Kiropraktor

Igår kom en kiropraktor till vårt stall och behandlade Patch. Han var väldigt låst i högra eller vänstra (?) bäckenet. Vilket han troligtvis haft sedan innan jag fick honom. Det förklarar till att han skjuter över mig tillvänster i högergaloppen och går mer emot vänstervarvet osv.

Så nu skall han ledas för hand i 30 min/dag 2 dagar sedan skrittas uppsuttet 30 min/dag i 2 dagar. Efter det ska han sättas igång och tränas som vanligt tills om 1 månad då han kommer igen och ser om det blivit bättre. Om det inte blivit bättre, sa han att vi borde åka in till någon klinik eller något för att kolla om han har någon gammal skada eller liknande. Hoppas inte det behövs. Men det verkade inte så bra... Stackars plutten<3 Men det är bra att det snart är över och fixat!

image description
lila nåål
image description
Nålar i rumpan...
image description
Sötisen efteråt ^^ älskar dig så obesrivligt mycket, mer och mer för varenda dag<3


69.6% och bästa hittils!

Hej igen! Nu var det ett bra tag sens sist. Jag kommer inte börja blogga regelbundet igen men tänker skriva om saker som betyder lite extra. Som gårdagens träningstävling.

Vårat stall hade hyrt in en domare för programsridningar som en träningstävling. Jag valde att rida en LB:1 och en LA:1. Först vill jag bara säga att ponnin var BÄST helt underbar och så himla himla duktig! Han gav verkligen allt och lite till, han sammarbetade super så jag är verkligen JÄTTENÖJD! :D

Vid framridningen var jag jättestressad och Patch ville inte riktigt ta ett bra stöd i handen, så jag red mycket tempoväxlingar och ökningar. Det blev lite bättre men jag kände mig inte helt redo. Galoppen var rätt bra när jag red fram så jag red mest i trav för att få honom bli lösgjord, mjuk och följsam i sidorna. Gjorde några få sänkelvikningar också och red på böjda spår mm.

Första programmet var LB:1 och allt flöt på bra. Det blev inga större missar, men lite småmissar och mycket kunde gjorts lite bättre och noggrannare. Men han var jätteduktig och jag var jättejättenöjd med honom! Min fokus låg mest på att komma ihåg vägarna för jag hade inte pluggat på programmet så bra (dumt av mig!). Men till nästa gång när programmet sitter bra så kan jag fokusera mer på finesserna.

Feedbacken jag fick var jag väldigt förvånad över, hon sa att hon inte kunde komma på någonting som var negativt, fick bara massa beröm över en trevlig ritt med bra flyt och duktig ponny. Jag fick nästan bara 7:or på allt rakt igenom och 2 st 8:or och några 6:or. Ritten slutade på 69.6% och det var den bästa hittils på alla sätt och vis. Nytt rekord för mig någonsin också! :D

Sedan efter en liten paus på ca 5 min skulle jag rida LA.1 programmet. Det blev inga större missar här heller men lite mer än förra. Alla 10 metersvolter blev för små, jag var jättenoga med att de inte skulle bli förstora och han bara skulle vika in halsen o springa stor volt med benen som han gjort på träningarna, så eftersom han lyssnade så bra så blev de istället för små. Men det är inget jag är missnöjd med. Han gjjorde ju som jag sa! Men det blir till att tänka på till nästa gång. 

Ryggningen som vi verkligen tränat jättelite på gick superbra! Blev ngt steg extra och ngt seg igång men annars ä jag jättenöjd med den biten. Förvända gick ok, eller jag vände förtidigt av samma anledning som volterna och då föll han isär lite och jag satte honom i obalans men det är bara att lära av sina misstag! Skänkelvikningarna var det inga större fel på bara att i vänster så gick han lite högerställd i början och det drog ner ganska mycket. Men eftersom han alltid har velat gå mer högerställd så länge jag haft honom vet jag att det inte är jag som drar i högerarmen som domaren påpeka. Jag måste lära mig att hålla mer i vänster och vara på lite bättre med vänsterskänkeln.

Sedan var han allmänt lite tröttare i hela detta programmet (inte konstigt) och det visade sig tydligare i ökningarna. Han orkade inte riktigt vara kvar i ökningarna ända ut men som sagt gör det inget. Det var första gången vi någonsin red igenom ett LA:1 program så jag är jättenöjd verkligen! Han var så duktig! Jag vet att jag kunde gjort massa saker bättre men det kan man alltid så jag tänker inte tjura över något sådant när ponnin va så bra! :) Ritten slutade på 0.5% ifrån godkänt så jag är ändå ganska nöjd, hade väldigt gärna bli godkänd men jaja.

image description
En bild tagen på en bild från när jag skritta av honom ute :)

RSS 2.0