En av de roligaste uteritterna!

(Skrivet i onsdags 23/6) Idag så red jag och tuva ut. Det var så jäkla kul!!! Även om det inte började så bra... Hennes häst vilgot ville nämligen inte in från hagen. Utan sprang iväg så fort vi närmade oss. Så vi bestämde för att gå upp till hennes mamma therese och få hjälp. Så båda red på patch den hyfsat korta biten upp genom skogen och förbi några hus till deras hus. Sen red vi båda ner på patch igen och tillslut lyckades vi fånga in vilgot. Då red vi båda igen på varsin häst upp till deras hus och där gjorde vi iordning hästarna för ridning!

Vi skrittade och travade lite på asfalt en ganska lång bit till "mormors äng" där fanns en helt underbar galoppsträcka i skogen som vi rejsade för fullt några gånger fram och tillbaka. Det var sinnessjukt kul och det tyckte patch med för han gjorde massa luftsprång och dök med huvudet (nog ett försök till att bocka) och sen ba ökade han på som bara den! :D 

Där fanns även en lång och jättebrant klätterbacke som vi red uppför, första gången i galopp men i slutet orkade inte hästarna så de fick skritta sista biten. Sen andra gången skrittade vi hela vägen upp. Jättebra för ryggmusklerna! Sen galopperade vi över några nedfällda träd/stockar. Patch var så söt och tog ett megahopp över första, nutte! Själva ängen där var inte så jättestor, typ mera som en fyrkantig stor ridbana. Vi galopperade bara förbi där.

Sen skrittade vi och travade lite ännu en ganska lång bit på asfalt till en större äng. Där galopperade vi runt 2 varv först och sen över 2 lite större stockar. De var kanske 40-50 cm. Patch var så feg så han smet förbi alla gånger förutom en. Ville inte pressa honom heller och stockarna var korta, ungefär som en tredjedel av en vanlig bom så det var lätt för honom att springa förbi när jag inte hade benen om ordentligt. Det var ju mitt fel egentligen men äsch hade inga krav på formen eller ngt liknande nån gång idag heller.

Sen på ängen fanns det tydligen harar och rådjur. Patch blev typ vettskrämd för en hare som sprang och skygga i galoppen. Var jättenära på att ramla av då men lyckades hålla mig kvar! Sen travade vi av hästarna nåt varv på ängen också sen skrittade vi hela vägen hem på asfalt. Höll inte riktigt koll på klockan men tror vi var ute ganska länge, minst 1 och en halv timme iaf. Det var dunderkul verkligen! Och patch vart sååå svettig! Haha han kanske inte har så bra kondis xD för wille blev inte ett dugg svettig... Aja här kommer ett gäng härliga bilder!
















































(Ovan) Avslutar med favoritbilden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0