på mig själv och då blev jag supertaggad till att tävla igen! För att "ge igen" typ haha och nu längtar jag jättemycket till att få tävla, det är verkligen så kul! Tänkte även komma ut på någon Pay and jump på Årsta runsten till våren! :) Synd att det inte är några tävlingar under vintern...

Patch ska även få en liten vintervila ca 1 vecka för vi ska resa utomlands till något varmt ställe! Just nu lutar det mot Egyptien faktiskt :D Haha rörigt inlägg men wathever ;)

image description


En tanke.

Bara en tanke att igår på tävlingen när jag red fel så fick jag ju göra om och sen få 2p avdrag, men när jag red fel förra gången så fick jag inte göra om och så fick jag runt 5-6p mindre då domaren förmodligen halverade på momentet där bågarna jag inte red skulle vara. Dåligt att det inte räknades som felridning...


En biiild =)


Denna bild från igår hade ej laddats upp, men här är den nu ist ;P

Mycket bra!

Har förberett 3 tidsinställda, bra va?! ;) Eftersom jag varit så dålig i veckan tar jag igen lite nu! Sista rycken innan skolan börjar imorn - vill inteeee >.<

image description
Ego biiild

Godmorgon!

Hejsan världen nu är jag vaken! Vakna för en stund sen, idag ska jag först städa sen till stallet och sen kolla och troligtvis välja gymnasium :o Eller ska kolla igenom alla väldigt noga med mamma och göra som en "rangordning" Hoppas vi hittar ett perfekt internat (inriktning häst/ridning såklart) som man även få ta med katter! Då ska jag ta med sötisen Pluuuto <3

image description
Pluto bästa katten<3

Mobilbilder från dagen

Lite bilder som jag tagit med mobilen idag :)

image description
image description
Innan vi åkte :)
image description
Efter ritten satt o vila lite i bilen pluttisen stod o vänta utanför ^^
image descriptionimage description

Tävlingsresultat 5/11

Tävlingen idag gick bättre än den förra. Red bara en klass och det var L:B1 på Vällingby rs. Var ganska så stressad när vi kom dit då mamma hade kört fel och vi hade inte planerat att komma så sent som vi gjorde, kom liksom 1 timma innan jag skulle starta. Så hann inte rida fram så länge som jag planerat. Men tror det var till en fördel ändå. Iaf så är jag inte helt nöjd med min insats men nöjd över Patch! Bilderna blev inte så bra då vi red i ridhus.

Framridning: Hann rida ca 20 min bara, var noga med att han inte skulle få sega ihop sig i sitt egna tempo. Han var lite seg men väldigt avslappnad och bra i galoppen, han är typ mindre tittig på tävling än hemma? Lustigkurre! Men iaf så red jag lite serpentiner, snett igenom och lite sånt som jag gjorde igår när jag bara red igenom honom lite lätt. Det kändes bra. Men min hjälm åkte ned hela tiden så hade mkt problem med att se.

























































Collectingring: Hade med mitt spö hit också, men skrittade mestadels men försökte hålla framåtbjudningen uppe. Travade även lite smått men ingen galopp för jag ville inte trötta ut honom.













Banan: Innan startsignalen så trava jag runt ridbanan så han fick se den sen tog jag även en liten galopp i båda varven innan jag startade. I uppridningen kom vi bra till i början men efter halten så blev han lite rädd för ngt och stanna upp lite och spände sig. Sen när man skulle byta varv red jag fel! Klantarsle jag var, trodde verkligen man skulle vända snett igenom inte bara vända över ridbanan, så fick göra om och avdrag på det.

Efter det tappade jag koncentrationen lite och när jag då red serpentinerna lät jag honom bli lite längre och lägre vilket ledde till att han gick ngt bakom lod, men sen skärpte jag mig lite mer. Ökningarna gick inte så bra, fick inte fram honom ordentligt mycket men var iaf bättre än förra gången. Sen i galoppen gick det faktiskt bra, gjorde en ngt liten volt i vänster men den var rund och han var inte så öppen som jag förväntat mig.

I höger galopp gick det mkt bra, red en rund volt och han var mjuk och bättre i formen. Men ökningarna gick inte så bra här heller. Bilder från innan startsignal, ritten filmades.











Övrigt: Ritten slutade på 60.34% Blev jätteglad att vi blev godkända, och om jag inte hade ridit fel hade det vi även fått högre % Vi blev inte sist heller! :D Men är ändå lite missnöjd med min insats då jag inte var så noga med detaljerna som jag velat, fick ett litet tidigt avbrott i ena galoppen osv, små missar heltenkelt + felridningen. Men Patch var duktig, inte alls så seg som förut och han "dog" inte heller på banan :D











Fina hästen♥


Hemma nu!

Resultat och bilder från dagens tävling kommer! ;)

UUuhh

Fy fasiken så mätt jag är :( Usch ingen skön känsla men va så good soppa hahaha aja nu ska jag snart tagga mig bort till kojs, min sköna säng (näro inte så tidigt) Men iaf för vill ju va askalaspigg imorn! :D Så vi hörs då Heiråå :)

Ljusa tider i maj gamla bilder nuttiseeen :) <3

i wish nothing but the best for you♥

Svett - Åhnej!

De senaste ridpassen som jag ridit ordentligt har Patch blivit svettig efteråt, inte blöt då han fortfarande har så kort päls då han är väldigt nyrakad. Men änså så rykte det från honom och han var lite fuktig... Jobbigt haha hoppas bara att jag sliper spola honom efter varje ridpass igen sen... Lär väl klippa honom en gång till.


Såhär svettig blev hansv tränset förut...


Sovmorgon imorn!

Imorgon startar jag kl: 15:12 Vilket innebär att vi kommer behöva vara i stallet runt 10-halv 11, dvs så kmr jag kunna få sova ut till åtminstonde lite efter 9! :) Sköööönt! Har ej tvättat benen elr ngt  sådant idag, ska göra det + knoppa osv imorgon. Har bara packat in det mesta i transporten och bilen än så länge.

Knopparna förra tävlingen: (hoppas de håller bättre imorgon!)
image descriptionimage description

Fun @ Gladö på halloweeen!

Det var riktigt najsigt igår alltså! Just like evry year... =D Var som sagt spöke på spökvandringen o satt i trädet som jag även gjorde för 2 år sen med natta :P Förra året va ja bara i skogen... Var självklart ej själv såklart xD Men så vart det typ lite kaoz. Vi hade hört att typ hälften av ungarna typ grät, en hade svimmat o ambulansen hade kommit. Fast inget var så men iaf så när Hanna och Erika skulle gå tillbaka för o hjälpa ungarna så påväg till stallet blev de skrämda så dom fick typ panik o sprang tillbaka.

Lägger in bilderna mellan texten ;)

image descriptionimage descriptionimage description
Haha Emilia...
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Det var tydligen Ida ridlärarens kontakter som skulle skrämma oss spöken (som de även lyckades). Men iaf jag har nog aldrig att jag varit så lugn på en halloweenkväll förut haha! Har alltid varit seriöst räddast av alla o typ gråtit sönder (elr inte) Men typ varit panikslagen...Aja så sen gick alla tillbaka till stallet men alla ungar hade inte fått gå rundan o de ville gå så vi gjorde ett sista ryck typ och gick tbx in i skogen och skrämde 2 grupper resten banga xD

image descriptionimage description
Sarah jag Emilia o Erika :)
image description
Clownen Hampus o jag xD
image descriptionimage description
image description
Läskiga julia!
image description
I trädet med Sarah! haha bjuder på den ser hemsk ut...

Sen var det iaf lekar i ridhuset :D :D Först vare hoppa så högt som möjligt, kom 2a på det! Grymt fast Sarah är overkligt bra hon klara liksom 125 cm.... Sick or what?! Själv hoppa jag iaf 1 m xD Sen på limbo kom jag också 2a haha! Hon tjejen som gick längst var typ hälften så kort som mig så känner mig ändå rätt bra xD haha neee. Men det var kuuul =))) sen sov vi i usek i lilla utecafeterian o de andra barnen sov i ridhuscafeterian.






Sarah när jag tror hon hoppade som högst haha galning <3

Blev rätt sent när vi slutat snacka o typ pratat sen gick vi upp onödigt tidigt på morgonen, liksom kl 7.. =( Sov väl runt lite mer än 3 timmar xD Blev hämtad runt 9 sen så det var rätt chill. Åkte hem kolla lite tv vila upp mig o sen åkte vi till stallet, red o fixa iordning allt för tävlingen imorn! :)


Dagens ridpass 4/11

Känns skönt att kunna skriva dagens ridpass! Men iaf så eftersom det är tävling imorn och jag inte vill åka dit med dålig känsla från gårdagen så red jag inte så länge eller så "tränande" pass idag. Lite lätt i lite lägra form och fokus mest på bjudning och vägar. Red i det lilla faktiskt för att träna på hur måtten kommer vara på tävling.

Han kollade på saker när jag skritta fram på långa tyglar men sen gjorde han ingenting när jag "red" Duktig hest! :) Red som sagt mest igenom honom lite lätt och checka av liksom. Red serpentiner och lite vägar typ snett igenom i galopp och allt gick mycket bättre idag :) Feta nöjd!


Sötis ponni o jag tagga inför tävling imorn! :D

I'm back!

Heeejsan alla nu är jag tillbaka med daaata :D Underbart! Dock går det ej att föra över bilderna från mobilen till datan :o Men får göra det via bloggappen som förövrigt inte publicerar nå inlägg, men bilderna kommer upp xD

Igår var det iaf som det SKA vara en halloweenkväll på Gladö! Men berättar mer om det snart! Skall först skriva om ridpasset idag som faktiskt gick BRA! :D Smakis bildis provis kan jag bjussa på först ba ;)

image description
Typ innan allt började men aja :P


Träningen i måndags

I måndags var det träning för Anna Dufva. När jag värmde upp honom kom jag på ett sätt att jobba honom i galoppen som funkade jättebra, han kom ner och var jätteavslappnad. Sen själva träningen hade vi ju tänkt att kolla lite på program delarna till tävlingen men han var jätte tjaffsig i vänster så då blev det att vi jobbade med ställningen ist.

Ställa inåt och flytta på volten, vilket var kättekrångligt då han ist för att ställa bara spände ut ganachen och vek halsen. Men tillslut gick det bra och han var jätteloss i båda sidorna. Sen kollade vi lite snabbt på serpentinerna och det gick inge bra alls för han har typ problem med att vara rak och gå rakt, så jag hinner aldrig få honom rakriktad mellan svängarna för han skuter baken åt vänster hela tin.

Ganska störigt men aja sen hann vi iaf inte kolla på så mkt mer vad jag minns, elr juste red lite förvänd galopp och det går framåt men han spänner ju sig och springer iväg för att komma undan men det blir somdagt bättre och bättre. (Försenast inlägg men här är bilderna som dröjt!)


I uppvärmningen.


Rider honom lång och låg i uppvärmningen.


På träningen.


Fick en del hjälp av henne från marken.




Han blir ju förjäkligt stark i halterna... inte lätt!




I den förvända, formen och balansen måste vi jobba med mycket här.


Helluu

Hejsan världens sämsta uppdatering jag vet haha. Men iaf sitter i bilkö påväg hem nu, har skrivit nåra inlägg som jag kommer publicera när jag får tillgång till data så bilder kommer med. Så tråkigt med inlägg utan bilder (som denna). När jag kommer hem ska jag skynda mig iväg till Gladö för ska vara spöke på övernattningspökkvällen! Kommer dööö :'( men fett kul som varje år haha ;) sen kommer jag ju då sova över där också och sen imorn på fredag blir det att förberada allt inför tävlingen :)

Tiden räcker inte till

Sry för sämsta uppdateringen någonsin haha men under dessa dagar har jag gjort så mkt och det har verkligen inte funnits någon tid över till bloggen. Vilket ändå är bra egentligen då man vill ha fullt speckat schema på höstlov ;D lite om vag jag gjort som inte har med hästen o göra då.

Tisdag: Var jag först på vårdcentralen för att kolla blodtryck och ta blodprov för att se om jag har allt jag behöver i blodet tex järn osv. 

Sen blev det en liten fika med mumsigt chai latte te såå gott! Sen hem o fixxa iordning mig för att sedan åka en snabbis hem till mamma för att hämta en grej. Fick lite tid över och startade min gamla mobil o kolla gamla låtar och sms sen förra året?! Snacka om kul hahah xD Aja efter det vare lite brådis till Suzana för vi skulle ju på bio.

image description
mitt mumsiga chai latte <3 

Filmen som vi såg ---> Johnny Englich var helt sinnessjukligt rolig och han är ju så korkad verkligen haha men ändå så lyckas han i slutändan XD Efter filmen så gick vi runt lite på söder, mysig promenix och ett stopp på donken för hon skulle ha glass haha ^^ kul var det iaf :)

image descriptionimage description
Från promenixen!

Igår onsdag: så efter stallet var jag så duktig och plugga matte! Dock bara en kvart men var koncentrerad hela vägen ;) Haha sen drog jag ut och mötte Wille Daniel och Max i Globen. Vet ej vad vi gjorde där haha men Max hade iaf köpt en mask som var ett hästhuvud som de försökte skrämma mig med först haha men blev inte rädd :P

Sen köpte han 2 lysrör och dansade vid entrén inför alla som stod o väntade för Rihannas konsert hahah. Sen gick vi typ runt lite men sen skulle Wille och Daniel hem o då åkte ja o Max till nå ställe i lilje för o käka. Sen gjorde vi inget speciellt förutom att vi typ åkte till Alvik o fick en cola där? Haha random xD Men sen träffa vi de andra igen o gjorde lite saker typ bara :)

image description
Hahaha..

Torsdagen ridpass 3/11

Red dressyr i stora och det började bra. Var noga med blicken och vägarna och red mkt tagen bakdel på volten för att få honom lite mer loss. I början fattade han inte så mkt vad han skulle göra men sen gick det jättebra och i galoppen med. Var väldigt nöjd då.

Men sen efter vi tränat lite på serpentinerna som förövrigt vart kassa men sedan lite bättre så iaf blev han rädd för ALLT på marken -.- Det började när jag började träna på galopp delen i programmet han far åt sidan och upp i luften för nertrampade bajshögar osv sen när jag vände snett igenom i galopp fick han typ ryck och bytte galopp och rakt upp i luften studsa, vart sur när han höll på så och bättre blev det icke så ridpasset som börjat bra slutade katastrof riktigt tråkigt att det blev så.

Hatar verkligen att han börjat sina fixideer om marken nu och vara så jäkla skygg för skitsaker, sen juste när vi precis gått in i ridhuset låg ett plank med målade grisar (wtf?) på marken och han kasta sig åt sidan och vart HEELT skraj, rulla halft med ögonen och darra på tå liksom... Sen när jag gick fram med honom för att nosa så var det visst inget längre. -.- fattar inte vrf han gör så.


Fin är du alltid iaf <3

Patch tisdag & onsdag

Tisdag: Denna dag red jag dressyr i stora. Vi kom inte alls överens och han var rädd för allt på marken -.- dvs typ bajshögar, ljusare ställen osv. Gick jättedåligt så minns faktiskt inte så mkt haha.

Onsdag: Fick han en halv vilodag, gick en promenix med honom i ca 30 min, lite i skogen och lite på grusvägen han var jätteseg -.- Bilderna från promenixen i skogen.

image descriptionimage description

Nästa ---> vårdcentralen

Sitter i bilen med ipaden nu från stallet påväg till vårdcentralen för att ta blodprover o se om jag saknar tex järn osv. Sen ska jag gå på bio med Suzzii haha vi ska kolla på Johnny english! Fett kul jao :) Igår så orkade jag inte blogga för var helt dödstrött när jag kom hem. Men berättar mer om träningen då och ridpasset idag lite senare förmodligen.

RSS 2.0