Halloween!

Ikväll så red jag och alva till Flyinges samhälle med elin på cykel och plinga på husen och sa bus eller godis! Haha fick massa blandade reaktioner med att vi hade hästar, jag hade ett vitt lakan över mig och var ett spöke. Vi samlade faktiskt ihop en del godis och pengar! Det var fett kallt men lätt värt! Somsagt skrittade vi bara så patch fick ta det lungt en dag till. :)


Specialidrotten

Hejsan! Inte så bra uppdatering här men ska skriva om ridpassen nu. I söndags red alva ut på patch och arbetade honom runt terrängbanan och det gick bra sa hon förutom att hon var nära på att ramla av haha! Sen igår i måndags var det så att vi skulle rida för Kia vår lärare i specialidrotten samt vår mentor här på flyinge. Men tyvärr var det pga andra omständigheter som gjorde att det inte gick bra. Vill inte skriva ut vad det var men patch var inte på topp och jag var orolig så jag red inte klart hela ridpasset.

Jag hade verkligen sett framemot denna dag att visa oss som ekipage och så men det gick verkligen jättedåligt. Är så besviken och arg för det som orsakade det. Hursom har det ingenting med alva o göra iaf! Och nu mår Patch bra igen. Det är huvudsaken. Han fick även vila idag. Imorgon tar vi nya tag och på torsdag är det träning för Karin!

Bild från i måndags i kastanjegården :)


Hemma i stockholm!

Hejsan! Sry att jag inte bloggat men igår åkte jag hem till saknade stockholm o träffade mina underbara vänner! Patch har stannat kvar så Alva har tagit hand om honom och ridit! Idag red hon ett välbehövligt dressyrpass som hade gått jättebra sa hon. Eller lite jobbig va han i början men i slutet när det släppte kändes han bra sa hon! Sen skicka hon denna söta bild på min saknade lilla ponniii :)


Mysig höst uteritt!

Hejsan! idag red jag ut med Hilda på Annie och de var jättemysigt, vi red runt lite lagom oseriöst på terrängbanan och skutta över en liten upphöjd stock, typ som en bom bara några gånger, det gick jättebra! Patch var bara lite spänd imellanåt men annars skötte han sig finfint! Red inte så länge men det var lagom :)


Konditionsträning

Idag red jag med Karro på täckta banan, (innegaloppbanan) och konditionsträna. Det gick bra vi galopperade i intervaller, började för rida fram då sen började vi med att galoppera 2 varv sen skritta 1 varv, galoppera 2, skritta 1, osv. Första varvet i galopp tog vi det lungt sen ökade vi på lite i andra varvet. Efter att ha gjort det i båda varv så galopperade vi 3 varv ist o skritta 1 sen galopp 3 varv osv. Patch var rätt avslappnad ändå, spände sig ibland för ngt litet men annars skötte han sig bra! Juste han sparka bakut oc bytte galopp en gång när vi öka också haha söte <3 det gic iaf bra och jag är nöjd! Ja har en dutti ponii :)

Min lilla älskling <3


till mig själv

här är massa gamla random bilder från 2011 som jag ska ha till en sak, typ för kul bara :)
 

Bästa träningen hittils

Hejsan! Idag tränade jag för Karin, blev tvungen att skritta fram ute o där var han spänd men sen slappna han av lite mer när jag kommit in, det gick bra att rida fram förutom att han var lite seg och kändes lite trött. Han sökte sig väldigt mkt framåt nedåt (mer än han brukar) och ville liksom bli lite lång. Han blev fin, mjuk och avslappnad som jag ville efter uppvärmningen iaf.

Sen började vi träna i traven, red öppnor och skänkelvikningar, la in rätt många 10 m volter samt mkt halvhalter. Det blev bättre men han ville inte riktigt ställa igenom åt vänster först men sen släppte det. Det gick inte så jättebra i traven men i galoppen däremot så gick det bra, eller i början tryckte han upp huvet lite när han inte ville ställa igenom men när det släppte red jag serpentiner och han höll sig jättestadig och balanserad i den förvända bågen!

Det kändes verkligen bra i höger varv, lite mindre bra i vänster men ändå är jag nöjd, Karin tyckte att det var det bästa träningspasset hittils. Vi har verkligen utvecklas jättemycket och fort på bara 3 veckor... Alltså sedan jag börja träna för Karin och Alva. Är jätteglad att det går så mycket framåt! Vill verklgen ut o tävla men det är lite svårt... Blir nog inte förrens till våren :/

bilder från för typ exakt ett år sedan.. :)
 

Patch fick vila

Idag (måndag) så hade jag planerat att rida 2 ponnys. Men My hade slarvat bort min cykelnyckel så vi blev sena osv, så jag hann bara rida mathildas ponny, Marshall tror jag han heter :P jättesöt är han! Iaf så red jag med Alva och My i lilla ridhuset, det blev rätt trångt. Försökte mest hitta knapparna, få han avslappnad och få ett ärligt stöd fram till handen. Han var rätt spänd men det gick mycket bättre i slutet, hade härlig galopp! Det var jättekul att rida honom :)

Här är en mobbad bild på mig o patch haha söte<3


Hoppning!

Hejsan! Idag hoppade jag lite i crafoord med Karro, Alva och Emma. Först red jag fram lite som jag brukar till hoppning, sen travade jag över 4 travbommar 3 ggr i varje varv, det gick jättebra, Patch var jätteduktig något segare i början bara. Sen hoppade jag över en låg sokerbitsbom rätt mkt. Ibland kom vi helt perfekt och ibland blev det lite nära och så sen var vi draghjälp till emma också! Det sista jag hoppade var ett "högt" sockerbits hinder och det gick jättebra! Hoppade 2 ggr i höger varv sen en sista gång åt vänster. Travade bara av sen, Patch var verkligen jätteduktig och söt!! Jättenöjd! :)

Bild på slevan och patch när vi byggde fram och sen när vi hoppa :)


Bästa ridpasset!

Åååh lycklig är jag! Red dressyr i crafoord och Patch var huuur fin som helst! Alltså verkligen skitfin var han, det var det bästa ridpasset jag ridit sen han sattes igång! Han så mjuk, avslappnad och stadig. Tränade på programdelar ur både LA:1 och LA:P1, öppnorna och skänkelvikningarna gick bra, halterna på medellinjen upp gick också bra, ryggningarna vart långt över förväntan bra och detsamma med serpertinerna i galopp.

Han har aldrig varit så formbar och stadig i de förvända bågarna plus att jag red så att 2 av bågarna var förvända och en rätt! Är verkligen sjukt glad att det går så mycket framåt nu och att han bara blir finare och finare! Det är ridpass som dessa som förgyllar alla timmars slit och dåliga stunder, jag älskar min ponny <3 heheheh speciellt idag för att han var så underbar att rida :D

Haha lite tokig bild men aja ponnyplutten är bäst!<3


2 ridna!

Hejsan! Idag red jag först Emmas häst "TH" med alva och sen tränade jag på Patch för alva. TH var helt annorlunda från Patch, asså en helt annan typ av häst och ridning. Så i början innan jag förstod hur jag skulle rida henne gick det inte så jättebra men när jag väl fick henne mellan hjälperna var hon hur fin och lätt som helst! Verkligen skitfin! Hon är också rätt hög så till och med alva på Partner såg små ut haha. Iaf så tränade jag inte på något speciellt, red mest runt och försökte hitta knapparna typ o lite så.

Sen då när jag skulle träna för alva hade jag mina alldeles helt nya och oanvända cavallo stövlar. Så jag kunde verkligen inte böja benen vid knäväcken och sen var det så halt att benen bara åkte runt typ haha. Men red iaf fram i dom sen fick jag låna mathildas chaps o rida i, då gick det mycket bättre. Tränade på galoppfattningar och det gick bra tillslut. När det gick som bäst trava jag bara av. Nöjd med idag! Vill verkligen ha en till häst att rida på dagarna, det är så roligt! Doc skulle jag behöva minst 4 timmar till på dygnet för det... På måndag ska jag hjälpa till att rida Mathildas ponny också, en tjej i tvåan. Ska bli kul!

Bild på TH efter ridpasset så söt!


Årundan + avramling!

Hejsan! Idag red jag ut med alva, emma och den andra alvan. Först hade vi tänkt att rida på täckta banan (innegaloppbanan) men den var upptagen så vi red Årundan runt Flyinge först, den var rätt lerig men Patch skötte sig. Sedan red vi runt terrängbanan tillbaka igen och så i slutet precis innan jag ska sakta av från galopp så lägger patch en riktigt tvärnit! Så jag ba flyger som en volt över och ramlar av! Hahahaha! Typ skrattade efteråt, så söt patchii! Allt gick bra sen skritta jag bara hem hahaha. LOL!!


Onsdagsvila

Idag fick patch vila då jag var på föreläsning om hur man kommer till OS. Det var roligt att vara me på! :)


Dressyrträning

Hejsan! Igår tränade jag dressyr för Karin. Det gick jättemycket bättre än förra gången! Han var mycket mjukare och mer avslappnad, tränade på att flytta ut bakdelen på volten först i trav. Sedan red jag lite skänkelvikningar och korta galopp sträckor på högst ett varv. Tränade på fattningar både från trav och skritt samt även bakdelsvändningar i skritt. Det gick förvånandsvärt bättre än jag trodde! Sen tränade jag på att rida in som en bakdelsvändning men fatta galopp, la även in några små volter i volten innan fattningarna för att han skulle vara mer formad in i fattningen. Både jag och karin var nöjde med dagens insats! :D


Lilla ridhuset

Hejsan! Idag ra jag och Alva i lilla ridhuset för första gången, det har inte varit tillåtet förens nu. Det var sjukt ovant att rida i ett "normalstort" ridhus, det var verkligen jätteovant! haha sen blev det inte bättre för att en kom in och longera... Det var riktigt irriterande så jag inte kunde göra de övningar och moment som jag ville.
 
Patch var iaf bitvis jättefin och jag tänkte mycket på att hålla stadigare hand osv men sen när den jobbiga hästen som blev longerad kom hela tiden så spände han sig, det hade liksom kunnat vara ett såntdär superbra ridpass men som förstördes pga av det...
 
Aja han var iaf fin för det mesta, pigg och jag tränade på skänkelvikningar, öppnor i traven vilket gick bra, bättre hela tiden liksom. Sen red jag förvänd galopp. Han var inte helt stadig i den förvända för han måste stärka sig mer. Men formen höll han bättre än vanligt! Nöjd med idag ändå.
 
Gammal bild, för nästan exakt 1 år sedan, shit vad tiden går fort...!

Regnig uteritt

Idag hoppade vi inte för vi orkade inte bygga upp hinder och var tvugna att plugga så vi red ut ist. Red mot grönelund sen in mot terrängbanan och red den rundan runt. Det regnade jättemycket så vi galopperade inte så mycket, det blev rätt lungt ridpass. Patch skötte sig för det mesta så jag är nöjd! :)

Har ingen bild från idag, men här är en som jag tog förra veckan på gymnasieridskolehästarna när vi hade morgonstalltjänst. Det var svinkallt o frost överallt!


Fullt upp!

Hejsan! Jag har hadt fullt upp så därför har jag inte bloggat men tänkte göra det nu. I fredags vilade Patch och jag red Partner, Alvas häst istället. Han var mycket segare i början än han varit innan men det blev bättre. Det gick mycket bättre i galoppen än innan, jag konde samla honom mer och ha bättre kontakt. Tränade på förvänd galopp på en 8volt och i traven tränade jag lite på skänkelviknigar. I slutet hoppade alva upp på partner och jag hoppa upp o skritta av Mathildas ponny ist, jättesöt!

Sen i lördags red jag min patchi i vallenberg. Tränade dressyr för alva, vilket var jättegivande! Alltså det är sjukt vad hon har hjälpt mig (och hjälper) för alla tränare som jag tränat för innan har tränat mest oss som ekipage, inte mig som ryttare lika mycket. Men alva tränar mig så att jag blir bättre och så jag rider patch bättre. Iaf så är det största problemer min hand, den är inte tillräckligt stadig för patch. Då han kräver att man håller en stilla och jämn kontakt exakt hela tiden. Det svåraste är i övergångarna från galopp till trav.

Men iaf så blev patch jättefin först men eftersom det var jobbigt att det blev högre krav genom att jag "red" mer så blev han lite spänd och fokusera på annat, det gör han när han tycker saker är jobbiga, han hoppar till för ingenting för att slippa arbeta. Men när han gav med sig igen gick det bra igen. Han var jätteavslappnad i traven, tränade på öppnor och skänkelvikningar. I galoppen red jag lite mer som jag brukar, längre o lägre form samt mer böjda spår. Tränade på förvänd galopp. Nöjd med ridpasset även fast jag ite kunde hålla kvar honom så fin hela tiden!

Idag söndag, hade vi tänkt att hoppa lite eller ah iaf bommar! :) här är en bild på mig och Partner!


Träning för Alva!

Idag red jag och Alva bort till paddocken i Granelund, först trava jag fram lite och sen tränade alva mig, fokusen låg på att jag skulle ha stadigare hand och det hjälpte SÅÅÅHÄÄÄR mycket verkligen! Sån jäkla skillnad! När jag var stadig tog han ett bra stöd, blev avslappnad och frusta mycket. Sen i galoppen var han emot i början men gav med sig när jag inte gav upp! Fick ut mycket mer än förväntat genom att träna för Alva! :D det bästa är att vi kan hjälpa varandra nästan varje dag helt gratis!! Hihi är jättenöjd!

Har ingen bild från idag..


Härlig uteritt på fälten!

Idag (igår, onsdag) så red jag och linda ut, till mathilda. Vi red på ett jättestort fält, galopperade och rejsade på! Det var så himla härligt och mysigt! Patch skötte sig ganska bra men ibland kände jag att han tog sats för att bocka och då vände jag honom på en volt sen löste det sig. Jag hade inte så höga krav direkt i galoppen men i traven arbetade jag honom mer och han var helt ok fin :)

3 bilder från idag :)


Terrängbilder

Här kommer terrängbilderna från förra veckan!
 
 
<3<3<3

första träningen!

Hejsan! Idag red jag min första dressyrträning för Karin Engström, red med Linda också. Jag fick Patch mjuk och fin i uppvärmningen faktsikt så det är jag nöjd med. Sen när träningen började så trava vi först runt på mittvolten och jag fick tänka på att korta vänstertygeln mycket mer och hålla den mkt hårdare än vanligt..
 
Sen i skritten arbetade vi med att verkligen få hästarna ställa och forma sig samt flytta ut bakdelen. Det gick bra ändå men behövde ha lite för korta tyglar för min smak men det lönade sig. Sen red jag korta trav och galoppövergångar för att ha en bra och samlad galopp. Det gick helt ok.
 
Sen skulle vi träna på rakriktning i galopp på kvartslinjen vilket inte alls gick bra för att Patch blev jättespänd och tröck upp huvet så ah... Men sen var han jättefin när jag travade av, mjuk i sidorna och fin i mun. Det ända var att sista galoppdelen gick jättedåligt men annars gick det ok. Kändes asbra att träna för nån iaf!
 
Bilder från förut, ett ridpass som inte gick så bra. (Ej från träningen)

Dagens ridpass 8/10

Idag red jag dressyr i vallenberg med alva, hon hjälpte även mig med patch lite, eller jag skritta o trava fram honom lite sen hoppa hon upp o red resten av uppvärmningen med galopp, medans red jag hennes häst Partner som var rätt pigg idag men det gick ändå lite bättre än senast jag red honom så det är iaf framgång :) iaf sen när jag hoppa upp på patch igen var han jättefin och jättemjuk, så då började jag träna på skänkelvikningar, öppnor och red förvänd galopp. I vänster galopp var han svagare än nånsin, han orkade knappt ens hålla galoppen liksom... Konstigt var det men det kan vara träningsvärk. Iaf så gick det bra ändå och jag är nöjd, fick till 2 bra rygg ingar i slutet också! :)


Piggelinen idag!

Idag red jag på hastings själv, patch var faktiskt jättefin alldeles i början men sen blev han jättespänd i traven och så fortsatte det lite så och han kolla runt på alla som gick förbi osv, men jag red på och försökte få honom avslappnad och lösgjord, bitvis blev han jättefin men sen kunde han bara knäppa av. Sen var han jäääääättepigg haha. Längesen han var sådär pigg, kanske för han vila 2 dar. Iaf så gick det bättre och bättre med att få han avslappnad och lyssna på mig, red massa övergångar och flyttade bakdelen men han var rätt slingrig idag också.

Galoppen gick faktiskt förvånadsvärt bra idag. Tränade inte på ngt speciellt idag ville som sagt mest få han avslappnad. Vilket han blev i slutet efter ca 35 min och då skritta jag av honom! Imorgon blir det hårdare träning, inför min första dressyrträning för tränare på tisdag!! :D juste när jag hämta patchi i hagen idag låg han ner!!! Vilket jag aldrig sett han göra iiiihh blev fett glad haha :))) tog en sketen bild men alltid ngt!


Vilis pilis :)

Idag va jag bara o mocka samt gosa lite med patchis, finns inge mer att säga förutom att han var söt som alltid! ^^


Uteritt!

Tidigare idag red jag ut med ridgruppen, fick Amadeus en svart hest. Han var okomplicerad men i galoppen blev han stark och ville galoppera fortare än jag ville så men annars gick det jättera, vi red till terrängbanan och runt tunnorna där sen genom tävligsplatserna tillbaka till stallet!:) knäppte en rätt värdelös bild påväg hem men det är alltid nåt!


Ingenstans att rida

Hejsan! (Haha känner att jag alltid börjar mina inlägg med "hejsan" xD) aja idag red jag med Linda och Emma, vi möttes på ängen (hastings) men det var jätteblött o säkert halt så vi red galoppbanan till vallenberg för att sedan rida nånstans, allting är ju fullt då breeders tävlingarna tar all plats :( men så tillslut så red ja på täckta banan själv haha. Patch var jäääättejättejättespänd men jag blev inte irriterad utan försökte lösa det men sen gav jag upp och lät han va spänd. Galoppträna lite och sen trava jag bara av, det gick ju inte så bra men motion blev det ju iaf. Nu ska han vila 2 dagar och sen kör jag på som vanligt igen. Dressyr söndag och måndag inför första tränigen på tisdag! Iiih är fett taggad :D

Ponnipluttens outfit idag :)<3


Dressyr på ängen

Hej, idag red jag med Emma och Alva på ängen (hastings) Det gick faktiskt jättebra! Patch var avslappnad och jättemjuk redan från början. Han tog snabbt stöd och vart eftergiven. Jag red bara fram lite sen fick hilda sitta upp och prova rida Patch.
 
De var så söta! Hon trava o galopperade runt lite och sen hoppa jag upp igen och red lite till. Eller travade och flytta lite samt övergångar innan jag tog en snabb galopp i båda varv och det gick jäätebra! Sen trava jag av och han frusta så nöjt :) Jättenöjd med idag!
 
Här är bilder från idag, som Hilda fotat! :)
Sötisen frustar ^^
 

Terränghoppning

Hejsan! Idag har vi haft ledigt från skolan, så jag tog en sovmorgon och sen red jag med Linda och Mathilda till Terrengbanan. Hilda följde med och fota också så finfina bilder kommer! Iallafall så hade mathilda ridit hemifrån sig (längre bort i flyinge) hon kom t vårt stall och sen red vi iväg.
 
Började med att rida genom vattnet, och det gick super. Sen galoppa vi till hindrena och hoppa runt lite där o det gick jättebra eller Patch va på värsta bockhumöret så han bocka rätt mkt men ramlade inte av, va bara rätt nära en gång :P Är iaf nöjd!
 
kommer mer bilder senare :)

Alva är bäst

Idag red jag med alva och Linda i vallenberg men patch var så jäkla spänd så jag ville inte rida honom :P o så sa alva om jag ville att hon skulle rida honom så så blev det! Jag fick rida stora Partner istället :) hihi sen bytte vi i slutet o så va patch en fin snäll prins :) haha ne men orkar inte skriva så seriöst nu, kollar på skräckfilm med tjejerna :)

Bild på en snygg nyrakad patch!<3


RSS 2.0