Ridpass

I tisdags den 21/8 21:a red jag för första gången här på Flyinge, red med Linda, Emma och Alva. Först skritta jag och Linda bort till dom andra och så red vi bakvägen till Flyinges anläggning, red i det största ridhuset med glasväggar. Det var sjukt stort!! Kortsidan är liksom som en normal långsida, plus att man rider 2 lektioner samtidigt där inne... Men iallafall Patch var jättefin! Energisk, framåt, lätt att samla och rida i en bra lagom form i ett bra tempo. Joggade mest, ställde böjde osv. Tog en liten galopp ca 2 varv på volt i båda varven inte mer. Han var jättefin, sen red jag också lite skänkelvikningar i både skritt och trav, han var så jäkla grym i traven!! Gick som tåget! Men mot slutet blev han trött och det märkte jag av men är jättenöjd och han presterade verkligen över förväntan!

I onsdags 22/8 22:a red jag med Linda, Emma och Alva igen. Vi red först till galoppbanan, trava fram och sen tog vi en galopp på långsidan. Det gick bra i början kunde kontrollera formen och tempot men mot slutet tog han upp huvet och ville bara springa. Sen när vi saktade av till trav var han sist och gjorde ett försök till att bocka av mig haha. Sen skritta vi till paddocken och trava av dom, han var rätt hård i mun och inte alls lika fin som igår. Men det var inte katastrof och eftersom han var så taggad innan kunde han inte riktigt slappna av helt.


Heeej bloggen!

Förlåt för den lidande uppdateringenhär men det händer så mycket hela tiden här och det är underbart!! Ska skriva mer om dagarna i ett inlägg senare kanske imorn. Ville bara säga att det är grymt här nere! :D lite bilder:


2:a rastpausen

Haha lite brist på händelser i bilen... Nu har vi precis lastat av och rastat Patch för andra gången, har ca 20 mil kvar -.- kolla på 2 filmer men nu är datan urladdad så de blir inge mer :( aja onödigt inlägg haha men allt har gått bra sålänge iaf :)


Flyinge!

Åkt iväg nu för ett tag sen, idag flyttar vi (jag o patch) till Flyinge!! :D


Standard pic

On tha horse <3


Min spända fiolsträng

I rubriken menar jag att patch va som en spänd fiolsträng idag, när han såg något "farligt" längre bort på ängen där vi var. Men iallafall tar det från början, red ut till ängen som sagt och försökte få han avslappnad men det gick inte så bra, han var stenhård i mun och sen när det ärligen börja lossna lite o bli bättre ser han såklart ngt farligt och spännde sig något otroligt mycket.

Orkade inte rida igenom det för det skulle ändå inte gå så jag galoppa tbx sista sträckan. Sen red jag in i paddocken för att trava några avslappnade varv i låg form vilket gick super! Han va skitfin! Min lilla knäppis<3 trava nog lite mer idag och galoppa kanske 30 sekunder? :p


Dutti pony

Idag gick det jättebra o rida, började med att skritta ut en sväng som framskrittning sen in i paddocken. Arbetade han mer i skritten, gjorde lite skänkelvikningar, halter, serpentiner, flytta bakdelen osv för att få honom lite mer uppmärksam och lösgjord. Han va framåt men lite stel haha. Sen i traven efter lite lullande red jag övergångar, och en övning på en 8-volt med övergångar på bestämda ställen och han skötte sig jättebra! Han vart jättefin och fokuserade på det han skulle, är jättenöjd! :D sen skritta jag ut samma sväng som innan. Sätter ju igång han nu så travade lite mer än igår bara :)


Patchiis motion

Nu är jag hemma efter stallet. red Patch i paddocken i början jobbade jag han i skritten sen rulla över och jogga i trav. men inte så mycket trav och övergångar med arbete i skritt mellan. Han har verkligen tappat mycket muskler :( Han var jättehård i mun och spänd, men det blev bättre mot slutat iaf :) Sen efter det skrittade jag ut en sväng som avskrittning.
 
bild från terränglägret :)
 

Bättre video

 
Här är en bättre video från terrängträningen i somras :)

Första videoklippet!

 
Lyckades få in youtubeklippet! hur lätt som helst haha, mitt allra första redigerade videoklipp! från terränglägret sista träning den 19/6 det står fel i videon xD lite stolt även fast det suger haha men har redan fixat en annan men kommer bara inte ihåg hur man ska spara den på rätt sätt, sen ska jag bara lära mig hur man fixar in låtar/ljud osv :)

Kuuul

nu ska jag redigera ihop ännu fler videor! lolllololol :D

iih!

Hejsan! Jag vet att uppdateringen inte har varit på topp, men har gjord massa andra saker plus fått en ny dator!!! Hade ingen egen förut, den är asnice! Det blev min födelsedagspresent i förskott så att jag har den till Flyinge :) Sen har jag bara skrittat på Patch igår, i 40 min.
 
Nu till det roligaste: Jag har lyckats sätta ihop ett videoklipp från terregnlägret tidigare i somras!! Redigera det i adobe premiere elements 10 sen lagt upp det på youtube o allt!! Det ända är att jag inte vet hur jag ska få till youtube klippet till inlägget :/ Haha får lära mig snart!
 
här är iaf 2 stillbilder från min muppade video xD
Skrev till och med fel datum ovan!! haha faaail...

motiverad!

känner mig faktiskt jättemotiverad till att blogga, vet inte riktigt varför haha men det känns bara så roligt nu. Om 12 dagar flyttat vi och ah hoppas det kmr bli kul! Vet egentligen inte vad jag ska skriva nu hehe... Imorgon ska Patch vila sen på torsdag ska jag rida. Antingen skrittar jag bara ut en sväng eller joggar lite i paddocken. Det är så långt jag har planerat hittils.
 
Sen har jag en del saker jag ska hinna göra innan vi flyttar, åka med Ingrid till Hässlingby, hälsa på alla och fota när Ingrid rider, åka till Ikea och köpa massa nödvändigheter, träffa massa kompisar, rida och aah ladda ner filmer haha kmr typ dö under den långa plågsamma bilresa ner till skåne!
 
Massa flummbabbel nu men jag är bara så glad just nu! Och typ lite hypergalen som när jag jorde dessa tokiga och extremt random flummiga bilder xD haha! Kolla in mitt snygga ansikte på andra bilden... Craazyyy shit!
 
Mina photoshop skillz!

Nuttisen<3

Nu är tänderna fixade! Det var rätt ytligt så det var inget "farligt" elr har inte påverkat han så mkt. Han var så söt helt drogad haha nuttisen<3


Om 5 h & 40 min

Imorgon (idag) ringer klockan 5:40 för att åka t Ultuna o fixa patchisens tänder. Får väl sova i bilen elr nåt. Hoppas bara att vi inte fastnar i trafiken, och om vi hinner ska vi även åka förbi upplandsväsby för att köpa de beställda ridbyxorna från stockholm ridsport och kolla lite i hööks :) Älsklingshästen<3


Ponny SM

Igår var jag på Årsta runsten hela dagen och kolla på Ponny SM i hoppning. Blev fett taggad på att hoppa haha, hängde med samma som igår också och det var så många fina ekipage! Fotade en del också och nu ska jag skicka bilderna :)
 
Fick se fina fina fina Gaylord som stod på compass när jag praoade där, min favorit!

sommarbilder

Detta ridpasset var helt kravlöst, ville bara ha kul o leva livet haha så han fick gå lite som han ville :)
 
sarah fick också rida lite :)
<3

bilbomb på G

Japp! ska verkligen ta tag i alla bilder på min systemkamera, skicka de jag fotat på SM och lägga upp bilder här från när sarah följde med mig till Patch :)
 
lite smakprov så länge :)

Thorslunda gård

Var ju där 4 dagae för att göra en hälsokoll på Patch så att han är frisk inför Flyinge. men jag hjälpte även till med fodringar, in och utsläpp, mockningar, osv så mkt jag kunde och var där under klinikdagarna och fick se hur de arbetade och lärde mig en del. blev även bjuden på bio en dag och såg Madagaskar 3 haha. trivdes jättebra där, Ingebjörn och Anna som äger och driver gården/kliniken är jätteduktiga och supersnälla, kan varmt rekomendera dom!
 
Iallafall det vi gjorde var att: behandla hans rygg med ackapunktur nålar och knäcka ryggen torsdag och lördag. hältutredning, sprang och longerade, böjprov behövdes inte. kolla tänderna gjorde Ylva veterinären, han hade 2 små sår i gommen av lite för vassa tänder som slipades, ska kolla på det igen om ca 3 månader för att se om det blivit bättre. upptäckte även att han hade 2 hål som vi bokat tid på Ultuna klinik för att fixa, åker dit på tisdag. sen fick ha nya skor också.
 
Tummen upp!!

Blää

Är hemma nu... Usch vill inte vara här, hatar det!! Det suger haha tur att jag flyttar snart iaf! Tänkte berätta lite mer om dagarna på gården snart. Idag åkte vi hem vid 12 och efter vi lämnat patch på betet åkte jag till årsta runsten ponny sm och kollade med sarah, erika o julia.


Hål i tänderna!

Lilla killen har fått hål i 2 tänder, men Ylva (veterinären) säger att det inte är så farligt än. Han har inte börjat få ont utav det men vi ska så fort som möjligt åka till ultuna och fixa hålen. Sen slipades även 2 tänder och de ska kollas igen om ca 2 månader att det blivit bättre. Annars var resten bra, det är vanligt med hål i tänderna i hans ålder. Pluttisen vart ju även drogad 2 gånger och såå söt! Haha<3 Galen bild haha<3


Tierp

Hare jättebra här på thorslunda gård, bor hos kiropraktorn som behandlat patch alla tidigare gånger. Idag behandlade han patchs rygg med ackapunkturnålar och sen knäckte lite, sprang och longerade också villet såg bra ut! Senare idag ska vi kolla hans tänder, spännande! Vet ju ingenting om dom xD de har även sjukt söta kattungar här! De får stå för bilden :)


RSS 2.0