Hahahaha!

Fett fail på mig alltså!! Trodde det var nyår idag xD haha aja det är det inte iaf :p ska ut nu så bloggar väl mer imorn! :)

Shiiet

Nu bloggar jag bra! hela 6 inlägg på bara några minuter! Aja idag är det nyårsafton! Wiiihooo :D :D :D Hoppas de blir kuuul!

image description
igååår :)

3 bilder

Här är 3 till bilder från kameran när jag red på ängen på julafton :)

image descriptionimage descriptionimage description

Komentar

Ååh fick gulligaste komentaren av Lilyyy :Vad fint det ser ut! Hoppas ni kommer trivas! Kommer sakna dig så himla mycket!!!!!!! KRAM

svar på de då, Kommer sakna dig med MASSOR!!! Och vi får absolut inte sluta träffas bara för att vi flyttat! Hoppas du och booomis klarar er utan oss ;) hihi <33

image description
Patch och  boomerang (boomis) :)

Sukiluki

Var med Suuuuki igår o de va myys :) <3

image description
Haha nyduschad kompizzz  ;)

Bilder i hagen

image description
Patch i sen nya alldeles egna hage! :)
image descriptionimage descriptionimage description
Patch nosar på sina grannar :)
image description
Nutte skrapa och veva med frambena xD

Första ridpasset i nya stallet

Red i ridhuset idag för första gången. Han var jättespänd och jag red bara ca 30 min, han är ju inte fullt igång då jag tagit det rätt chill senaste veckan med uteritter och mera ha kul liksom. I början var han som sagt som en stålfjäder typ så spänd för allt.

Flyttade bakdelen i både skritt och trav. Tog sedan en kort liten galopp i båda varven på volten. Hade honom så lång och låg som det gick. Sedan det sista jag gjorde var att göra övergång till skritt från trav vid varje bokstav långst fyrkantspåret. Han var jättepigg men slappnade av och blev lugnare efter det.

Är inte så nöjd med tanke på hur spänd han var och så plus att det såg inte så bra ut i spegeln xD Men det blir nog bättre när han inte är lika spänd :)

2 bilder efter ridpasset i ridhuset!
image descriptionimage description
Tyckte han var rätt söt i sin lilla fläta ^^ <3


Fördel

En stor fördel i det nya stallet är hagarna. De har lagt ett speciellt underlag i alla hagar så att det äldrig blir lera! Har ju varit tvungen att spola Patch ben varje dag sen typ nån månad sen när leran kom. Det har ju bara blivit värre och värre på Söderby, så det är könt att få slippa! :)

image description
lerig magplatta efter uteritt.... hitta ingen bild på hagen :P

Hesslingby gård!

Nu har vi flyttat hästen och alla grejer. Känns lite konstigt att tänka på att vi inte kommer åka till Söderby mer... Kommer nog sakna det mer och mer! Men tror detta är mycket bra, maten ch höpåsarna gör dom så det enda vi behöver göra är att mocka och fylla på vatten.

Sen tar det bara ca 25 minuter att åka dit! Helt otroligt grymt nice! När vi åkte tillbaka idag var det sån stor skillnad! Från att vara van med typ 1 timme så ba häflten av de! Aja nog om det, först när vi kom lasta vi ur och ställde in Patch i boxen, sen packa vi in alla grejor i skåpen osv vilket tog sin lilla tid.

Sen ledde jag runt honom lite överallt där, gick i paddocken, ridhuset osv. Han verkade lite förvånad och undrande liksom, spänd var han förstås också men det kommer nog bli bra tror jag :) Imorgon ska jag rida lite i ridhuset, bara lite kort hade jag tänkt!

Bilder från nya stället idag! :)
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Tkr det ser så mysigt ut med utebox! :)

Städastädastäda

Gosh vad de e jobbigt att städa... Har tömt mina garderober och shiiiiet va mkt skit som ska slängas! Najs att ha gjort hälften nu, restan tar jag en annan gång för nu drar jag ut! Synes och höres ;)<3

image description
bestefar<3 gillar bilden på nå vis.... =) Heiråååå

Nuttis pluttis!

Hihi min kära lilla påååni han e såå söööt ^^ <3333

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Lite blandade bilder från idag :)

image description
Patch och Booomis påväg ner till hagen ^^ xD

Redigering

Tycker att orginalbilderna är så tråkiga så redigerade de lite i nån app som jag har och det ser mkt fränare ut! ;)

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Sista uteritten!

Idag var det sista gången jag red på söderby! Imorgon flyttar vi :( :) Men ah kunde inte fått en bättre sista gång! Red ut med Lily runt där jag och Julia red förut vid typ ican o så. Var jätteflummig hehe och ah typ älskar kontrollen vi hade när hästarna bralla av på ängen.... Patch höll på asmkt o försökte få av mig men han lyckades inte! Haha :p

Men det var aaaaskul! Tog klätterbacken i skritt en gång också, sen på ängen fota vi varandra lite också hehe tog av hjälmarna också höhö buuusigt xD Nä men ah det var fett kul :) Kommer sakna detta :(

Bildbomb nudåå!
image description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
image descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Det är SÅ mkt härligare att rida utan hjälm och känna håret som bara flyger :Dimage descriptionimage description
De 2 charmigaste bilderna från idag dårå ;) :P not xD

Igår!

Sorry för jag inte blogga igår! Hann faktiskt inte var busy all day. Hästen vila så kl 11 träffa jag Lily i stan för att shoppa på rean. Sen hade jag biokort så blev spontat bio, såg Jhonny English. Har redan sett den men den är så jkla kul xD Hitta lite fina grejor som jag köpte också :)

Sen när vi var klara åkte jag hem snabbt bara för att lämna alla grejer sen ut på en gång och träffa william, sam och henke. Blev inte sent för skulle upp tidigt idag men det var en riktigt rolig dag iaf! :)

Bild från förra gången vi var på bio xD

image description

Ännu mer julfirande

Snart ska jag iväg med pappa till farfar och lite mer släkt där. Hoppas jag får ngt mer än det jag vet att jag ska få hihi! Men ah nu måste jag börja göra mig iordning!

Juste det här är bilderna från när ja och suki baka pepparkakor! (glömde att lägga upp förut).

image descriptionimage description
Söta hestar jag gjorde ^^ xD
image descriptionimage description

Longering 26/12

Idag var det strömavbrott i stallet. Longerade Patch i lilla och WOW vilka framsteg han gör varje gång! När jag ledde fram honom så gjorde jag halter använde jag rösten så att han skulle lyssna sen på att stanna. I början så reagera han ingenting på min röst när jag ville att han skulle sakta av i traven.

Tog typ 10 varv men sen blev det bättre och bättre. Gjorde även halter från skritten vilket också tog jättelång tid i början. Sen efter ett tag spände jag åt snodden lite löst och fortsatte på samma sätt. Gick även över till galopp, han vek halsen inåt och sköt ut bogen och rumpan ganska mycket men lyssna jättebra på att sakta av och komma igång.

Jag testa spänna t snodden lite mer och mest i ytter så att han var lite ställd utåt. Det hjälpte i skritten och traven men i galoppen vek han den iallafall men mindre. Sen vart han jättesur på snodden och det såg man på ögonen och öronen xD Sen skygga han och gjorde lite luftsprång, sparka bakut o lite sånt men inte så farligt.

Det var jättekul att han lyssnade så mycket bättre! För att f fram honom krävs knappt nånting men att få stopp på honom är det svåra :P Sen tvärtom när man rider xD Massa mobilbilder nudå ;)

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Supernöjd över Patch idag! :)

Hoppning 25/12

Idag hoppade jag i stora tillsammans med Ida & Roya och tjejen med Swing. Han var jättespänd och blev jättesur på mig massor av gånger, speciellt i galoppen. Då hade han öronen jätteplatt bakåt, stanna och hoppa upp i luften, sparka bakut och ah massa Patch specialare typ.

Det var lite kul faktiskt haha men aja hade kryss, räcke med vattenmattaa och oxer. Första gången jag hoppa över vattnemattan sprang han förbi men efter det gick det bättre och bättre. Oxern tog jag inte så många gånger men de 2 sista sprången låg på 1 m. Första rev han men sista språnget var SUPER!

Hoppade jättefint över och är mycket nöjd över honom idag! :) Det var väldigt kul! Mamma filmade och fotade men kamera sladden e ju borta så fotade bilden med mobilen xD

image descriptionimage descriptionimage description

Bästa julafton hittils!

Igår var verkligen den ultimata bästa och mysigaste julafton hittils för mig! Det började på morgonen att jag vakna på ett strålande humör, åt frukost framför tvn, sen slog vi in de sista klapparna, packa allt vi skulle ha i bilen och åkte till bästa hästen.

Hade en julklapp till Pacth med, nämligen lick it morotssten men han var för söt haha han fattade inte att man skulle slicka, utan försökte bita på den sen blev han rädd och gick upp i taket när jag höll fram den xD Nuttisen haha det var så gulligt.

image description

Men iallafall sen red jag ut, hade verkligen hoppats på snö att galoppa i på ängen men icke det var blött o lerigt ist. Men fick upp lite julstämning med min tomteluva på hjälmen och så red jag till ängen iallafall och låtsades att det var snö x) Hehe det var jättemys och han var rätt sneeel ramla inte av men nära några gånger :P Men faktiskt första gången jag kunde jobba honom lite i galoppen ute! Framsteg :D

image descriptionimage description

Sen pussade jag massor på honom innan vi åkte vidare till Upplandsväsby till mina brorsor o några till där. Det var mysigt åt jättegod mat och allt var riktigt trevligt. Sen fick jag va tomten och dela ut alla klappar ^^ Själv fick jag detta:

2biokort
Röda mysbyxor
Cavallo ridstävlar
Skönhetsprodukter
Presentkort på Holliester
Presentkort på Stockholm ridsport
Tröja
Pengar

Sen på måndag blire flera klappar :D Ska fira med pappa och några till, nu var det med mamma :) Ska iväg till det nya stallet nu och fixxa lite stuff you know ;) Sen vidare till min poooniheeest o riiida :D :D

Julafton, GOD JUL!


God jul allihopa! :) ♥

Bra dag :)

Idag så när jag vaknat och ätit frulle så slog jag in alla julklappar och städade mitt rum. Sen åkte jag till stan igen med mathias och köpte de allra sista klapparna. Sen åkte vi hem till honom en liten stund och sen skulle han hem.

Då åkte jag till Suzana och vi baka pepparkakor :D Nu är jag hemma och ska vara lite med mamma.... Inte det roligaste men aja. Patch vilade idag.


Haha sköna gubbar<3 En huvudlös också xD Kmr mer bilder sen ;)

Ett år sedan igår

Igår var det exakt ett år sedan jag red min sista gång på Gladö ridällskap (ridskolan där jag red förut). Det var en hopptävling, clear round och jag kunde inte fått ett bättre avslut1 Fick rida min favoritponny då Afrodite, och vi blev felfria och fick rosett!

Helt sjukt vad tiden går fort alltså, trots att det känns som en hel evighet sedan jag slutade där... Snart är det även 1 år sedan jag fick Chiquita... Herregud vad tiden går! Har utvecklats så enormt mycket under detta äret 2011 och är riktigt glad över alla fina minnen med alla fina hästar!


Jag och afrodite för ett år sedan igår, 80 cm :)

Godmorgon :)

Har egentligen inget att säga just nu.... Men hej iaf :) Och tänk att det bara är en dag kvar tills julafton!! :o Kan knappt fatta de....

image description

Dagens ridpass 22/12

Dressyr i lilla blev det. Han var livrädd för dörröppningen och tvärnita varje gång och det var SÅ irriterande för hur många gånger har han gått dr utan problem liksom?! Suck. Aja han var rätt fin i övrigt faktiskt. I traven tränade jag på öppnor och skänkelvikningar en del.

I galoppen så tränade jag snabba övergångar mellan alla gångarter men mest galopp. Även galopp på fyrkanten tränade jag rätt mycket på. Han var för det mesta fin :) Helt ok nöjd ändå, red i ca 40 min så inte länge alls.

image description
I lilla ridhuset (bild från förut)


Stan hela dan!

Puh! Nu är jag hemma efter en rätt lång dag på stan, har springit runt o letat julklappar ända sen vi sluta skolan vid halv 11 xD Först med Sarah runt tcentralen och överallt där, sen skulle hon hem och då drog jag o träffa suki.

Vi gick först på götgatan vidare mot skanstull o chilla lite i ringen sen åkte jag hem. Det är jättejobbigt att köpa julklappar, speciellt till vissa man inte vet vad de vill ha -.- Men aja snart ska jag åka till stallet och riiida :)

image description
Jag och Suki idag =))

En julklapp

Jag vet min julklapp som jag kommer få av mamma för jag var med och köpte den i tisdags ^^ Det är ett par Cavallo dressyr ridstövlar! Men kommer få dom vid jul så har ju inte använt dom än. Dom satt jättebra verkligen (det är inte såna för 6 lax....)

Juste sen kom jag på att jag även vet julklappen jag kommer få av pappa och farfar xD Det är nämligen en filmkamera! För just nu filmas jag med systemkameran vilket inte är det bästa för filmning direkt... Men det är ingen jättedyr för typ 5-6 tusen men den kommer nog vara bättre än sytemisen iaf :)


bild i repris :)

Barbacka i lilla

Det blev barbacka ridning i lilla idag. Hade jätteont i magen så skrittade och arbetade honom där ett tag först, ställde, böjde flytta osv det gick bra. Sen i traven red jag mycket snett igenom och fokusen låg mest på balansen, vägarna och formen. Red även lite öppnor och flytta på volten.

Sen i galoppen gick det inte alls bra. Formen var inte ens på tal och styra var knappt så det gick. Men det blev faktiskt mycket bättre sen! Red ca 45 min och mest skritt som sagt. Förutom galoppdelen är jag ändå rätt nöjd för jag red ju trotsallt barbacka.

På vissa hästar är det kanske ingen skillnad om man har sadel på eller ej men det är det för Patch. Så för det som jag förväntade mig av honom så var det bra :)


det var för mörkt för att rida ut... (bild från förut) =)

Idag (:

Vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med Patch idag, är sugen på att galoppa i snön och busa men vet inte om jag törs själv xD Lär ju sluta med en avramling eller 2 hehe :P Men får se vad som bliiir :)

image description

Snart är det JUL!!!

Bara 3 dagar kvaaaaar.....!!! Går i onödiga skoldagar med bara lekar, filmer och jupyssel. Självklart skönare än vanliga skolan med läxor och lektioner men kan vi inte bara få lov liksom? Slutar imorn :)

En av de grejer vi gjord idag xD Jag gjorde tomten och halva hästen den andra halvan gjorde henke haha :P
image description

Första snön igår!

Igår kom den första snön på riktigt (dvs höll sig ända till på em)! Första snön med Patch också! Mysigt :) Idag vilar han förresten och ska åka iväg till Lyckås nu för att kolla stövlar!

En snöbild jag tog igår xD
image description

Nyklippt!

Idag har jag klippt miiiig! Senaste gången var för typ 1.5 år sedan xD Blev ca 7 cm kortare och helt ok ändå, mycket fräschare nu! Ska klippa mig oftare....

Bilder på hur det ser ut nu:
image descriptionimage description

Sista träningen för året 2011!

Ja idag var det nog sista träningen för året och för Anna! Kan börja med att säga att jag ändå r ganska nöjd med träningen. Han var jättetrevlig när jag fram, bättre än på länge iaf! Inte sådär spänd som han varit nu de i de senaste och mjuk var han.

I travarbetet tränade vi på öppnor och skänkelvikningar, även "felställda" sknkelvikkningar vilket var nytt och lite klurigt men det gick bättre och bättre. Sedan red jag halter både från skritten och från traven vilket gick bra! I galoppen sköt han ut bogen lite på volten när jag tryckte in rumpan så de tränade vi lite på och det blev bättre.

I de enkla byten gick det över förväntan faktiskt, snabba övergångar till skritten hyffsat lugnare n de andra gångerna och han blev bara seg och jobbig i mun ca 2 ggr i skritten mellan bytena. Sedan hängde han sig i handen lite i traven några få stunder men det var inget märkvärdigt. Han var väldigt mjuk och formbar i traven.

Filmades idag... Men dumma sladden hindrar mig från att lägga upp här :(


Bilder från förut (:

Tjeniixen

Sitter och väntar på att mamma ska komma hem så ska vi åka till stallet! Är jättetaggad faktiskt! Hoppas det går bra :D :D Hörs när jag kommer heeeem :)

image description

Oboy

Är på riktigt blogghumör just nu hehe. Älskar oboy förresten, gjorde nyss lite och mmmm vad gott! :D


Hehehe

Allt får ni inte veta

Jag brukar inte alltid skriva exakt allt som jag gör på fritiden med kompisar och det som inte har med hästen o göra. Dels för att jag glömmer/orkar inte eller för att det helt enkelt inte är lämpligt just på denna bloggen. För det är ju först och främst en hästblogg som handlar om min häst xD

Men ah bara en liten grej jag kom på, så nu vet ni ;)


Freja och jag hade kul på matten i fredags tror jag de var... :P


Sista träningen imorn

Imorgon är det sista träningen för Anna Dufva, tråkigt nog eftersom vi flyttar den 29/12. Men det ska bli asskönt att flytt, ser verkligen SÅ framemot det! Tar föör lång tid att åka till stallet, liksom 1 timma normalt och ah palla inte det längre. Men iaf så är det synd att det är sista träningen för Anna :(

Bild från andra träningen med henne tror jag... Har ju utvecklats en hel del sen dess kan jag säga! :)


Dagens ridpass

Idag red jag i stora med 4 travbommar på ena långsidan. I uppvärmningen var han jättespänd typ som igår men tvärnita bara en gång. Efter uppvärmningen började jag med att trava över bommarna i lättridning, tog de såklart i båda varven. det gick bra.

Sedan la jag upp varrannan boms ena kant på liggande sockerbitar och trava över på samma sätt, det gick också bra. På andra långsidan varierade jag med öppnor slutor och ökningar. Efter det gick jag vidare med skritt-halt och sedan gjorde jag en ryggning, den gick såå bra så gjorde inte mer efter det.

Tog galopp men träna inte på något speciellt förutom att få in hans rumpa på öppna delen av volten. Sedan la jag upp varannan bom helt och trava över, gick inte lika bra första gångerna men sen gick det bra. Tillsist red jag lite mer galopp och övergångar och sen trava jag av. Hyffsat nöjd över idag.

Bilder finns men komeraöverförningssladden e ju som sagt borta... Men här är 3 mobilbilder.

image description
Gick nämligen först in i lilla men där fanns en minitraktorbil så fick byta.
image descriptionimage description
Vilket resulterade en vettskrämd spänd Patch...

Gårdagens ridpass 17/12

Igår red jag dressyr i stora och han hade en riktigt jobbig dag. Han var sjukt spänd för allt, la in tvärnitar, kasta sig åt sidan och allt det där... Sen blev han jäääättehård o seg i mun i skritten... Och i enkla bytena gick ingenting, han ville inte skritta eller göra ngt sakta.

Det blev fel galopp eller att han sparka bakut i fattningarna och ah det gick verkligen sämst. Men i traven var han sååå fin emellanåt med värsta bra framåtbjudningen och tryck i steget, även i galoppen faktiskt vart han ibland väldigt väldigt fin. Trots att han sköt ut rumpan på öppna delen aav volten så fick jag in den för det mesta.

Så sammanfattningsvis kan man inte direkt påstå att detta var ett av våra bästa ridpass... Faktiskt sämsta på ganska länge. Men nya tag idag! Tror då att jag ska ha lite bommar idag faktiskt :)




Nu blire stallet!

Nu drar jag till stalleeet elr snart om typ 30 min men ändå! Hörs när jag kommer hem <3

image description
mitt lilla charmtroll^^<3


Lyckad dag igår!

Hade jätteroligt igår! Först efter skolan så åkte jag till t centralen och träffa Emelie, Sally, Anna och Annie. Vi shoppade julklappar och jag hann köpa de flesta, har 2 kvar som jag förmodligen ska köpa med Sarah på torsdag! :D Men iaf vi fikade och hade det jättetrevligt!

image descriptionimage description
Vi var även inne på butrix och i spegeln fick man fett långa ben xD (Annie och jag).

Sedan när vi var klara åkte jag hem vid halv 8 och lämna alla grejer sen drog jag ut med wille direkt och kom hem vid midnatt! Lyckad dag! Gick fett mkt också xD

7 Månader idag♥

Idag har det gått exakt 7 månader sedan jag fick dig. Du har gett mig så mycket och jag är dig evigt tacksam för alla fina och underbara minnen jag har med dig. Du har dina knasiga stunder men jag älskar dig ändå alltid även om jag ibland för stunden kan bli irriterad. Du är högst älskad och hoppas du vet inom dig att du betyder för mig älskade finaste underbaraste gulligaste och bästa Checked Patch♥


Helt klart en utav de bästa sakerna som hänt mig var när jag fick dig♥

Roliga planer!

Imorgon ska Patch vila så då ska jag julshoppa inne i stan med Sally, Emelie, Anna och Annie! Kommer bli jättekul att träffa dom igen, det var ett tag sen nu! Sen efter det ska jag kanske ut med wille, kommer iaf ha en riktigt nice och rolig dag imorn! (Y) :D

image description

Olyckligtvis

Så kan jag inte hitta kameraöverförningssladden någon stans alls! Den är liksom poff borta... Så tyvärr kan jag inte (som jag hade tänkt nu) ladda upp bilder från de gångerna kameran varit med. Får väl se när jag hittar den helt enkelt.

Härlig bild på en härlig uteritt förut på ängen, haha notera tjockis armen xD (det var vinden som gjorde att den ser så tjock och uppblåst ut) on nån inte fatta de ;p


Barbackaridning 15/12

Idag red jag barbacka i lilla. Gjorde lite olika övningar, men mest tränade jag på att rida barbacka xD Alltså att hålla balansen även i galoppen och över ett litet minikryss hinder som jag byggde fram. Det gick bra att arbeta honom i skritten och i traven, träna även ryggningar.

men i galoppen tycker han inte om när det studsar och då stannar han och gör halva patch specialare... Men ramlade inte av iaf! Men var nära på några gånger. Det gick bättre med att galoppera men att jobba honom i galoppen tar jag en annan gång kände jag...

Dessutom så hoppade jag ju som sagt över ett minlitet kryss och första gångerna blev han sur efter hindret för han tycker inte om när det studsar på ryggen, så då stanna han o så men sen gick det braa! Är nöjd och det blev inte jättesupermegaseriöst ridpass men roligt och lärorikt på sitt sätt :)

image description
Haha hade gympadojjorna på :p

dagens ridpass14/12

Idag red jag dressyr i lilla. Han var jättepigg och framåt så det varr jätteroligt, hade inte sporrar. Red och tränade på det som jag brukar nuförtiden och ryggningarna gick inte jättebra men helt ok ändå. Skänkelvikningarna var lite sämre än de varit. I enkla bytena saktade han av till skritt på mindre travsteg så det var bra.

Sen fick jag till några riktigt bra ökningar i traven! Bakdelsvändningarna i skritt gick bättre och öppnorna gick bra. Slutorna var lite klurigare med ställningen, de hade kunnat gå bättre. Men i överlag är jag nöjd över ridpasset :)

Mamma filmade och så men jag orkar faktiskt inte hålla på och lägga upp... Kanske kommer när jag har med tid och lust!


Stallet nuuu!!

Hörs sen!

Today

Idag vilade Patch så efter skolan drog jag hem till wille, först pluggade vi lite men blev inte så mkt plugg :p Kom hem runt 7 och pluggade mera. Hörs imorn!

image description

Bara för att..

Jag inte bloggat så bra så kan jag berätt lite mer om vad jag gjorde i helgen. I lördags efter stallet så drog jag och åkte gokart med henke, max, wille och mathias. Det var faktiskt superkul xD Har aldrig gjort det förut men det var jätteroligt! Sen efter det va vi ute lite sen drog jag och wille.

Vi va med sam och tor, chilla hemma hos tor. Sen drog vi ut och jag gick hem för var tvungen. Johannes min bror var där o hälsa på och jag ägde ut honom på kort och det var lite kul :) Sen idag på hemkunskapen vare julbak och vi baka detta mästervärk:

image description
Men nu måste jag plugga elr nåt annat kul hörs kanske imorn! :)


Näst sista träning för Anna Dufva

Idag var det näst sista träningen för anna dufva för denna termin och sen flyttar vi ju så de blir inge mer, bara nån kurs då och då kanske. Men iallafall var det lte försenat men det var bara bra så red jag fram ordentligt, han var jättespänd men fin i övrigt.

Han var jättespringig och pigg men väldigt lätt i handen och lättare att samla i galoppen när jag satt ned mer i sadeln. Sen i de enkla bytena på rakt spår började han se spöken och la först in lite tvärnitar men sen börja han kasta sig osv. Så då tog vi och gck in på volten igen.

Där i traven först så skulle jag ställa honom mkt och flytta för skänkeln gjorde det i båda varven och bytte ofta för att se tll att han inte fortsatt att sitta fasi lite vänster. Sen red jag korta övergångar mellan alla gångarter olika hela tin och han blev jättefin och lätt i mun. För i enkla bytena i skritten blir han väldigt stark och stum i mun/hand.

Nöjd är jag iaf! Kameran hade tyvärr slut på batter så inga nya bilder :(


Ängen 11/12

Igår red jag ut barbacka på hacket till ängen. Han var väldigt soönd och tittig. Gräset var fruset och väldigt hårt för det mesta så jag höll mg till skritt och travarbete. Mycket övergångar och han spände av mer och mer. Tills det kom en o gick med hund, då vart han sjukt spänd igen och bara stände av liksom.

Han blev lite dampi ville bar springa typ så gjorde massor av halter i skritten men i början backade han, flytta sig åt sidan och ja allt för att inte stå still. Men ag gav mig inte och efter typ 20 halter minst lyckade jag få honom stå still i 5 sek :p

Sen sista biten på ängen trava jag och det gick jättebra, han var superpigg och framåt men jag hade fortfarande kontroll och han var avslappnad och fin! I övrigt så ställde och böjde jag honom samt flyttade för skänkeln och lite sånt, tog det mest mysigt.

Kameran följde med så bilder kommer promise!

image description

Inget internet!

Hej och sry för dålg bloggning! Men vårt internet fungade inte går och innan det hade jag nte tid... Men iaf ska skriva lite nu!


image description
Söta katten sov på täckena utanför Patch box ^^ <3

Right now

Ska snart iväg och åka gokart mer nåra nuu :) Sen ska jag inte va hemma försent för min brorsa kmr och då ska jag äga ut honom på kort ;) Ha en bra kväll alla för det ska jag ha<3

Ego pics @the moment!
image descriptionimage description

Hoppning 10/12

Idag hoppade jag i lilla ridhuset! Skulle ridit ut med Julia men Malou hade fått ett litet sår så hon våga inte rida vilket jag förstår. Jag orkade inte rida ut själv så istället bestämde jag mig för att hoppa! :D Det var superkul! Fick hjälp av pappa att bygga fram osv.

Patch var jättespänd och när jag satt upp så backa han och reste sig lite, han har aldrig varit så förut, sen när jag red fram och skulle börja galoppera så tvärstanna han, studsa, backa och reste sig! Vart jätteförvånad men höll mig lugn och försökte få honom lugn med, han gjorde lite sådär men sen gick det bättre.

Jag hade en oxer på långsidan, ett plank på diagonalen och ett kryss vi medellinjen. Efter uppvärmningen började jag trava över bommarna vid krysset sen trav hoppa det och sen galoppera över. Gick bra, fick inte alltid exakt bra avstånd men nöjd. Sen rulla jag på lite på planket och oxern, red både som bana och hade med krysset då.

Det gick jättebra för det mesta, kom inte alltid bra avstånd men inget katastrofalt. Sen sprang han förbi oxern en gång men sen var jag noga med att rama in så hände inte igen. Sista sprången låg på 85/90 cm och gick BÄST! Kom helt rätt och han hoppa över med lätthet och fick till jättebra galopp innan hindret! Avslutade där sen med att hoppa av honom på krysset 2 ggr. SUPERNÖJD :D Var jättekul också!!

Bilderna från iphonen, ej i någon ordning från när de togs.
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Haha avslutar med en liten failbild när han river med frambena xD

Inte bra på att plugga

Suger på att plugga helt seriöst! Sen jag kommit hem har jag inte gjort ngt vettigt alls, skärpning nu SKA jag plugga fast det suger på en fredagkväll liksom, hur sorgligt?

image description

Bio + shopping!

Idag var det stallfridag för mig! Så efter skolan åkte jag först till sergel med max och hämta ut biobiljetter sen kom Lily och max gick. Först gick vi runt lite på stan men köpte inget sen såg vi Breaking dawn, den var bra! Var inte så sent efter det så kolla i lite fler butiker och älskar Holliester! Köpte 2 fina toppar/tröjor! Superkul och inte sen kväll alls idag!

image description
image description
På bion :)
image description
Dessa 2 fina plagg fick jag med mig hem!
image description

Bommarbetes pass 8/12

Idag red jag i lilla och hade 3 travbommar vid långsidan och en galoppbom på volten. Först i uppvärmningen red jag som vanligt lång och låg bara och red lite serpentiner i trav osv lite basic vägar och övergångar. Red över galoppbommen några gånger osv gick bra!

Sen började jag trava över de 3 travbommarna, gick jättebra och på andra långsidan red jag lite ökningar han lyssna inte jättebra på de var lite seg men gick bättre, tog det i båda varven. Sen galopperade jag och växlade mkt mellan volten och rakt spår samt galoppa över bommen dårå. Kom inte alltid rätt på den men annars gick de bra.

Efter det träna jag lite halter från skritt och han var jättestum och emot men blev bättre. Red även lite travöppningar och flytta ut baken för att få igenom ställningen mer, satt fast lite i vänster. Sen trava jag över bommarna och galoppa över bommen igen några gånger, gick jättebra och är supernöjd :)! Red ca 45 min.

image description
Skritta över bommarna på långa tyglar när vi va klara :)

image description
Bättre färgmatchning idag ;)

Flyt!

Åh är på superdupertopp humör just nu! Allt bara flöt på rekordsnabbt i stallet, mockning borstning mm inget va ivägen liksom, har aldrig varit så snabb förut! Gick jättebra att rida också förutom att han va lite seg :p skriver mer när jag är hemma!

12345....6789?

Tänkte bara berätta - innan jag går - att vi har 7kt mkt plugg det är helt gal1... Ursch haha driver med skrivningen, ska aldrig börja skriva så :P Hehe men nu börja jag få brådis.... HEIRO :)

image description
Langar ännu en till bild på finaste<3

Stallet snart nudå!

Är hemma en snabbis nu efter skolan och vänder ut snabbt snabbt för att åka till kära hästen<3 Ska nog rida lite bommar idag hade jag tänkt! ;) Hörs senare pussss!

image description
Bästa hästen!<3

Klipp klipp!

I tisdags så klipptes Patch och här är 2 snabba bilder på hur det ser ut över bara ryggen, sparade benen men klippte halva ansiktet typ ingen skillnad från förra klippningen förutom att mycket mer välgjort, jämt överallt och klippt under hela magen osv. Hon var jätteduktig hom som klippte, masserade Patch lugn så det var inga problem! :D

image descriptionimage description

Dagens ridpass 7/12

Idag red jag dressyr i lilla. Gick jättebra faktiskt. Det som var lite trögt var halterna men de gick bättre sen, även travslutorna i vänstervarv är lite jobbigare men bakdelsvändningarna och ökningarna i trav gick bättre idag! Galoppen gick också bättre fast blev nåra fel fattningarna i enkla bytena.

I förvända galoppen så höll han den inte 2 av gångerna men gjorde om så det blev bra. Han var lite spänd i början men fick honom jättefin sen faktiskt. Tränade ej på ryggningar idag men på lite halter. Mycket nöjd över dagens ridpass!

image description
Fullt matchande mad alla olika färger haha! men jaja ingen såg ju oss hihi.

image description
När jag skritta av :)

Fyfan

Blir så jävla sur när saker inte går som jag har planerat. Det tog fucking 1 timme att brodda jävla skiten idag!!! Nu kommer jag inte hinna plugga tillräckligt mycket kmr förfan va hemma om en jävla timme!!! Är så galet förbannat arg just nu så ska ej skriva mer. Behövde avreagera mig lite.

Hemma

Gick hem från skolan idag hade jätteont i huvet... Iaf så nu sitter jag här med böckerna framme för att plugga men ändå så håller jag på med datan och lite annat. Skärpning ska det bli nu så hejdå vi hörs sen! Ska rida senare idag också :D wuhiiu!

image descriptionimage description
För några sekunder sen bara, snygg var väl elr? haha skoja!

Igår (tisdag)

Hejsan! Igår var det Patch vilodag, opassande för att han vilade i söndags men kunde inte ändra på det satt det fick bli så. Jag var med william efter skolan och sen när han drog hem runt 5 så åkte jag till Suki :) Sen kom jag hem rätt tidigt typ 9 (var tvungen) och pluggade lite.


Dagens ridpass 5/12

Idag var det träning för Anna Dufva igen och det gick superbra!! Red öppnor slutor skänkelvikningar gick jättebra! Kolla lite snabbt på ryggningarna och de gick såååå bra! Han vill verkligen lära sig och det är så kul! :) Sen i galoppen tränade vi på enka byten, gick mkt bättre och formen var bättre på 8-volten, sen på rakt spår (4kanstspåret) blev han lite klurigare och det tog längre tid att få tillbaka honom.

Men han fattade rätt galopp (den jag ville) alla gånger iaf :) Så duktig<3 Sen det sista vi gjorde var att göra några ökningar i traven och de första gick inte så bra men de 2 sista gick super! Jättenöjd med Patch och han fick massor av pussar efteråt! Anna sa även att hon tyckte att han såg mycket starkare ut nu och att han orkade mera dvs fått mera muskler vilket var jättekul att höra! :D


Muffinsbak!

Idag på eftermiddagen bakade jag och pappa muffins :) Sen kom också wille och gjorde lite han med ;) Fast sen gick vi ut i typ nån timme bara och snacka<3

image description
Gjorde båda vanliga och chokladmuffins med hallon och blåbär + hackad mörkchoklad som fyllning! :)

Helt rätt färg!

Åh blev så glad när jag tog tränset som jag köpte i globen till stallet för att se om de passade sadeln och magplattan, vilket det gjorde! Var exakt den färgen jag ville ha!! Suuuper :D

image descriptionimage description
Nu var magplattan lite lerig men annars så var det ju helt rätt färg! :)

Lördags uteritt

Igår red jag som sagt ut med Julia och Malou. Vi red till den där rundan elr ah stället som vi va på i torsdags. Först skrittade vi dit och upp för backen 3 ggr så fick hästarna klättra :) Sen gick vi in i skogen på berget typ, bra träning för dom att se vad de ska sätta sina tassar!

Sen travade vi och galoppa på rundansväg lite tills vi kom till en äng där red vi och trava och galoppa, arbetade honom mycket mer och så gått som alltid när han inte gick på långa tyglar. Dock var han spänd så gick ju inte direkt som ett dressyrpass... Men duktig var han!

Vi red i ca 1 timme jättelagom och superbra träning :D
image descriptionimage description
Lite muppiga bilder när jag red xD
image descriptionimage descriptionimage description
Invigde även detta fina Agria ländtäcket med jätte mysigt fleecefoder, köpt i globen!

Hejsann!

Tjena bloggsisen! :) Uppdateringen har ju inte varit på topp om man säger så... I fredags vilade han och idag med, varför tänker jag inte gå in på men så blev det iaf. I lördags red jag ut med Julia igen och det var superkul! Skriver mer om det snart!

image description

Borde kanske... Elr inte?

Antar att jag egentligen bör sova nu... Har ju skola imorn men idag (igår då) har det kännts som fredag hela dagen så kanske därför är jag inte ens trött nu? Jaja ska iaf lägga mig nu men när jag somnar vet jag icke.

Uteritt med Julia! :)

Idag blev det uteritt ist för bommarabete, skulle bli för trångt med flera andra i lilla ridhuset. Jag red ut med Julia och det var jättkul! Elr lite läskigt och obehagligt ibland med tanke på den här knivhuggs mordförsöks presonen som fortf är lös. Men iaf först red vi till lindholms stationen och red på den asfalterade långa slingan brevid järnvägen och spåret i bara skritt.

Malou var väldigt spänd och tittig så vi fick lite problem ibland då hennes rädslaa smitta av sig på Patch och han var väldigt spänd för det mesta. Sen var det några bildårar som var nära att köra på Julia när Malou höll på och kasta sig ut mitt på vägen.... Men iaf så skrittade vi där jättelänge och sen påväg hem red vi en liten omvägs runda.

Den hade Julia typ glömt bort att den fanns men den var asbra! Fanns en supergrymt bra klätterbacke som vi skritta uppför 2 ggr! Jättebra och stärkande! Sen vare bra galoppsträckor och Patch skötte sig utmärkt! Var superkul verkligen! Sen var det typ en lite rolig händelse när en tant såg oss över vägen och våra hästar (mest hennes) höll på så sen när vi kom närmare henne fråga hon helt skärrat typ men vart ska ni?? Hahah garva åt de ett tag xD lät säkert inte så kul men det va kul!

Här kmr först nåra muppiga bilder hehe :P
image description
image descriptionimage description
image descriptionimage description
Var ute i ca 1 och en halv timme xD men skritta typ mer än en timme ;)

Super skojj!! :D

Hejsan nu sitter jag i bilen påväg hem efter en jätteskojjsig mysig uteritt med Julia och hennes finafina vita arab Malou! Skriver mer sen när jag kmr hem! ;) är på topphumör :D

RSS 2.0