Hinner inte

Skriver om dagens ridpass imorgon, blev lite sent nu helt plötsligt, men ger ett smakprov från dagen.


=)

Bilderna från igår

Fet bildbomb från igår!



























Hissar!

Ponnysanning.blogspot.com, verkligen kul att läsa om lite skvaller inom hästvärlden och framförallt de roliga failbilderna! Här är en av de roliga failbilderna.



Dagens ridpass 30/5

Red i paddocken idag och det blev dressyr igen. Byggde på och började ridpasset som igår men inte lika länge i skritt på långa tyglar bara. Idag skygga han ingenting och blev riktigt fin i slutet faktiskt! Han lyssnade bättre på skänkel och vikthjälperna, han vinglade och tryckte sig åt massa håll ungefär som vanligt men tvärade på volten bara ca 2 ggr vilket är riktigt bra! Men han höll sig innanför spåret på volten i galoppen mycket bättre än igår. Men stundvis dummade han sig lite men efter jag sagt till var det inge mer.

Är nöjd ändå, ibland gick det inte lika bra speciellt inte i vänster varv och i de första galopperna men i slutet fick jag till en riktigt kanon högergalopp och det höll sig ganska länge också! Så efter den travade jag lite på rakt spår sen travade jag av honom. Fick även till serpentinerna i trav riktigt bra och skritten var lagom energisk. Ett tag övade jag mycket övergångar och han blir bättre på att svara framåt.

Red utan sporrar som jag även kommer sluta med förutom på kanske tävlingar i framtiden. Idag lyssnade han mycket bättre för spöet och spände sig inte sådär jobbigt som jag upplevt tidigare. Mamma filmade och fotade idag men det kommer upp imorgon för har kameran där. Imorgon ska jag nog rida ut till Ekhagen och rida lite där, det blir nog en blandning mellan bus och dressyr. Om hindrena är kvar där får jag se om jag tar ngt skutt elr inte, det beror på hur han känns. ;)


Såhär såg vi nästan ut, blå outfit.

Testperiod nästa? Nej tack!

Igår när jag red så fokuserade jag jättemycket på att verkligen inte påverka vägen med tyglarna, bara med skänklarna och vikthjälperna. För när vi går innanför spåret och han trycker sig åt ett håll (för det mesta vänster) så försöker jag trycka tillbaka honom med skänkeln men då tror han att jag menar framåt inte tillbaka på vägen och då blir det så lätt att jag får tillbaka honom med handen. Helt enkelt en dålig ovana som jag fått och har faktiskt ärligt talat inte märkt det förens jag såg Cissi rida honom och sen förklara.

Skrittade fram honom lite längre än vanligt på långa tyglar, höll i mina händer i sadeln pinsamt nog för att inte som reflex leda tygeln när han trycker sig. Det var så jobbigt, jag fick den här känslan att det kliade i fingrarna när han inte lyssnade på mina skänkel och vikt hjälper. Det blev det bättre efter ett tag när han fattat vad jag menade. Sen när jag kortade tyglarna gav jag honom inget stöd ingenting försökte bara han en jämn kontakt och fortsätta styra med ben och vikt.

När jag tyckte det gick bra och han lyssnade när jag ville vända snett igenom osv, gav jag honom mera stöd och jobbade honom lång och låg, fortsatte på samma sätt i traven och bara vände för skänkel och vikt. Red lite volter, serpentinbågar, snett igenom allt innanför spåret sen mycket rakriktning såklart. Efter det rullade vi över i galopp och jag red lätt. Var ute på fyrkantspåret till en början för att han skulle ta för sig i galoppen sen på volten satt jag ner och under hela tiden jobbade jag honom lång och låg.

Sen efter det flyttade jag ut bakdelen på öppna delen av volten i skritt, gjorde lite framdelsvändningar och lite skritt-trav övergångar. Allt i båda varven och han blev fin i slutet, red lätt i traven hela tiden för variation och när det gick som bäst slutade jag och red ca 50 min inräknad med den länga framskrittningen på långa tyglar. Så det var inte så hårt ridpass är nöjd.

Men nu till rubriken, jo jag tror att han testade mig för att han fick för sig att en bajshög var läskig och skygga för den. Sen var något annat helt plötsligt läskigt så då skygga han för de osv och det gjorde han flera gånger under hala ridpasset! I galoppen också, då skygga han och tog ett jättesprång därifrån. Jag var helt oförberedd och tappa stigbyglana och allt men sen red jag på som inget hade hänt. Jag vet att det kommer bli mera testningar för det hör till men fortfarande lite halvkul.


Hade de babyblåa lindor faktiskt! :)

Lektionsponnymästerskapet!

Tjenare! Idag har jag varit hela dagen nästan på Gladö, där jag red förut. Det var nämligen Lektionsponnymästerskapet (hoppning). Alla från Gladö var helt grymma och det blev massa placeringar, priser och rosetter! Dagen var verkligen lyckad och jag fick verkligen tillbaka känslan att vara där osv det var verkligen så himla kul! Jag var lite halvfunkis och självklart fotograf. Dock var det lite tråkigt väder i början, det var mulet och småregnade men sen kom solen fram! Hinner bara skriva om tävlingen nu, skriver om mitt ridpass imorn ;)

Dagens placeringar av Gladö människorna i lektionsponnymästerskapet:

1.a plats Kat. C Elin Stenström på DJ Sunnygirl
2:a plats Kat. B Madelen Gille på Alladin
3:e plats Kat D Emilia Werkander på Afrodite

Dagens övriga placeringar:

5:e plats Kat D Sofie Kjellver på Moonshine
5 clear round rossetter: Elin Stenström på DJ Sunnygirl, Madelen Gille på Alladin, Hanna Runefall på Virginia, Emilia Werkander på Afrodite och Sofie Kjellver på Moonshine.


Foto: Sarah Margulis

Cissi träning 28/5

Idag var det tänkt att jag skulle rida lektion för Cissi men istället var det hon som fick rida. Frågade om inte hon skulle vilja sitta upp och känna lite på honom för att han kännts så konstig den här veckan. Så det gjorde hon vilket jag är väldigt tacksam över.

Hon sa att han inte kändes mera än vad det ser ut att kännas för mig och sen när jag red honom var han jättefin att rida! Antingen så hade det gått över eller så red Cissi bort det för idag, hoppas det håller i sig isf. Hon att det inte var en ponny man bara kunde "åka" med.

Hon sa även att hon trodde att om jag skulle fortsätta jobba som jag gör med rakriktning att han bara ska helt okomplicerat gå helt rakt så kommer det bli bra till ungefär vid jul. Alltså inte helt bra men tillräckligt bra för att jag ska kunna börja öva mer på andra saker. Sen att jag lätt skulle kunna tävla L:C och L:B i höst.

Men jag vill inte tävla om jag inte känner mig helt hundra på att vi kan få minst godkänt. Det känns bara onödigt att bli besviken och allt det som man blir när det inte går bra på en tävling. Ska istället satsa stenhårt på att träna, träna och träna med honom alltså typ åka på helgkurser osv. :)
 
Red med mina damasker idag.


Bild från förut.


Spänd uteritt

Som rubriken löd var han spänd under HELA uteritten, slappnade inte av en ända gång och allt gick jättedåligt. Red Sjörundan som i måndags när han var hur fin som helst nu såg han rådjur överallt och bara spände sig. Sen blåste det jättemycket och det gjorde inte saken bättre... 


Ridpass

Detta ridpasset började exakt lika dåligt som det förra slutade och var. Han bara vinglade runt, sköt ut bogarna, tvärade och allt det där. I slutet frågade jag Amanda om hon kunde sitta upp lite snabbt och känna om det blev så för henne också. Hon sa att han var mera än vad han brukar och hon försdot vad jag mena med allt det där jag sa.

Jag red inte med sporrar utan med spö. Vi båda upplevde att när man lägger till skänklarna spänner han sig och tar jättesnabba steg men bara några få sen är det liksom som att han glömt bort att man sagt åt honom att gå framåt. Detsamma gäller när man använder spöet så efter ett tag glömmer han bort att det fortfarande gäller även om man inte är där med det.

Kändes inte bra alls och är absolut inte nöjd över hur det gick men det är massa saker som detta kan bero på, orkar inte skriva ned alla teorier vi har. Eller så är det inget speciellt utan bara en dålig vecka helt enkelt. Mamma tog typ 3 bilder från ridpasset och filmade lite. Red i min ny svarta outfit som passade honom jättebra! :)




Bilderna

Från i onsdags:











travar av:

Onsdag 25/5

Skriver om igår. Hade som sagt både Merrie och Patch då, var väldigt trött när jag kom till stallet. För i skolan hade vi frilufsdag och orienterade + spelade 3 fortbollsmatcher. Aja nog om det nu.

Merrie: Red henne först och det gick inte så bra. Hon ville inte göra det jag ville och sen blev hon sur när jag gjorde en flyttande hjälp t.ex. i galoppen välte hon inåt och när jag då la till innerskänkeln för att flytta ut henne på voltspåret igen så blev hon sur och drog några steg istället. Hon gick emot när jag skulle ställa och böja henne osv.

Sen har vi en fotbollsplan nära paddocken och efter ett tag kom det några som släppte lös sina hundar där. Det var runt 5 hundar som sprang runt och skällde, det tittade Merrie jättemycket på och blev lite stissig sedan spänd. Bättre blev det inte heller när människorna börja skrika och vissla på hundarna, bara värre. Försökte göra det bästa av situationen och jobbade henne mest i skritten, det gick lite bätte i slutet.



Patch: Han var jättevinglig och sköt ut sina bogar hit och dit hela tiden och så höll han på att småtvära och så som han gjorde i början... Fast nu så sa jag ju till honom ordentligt med skänklarna och då sprang han bara på fort och spände sig istället.

Förfånadsvärt gick galoppen ändå mycket bättre men allt resten var ju bara blä. Han vägrade ställa åt vänster och på voltspåret höll han på som bara den och var verkligen jättejobbig, vingla runt som en jag vet inte vad. Då övade jag på mycket övergångar, raka vägar på kvartslinjerna osv. Galopperade även rätt mycket under ridpasset, mer än jag brukar. Han blev lite bättre mot slutet men han kändes verkligen inte som han brukar.

Kommer flera bilder från då i ett annat inlägg.

Stallfri dag

Åh idag fick Patchen vila, det är han välförkänt av. Mamma hade morgon lunch och eftermiddagspassen idag och hon gick även och betade med honom där i mellan någonstans. Eftersom vi står i kollektiv så delar alla på alla pass, och idag var det vår tur.

Fast jag var inte där, jag sitter hemma och pluggar in i det sista för om 2 veckor typ är det sommarloooov!! Fatta vad sjukt fort tiden går egentligen?! Längtar ihjäl mig, har planerat MASSOR av skojsiga saker redan hihi ^^ Aja nu ska jag plugga vidare - hörs imorgon om jag hinner har 2 hästar att ta hand om och rida då. Skojsigt med andra ord! ;)


Gulleplutt <3

Förbetning

Eftersom jag fick såpass mycket tid över så släppte jag patchisen i en stor gräshage medans jag själv plockade gräs så att han skulle få det i sitt kvällshö och mogonhö. Påvägen dit var han så skeptisk för att han ville verkligen inte gå någonstans, han trodde väl att han skulle behöva jobba igen. Men så när vi kom dit blev han så glad och fick världens energi, den svåra biten var att få med mig honom hem igen sen :P


Första uteritten helt själva

Idag så slutade skolan efter lunch så jag kom jättetidigt till stallet och det var hur skönt som helst att inte känna att man har brottom hem! Red ut helt själv för första gången utan någon gåendes eller ridandes brevid. Han skötte sig kanoners, stannade bara för en plastpåse som flög i luften annars helt felfri. Han spände sig dock lite i början och ibland när han trodde att ngt var läskigt men för det mesta var han avslappnad och fin.

Red på hackamoret idag och jobbade honom som vanligt, försökte ha honom så lång och låg som möjligt idag och bygga på det vi gjorde igår. Men samtidigt ha en lite stadigare kontakt. Jag ställde, böjde, flyttade honom för skänkeln och det blev mycket övergångar.

Eftersom det är rätt mkt små upp och nedförsbackar en viss del av rundan i skogen så blev det mycket trav-skritt-trav osv, bra träning på att få mjuka fina övergångar dessutom. I galoppen gick det lika bra som igår, eller när han spänner sig går det inte så bra men när han är avslappnad går det jättebra.

Märkte att han vart lite trött i slutet, han var verkligen jättedutkig, fick massa beröm och flera men lite kortare skrittpauser under ritten. Han frustade mycket vilket är en bra grej och var lagom pigg, i början är han alltid segare men sen blir det bättre och han blir känsligare för skänkeln ju mer man har ridit. Red utan sporrar men hade ett superkort spö ifall det skulle böhövas. Han märkte det knappt.


Snygger strax innan uppsittning.


Visst var han söt i babyblåa lindor? :)


Ute i skogen.

Ny taktik!

Hello, dagens ridpass var lyckad. Det var dressyrträning för Cissi idag igen, och vi provade en ny taktik om upplägget på ridpasset för att få bästa möjliga effekt. Vi började med att i hela uppvärmningen ha honom så lång och låg som möjligt, inte ge något stadigt stöd som förut. Detta för att få honom vilja tänka mera nedåt och sänka nacken. Ge och ta var det som gällde och en aning större tygeltag för att få honom acceptera handen mera.

Han gick inte helt med på det från början men sen blev han helt super i galoppen. Den gick ännu bättre än igår och det är så kul när man kommer på mer och mer varje ridpass! Efter skrittpausen idag var han inte lika stum som han brukar när man ger stöd direkt och ber honom gå fram till handen helt från början. Det var jättekul att det blev sån skillnad, så vi ska köra på det framöver.

I vänster varv går han verkligen emot mig, han vill varken forma sig för vänster eller ställa och bli mjuk, sen på diagonalen eller när man vänder rätt upp så försöker han rinna iväg åt vänster, försöker liksom smita undan arbetet på det sättet. Accepterar inte heller vänster skänkeln helt.  Något som vi behöver jobba på.I höger varv däremot är han jättefin och mjuk, superlätt att ställa och inte alls stum, helt enkelt jättefin.

Nu till saken iaf så när jag tog tyglarna och bad honom komma fram till mitt stöd i handen gjorde han det helt okomplicerat i alla gångarter, han blev inte mera öppen i formen som annars efter skrittpausen. Är jättennöjd med den biten, sen har vi det här med att han ska tänka framåt på vägen och att när man kramar och håller i tyglarna betyder det inte stanna, som han gärna vill tro. Sen i avsaktningarna att de inte ska bli tvärt utan mjuka övergångar, det jobbar vi mycket på och min skänkel att den inte ska åka bakåt när jag driver.

Vi kämpar på och det går framåt rätt fort ändå. Lär mig hela tiden nya saker, varje ridpass lär jag mig något nytt om honom eller ut jag ska parera honom osv. Jag älskar det men så fort jag slutar rida så går det åt skogen som i fredags. Vet inte vad jag tänkte då men red gjorde jag iaf inte. Men nu har jag lärt mig av mina misstag och detta kommer inte att hända igen! :D Nu bildbomb!

Lång och låg






Normal















Min dag idag, söndag 22/5

Idag så skulle jag ha följt med Emma, Amanda och Fanny på hopptävling i Täby men så blev det inte. Emma fick fullt i bilen + att de skulle åka halv 6 på morgonen vilket jag inte skulle orkat, sen så strök Amanda Merrie från tävlingen som Fanny skulle hoppa. Så då överraskade jag min kompis Sarah och åkte iväg till finalen i Allsvenskan div 2 i Botkyrka! 

Det var superhärligt väder och gosh så jag älskar stämningen i Gladös lag, alla var så glada, posetiva och det var verkligen så roligt att vara där! Hann dessvärre bara se den induviduella klassen, annars skulle jag inte hunnit till min träning + köpa några viktiga saker till bebisens öga. Jag hade självklart med mig kameran och fotade förfullt.

Det blev superhärliga somriga bilder på framridningen när de red, men självklart ska min kamera dö när Sarah som startar sist kommer in på banan -.- Så himla typiskt men aja hoppas de andra tog fina kort på henne och Pandora som hon tävlade.

Efter hon ridit skyndade vi iväg till kungenskurva och köpte lunch + gick in till Hööks och där köpte jag ett svart Schabrak, borste och insektsmedel (sprey). Sen åkte vi till apoteket och köpte en sak för hans öga, eftersom det rinner så mycket och sen åkte vi till stallet.


Pandora idag.

You're the best♥



Nya vinklar

Patchisen njöt verkligen av att få beta idag, red barbacka med fårskinnspadd under på hackamoret till hagen brevid Ekhagen efter jag duschat hans ben. Sen tog jag av rubbet och släppte honom lös där. Medans han åt plockade jag mera gräs i en påse för att lägga i hans höpåsar och sen fotade jag bebisen såklart. Alla bilder är redigerade, så därför är han brun/vit på vissa ist för svart/vit som han egentligen är.
















Pannluggsknopp

Haha min häst har rätt stora näsborrar och jättestor underläpp, han blir lite mongo på bild, asgulligt. Idag gjorde jag en knopp i pannluggen och såhär ser han ut i det utan träns.



Haha älskade mongohesten♥ Men hur normalt är detta?


HAHAHAHAHAHA *andas* HAHAHAHAHHA X''D


Dagens ridpass

Börjar med att säga att det gick KANONBRA! Trodde verkligen inte att det skulle gå SÅHÄR bra efter igår men tydligen så kan allt vända skitfort. Det så fint och härligt väder vilket gjorde allting så mycket roligare också. Vi började i skritten med att få honom att acceptera min hand mera.

Sen i traven började vi med att han skulle vilja fram på vägen och bara tänka framframfram. Red på serpentinbågar ned sen på trekvartslinjen tillbaka och han har blivit så mycket stadigare, vinlgar nästan ingenting längre. Han skjuter sig delvis åt vänster, acceperar inte vänsterskänkeln helt men oerhört mycket bättre har han blivit.

På volten i vänster varv så är han mera svårställd och välter gärna inåt och vänsterskänkeln (alltså inner) lyssnar han inte villigt på. Då när man tar det ställande tygeltaget för att få ställningen och lägger till vänsterskänkeln smiter han ofta iväg med att tvära men då säger ytter till och sen båda skänklarna  fram på vägen så blir det bra igen. Det gäller att hitta timingen vilket är superkul när man väl gör det.

I höger varv så ställer han sig nästan lite för lätt, där måste man istället ha nästan allt stöd på vänster (ytter) och sen ytterskänkeln på så att han inte glider ut till spåret. Vi red innanför voltspåret så att han inte ska ta stöd av staketet utan min ytterskänkel. Det var lättare i högervarv tycker jag.

Sen har det aldrig gått så bra i galoppen som idag! Han tog verkligen för sig och galopperade fram samt höll han formen lägre än han gärna vill och brukar. Sen är det den gångarten jag haft svårast med på honom så det känndes verkligen superkul att den funkade så bra nu.

Efter skrittpausen på långa tyglar så red vi en övning, jag skulle vända rakt upp mot A i trav och mellan R och S göra övergång till skritt. Skritta 4-6 steg sen trav igen, sen mellan V och ? övergång till skritt igen 4-6 steg. Sen trav igen och sen ut i varannat varv höger och varannat vänster. Sen på långsidorna ner göra bogen in med tempoväxlingar. Han vart lite mera öppen i formen och skjöt sig åt vänster men annars var han dukitg.

Senare fattade jag även galopp istället för bryta av till skritt. Det var inga som helst problem att fatta rätt galopp på rakt spår. Är jättenöjd med honom idag verkligen super gick det! Vi utvecklas så himla mycket varje gång och det är så roligt! Oj vad mycket text det blev nu hehe, men aja här kommer härliga bilder ;).

























Avslutar med favoriten från idag

Massor att bjussa på

Har massor av bilder från idag som jag ska visa er! Först red jag lektion för Cissi och mamma fotade och filmade. Sen släppte jag lös honom i hagen brevid Ekhagen, vilket gillades starkt. Självklart så fotade jag min plutt då.


Gårdagens hemska timme

Som rubriken lyder så var det ridpasset jag syftade på. Det gick sämst. Usch vill bara glömma, näst värsta hittills. Jag red som en gfjakjbvfl bajskorv typ nybörjare. Red med spö och han spände sig jättemycket för den sen var det kokhett, gick knappt att rida för att det var så varmt! Inget funkade han blev stum i hela kroppen och gick emot mig.

Det var verkligen inte kul, jag visste inte hur jag skulle ta mig ur detta och då blev jag ännu mera frustrerad. Jag var så nära att ge upp, det blev knappast bättre i slutet och jag kunde inte rida för länge heller så då avslutade jag allt när det kändes skit.

Som tur är var Amanda där och skulle vara det hela kvällen så hon erbjöd sig att sitta upp senare och bara skritta och trava för att känna på honom om det var ngt. Jag hade brottom iväg men hon sa att det gick jättebra, han flytta rumpan lite i början men sen var det inget mer. Alltå var det bara jag som inte kunde rida.

Han blev så svettig så att jag duschade av honom efteråt vilket han tyckte om. Aja skönt att hans dag inte slutade där jag och han slutade i katastrof alltså, men men nu glömmer vi detta för alltid och blickar fram istället för bak!


Haha sötisen när jag hämtade honom i hagen <3

Tjenixen!

Är nu hemkommen från ganska lång och rolig dag igår! Det började med sovmorgon, sen var klassen på skansen hela dagen tills lunch sen slutade vi. Jättenajs var det så jag kom till stallet tidigt och red tidigt, dessvärre blev ridpasset en katastof typ berättar mera sen. Ska till stallet snart skriver bara klart detta inlägg nu.

Direkt efter jag var klar i stallet stressade jag mig till Gladö där jag red förut. Där träffade jag Sarah och alla andra som skulle rida. Jag fotade hoppspecialen som även jag red i förut och efter det sov jag över hos Sarah. Vi tog det rätt chill för båda var trötta men snart sommar och då ska det flummas galet :DDet var iaf roligt att träffas eftersom det typ aldrig blir av nu mera vilket är tråkigt.

Sarah på Patch:


Sarah igår på Melissa:







Mobilblogg-påväg till stallet

Idag ska jag trimma dressyr förhoppningsvis i paddocken om det inte är lektioner där. Efter det har jag lite planer som gör att jag inte kommer kunna blogga förens imorn, men inte helt säkert än vi får väl se ;).


Wooop wooop!

Igår så hoppade vi 1 meter! Fick även låna Fannys hoppsadel, jättesnällt och välbehövligt. Det var några som kolla hur den låg och den passade inte perfekt men det var ingen katastrof, sen skadar det inte att rida med en sadel som inte passar till 100% 1 gång. Tyvärr så glömde jag kameran hemma så allting är filmat på mobilen eftersom mamma inte kan ta bilder, så tar jag stillbilder från filmerna. Helt kassa bilder verkligen sketna. Vet ej hur man laddar upp filmer annars hade jag gjort det ist.

Han var jätteduktig, blev ngt tröttare mot slutet men han vart taggad till att hoppa! Han vart så pigg att jag behövde hålla in honom flera gånger så att han inte skulle galoppera iväg! Vilket aldrig har hänt förut, red även utan sporrar och utan spö. 

Efter att ha hoppat 1 meter galant så provade vi att höja lite kanske 5-10 cm och lägga en bom som ett halvt kryss under så att det skulle vara lättare för honom att se vart den högsta bommen låg. Men då vägra han och stanna sen sprang han åt sidan. Jag tror det mest berodde på mig och att han kanske inte har det bäst självförtroendet i hoppning när det kommer upp mot högre höjder. 

Då iaf ville jag inte pressa honom för mkt så då sänkte vi mycket men hade fortfarande kvar ena bommen som ett halvt kryss under, men då ville han inte heller hoppa men när vi tog bort kryssbommen så hoppade han utan problem. Jag tror det var som en liten fixidé han fått för sig. Sen kände jag att han vart trött och då galopperade jag över ett miniräcke 2 ggr sen avsluta jag. Vart inte så jättenöjd när han inte hoppade men aja han var duktig ändå och det kommer säkert bli bättre, så över det stora hela är jag iaf nöjd.

Höjdpunkten på ridpasset var ändå...... det rena bytet! Han har bara gjort det en gång tidigare med hans förra ägare och han gjorde det med mig nu! Jag blev asglad och han bytte när jag bad honom över medellinjen :'D
Skulle byta varv, trodde aldrig han skulle göra det men ett helt rent byte fick jag! Kan inte beskriva känslan men jag blev verkligen superglad! :D




















Smakprov

Kom hem nyss så jag berättar om hur det gick imorgon + bilder, här kommer bara ett smakprov ;).


För er som orkar läsa

Medans jag ändå väntar på att mamma ska komma hem och vi ska åka till stallet så har jag såhär kul:

Jag:
rider (x)
har ridit i mer än 5 år (x)
har ridit/rider på ridskola (x)
har/haft egen häst (x)
har hästen hemma ( ) - Jag bor i stan och han bor på Gustafsberg 
rider lektion minst en gång i veckan (x)- Yes, har iaf blitt så hittils.
är bra på att hoppa (/) - Beror på vad man jämför med. Fast ne tkr inte jag e så bra.
är bra på att rida dressyr (/) - Beror på vad man jämför med. Fast ne tkr inte jag e så bra.
har ridit i skogen (x)
har hoppat högre än 1 m (x)
kan rida öppna och sluta (x)
har tävlat (x)
har tävlat 3 hästar eller fler (x)
har tävlat hoppning (x)
har tävlat dressyr (x)
har fått över 70% ( )
har fått godkänt i FEI dressyr ( )
har fått championatspoäng ( )
har gråtit under en ritt (x)
har skrattat under en ritt (x)
skyllt på domaren (x)- Hehe.
känt på en tävling att jag inte har där att göra ( )
brukar tro att jag ska sopa mattan med alla ( )
älskar hästar (x)

Min häst:
är en vallack (x)
är en hingst ( )
är ett sto ( )
äger jag (x)
äger mina föräldrar ( )
bor hemma hos mig ( )-Gustafsberg?
är under 148 ( )- kanske 1-3 cm över bara manken som är hög men slutmätt som 148.
är bra på att hoppa (x)
är bra på dressyr (x)
är bra på att rida ut (x)
har världens steg ( )
kan vara jätte busig (x)
är aldrig rädd för något ( )- Har hoppat jumbohopp ute en gång för han vart rädd för ngt.
är ofta ganska nervig ( )
är jätte söt (x)
är tjock ( )
vill äta hela tiden ( )
är brun ( )
är skimmel ( )
är fux ( )
är skäck (x)
är yngre än 5 år ( )
är mellan 5-10 år ( )
är mellan 10-15 år (x)
har tävlat mycket (/) Lagom sådär på lokal nivå.
har startat hoppning (/) Ej med förra ägaren men innan vet jag inte.
har startat dressyr (x)
har startat trav ( )
har startat medelsvår ( )

Tillsammans har vi:
hoppat (x)
ridit dressyr (x)
ridit i skogen (x)
badat ( )- Men kommer massor i sommar, han älskar att bada!
tävlat ( )- Inte än.
tävlat lok ( )- Inte än.
startat hoppning ( )
startat dressyr ( )- Inte än.
hoppat över 1m ( ) Inte än, kanske senare ikv? ;)
startat LA hoppning ( )


<3


Bättre sent än aldrig

Här kommer bilderna från förra tordagen när jag red barbacka till Ekhagen i världens seriösaste outfit... ;)






Haha huuur fult jag vet. (han rev iaf inte) xD




Kortis idag

Idag hann jag rida i ca 30 min? Hade taggat till att hoppa men så börja det spöregna och åska. Han spände sig när det oska och blev inge rolig att rida sen blev vi helt blöta så jag red bara som en vanlig uppvärmning, hann inte ens trava över bommarna. Aja mamma ska med även imorgon och då hoppas jag på bättre väder så att jag kan hoppa! Juste det var träningar i båda ridhusen då så där kunde jag inte heller rida, sen blev det ström avbrott i en av längorna. I början av galoppen var han inte så rolig men sen när det släppte gick det ungefär lika bra som igår! :) Det var surt att inte hinna göra ngt menmen vill inte att vi ska blixtra bort...


ge mig bättre väder!

Nutte<3

Haha patch är ju bara fööör söt! Igår när jag skulle hämta honom i hagen så regnade det ju och då ville han inte komma fram så han gömde sig lite halvt bakom berget under ett fjuttigt träd för att inte bli blöt.


Nutte<3

Sjörundan

Idag red jag ut med Hedda på Bambina och det gick SUPER! Vi red Sjörundan och det var jättemysigt väder, det hade precis slutat att regna så allt var fuktigt och sen kom solen fram. Jag jobbade honom som vanligt eftersom jag inte tycker att det ska vara någon skillnad på om man rider inne eller ute. I början var han lite småspänd och släppte inte efter helt men efter ca halva så vart han otroligt fin verkligen!

Han gick verkligen fram till handen ordentligt och trampa på jättebra med egen motor. Han var mycket känsligare för hjälperna framförallt skänkeln ju mera vi red och i galoppen klampa han på och tog i som bara den! Men samtidigt höll han formen i ALLA gångarter :') Är sjukt nöjd över honom idag och det var så mysigt och roligt. Han är så underbar åååh jag bara lööööve my pony <3


:)

Sunday

Tjosan i trosan! Idag blev det dressyr i ridhuset eftersom det regnade. Fortsatte med övningarna vi gjorde igår och galoppen gick mycket bättre, den delen är jag jättenöjd med. För det mesta gick allt bra innan skrittpausen, jag upplever att han blir stel och stum efter skrittpausen. Han spänner sig mera och blir nästan värre än i första början.

Vet inte vad det kan bero på men hakade mig inte upp på det så mycket, försökte fortsätta med lite andra övningar och det gick sådär. Men alltid precis innan han får pausen är han jättefin men allt det förstörs efter den och då går allt bara ok liksom inte lika bra, funtar på att prova att inte ge honom en? Bara för en gång och se vad som händer.

Aja jag får se vad jag gör, det är inte alltid så som idag men det är alltid lite sämre efter pausen. Red iaf med spö idag igen och han var lite mera spänd än förra gången men inte så farligt. Tänker inte rida med det varje dag utan variera det men idag valde jag att göra det.


Ren och fräsch

Schamponerade finisen idag efter ridningen, han vart så svettig! Han blev super ren och fräsch. Men jag har gjort världens misstag dock... Lät mamma spreya blåspreyen på hans sår på halsen. DET GÅR INTE BORT! Så nu har han en stor ful lila fläck på halsen :( Vet inte hur jag ska få bort den? Gnuggade med svampen dränkt med schampo men det hände inget. Är lite smådesperat "/


<3

Dagens ridpass 14/5

Idag var det dressyrträning för Cissi som gällde. Åsa kom även förbi och tittade! Vilket var jätteroligt, fick verkligen jättebra kritik. Efter skänkelvikningarna sa hon att hon var imponerad och att jag har blivit bättre på att få honom ärligt fram till handen sen att båda vi utvecklats mycket och jag blev jätteglad när hon sa det. Cissi sa också massa glädjande saker och positiva komentarer vilket gör mig så mycket mera motiverad till att fortsätta! Aja nu till ridpasset.

Eftersom jag longerade med spö igår så provade jag lägga det mot honom och allt det där över öronen osv, han reagerade knappt och han är verkligen inte spörädd! Så idag provade jag även rida med det, i början var han ngt spändare än vanligt men inte så farligt. Dutta till det 2 ggr under hela ridpasset bara minilite och fick bra reaktion. Inget hopp framåt eller så bara en mera vaken allert och uppmärksam ponny.

När han slappna av så hade han fortfarande kvar mera av sin egna motor så idag behövde jag aldrig säga till honom på skarpen med sporren en ända gång :D Gud vilken lättnad det var! Sen gick framdelsvändningarna för höger skänkel mycket bättre! Han gick emot lite och den var inte så centrerad men det är inte huvudsaken, så jag är nöjd ändå.

Skänkelvikningarna är jag supernöjd med! Han är väldigt duktig på att flytta så det är jättekul när man hittar det hära att bara kunna sitta så går han. Galoppen går lite segare framåt men dit kommer vi väl också någon gång. Är allt som allt nöjd med idag! Har dock inga nya bilder att bjuda på för mamma var inte där...

körde på grå outfit med mina nya vita Mias paddar, de är asgrymtbra! (köpte de idag)

1 månad idag♥

Idag var det exakt en månad sen jag fick Patch♥



Fredag den 13:e

Idag longerade jag honom och det gick både bra och dåligt. Ibland travade han och galopperade utan att jag bett om det och när jag då ville att han skulle skritta så ignorerade han mig helt. Han var varken stressad eller pigg bara ignorant och det var jätteirriterande när han höll på så. Sen helt plötsligt kunde han lyssna jättebra men på det gick mera på hans vilkor vilket jag inte tycker är acceptabelt. Allt ska ske på mina vilkor alltid.


<3

Åh glädje! :'D

Senare idag så fick jag följa med till stallet, även om jag inte var i skolan och så. Red jag ut barbacka till Ekhagen! Vad jag har saknat min lilla gris, det var riktigt mysigt, han fick klättra lite upp och ner för ett berg påväg dit och sen påväg tillbaka hem sen. Hade världens seriösaste outfit också, självklart! Haha eller inte. Fanns ett minihinder där som jag trava över, han klev över -.- Annars skötte han sig finemang, försökta bara tvära lite en gång när jag red på samma volt som jag och Sarah gjorde förut. Men sen var det inge mer med det eftersom jag var mycket mera med och visste hur jag skulle få bort det tänket från honom. Skrittade och travade bara sen fick jag sår i rumpan annars är jag jättenöjd :) Bilder kommer någon annan dag!


En gång förut i Ekhagen :)

Häst minnen del 2

Alla hästminnen kom förstås inte med, antingen har jag inte bilder elr så är de inte tillräckligt minnesvärda bara :) Och alla minnen från 2010/2010 orkar jag inte skriva om för det är så många! Hoppas det blir bra ändå.

I maj 09 föjde jag och min kompis Sarah med som assistenter på en tävling. Det var några av ridlärarna i stallet som skulle tävla och det kändes häftigt att vi fick vara där och hjälpa till. Egentligen hände det inte så mycket där men det var första lokala tävlingen jag var på.



I början på sommaren 09 gick jag på ett ridlöger på Roogård. Där kände jag bara 2 svagt från innan men träffade snabbt nya vänner och blev helt kär i ponnyn jag hade. Magic var en brun D-ponny valack och var helt underbar att rida, jag har nog aldrig gråtit så mycket som när jag skulle åka hem. Det gick jättebra att rida och jag kände mig jätteduktig för att han gick så fint haha. Sen på spökkvällen har jag heller aldrig varit så rädd som jag vart då, jag grät och kunde inte sluta gråta så jag och några andra fick sova med personalen, vi vågade knappt gå in i våran stuga xD. Det ridlägret är ett underbart minne iaf!








Ungefär imitten på sommaren då så följde min kompis Sanna med till vårat landställe i Goltland och nära där finns det ett ställe som anordnar turridning osv och där red vi 2 ggr tror jag. Det gjorde jag även 08 med Patricia en annan kompis men hade ingen bild från det då men var iaf där båda åren. Det var väl inte så jättespeciellt eller roligt men bättre än ingenting när man är hästgalen haha.


Jag och den hästen jag red då, Calypso tror jag den heter.

På ridskolan hade alla hästar fått gå på bete på sommaren. Så vi var ett gäng som var med och satte igång hästarna lite smått, vi började med att rida ut lite och så hade det även kommit 2 nya hästar till stallet. En gång fick jag den stora äran att rida ut på en av de nya, ett vitt sto. Not extra hette hon och stor häst. Iaf så går allting bra tills vi rider fel och ridit in i en stig som bara tog slut och det fanns ingenstans att vända. Det var ett berg på ena sidan och ngt annat på andra så när vi försöker vända blir det jättetrångt så då stegrar sig Not extra. Jag höll mig kvar men hade aldrig varit med om det tidigare, så det var lite läskigt men ändå kul.



Sen i slutet av sommaren 09 gick jag till Karlshems ridläger igen och hade Dick tracy igen, hade nämligen önskat honom. Detta året var till och med ännu roligare, vi var flera från Gladö som åkte och vi alla var redan superbra vänner och där träffade vi ännu mera goa människor och det var så grymt kul! Ridmässigt kommer jag inte ihåg så mycket faktiskt men tror inte det gick så bra som på Roo.



En av de saker som vi gjorde på Karlshem som var extra kul var när vi badade med hästarna, året innan vägrade Dick gå i vattnet så detta året fick jag bada med Caliber istället, en brun D-ponny valack. Det var hur mysigt somhelst och super härligt. 



På hösten kunde jag fortfarande inte sluta tänka på Magic, hästen jag hade på Roo. Så vi tog reda på vart han stod och det visa sig att han hade hamnat på en ridskola i uppsala tror jag att det var. Då tog vi kontakt med dom och berättade att jag haft honom på ett ridläger i somras osv. De var så snälla så vi bokade en tid för att jag skulle få rida en lektion på honom och jag vart helt överlycklig. När vi kom dit börja tårarna rinna av lycka när jag såg honom och gasch så underbart det var att se honom igen, ett tag var vi inne på att till och med köpa honom men sagan tog tyvärr slut efter den träffen.



Senare på hösten/vintern 09 och en liten bit in på 2010 så Blev jag medryttare på Sture. Han är en liten brun D-ponny valack, jag hade honom inte så länge för det var rätt dyrt. Han stod nämligen på stallet vid gärdet vilket ligger så nära stan som möjligt. efter kanske 1.5 månad började jag känna att jag inte fick så mkt utav det som det kosta. Hur som helst blev det mysiga uteritter och lång galopp i snön på gärdet och även dressyrpass. Även dessa bilder låg tyvärr på datan som krascha :(


Häst minnen

Tänkte skriva om lite hästminnen, tävling, ridläger, vissa hästar som har betytt extra mkt osv. Delar upp det i 2 delar, märkte att det blev rätt mycket :P

Kan börja att berätt om min första hopptävling dårå. Eller hopptävling vet jag inte om man kan kalla det för hehe. Iaf så hade red jag då på ridskolan Gladö ridsällskap och hade en C-ponny som heter Barbie. Minns inte så mycket av den tävlingen alls, men tror det var våren 07.

Mitt första sommarridläger då man sover över var på Grälsta sommaren 07. Där fick jag rida och ta hand om Nansen en C-ponny, musblack. Jag minns att jag då tyckte jättemycket om honom sen jag fick massa nya vänner och en av dom träffar jag fortfarande. Det var ett roligt minne. Fick även prova på gymkana för första gången.





På höstterminen 07 så åkte jag, min mamma och en kompis till mig på ett helgridläger fre-sön på Rocklösa. Där fick jag rida ett Arabiskt fullblod som hette Grattis och han var D-ponny. Vi bodde i en egen liten stuga och lagade maten själva och det var hur mysigt som helst. På kvällarna spelade vi sänka skepp och på dagarna red vi och hade teoripass, det var jätteroligt där.




Är inte så stolt över hur jag red då direkt men aja :P

I början av våren 2008 så red jag min första dressyrtävling på en liten vit C.ponny som heter Casper. Vi kom nästnäst sist och jag var jätteledsen. Jag fick inte ens fram honom i trav på banan (tur att det var KM) så en personal var tvungen att hämta ett spö åt mig. Jag skämdes jättemycket, sen blev det inte heller bättre när hon som vann också red på Casper... Iofs tävlade hon honom då, red mkt bättre och hade sporrar. Sånt kan jag skratta åt nu men då grät jag xD





På påsklovet 2008 åkte jag och mamma till Italien, Toscana där red vi ut en flera dagarsritt (med ledare såklart). Vi började tidigt på morgonen och skritta trava och galoppera lite. Sen vid lunchtid tog vi en paus och rasta hästarna och åt själva. Sen red vi en sträcka till och sen lite senare på eftermiddagen så stannade vi på ett hotel, inte mitt i någon stad eller så utan ute på landet. Ridcentret som anordna sådana utflykter sammarbeta såklart med hotellet. Men iaf på hotellet åt vi middag och sovsen på morgonen efter frukosten red vi tillbaka igen om jag inte minns fel, hästarna hade stått en liten bit ifrån hotellet i ett stall. Det var verkligen härligt och jag tyckte verkligen att det var så roligt!


Jag och Merlino som han hette, en liten storhäst.


Merlino i pausen på lunchen.

På ridskolan på den tiden var min favorithäst Thoe, en D-ponny fux. Han var alltid jättesur i boxen och la öronen bakåt när man kom in och försökte hugga efter en. Jag var faktiskt rädd för honom i boxen så varje gång när jag skulle göra iordning honom för att rida så tog jag ut honom i spolspiltan och borsta och sånt där. Jag gillade att rida honom jättemycket eftersom han var rätt het, det var inte så många i min ridgrupp då som klarade av honom men det tyckte jag att jag gjorde haha. Alltså jag var nybörjare och jag vet inte om jag skulle tycka att han var het om jag skulle sitta upp på honom nu men då tyckte jag iaf så. Tyvärr så har han gått bort :(



Sommaren 08 var jag istället på Karlshem ridläger och det var heltklart bäst. Först blev jag tilldelad ett svart sto som heter Swarta, men jag tyckte det var obehagligt när jag skulle sköta om henne i spiltan för hon försökte bitas och sparkas. Så då frågade jag om jag fick byta och då fick jag Dick tracy, brunskäck C-ponny. Hade jätteroligt och träffa nya kompisar och hon jag åkte med var ena av de jag träffat på Grälsta, sen var det några från mitt stall som jag inte kände så bra då men som jag blev bättre kompis med. Det ända som var lite tråkigt var att det var regnit så vi kunde inte hoppa terrengen.







Sen blev jag medryttare på Gullan som är B-ponny shettis, sto och brunskäck. Min kompis blev medryttare på Penny en A-ponny shettis, också sto och brunskäck. Det var på samma ställe och vi red tsm varje gång för att vi var medryttare på dom tillssammans. Gullan var rätt tjurig i hanteringen och när man red bocka hon gärna av mig, jag ramla till och med av när vi provred hehe. Men efter ett tag så slutade Clara min kompis då och då tog jag över Penny istället för att Gullan höll på att bitas osv. Men eftersom Penny var så liten ramla jag nästan alltid av i galoppen för att det blev så stutsigt. Red för det mesta barbacka.


Jag och gullan längst fram och Clara och Penny längre bak.

Fast efter ett tag så flyttade en ny häst in i stallet fast av en annan ägare, och jag blev helt förtjust i den påengång och då frågade vi om de behövde medryttare osv så då bytte jag till det där fina fullblods D-ponnyn, Mona hette hon. I början när hon var ny gick det jättebra att ha henne men när ägaren hade tränat upp henne mer och mer till det hon ville hålla på med (alltså galopp) så blev hon bara mer och mer på tårna hele tiden. Så en gång bara bralla hon av i världens galopp utan förvarning och tvärvänder vid en stolpe så jag ramlar rakt på den och efter det fick jag inte rida henne för mamma. Det var äckligt läskigt för det gick så satans fort alltså. Så ungefär på våren 09 slutade jag där helt. Dock kraschade datan där jag hade bilderna på Mona :(

Nästan hela vårterminen på riskolan red jag en häst som hette Blue eyed Iomi. Han hette så för att han hade ett blått öga och ett brunt. Han var en väldigt speciell D-ponny valack och han var länge min favorit. Även han var jättehet, och det var han faktiskt påriktigt, gick lite konstigt (som typ en kamel var det någon som sa en gång) men helt gudasnäll och underbar. Det sorgligaste av allt var att han tyvärr fick avlidas pga benskada :'(


I väntan på bättre tider

Så redigerar jag lite bilder.




Outfits

Har inte så många outfits än men dehär är de jag har nu som är matchande.

Röd:


Svart & Vit


Grå:


Blå:


Tidsfördriv

Namn: Checked Patch.
Smeknamn: Patch, Patchisen, Patchen, Finisen, Sötisen osv.
Ålder: 11 år.
Kön: Valack.
Ras: Korsningstyp.
Mankhöjd: 148 cm.
Färg: Svartvit skäck.

T R Ä N I N G
Tränar Hoppning: Nej inte än, har bara gjort för skojskull.
Tränar Dressyr: Ja.
Tränar NH: Nej inte än ska kanske börja lite smått.

U T R U S T N I N G
Martingal: Nej.
Snodd: Nej.
Annan hjälptygel: Nej.
Benskydd: Ja, vid hoppning och uteritt.
Benlindor: Ja, vid dressyr och ibland uteritter.
Vanlig bett: Ja..?
Bettlöst träns: Ja, hackamore.
Remont: Ja.
Engelsk: Sällan.
Hoppsadel: Snart så.
Dressyrsadel: Ja.
Allroundsadel: Nej onödigt.
Islandssadel: Nej.
Barbackasadel: Nej.
Rids med sporrar: För det mesta.
Rids med spö: Nej han är spörädd, ska dock vänja honom vid spö så småningom.

Kan skänkelvikning: Ja.
Kan bak/framdelsvänding: Ja.
Kan öppna/sluta: Ja.
Kan galoppombyte: Ja.
Byter rena galoppombyten: Ja.
Ökad trav: Ja.
Ökad galopp: Ja.
Fattar alltid rätt galopp: Han fattar den galopp man ber honom om.
Kan passage: Nej.
Kan piaff: Nej.
Kan piruett: Nej.
Kan hoppa över 1 m: Ja.
Kan hoppa över 1 m med ryttare: Ja.
Är tävlad lokalt eller högre: Ja.
Skulle klara av ett L:B dressyrprogram: Ja.


<3

Hufvusta 8/5-2011

I söndags följde jag som sagt med Amanda när hon tävla och där så såg jag även dickensson (Dick Tracy). Det är en C-ponny som jag haft på 2 ridläger 08 & 09 på Karlshem som är det bästa sommarridläger någonsin! Hästarna går som ridläger hästar på sommaren och hyrs sedan ut resten av året. Jag och hon som tävlade och hyr Dick gick även på samma ridläger 2010 tror jag. De vann iaf båda klasserna alltså L:C1 och L:B1!





För Amandas och Merries del så vart omständigheterna väldigt dåliga, för det blev massa förseningar hit och dit. De började rida fram i bra tid relaterat till deras start, och det gick superbra för dom. Sen efter ca 40 min så får vi höra att B och C kategoriklasserna är före D i L:B1, men det stod inte i startlistorna på hemsidan. Så då hoppade hon av och så stod vi och väntade i ca 30 min sen hoppar hon upp i bra tid för att värma upp Merrie lite innan starten. När vi sen är påväg ner mot collectingring så säger speakern att de ska ta en paus på 30 min! Ja ni fattar va irriterande, sen vart ju Merrie trött på det hela och irriterad så då gick det inte lika bra som det kunnat gå för dom om de hade ridit programmet efter första framridningen.






Finisen!

Här kommer lite flera bilder från träningen i söndags.










Sjuker =(

Har inte kunnat få i mig ngt att äta på 29 timmar, har nämligen blitt magsjuk. Gick hem efter skolan igår och sov ett tag sen påväg till stallet lyckades jag spy i bilen. Myspys alltså. Så då var det bara att åka hem igen, mamma åkte tillbaka lite senare och fixa alla grejer vilket hon kommer göra även idag. Stannade hemma från skolan och hoppas på att bli bättre tills imorgon för att kunna gå till stallet. Patch har fått stå i 3 dagar nu, inte bra men vad ska jag göra liksom? Väntar på bättre tider, det suger att vara sjuk! :(


Vila + nya skor

Idag fick han vila och så kom hovslagaren på förmiddagen och fixa nya skor :)

Det rullar framåt!

På träningen för Cissi så gick det bra. Han har blivit mycket bättre på rakriktning, alltså t.ex. på trekvartslinjerna övning ger fördighet ;) Haha längt ifrån färdiga men bättre och bättre blir det! Sen gick framdelsvändningarna åt höger inte så bra, han gick emot min högerskänkel jättemycket men i vänster gick det super! Hittade galoppen bättre och Cissi sa efter lektionen att vi har förbättrats mycket och det var kul!

Sen övade vi även lite med att ta tyglarna från långa tyglar, resten var inget nytt så orkar inte skriva ner det men är nöjd över lektionen iaf! :) Mamma filmade för första gången när jag red dressyr på honom och jag trodde det skulle se mycket värre ut än vad det gjorde så det var kul att se! :) Vet dock inte hur man lägger upp filmer och skit så bilder från filmer blir det ist ;)

Smakprov: resten kommer imorgon.


Igång från 06:00-21:30!

I söndags var det en händelserik dag! Började med att vakna 6 på mogonen för att åka till stallet, jag hade morgonfodringen. Så när jag kommer dit säger dom att de redan gjort allt och att de glömde ringa -.- Så egentligen hade jag kunnat sova en timma till, aja så då fixa jag lite grejer i stallet. Klockan 8 lasta vi Merrie och åkte iväg till Huvfusta. Jag följde med Amanda när hon tävla och

Det blev massa förseningar på tävlingen, totalt blev den 2 timmar sen. Så sen när vi kom tillbaka stressa jag till lektionen jag skulle rida för Cissi och den gick bra, berättar mer om den snart. Sen så när jag äntligen tror att jag ska få åka hem och ta det lungt så frågar min kompis om vi kan göra ngt och jag har inte träffat henne på länge så då kom hon hem till mig typ 7 och gick hem halv 10 :) (därför hann jag även inte blogg).



Härlig bild ´från i somras på mig och Suzana :) <3


Del 2 av bilder

Juste jag fick inte hoppa högre än 60 cm för mamma utan ridväst, hon var hjälpte till att höja/sänka hinder osv. Sen hoppade jag även i dressyrsadel vilket inte var det roligaste... Aja här kommer resten av bilderna från hoppningen:








Lördags hoppningen

I lördags så hoppade jag som sagt med Patch och det gick jättebra! :) Han var jätteduktig, började först med vanlig dressyr uppvärmning sen trava över 3 bommar några gånger från båda hållen sen hopa mini kryss verkligen MINI sen MINI räcke, han rev en gång på de eftersom han inte visste hur mycket han skulle ta i. Sen så hoppa jag som högst 60 cm första gången rev han för han visste inte hur mkt han skulla ta i men när jag kom på det igen hoppa han kanoners galantisch :D Sen hoppa jag av honom mini kryss, körde lite båda varven. Ingen hård hoppträning direkt, mera för kul och omväxlingens skull ;) Han verka tycka det var kul och jag med så nöjd ponny och ryttare sen dårå :) lägger upp bilderna i 2 inlägg här kommer bara dressyr bilderna.





























Knas internet

Har inte kunnat skriva för vårat internet inte har funkat men ska försöka skriva senare.

Hoppning på schemat!

Idag hoppade jag med Patch för första gången! Om man inte räknar med provridningen förstås. Har lite brådis nu, ska nämligen ut med några kompisar. Så skriver mer imorn, men kan iaf säga att det gick super! :D


2 härliga uteritter!

Idag red jag inte bara en fin ponny utan 2! Det var jätteroligt, jag red ut med båda. Började med Merrie och red en runda som tog 35 min med bara skritt och lite trav. Skulla ta det lungt för hon ska tävla på söndag, ska med och fota då också! Hur som helst gick det bra, red på hackamore. Hon stannade en gång vid en sten som hon tyckte var lite halvläskig sådär men annars gick allt kanon.

Sen red jag ut nästan samma runda på Patch men gjorde den lite längre med galopp också och det gick bra. I början lyssnade han inte så mycket fram för min skänkel men sen när jag sa till honom gjorde han det resten av ridturen vilket var bra. Han skygga 2 gånger för saker som typ inte fanns? Men annars var han duktig, red ut själv för första gången också. Är nöjd med honom iaf och han tagga till i galoppen :)


En lerig gosse

Idag när jag kom till stallet så såg jag en lerklump i boxen... Haha Patch har väl roat sig med att rulla sig så det tog typ 30 min bara att borsta bort det på halsen! Aja red dressyr på utebanan/paddocken och jag gjorde lite övningar osådär. Har väl inte så mycket mer att säga, det gick inte sådär jättebra men inte så dåligt heller typ helt mellan. Här kommer en fet bildbomb! Visst är an fin i remont förresten? :D




















Dagens ridpass onsdag

Idag red jag äntligen den finaste igen! Red dressyr i lilla ridhuset och det gick bra. Han tog mitt stöd nästan direkt vilket jag inte förväntat men det var jättebra. Sen gick allting bra i uppvärmningen men efter skrittpausen efter galoppen så när jag skulle börja jobba honom igen så gick han emot mig och tog inte mitt stöd lika bra som innan. Så jag försökte få honom ta stödet och så. Sen när han gjort det igen så övade jag på att gå på kvartslinjerna, mkt övergångar, tempoväxlingar, tagen bakdel och flytta ut bakdelen på volten, osv.Galoppen gick förresten bättre idag än vanligtvis, han sköt inte ut bogen men var en aning seg. Är nöjd med ridpasset idag iaf!


bild från förut.


Surprise!

Igår när mamma var i stallet låg det 2 jättefina bilder på Patch i hagen och de var utskrivna på jättefint A4 fotopapper. Idag mejlade vi dom och frågade vad de ville ha för bildderna och då svarade dom att de var gratis och så skickade de över de digitala bilderna med! Jag blev jätteglad och nu ska jag bara hitta en fin ram och hänga upp ena bilden på min vägg i rummet någonstans! :)


Bild 1 den jag kommer hänga upp.


Bild 2

Längtar

Idag får Patch en välförkänt vilodag så mamma åker till stallet och fixar alla sysslor. Sen kommer hon antagligen leda runt och gå med honom i ca en kvart. Imorgon ska Amanda rida honom så jag kommer inte träffa honom förens på onsdag, vilket känns jättelänge. Längtar redan tills jag ska få rida honom igen :)


Valborg 2011

Skriver lite kort om min valborg igår. Egentligen skulle jag till Sarah och söva över men hon skulle tävla dagen efter tidigt och då skulla jag inte orka upp till det... Så det blev ändrade planer. Men iaf direkt när jag kommit hem från stallet så somna jag nån timma för att jag var så trött sen fixa jag lite saker och åt middag, efter det så drog jag ut och mötte upp William, Daniel och Adrian.

Vi åkte vi till Skarpnäcks majbrasa och mötte även upp Lukas där, Jenny skulle också följt med men så blev det inte. Det var askallt så vi stod nära brasan för att inte frysa men när den brunnit upp och fyverkerierna var slut så gick vi till fotbollsplan och där spela vi fotboll sen drog alla hem.

Bilder från valborg förra året med Emilia.



Bilder från ihopsläppet

Här kommer bilderna på Robin och Patch, de andra glömde jag ta kort på :P








Lycklig ponny

Efter ridningen idag så ledde jag ut Patch till hagen mittemot Ekhagen (där jag red med Sarah förut) och släppte honom fri för att beta. Det gillade starkt av matvraket ;) Haha.


Kärlek till dig

Framsteg är alltid lika kul

Eller inte, för idag var det extra kul! Herregud vag glad jag är över lektionen för Cissi idag, det gick bättre än någonsin. Jag lär mig något nytt om honom varje lektion, vilket är extremt roligt. I början var han som han brukar, testar om man är tillräckligt bestämd och konsekvent, ifrågasätter om han verkligen behöver jobba osv men det jobbade vi bort och i slutet tog han verkligen mitt stöd och ville framåt och ville jobba! Sikken sjukt härlig känsla att han faktiskt kan tycka att det är kul att jobba!

Galoppen satt finemang efter bara några varv och framdelsvändningarna gick super tillslut. På volten gjorde vi lite tagen bakdel och flytta ut bakdelen på öppna delen och jag börjar hitta tajmingen så att det gick också jättebra efter några gånger. Vi gjorde också som en liten jämförelse kan man säga, för tidigt på ridpasset red jag på trekvartslinjen på långsidan några gånger och försökte bara ha honom rak och att han inte skulle flytta bakdelen eller vingla åt sidorna. Sen mot slutet så gjorde jag samma sak igen och då gick det betydligt mycket bättre!

Sen gjorde vi lite annat smått ocg gått som jag inte orkar skriva men är sjuuukt nöjd över min finaste idag! Det ända dåliga med idag var att kameran hade slut på batteri så det blev inga bilder :( Juste invigde förresten mitt nya remont träns idag också och han vart jättesnygg i det. Det passade honom mycket bättre plus att han funkade bättre på det så jag ska nog rida på de framöver. Har alltid tyckt att remont är fult på alla men det är det inte på Patch.


hade min röda outfit idag så det fick bli en bild på den :)

RSS 2.0