Sista inlägget för 7 dagar nudå

Elr det kanske blir någon mobilblogg om mitt internet vill sammarbeta ;) Men jaja orkar inte göra några tidsinställda, för vad gör det om minn blogg ligger nere liksom? xD Haha aja ville bara säga hejdå till de som läser! Hoppas ni också kommer få en lika superdupermegabästbästbättreändet vecka som jag ;)


Puuussss heirå <3

Brolöten 1/8-7/8

Imorgon och 7 dagar framåt så kommer bloggen ligga nere.... För jag ska nämligen till Brolöten!!!! :D Nattis och Sarah är redan där, de kom idag för att Nattis har lite problem med lastning. Men de rider inte elr nåt sånt idag, jag kommer vara där runt 1 halv 2 imorgon och joinar dom ;) Vi kommer ha så jääävla grymt awesome!! SLN 4-ever hahahahahah såå töntigt men jaja sanningen är ju den right? ;)

En vecka med dessa bruuuds ;) O ponnis såklart<3

One more...

Fortsätter att "utforska" Photoshop elements och denna bild är ännu ett resultat.


Så jäklans kul!

Åååh vad jag ÄLSKAR photoshop!! Speciellt på denna uber nya och snabba grymma dator! Sitter nämligen och pillar med det nu och jag älskar't (y)


Detta är då första bilden jag sparat här på denna dator :D

Brolötens outfits

Dessa outfits är nu packade!

Vita:

Vitt schabrak, Hansbo och vita lindor.

Gråa:

Gråa Ridbyxor och gråa lindor, ej schabraket för varmt.

Röda:

Rött Schabrak, Lyckås och röda lindor, BR.

Svarta:

Allt på bilden är med.

Kaffelatte:

Dålig bild visar ej rätt färg men Schabrak och lindor, Schockmöleh.

Marinblå:

Marinblåa Lindor, ej schabraket ovan för varmt.

Detta schabraket ist med de marinblåa lindorna.


Hejsan

Är jättetrött, väcktes tidigt och åkte till kungenskurva, där köpte vi godis och ny dator!!! :D Den har photoshop elements inbyggt! Alltså fatta huuuuur grymt ;D Sen vidare till hezten, red honom ej idag utan bara shampoonerade och tvätta rent hela han :) Sen packa all hästutrutning, för imorn drar vi iväg till Brolöööten ;) Väl hemma efter allt detta fixa massa grejer inför Brolöten samt packa resten.

Svansen före tvättning, gul av bajs xD


Svansen efter tvättning, vit och jättefin!




Andra bilder från dagen, sötaste ponnin<3



































Sista ridpasset på betet

Japp idag så red jag det sista ridpasset på betet någonsin för detta året iaf... Vad tiden gått fort alltså känns som vi kom typ igår! Elr ah iaf för bara nån vecka sen. Jaja det vart iaf dressyr i gruspaddocken, det dammade hur mkt som helst! Men kan börja med att säga att han vart jättefin i slutet och är jättenöjd med idag! :)

I början av ridpasset sökte han inte stödet så bra men mkt bättre än igår och det försvann sabbt och han kom fram ärligt. Sen så gick inte galoppen så bra i uppvärmningen men i traven var han jätte självgående. Jag tänkte på att bara hänga med benen och han fortsatte trava nästan hela tiden ändå, så brukar det inte vara. Fast det var några gånger jag kände att han ville sakta av men då la jag på skänklarna 1 gång sen var det inget mer med det.

Sen så hittade jag grymmaste tajmingen när jag flyttade och tog hans bakdel på volten. Sen efter skrittpausen tränade jag på skänkelvikningarnas tvärning. Sen gjorde jag en övning att göra skänkelvinkning till mitten och där gå rakt några steg sen skänklevikning för andra skänkeln tillbaka till långsidan igen. Sen även skänkelvikning på diagonalen sen ut rakt och han blev jättefin efter dessa övningar!

I galopparbetet sen vart han också fin men inte lika som när det gick bäst förut men ändå bra tkr jag. Red lite galopp på diagonalen men han blir så stark och öppen i sin form. Sen när man ska sakta av så blir han så skumpig och mest bara springer, formen är åt tjottahejti då också. Men en gång fick vi till det någorlunda ok. Tränade även på att rida honom med så små hjälper som möjligt och ta upp och lyfta ihop handen.

Förut har jag varit tvungen att vara lite bred i handen för att hjälpa honom bära upp sig men nu kan han det bättre i traven och då behöver jag inte ha breda händer längre men har ju tagit det för vana... Så det blir att träna bort! ;) Här kommer ett gäng bilder från dagen! Dock blev det inte så många.




























Travar av JÄTTElång och låg :)




Duktig ponny efter ridpasset! :)







Dessa bilder var de sista någonsin på betet detta år, totalt togs det 1996 bilder denna sommar med Patch! Om man då räknar från när skolan slutat och om man räknar bort Rimbo lägrets bilder. Gör även ett nytt eget album för Brolöten sen :)

Home and out

Tjenare är hemma en snabbis nu ska snart till nutteputteponnygrisenpacth :) Först åkte vi till Lyckås och där köpte jag boots och stigbyglar. Sen vidare till Kungenskurva och kolla på datorer. Sen bestämdes det att vi skulle hem, göra några få saker sen åka lite senare till Patch för det är ju för varmt att rida nu! Lyssnar iaf på Rihanna "man down" sååå bra ♥ Medans jag fixar lite packning ;)


Vita sådana boots blev det :)



Och dessa stigbyglar typ :)

Information/profil

Nu har jag fixat en information/profil på bloggen som ni ser här ---------------------------------->


Lyckås, kungenskurva mm!

Imorgon ska jag och Sarah åka till Lyckås och förhoppningsvis fynda lite awesome grejor, har lite jag vet att jag vill köpa! Sen rullar vi vidare till Kungenskurva och kolla på datorer, för mig och mamma o dela på eftersom vi bara har en halvfungerande just nu. Sen sist av allt blir det hezten<3 Troligtvis blir det dressyr igen :)


Nya ridbilder lär det också bli! ;)


Mini shopping idag!

Idag så köpte vi en ny Build up musli då den andra är slut och då passade jag även på att fynda 2 andra saker för halva priset! Rea grejor är bäst! Det blev 4 svarta Jacson paddar och ett par svarta ridstrumpor. Lindade med Jacson paddarna idag ocskå och dom är helt grymma!! (Sarah det är sådana du har!!). Dom är helt amazing och superbra! :D


Paddarnas beskrivning:
Kvalitet: utsida mjuk polyesterväv, insida mjuk bomullsfrotté.
Mellanlägg skumgummi.

Fatta vad grymt ;)

Dagens ridpass 29/7

Idag red jag som sagt dressyr i gruspaddocken vilket var välbehövligt för båda två. I början så var han jättejobbig och hur hård som helts i munnen och stum. Han kom aldrig fram till handen och jaf fick inget ärligt stöd nån gång alls. Försökte så gott jag kunde rida igenom det och få honomm acceptera handen och komma fram till handen, det gick väl sådär. Sen i skritt pausen hände det där som jag skrev innan att vi gick omkull..

Men sen när jag börja rida igen så efter bara några minuter blev han underbar och rida!! Verkligen superduper fin blev han!! Han släppte allt motstånd och sökta stödet kanoners! :') Jättefin var han, gjorde helt grymma övergångar och skänkelvikningarna samt öppnot och på volten flytta jag bakdelen några steg sen tog jag den också, allt gjorde han jättebra!

I galoppen sen blev han jättefin i båda varven! Red honom ganske lång och låg hela passet och han kom upp bra med ryggen! Han har blivit så mycket bättre i vänstervarvet, märktes så himlans stor skillnad när jag trava av sen också, Är supernöjd med ridpasset efter händelsen! Jag har världens finaste ponny!!<3'


<3

Herregud...

Känner att jag bara måste skriva detta först innan jag berättar om hur ridpasset gick. För vi gick nämligen omkull idag... Det var under skrittpausen som han börja trycka sig mot kanten av ridvolten, alltså utanför grusbanan på gräset (Finns inge staket runt). Sen när jag precis ska lägga på ytterskänkeln för att få in honom igen (försöker använda tyglar och hand så lite som möjligt) så bara stupar han framåt och det ända jag ser är hans mule sen är jag i backen. Gjorde som en kullerbytta och hamna sedan på rygg men skrapa bara upp armen lite inge mer.

Jag reser mig iaf upp med engång och tar snabbt av lindorna och känner igenom hans ben. De var inge varma elr så sen kollar jag där vi gick och det var ett hål i marken som han antagligen trampat i eller så. Det var riktigt djupt, säkert några meter!  Sen leder jag runt honom i rask skritt medan mamm kollar och han haltade inget elr markerade, sen samma sak i trav och inget där heller.

Så jag bestämde mig för att sitta upp och se hur han reagerar då i skritt och trav, och det var inget konstigt. Kännde på hans ben igen sen red jag vidare passet ut. Han blev "rädd" för massa saker hela tiden sen och skygga, hoppa upp i luften och tvärnita och så för allt möjligt, ena gången var det vara en gren på marken liksom. Men annars så var han helt normal, spolade hans ben med kallt vatten sen när vi kom upp igen för säkerhetsskull. Stackarn måste vart en riktig chock för honom att bara marken är borta på ett ställe...! Aja slutet gott allting gott :)


Finisen<3

Wuuuiihuhuhu!!

Nu är denna underbara Master Lami-cell hjälmen beställd! :D

Ridhjälm Master från Lami-Cell
Alltså shiiiit vad awesome!!! Den är ventilerad så man slipper dö av svett! ;D

Hezten väntar!

Ska dra till hezten nu!! Hörs senare ;)

Seglingen igår

Tjenare! Igår så runt 6 på kvällen började vi segla. Det var inte så blåsigt så först körde vi endast med motor, sen när vi kom längre ut så satte vi upp seglet och seglade :). Jag och David hoppa även i vattnet och badade!! Mitt i Mälaren typ. Men det var hur svårt som helst att ta sig upp på båten sen!

Panikerade typ lite för det kändes som massa hajar skulla äta upp mig xD Det var rätt ok temperatur i vattnet iaf! Sen åt vi soppa på båten och bulle :P Klockan hade hunnit bli 10 sen när vi kom i land... Väl hemma så spelade vi världens roligaste kort spel, nämligen slav och president!!! Gisse vem som vann då? Jo JAG såklart!!! Efter andra omgången vart jag president spelet ut ;)

David gick vid midnatt (spelade tills då) och sen var den dagen slut!


Påväg ut, jag styrde :)


Påväg hem vid solnedgången :)


Natti<3

Godnatt gott folk! Ska sova nu, skriver mer om dagen imorn :) heirå

Mysig skrittur!

Hejsan idag så var det ju tänkt att jag skuller dressyra i paddocken men ändrade mig. Det kändes bättre för honom att bara ta en mysig skrittur utan krav och så blev det! Red skritt-galopp rundan som jag kallar den för. Utforskade även en liten väg, men den ledde bara till massa hus.  Var ute 1 timme sammanlagt i bara skritt :)

Red i grimman och grimskaftet och inga konstigheter idag :) Han var jätteduktig oh gullig! Bara att när vi skulle fota lite vid vattnet så ville han inte stå kvar stilla xD Haha han är inte så fotogenisk av sig direkt... Pappa följde ju med med kameran. Sen så fick han beta vid kanten utanför hagen en stund när vi var tillbaka och fikade, för att det fanns mera gräs där.

Här är bilderna! Och jag hade hjälm på hela tiden förutom när vi stog stilla och fota ;)


Åååhh dör så söt han är!! Nutteputteponnin när jag hämtar honom från hagen <333


Haha han hade kvist i pannluggen som jag tog bort xD sötnosisen dåe<3


Tog en snabb uppställningsbild på snyggingen när han ändå stog så fint, underhalsen har blitt mindre nu! :D


:)<3


Söööötnosisen blundar haha ^^ <3



Hhahaah han blundar igeeen! För söt alltså <3






Hahahhah ponnin skeptisk xD








Gräset utanför hagen är mkt godare tkr Patch ^^

Sommarbetets utrustning/outfits

Kom på att jag kan skriva lite om mina outfits jag använder mig av nu på sommaren. Eftersom han står på bete så har jag all min utrustning i Thereses garage, tillsammans med några andra. Från hagen rider vi upp till Therese och gör iordning hästarna där.

Då finns det inte mycket plats för schabrak och lindor i mängder. Så jag har 3 schabrak som jag tvättar och växlar emmellan. Sen just nu bara mina babyblåa lindor sen båda mina sett av benskydd, alltså de bruna och svarta fram+bak. Sen har jag min "skitgrimma" som jag inte bryr mig, hackamore och mitt remont med tredelat bett och självklart sadel + båda mina sadelgjordar, ena med ludd.

Det funkar bra såhär fast visst skulle jag vilja använda mig av lite mera matchande outfits när det ska fotograferas men det är liksom inte prio 1. Dock så var det en dag som jag tog med matchande lindor för att vara matcha schabrak och mina ridbyxor men det orkar jag inte göra så ofta :P

Bild från då:


Annars/vanligtvis brukar det se ut ungefär såhär:



Inget att skriva om

Har inget att skriva om så därför är uppdateringen nere nu... Eller ju juste kan berätta vad som kommer hända imorgon! Haha alltid något xD Jo först på förmiddagen så får jag skjuts till stallet idag och rider dressyr är det tänkt. Pappa är med och kameran i högsta hugg såklart! ;)

Sen hem igen och fixa massa grejer för segling. För sen ska vi segla, min broder (bror haha) David följer också med. Tror inte att uppdateringen kommer vara på topp men ska försöka! Massa bilder kommer jag givetvis ha och bjuda på iaf! :)

Haha egobild från precis innan jag drog ut idag, bjuder!

Mitt hår har äntligen blivit långt! (y)

Dagens klätterpass 27/7

Idag var det sista klätterpasset någonsin där på mormorsäng (iaf för denna sommar). Känns skumt att allt snart är slut... Men iallafall så vet vi ju inte om han ska stå där nästa sommar elr inte. Aja påvägen dit så kändes det som han hade en broms hela vägen dit (ingen fluga alltså en "stop" broms). För han ålade sig och ville vända tillbaka men sen när vi var där så tagga han till lite granna.

Travade och galopperade fram i skogen och bara nåt varv på ängen. Han var ok. Sen när jag skulle klättra så efter nedförsbacken så brukar han alltid tagga till och vilja springa men idag så fanns inget sådant. Så jag blev lite fundersam och satte igång honom i trav men fick fortfarande ingen framåt bjudning, så jag vände tillbaka några meter och sen kom han igång av sig själv och galoppera upp.

Han blev dock trött efter halva och det gick långsammare och långsammare men galoppen höll sig till toppen iaf! Eftersom han verkade rätt trött så skrittade jag honom en stund sen tog jag några varv i trav och en mini galopp sen skritt nerför backen och sen upp i galopp till mitten sen skritt upp resten. Sen trava av och en sista galopp på galopp vägen sen skritt tillbaka.

På ängen juste så försökte han stanna några gånger men jag trodde det berodde på hans lathet så jag lät honom inte men sen när vi kommer in på en liten grus stig så ställer han sig och kissar en flod xD Haha det är nog förklaringen till hans beteénde, han har aldrig kissat med mig på förut förresten... haha så intressant javet xD


Nutte<3 innan ridpasset :)

Mina köp

Tjenare! Nu är jag hemma igen, det blev en snabb runda i stan men jag hann med superköp! Älskar när det är rea, vilket det var typ överallt nu! :D

Detta var iaf vad jag köpte:

*Vit piké 49:- Bikbok
*Vit&marinblårandig piké 89:- Stadium
*Vit&svartrandig långärmad tröja 80:- Inter sport
*Ljusgul bh 39:- Cubus
*Mobilskal 60:- Random affär

Jag fyndade verkligen enormt mkt! Den vita pikén kostade 199:- från början, den vit&marinblå långärmade tröjan kostade 349:- Sen vet jag inte de exakta priserna på de andra sakerna men allt var verkligen superkap! Alla tröjor ska självklart med till Brolöten som är på måndag! Gosh så jag längtar! Ska dit med dom absolut bästa, Sarah och Nattis<33 Kommer ha huuuuuuuuur kul som helst! :D

snabbis inlägg

Tja! har nyss komiit hem från hästen, ska duscha och äta sen in till stan och shoppa med Sarah! mer update later on! ;)

Älskar denna snabba dator!

Åh vad jag älskar denna snabba dator jag nu använder mig av! Allt går ju så mkt fortare!! Specielt att ladda upp bilder, tar typ 1 sekund! Bara att datan inte är min :( Det suger, aja onödigt inlägg haha xD är bara på typ lite blogg humör ya know ;D




Dock saknar jag min söta fina gulliga katt :( <333

Klippt hovskägg!

Juste glömde helt av det men igår så klippte jag av lite hövskägg från grisen, så hårig han gått o blitt!


Vänster klippt men höger-hårig xD


Vänster oklippt men höger klippt :D


Vänster klippt men höger oklippt.

Litet hagbyte i betet!

Eftersom betestiden snart är över har ju även hästarna betat ner det mesta i hagen. De går runt 12 hästar där nu. Men så finns det en liten mindre hage vid en annan del som är över en skogsväg och där står nu de som är minst tjocka. De flyttas över på morgonen och tillbaka på kvällen. Patch är en av dom 4, så det är oerhört skönt att han står där så slipper jag leta i 1 timme!


Såhär såg liten del av hagen ut innan hästarna var där, men nu är ALLT detta helt borta...


finaste, coolaste, lugnaste, sötaste, ballaste, gulligaste helt enkelt BÄSTASTE!

Bilder del 3

Här är de sista bilderna från dagen!
 




















Busdelen:















Inget nytt :(

Senare på dagen idag så åkte vi till Upplandsväsby och gick till Horze, Hööks och Stockholms ridsport. I de första 2 affärerna hittade jag inget jag ville ha (Piké). Sen i Stockholms ridsport fanns allt och lite till men det billigaste låg på typ 449 kr liksom. Så mkt vill jag inte betala för en Piké tröja!

Men gosh så sinnessjukt snygga grejer! Allt var själklart märkes stuff, JW, KL, Pikuer, och massa mer! Shit vad jag vill vara miljonär och bara köpa allt där inne! Sen fanns det lindor och schabrak i mängder, massa outfits och allt jag typ suktades ihjäl!


En av de många snygga...


Bilder del 2

Här kommer ett till gäng bilder!














































Dagens ridpass 26/7

Idag blev det ett dressyrpass plus lite skutt över stockarna i slutet. Den seriösa delen, alltså dressyrpasset gick inte bra. Fick ingen bra känsla det gick dåligt. Tränade övergångar så la stigbyglarna framför sadeln efter uppvärmningen. Sen även att jag skulle rida med lite mindre hjälper när jag kunde. Gjorde även 3 serpentinbågar i galopp alltså vart den mittersta bågen i förvänd, formen sket sig men han höll samma galopp :).

I slutet så hoppa jag några språng på stockarna mest för kul och ja det var kul! Finns inte så mkt mer att säga om det :P Dressyrdelen var inte lika kul eftersom det gick ganska dåligt men Patch var nog egentligen som vanlig tror jag så det var jag som red dåligt idag. Såna dagar finns nog för alla mer eller mindre. 

Det togs över 1000 bilder haha men har typ bara runt 200 kvar, pappa vet hur man bombar bilder ;)















































Dessa bilder är bara från uppvärmningen xD Kommer fler från uppvärmningen och resten + hoppen :P


Update soon!

Ska bara laga och käka hemmagjord pizza först ;) Yummi!

Världens ballaste häst!<3

Åh nu är jag äntligen hemma efter en lååång dag! Det började med att vi åkte till finis hästen och så letade vi efter dom i en evighet. Sen red jag. Påväg till Therese efter ridpasset sen så i grusnerförsbacken håller de på att bygga massa hus och grejer. En av byggarbetarna kommer fram och frågar om vi vet vart en ambulanshelikopter kan landa, för en annan byggarbetare hade ramlat och spräckt skallen.

Så kommer helikoptern och flyger över oss, och gissa vad som händer? Jo ingenting xD Haha min häst är för cool lugn för att ens titta upp och bry sig om vad som blåser och surrar så högt. Lite mera vanliga, inte ens så stissiga hästar hade ju gått upp i taket och jag vet inte vad men han bara stod där snäll som han är och njöt av att stå stilla typ! Haha bästa ponnyn<3

Men senare fick vi iallafall veta att han klarade sig och stod på benen igen, polisen kom också och alla var imponerade för att Patch inte reagerade på helikoptern :) Lite kul faktiskt!


Haha underläppen<3

Imorgon

Skriver lite om vad som kommer hända imorgon. Först på förmiddagen så får jag skjuts till Patch och rider sen åker vi till Upplands väsby och går in på alla hästaffärer där. Blev nämligen inget köp idag, så vi går till 3 andra ställen imorgon och letar efter fyndiga grejor ;). Hittade dock en skiiitsnygg tröja men liiiite för dyr var den hehe.

Denna snygga tröja vart jag helt kär i! (mkt snyggare i verkligheten) :P Ska kanske önska mig i födelsedagspresent sen när det är dags ;).
Pikétröja Musto
Pikétröja Musto 649:-

Dagens ridpass 25/7

Idag var det lektion för Cissi, hon kom ut till gruspaddocken. Vi red en jättesvår övning så det gick bajs dåligt tkr jag. Men när det blev lite lättare var han fin. Alltså i början så värmde vi upp somm vanligt, träna lite övergångar och mkt bogen in. Den delen gick jättedåligt alltså bogen in, han är mkt bättre på hel öppna. Sen den jättesvåra övningen var iaf att jag skulle komma i trav och vända rätt upp på medellinjen sen ca i mitten mellan kortsidan och x fatta varannan höger och varannan vänster galopp, sen bryta av till trav vid g ungefär.

Han är inte tilräckligt musklad och självbärig i galoppen än så det var hur svårt som helst.Hade typ ingen kontroll alls kändes det som. För först när vi skulle fatta galopp ville han inte det utan trava bara fortare sen när han väl fattat galopp ville han inte sakta av och sen så upp med huvet och bara springa ifrån mig, fick tillbaka kontrollen ungefär vi mitten av långsidan tillbaka igen varje gång sen förlora den igen när jag fattat galopp...

Men en sak var iaf bra, att han inte vingla runt. Så det gick bra på det sättet iaf, måste ju se det posetiva ;). Men sen så ändrade vi övningen lite så att jag fortsatte galoppera hela vägen ner och fortsatte nåt varv på volten sen sakta av till trav. Gick lite bättre då iaf, sen snett igenom tillbaka med skänkelvikning från x och det gjorde han superbra! Är jättenöjd med skänkelvikningarna! Sen var han faktiskt fin i traven i vänstervarvet idag, galoppen var inte alls lika bra som den varit de senaste dagarna i något av varven, men det var ju för att vi gjorde en såpass svår övning. Men varven på volten var han fin i höger men lite jobbig i vänster fortfarande.

Cissi tyckte att hans underhals hade blivit lite bättre sen sist (alltså gått bort lite). Men det mesta är ju kvar dock xD Sen tyckte hon att det gick jättebra och att jag gör ett jättebra jobb med honom så det var riktigt kul att höra! Även om jag inte tyckte att det gick så bra idag men är nöjd med vissa delar iaf. Men det kunde ju gått mkt sämre, ifall han hade vinglat och så, men han blir stadigare och stadigare! :)

Inte så snygg och matchande outfit idag :P men hade inga andra lindor hos therese :/































Smakprov

Här kommer ett litet smakprov från dagen, ska duscha snabbt sen skriva text och fixa mera bilder ;)


Dagens planer

Godmorgon Halloj! Vaknade rätt sent idag, har inte varit uppe länge. Idag blir det äntligen träning för Cissi med patchen! :D Behöver verkligen det nu innan Brolöten! Ska bli kul att se vad nästa "steg" blir i galoppen t.ex. där han är så himlans fin nu! (iaf i högervarv). Självklart skall det även fotas! :) Och juste ska även ta en sväng förbi Horze innan stallet, så det lär bli några nya saker! Det är ju trotsallt rea ;D.


Finisen <3

Bilderna från Ingarö

Här kommer bilderna från Ingarö :)


Först, när Doce badar






Sen kom hon också upp på surfingbrädan :P








Uppe och värmer oss lite

 
Doce får bada ännu mer




Haha!!


På bryggan sen


<3


:)


Sen tog vi lite fina porträttbilder på Doce :)








Klättringspasset 23/7

Igår förmiddag innan jag åkte till Sarah så red jag ju som sagt grisen, Jag red till Mormorsäng och klättrade med honom. Elr ah först skrittade vi och trava lite påvägen dit, tog ca 25-30 min sen väl framme skritta och trava jag fram honom på ängen där. Sen galopperade jag den lilla skogsslingan fram och tillbaka. Efter det fick han pusta lite.

Sen var det dags att klättra. Första gången så var det full galopp och han blev verkligen ivrig att komma iväg! Men mot mitten blev det jobbigt och då galopperade han mkt långsammare. Sen så red jag runt varvet och kom en gång till. Försökte få honom att inte rusa iväg så fort i början men det gick väl sådär :P Sen mot mitten efter hans lilla spurt så orkade han inge mer och så vi skrittade det sista upp.

Sen travade jag över de nedfällda träden fram och tillbaka och trava av honom på ängen, tog en liten galopp också bara för att se hur han kändes med den. Den var fin i höger och i vänster som den brukar. Sen så skrittade jag hem på asfalten (alltså samma väg som dit). Grisen var jätte duktig och fick extra kraft. Det får han alltid de gånger vi klättrar.




Hemma nu!

Nu är jag hemma och ska chilla, orkar inte hålla på med bilder o så nu. På Ingarö så badade vi med hennes hund Doce igen sen badade vi själva och surfade! Hihi elr ah vi hade en stor, riktig och äkta surfingbräda! Superkul var det verkligen! Sen när vi badat rätt länge så fikades det, gick ner till bryggan och sen fick jag skjuts hem :D

Ingarö nästa!

Tjo! Vi ska snart till Ingarö och bada, väcktes klockan 11 imorse åt frulle sen ut på promenix med hennes hund Doce. Updaterar mer när jag  kmr hem senare idag :)


Inga nya ok bilder att bjuda på så här e en från förra gången igen :P Alltså bara för att jag tkr att inlägg utan bilder blir så tråkiga annars, liten diss på de ;)


HAALÅÅ

CHA CHA SARAHWW HÄÄRRWH!!
LINNEA HÄLSARWWHH CHHAAWW ALLAHW SÖWTA <3333333333333333333333333
LOVEH UH ALL BABESS <33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
PS: LINNEA HÄLSAR ATT HON ÄLSKAR JUSWEXZWGF XVX  X

X

JUSTIN

Shououououlouluo

Hihi nu sitter jag hemm hos Sarah, först var vi och bada med hennes söta hund Doce sen har vi kollat på film och jag red tidigare på förmiddagen, gjorde det jag sa innan alltså klättrade med grisen :) Han gömde sig i hagen så att vi blev lite sena med allt.... Aja han var dutti gör alltid sitt bästa :') <3 HAHA! Aja ska se en till film efter denna bloggpaus typ see ya!!


Senaste gången vi träffades och badade :)

Godmorgon

Godmorgon! Tror inte att det blir så mkt mera update från min sida idag, snart äre frulle sen ska jag till stallet. Grisen ska få klättra och sen ska jag hem fort och duscha mm. Sen åker jag till Sarah och sover över och Patch får vila på söndag (imorgon).

Monty Roberts "från mina händer till dina"

YÄY nu har mina böcker kommit som jag beställt förra veckan! Den första är Monty Roberts "från mina händer till dina" och den andra är "Spänst & harmoni i ryttarens sits". Hihi nu ska jag typ ta och nördläsa :P

Från mina händer till dina : Monty Roberts samlade träningsmetoder och hästfilosofi Spänst och harmoni i ryttarens sits

Dagens aktivering 22/7

Idag blev det ett pass i padden igen. Idag låg det mesta focus på övergångarna och att jag ska lära mig sitta kvar i hans övergångar från galopp till trav. Han blir så satans skumpig och springer iväg. Så efter uppvärmningen så la jag stigbyglarna i kors framför sadeln ngt jag aldrig testat med honom. Han verkade inte bry sig och jag sjönk ner i sadeln och slappnade med benen jättebra. Det ända var att min hand inte var lika stadig då och gungade med i hans rörelser lite för mkt ibland.

Red på stora mittvolten och började med trav-skritt-trav övergångar i båda varven. Sen när det passade så på de öppna delarna gjorde jag en ungefärlig 10 diameters volt ut i andra varvet sen tillbaka igen på stora mittvolten. Lite svårt att förklara men ah. Sen kom vi till galoppen och i höger är han suuuperfin nu alltså blir bara bättre och bättre! Men i vänster så ja... I övergångarna i vänstervarv så bara sprang han och ville inte alls lyssna.

Så då gjorde jag en liten volt ut i högervarvet tillbaka igen för att få tillbaka honom i normal tempo. Det funkade delvis men alla övergångarna vart kassa... Så då bytte jag varv till höger och fick till några riktigt bra! Sen måste jag säga att han har blivit otroligt mkt bättre mellan trav och skritt! Visst är det långt ifrån klockrent men fortfaranade mkt bättre än förut. Är väl helt ok nöjd med idag.


Han är mkt bättre i hullet nu efter den tiden på betet! :D

Guld hovar

Hejsan nu är jag hemma, red i padden och dressyra som igår, oljade även hans hovar så de såg ut som att han hade guld hovar ^^. Sen åkte vi iväg till ett stall och nu är jag här. Ska skriva om ridpasset snart också :)


Nutte ponnyn <3


Guld hovarna :P

Lime & socker in my ♥!

Hihi vaknade nyss, och äter Lime och socker! Så pip gott alltså alla borde prova!! <3 Ska till pollen också och dressyra igen lite tror jag :) Sen blir jag hämtad och så åker vi och kollar på ännu ett annat stall. Egentligen skulle jag till grisen tidigt på förmiddagen sen åka hem till Sarah men skulle aldrig orka gå upp så tidigt som jag hade behövt då! Hehe men på lördag offrar jag min sovmorgon </3


Jordgubbar är också gott med det jag äter nu ^^

Dagens chock minst sagt!

Blev riktigt chockad av en sak som hände idag... När jag hade ridit klart och var i skogen påväg hem så brukar jag inte ha någon hjälm. Bara för att det blir så fruktansvärt varmt. Jag höll den som vanligt i armvecket. (Mamma vet om detta och hon gick även med.

Iallafall så red vi en vanlig man och hans hund gå, vi hälsar och allt verkar normalt. Sen när hunden är parallel med Patch mage ungeför så springer den som en halvcirkel och hugger mot Patch bakben. Jag skriker till lite av rädsla och Patch hoppar framåt och sen stannar han.

Jag tror inte hunden bet men den måste ha nuddat iaf. Mamma kollar efter bett men hittar inget sen om han ömmar osv, sen skrittar jag iväg några meter bort för jag var typ i chocktillstånd elr nåt och tårarna kom. Vet ej varför men blev väl så rädd och så.

Sen stannar jag och mamma pratar med Mannen och han var tydligen också jätte chockad för de har aldrig hänt förut och de har gått förbi hästar förut. Vi fick hans nummer iallafall om det skulle vara ngt. (Hunden var inte kopplad). Sen kollade vi om han haltade elr markerade ngt i trav också.

Patch verkade ha glömt händelsen på typ några sekunder efter han stannat, han var helt lugn och ville bara hem. Han är så jädrans cool och lugn men jag önskade faktiskt att han kickat till hunden som självförvar elr nåt. Fyfan vad sur jag vart, jag menar tänk om han hade varit en skenbenägenhäst (som typ Chiquita) och jag som inte ens hade hjälm...

Sen ännu värre om han hade blivit skadad. Vet inte vad jag skulle gjort då, vill inte ens tänka på det, är bara glad att inget hände!

Juste glömde lägga upp dessa 4 bilder från idag...








Bildbomb!

Här kommer resten av bilderna, rätt många :P










































Dagens ridpass 21/7

Idag så blev det dressyr på grusbanan. Åh vad jag hade längtat efter ett riktigt trimmpass! :D Det gick helt ok elr bra om man vill säga så. För det här med traven i vänstervarv, alltså innan jag kolla på lite filmer från tidigare träningar igår så har jag alltid tänkt att han är som han är i vänster varv och det går inte att göra ngt åt.

Men sen kände jag att det måste väl visst gå och så idag red jag verkligen i vänstervarvet också. För jag hade typ slutat rida i vänstervarv lite. Så idag gick det bra i vänstervarvet också. Dock inte lika bra för att han är faktiskt väldigt oliksidig men han var bättre i galoppen också! :)

Övade också lite på ökningar men han länger inte ut sitt steg mkt alls :( Red även igenom delar ur L:C2 programmet (det jag kom ihåg) för jag har nämligen spanat in en möjlig tävling hihi ^^ orkar inte skriva allt men jaja är nöjd ändå, fast det var inget superpass liksom.

Juste idag invigde jag min Charles Owen Wellington Classic hjälm! Tyckte det passade bra till fotografering ;) Plus att den var jätteskön! :D Sen är alla bilder där jag har koftan på är i uppvärmningen därav lättridning ;)























Lägger upp flera bilder i ett annat inlägg!

Tjenixen!

Nu är jag hemma, har varit och ridit grisen och kollat på 2 stall. Ska skriva om ridpasset och har massa bilder att bjussa på ;) Så det lär ta ett tag. Har inte hunnit blogga idag för jag vaknade halv 12 (elr väcktes då) hehe vilket jag inte trodde jag skulle göra! Så det var bara att skynda till pollen. Men då hade alla hästarna gömt sig fast på ännu ett annat ställe -.-' Gick runt i 1 timme IGEN!! Typ 1 timme iaf kändes det som :P Så irriterande. Så sen var allt lite sent men jaja.

Smakprov från dagens dressyrpass:


10 Inlägg bara idag!

Det är rätt bra ändå kan jag tycka! ;)


Haha försökte göra en såndär bild som ganska många håller på med nu... men misslyckades rätt rejält haha xD


Försenade bilder

Här kommer ännu lite flera bilder från det senaste dressyr ridpasset!


























Nej jag är photoshopparen!!

Titta bara! ;)


Vi hoppar regnbågar :D


Vi hoppar studsmatta :D

Ny kategori?

Haha Sarah kanske borde få en egen kategori för alla bilder hon gör till mig o patch? ;)


Detta var den senaste ;)

Inte blev det som jag tänkt mig...

För när jag kom till hagen och skulle leta efter patch så var det borta! Jag gick runt 2 varv, runt träsket, ner till vattnet och allt men de var ingenstans! Så efter 1 timme så ser jag Tuva komma med sin häst från skogen! Det fanns tydligen en till miiiiini glänta även gräsplätt som alla hästar hade gömt sig! Dessutom ser man inte den om man inte vet vart den finns!

Så irriterande så det finns inte! Men jaja jag red upp till Therese men trimma aldrig sen, ist så fixade jag hans man, ryktade jättelänge bara mös och sen körde jag lite NH. Gosade för det mesta och det var riktigt mysigt :)


Medans, jag vet ojämt... men slutresultatet blev rakt! :)







Photoshopparen!

Haha nu funkar det igen helt plötsligt xD Bäst att passa på! Här var de bilder jag gjorde igår i ps :) Ska göra massa mer idag!! :D


Första bilden jag gjort med patch själv :D (elr utan Sarah dårå) :P

Vi galopperar i vatten :D det vita e skumm från vågorna! ;)


patch ggr 3 :P


En gul Nattis Nero blandningshäst med patch rosa mule laserar min gris ögon :O

cp internet :@

Mitt internet dampar IGEN så vet ej om det blir ngn mer uppdatering! Ska iaf till hesten senare idag och trimma dressyr! För nu är det alldeles för varmt! Bilderna som jag gjort i photoashop vill inte laddas upp... Men här är en som jag gjort för mer än ett är sedan!


Igår (Tisdag 19 juni)

Vaknade vid 9 ungefär åkte till stallet själv 10 och blev sedan hämtad runt 3, Cheppa (hans nya smeknamn) fick sig en jobbig klätterträning haha! Han tyckte väl inte det var det roligaste :P Men jaja mer om det i ett annat inlägg! Sen när jag kom hem så skulle jag träffa William men så blidde det icke, så jag sysselsatte mig med photoshop! ASKUL! Haha xD Sen typ snacka jag med dom bästa i tele också =)) kolla lite tv o sen sov :)

Aww titta vad sarah gjort!


Ridpasset den 19/7

Igår så var det som sagt klättring på schemat (som jag även då skjutit upp 3 dagar hehe). Skrittade och travade lite på vägen dit, hela vägen är asfalterad så det är stärkande för hans senor! :) Väl framme så värmde jag upp som en vanlig uppvärmning på ängen, gick som på en volt.

Hade hackamoret och han försökte byta varv hela tiden (i trav), alltså trycka in baken och ut med bogen men då gjorde jag tvärtemot det han ville, alltså gick in på en liten volt i det varvet han inte ville vara kvar i. När han sedan slutat trycka lite så gick jag ut igen på den större volten igen och flytta hans bakdel tills jag kände att han gett upp. Men om hangjorde det igen var det bara att upprepa.

Bytte varv rätt ofta, red lite som en 8a ibland också. Sen när jag även galopperat fram honom så fick han pusta lite på långa tyglar. Sen trava jag igång honom på sträckan i skogen, sen galopp över ängen till nerförsbacken i sand, skritt nerför den sen kom klätterbacken.

1a gången tog jag i galopp, han bralla på rätt fort tills lite efter mitten ungefär, då trappa han ner på farten ordentligt men jag såg till att han galoppera vägen upp ändå. Sen tog jag varvet runt igen i trav och galopp, sen vid backen igen lät jag honom bestämma och han galopperade. Han tog i mest i början men sen långsammare. Sen efter det trava jag över några nedfällda träd fram och tillbaka bara och tog varvet runt en sista gång.

Klättrade upp för backen i skritt, han ville trava o galoppera men det fick han inte. Han tyckte det var asjobbigt och hans framdel svängde hela tiden... Jaja sen så gick jag in på ängen och trava av honom. Han fick många skrittpauser under hela ridpasset bara att jag inte skriver ut dom. Sen skritta jag hem och travade bara lite.

Haha juste när jag gjorde iordning honom så sov han typ halvt så jag la en godisbit i hans underläpp och han märkte ingenting XD Sen när jag tog ut den så han lukta på den så glufsa han i sig den :P

Godisbit med lite gräsrester mums! ;)

Fixarn!! ;D

Åhh vad irriterande igår när inernet funkade för 1 miut så han jag publicera inlägget innan men sen fösvann det för hela kvällen -.- MEN jag tror att jag fixat det nu plus hela min gamla dator!! :D Hur bra?? Men kommer antagligen inte få en ny sen bara :'/ Fast pengarna vi sparar på det lär väl kanske gå till träning och det är mucho bättre! ;) Ska skriva om igår och så nu!

HEEEJ!

Äntligen funkar mitt internet igen!! =D Det är från och till hela tiden :S hoppas verkligen detta hinner publiceras innan det försvinner igen!! :o Ska skriva om dagen snart! ;)


Planer för dagen hittils + lite annat

Idag ska grisen få vila, elr ah jag ska gå en skritt tur med honom, inte rida men så att han får röra på sig lite iallafall :) Nu har jag skjutit upp klätterdagen 3 dgar... Inte bra ska bli bättre på det men jaja får se om det blir imorgon då elr hu jag gör! Bloggar väl sen om jag har ngt nytt att blogga om, orkar fortfarande inte ta igen det från Rimdo och dagen innan de xD

Min data har förresten pajjat för ett tag sen så jag måste liksom dela dator med mamma -.- vilket suger, aja pappa ska kolla på den och om han inte kan fixa den (hoppas han inte gör) så ska jag få en ny!! :D Bara inte alla bilder på hårddisen försvinner för då vet jag inte vad jag ska göra, typ hela mitt liv i bilder finns på den...


Gårdagens ridpass :)

Igår när sarah följde med till Patch hade jag ju egentligen tänkt att klättra med honom eftersom jag då redan skjutit upp det en dag men tiden skulle inte räcka till så vi red till Roffes äng istället. Först red jag fram som vanligt ungefat, hade hackamoret på. Sen hoppa jag stockarna vilket var superkul!! :D Hihi sen när jag gjort det så fick Sarah göra samma sak och det såg bra ut!

Sen gjorde han t.o.m 2 luftsprång, ena mellan stockarna och andra rätt långt efter. Haha jag som trodde att det bara var pigga hästar som gjorde det... Men iallafall sen ville jag se när hon provade öka traven med honom men han föll i galopp hela tiden :P Aja sen skritta vi hem honom duscha av, ga kraft och så, han var jätteduktig iaf! :)

Lite bilder nudå ;)
 
Påväg upp till Therese.




När jag gör rent hans ögon, (gör det varje dag, med bommull och en speciell vätska)


Så himla charmigt!!


Kan det bli bättre?


När sarah red :)



Stillbilderna från filmerna när Sarah hoppa visas typ inte på datan så hur lägger man upp dom? :S

Om den 17/7-18/7

Hejsan! Igår så kom Sarah till mig vid 10 och så åkte vi till min hezt, mer om va i gjorde i ett annat inlägg. Sen kom vi hem vid 2 och fixa oss sen kom Nattis och så åkte vi till grönan. Där åkte vi typ det mesta och hade jättekul! Sen gick vi hem igen när det stängde alltså kl. 10 vilket suger för förra året stängde det väl 11?

Aja sen åkte i hem till mig dårå och så sov dom över. Spelade världens roligaste kortspel och jag vann o vann o vann ALLA omgångar!! :D Hihiihih sen nu imorse blev nattis hämtad och senare följde jag med Sarah t pendeln och sen gick jag hem och nu är jag här! :) Haha juste Sarah klant tog fel tid och gick 1 timme innan hon egentligen skulle!! :P
 
Lite bilder från gårdagen dårå ;)













Askalas!

Hhihihi tror inte det blir så mkt update idag inte! För nu ska jag o sarah åka t min heezt sen ska vi t grönan kanske kmr några fler människor men det är inte säkert men hur som haver ska vi vara där tills det stänger alltså 11 sen ska hon sova över hos mig ^^ superkuligt!! Aja heiiråå kanske hörs senare idag, vem vet? ;)

"Deppmode"

Usch älskar men samtidigt hatar böcker som får en att tänka. Liksom den jag läst nyss "Under din hud". Jag känner mig deprimerad på ngt sätt efter jag läst sådana böcker. Det känns som att jag inte har något liv även fast jag vet att jag har det. Men fortfarande så har jag den känslan. Plus att jag tappar all lust till att göra ngt över huvudtaget, lever typ i ngn slags bubbla kanske? As jobbigt iallafall. Hoppas det blir bättre av att jag skrivet av míg.

Mongobarn

Först pratar man med Sarah i tele och hon säger att hon ska göra en gullig design header till mig, ja detta blir då resultatet:

1:a var ju faktiskt fin (mest normal iaf)

sen denna...

och till sist denna...


Hmmm, och sen när man ber Sarah om en "gullig text" blir det istället:

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA

LINNEA ÄR MONGO....
MIN GULLIGA TEXT....

Hur normalt är dett från skala 1-10 egentligen.......?

Det höll i sig idag med!!

Åååhh känslan från gårdagens ridpass satt kvar även idag! Är sjukligt nöjd och glad! Fast den var ändå bäst igår, inte lika bra idag men ändå super! Tränade på ungefär samma saker som igår och ah det ser ni ju vad det står om igår ;) Orkar inte skriva om allt men det kändes grymt. Halten från traven dock inte liiika bra som igår och vänster galoppen inte heller liika bra men jaja. Mamma var snäll och följde med som fotograf och filmare.

Jag tycker att det ger mest med filmer så därför filmades det mest. Det fotades bara i början i upvärmningen men det lär väl duga! Alla skolor mm filmades då det är roligare att se, men vet inte hur man gör filmer elr lägger upp på youtube... Så ni får klara er utan ;) Fast vädret var astrist.. Men det regna iaf, sen var det lagom varmt så bra ridväder men dåligt fotoväder...


Rider alltid lätt i uppvärmningen.


















3 månader ♥

Åh idag har det gått 3 månader sedan jag fick den absolut finaste hästen på jorden! ♥♥♥



Så jag alltid vill att det ska vara

Red dressyr idag igen i gruspaddocken men med sadel på denna gång. Han har seriöst ALDRIG varit såhär fin. Så jävla underbar!! Han var så jäkla fin, direkt efter uppvärmningen alltså bara skritta se till att rakriktningen går bra och böjda spår osv funkar sen jogga fram i trav lättsits och samma där rakriktning ställning böjning såsom serpentiner volter mm och sen i galoppen bara rulla på i lättsits båda varv alltid lång och låg form och få fram ärligt stöd och allt det där. Variera följa fyrkanten och volt i galoppen sen se till att gas och broms fungerar.

Efter detta så skrittpaus och sen var han hur fin som helst hela passet ut! Gjorde alla skolor och han satte dom perfekt, alltså öppna, sluta, skänkelvikningar, osv. Det ända som var lite krångligt var framdelsvändningarna men tillslut blev de också helt okej. Han fick världens framåt bjudninga, han till och med trippade lite lätt i skritten och försökte trava, har aldrig hänt inne i paddock innan och så tänkte han hela tiden framåt.

Fick ett ärligt stöd på bettet hela tiden och han var verkligen underbar i allt, satte alla förutom kanske 1 övergång klockrent och sen gjorde jag halter från traven och han lyfte inte huvudet 1 cm!! Helt sjukt glad jag var, berömde honom massor och sen i vänster galoppen var det den bästa någonsin!!! Han var lika fin i det varvet som vanligtvis i höger!! Sen i höger ännu underbarare så där provade jag att ha honom i en lite högre form.

Nästan allt hänger ju på hans framåt bjudning, hade inte kunnat göra halt från trav om han inte hade haft den. Är så sjukt nöjd med idag, jag vet att allt detta inte är befästat än men han var så grymt fin!! Helt galet verkligen, i slutet provade jag även på några längningar/ökningar i traven på diagonalen och de var grymma! Åh hade värsta bra rytmen, takt balans osv allt bara var helt klockrent! Red mkt övergångar, galopp på diagonaler och shiit va duktig han var idag!! Önskade att jag hade allt på film :P Men var ensam aja huvudsaken var känslan, den var bättre än aldrig förr!♥

2 bilder från senaste gången jag kände att allt gick suveränt, men vi har utvecklats något så enormt sen dess.




Mina käraste röda ridbyxer

Juste igår glömde jag att meddela er detta... Men gör det nu istället. Var på Hööks igår en snabbis för att se vad man kunde göra åt en sak. Men hade slängt kvittot så var nästan säker på att det aldrig skulle gå. Men iallafall så mina älskade röda ridbyxor skulle jag se om de gick att byta. Sömmen hade gått upp på 4 ställen efter bara ett fåtal ridpass och en tvättning.

De var jättetrevliga och snälla, dessvärre fanns det inga kvar att byta till :'( Ingen i min storlek fanns, typ bara st 42 men hallå det är nog liiite för stort har 34/36. Jättesynd tycker jag verkligen för dom  var verkligen störtsköna! Menmen fick iaf tillbaka pengarna och life goes on i hope ;)


r.i.p mina röda ridbyxer♥

Gosh vad gammalt!

Alltså herreguuud! Kolla igenom lite gamla bilder från på min förra dator och shiiiit vi mini man var!! Haha känner att jag bara måste dela med mig av dette ;)


Karlshem 2009 <3333


Mini katten bebis så jääääävla söööt!!!!! <33 typ bara en mini hårboll :'''') <3


Dööör så söööt!!! <33




Jag och Sanna 2009 innan gotland <3


Magic <333 Roogård ridläger 09 hade bästa hästen helt kär!!

Dalarna 09 minnen 4-life helt klart med bästa sarah <33


Hahah bästa helt klart <3333

Seeegt

Väntar på att Fanny ska höra av sig så att jag kan åka till bebiseen! Hon är nämligen hundvakt och ska med till Patch så vi ska mötas någonstans när hon är klar. Men det är så seeeegt att vänta -.- Typ det tråkigaste man kan göra! =( Orkar inte heller skriva mer om Rimbo nu elr lägga upp de sista bilderna från när Sarah följde med till Patch för typ evigheter sen känns det som. Är grymt rastlös och vet inte vad jag ska göra?! Baaaaajs på livet nu!


Gammal bild för typ 1 år sedan elr nåt.

Tävlingsbidrag

Nu har jag äntligen tagit mig tid och skickat iväg mina tävlingsbidrag till en fototävling. Det är bilder på rasen dansk/svenska gårdshundar. Vinnarbilderna (som är flera) kommer med i en Almenacka. När jag var i Rimbo så fotade jag deras hundar och valpar sen tipsade dom mig om denna tävling. Plus att de bilder jag tog la de upp på deras hemsida! :) De har nämligen ett uppfödning av den rasen.

Dessa bilder skickade jag in:














Hoppas det blir bra!

Hade såhär mkt olika färger att välja mellan imorse:








Fatta vilken beslutsångest jag fick typ hela tiden!


En av dessa ljusgröna blev det tillslut iaf!

Barbacka pass

Idag red jag dressyr barbacka i gruspaddocken i Mörtnas hagar. Övade på bla övergångar och de blir bara bättre och bättre, samt rakriktiningen och att han skulle få igenom vänstersidan. För i vänstervarv så är han så stum och han springer liksom ifrån jobbet. Han bara springer med benen och böjer halsen, men vill inte ställa. Det är jättejobbigt för såfort ja korsar meddellinjen vill han liksom ställa om och forma sig åt höger.

Han är hur fin som hälst i höger men så stum och stel i vänster. I galoppen gick det inte så bra heller för han sköt ut bogen och framdelen asmycket. Sen bli han så stark, alltså inte att han tar bettet och sticker utan att han bara gåt emot och då ska ju jag bara vara kvar stilla och vänta ut, men jag orkar inte hålla kvar för att han är så stark.
Idag var det riktigt jobbigt ett tag men i slutet speciellt i traven i höger var han underbar. Finns ingen finare. Men när man går över till vänster blir han sådär att han skuter in baken och ut bogen och så får man ingen kontakt med munnen. Men tillslut sista varven vart han bra liksom mera ok och där slutade jag då. Red ca 45 min.


Han står i uppförsbacke och vinkeln är skev därför ser han knas ut :P


Lindade hans ben idag, den babyblåa färgen är så gulligt på honom!

Hp döds rel. del 2

Förkortarn där asså ;) Ne men ärligt jag gillar egentligen inte alls Harrypotter filmerna men den här var faktiskt bra. Långt över mina förväntningar osv men HAHA alltså det var typ en ganska gammal gubbe brevid Natta som GRÄT!! Alltså HAHAHAH!!! Sen typ rapade han, prutta och nös rakt på Nattis XD Trodde inte att 55+are gjorde sånt... Menmen man lär sig ngt nytt varje dag! ;)

Åh dagens pinsammaste var ju helt klart när vi skulle värma oss på coop efter bion och så har jag mun full med fanta och så säger Nattis en skitroligt grej så jag bara kunde inte hålla in och så spotta jag typ ut lite på golvet :§ Sååå pinsamt!!!! dör typ lite.

Aja sen så gick vi ut fort fort och går runt där ett tag så sätter vi oss och Nattis säger att det är en kille som följer efter oss och stirrar jättemkt men jag bryr mig inte så mkt och så kollar vi lite bilder sen ba kommer han fram och frågar ngt as random. Typ "kan jag få eran åsikt om detta, om en tjej säger till en kille att han är söt, ska man ta det som en komplimang då?" Och vi ba satt och höll oss för skratt sen så sa han typ att "inte för att det var någon raggningsreplik men" och så ba gick han X'''D Hahah huuur random alltså? :P


Snabbis inlägg

Imorse runt 8 kom målaren hit och så började han måla taket, valde även färgen till väggarna som han ska måla imorgon. Sen åkte vi till stallet och jag red, nu är jag hemma bara en snabbis och ska duscha osv sen ska jag träffa nattis och vi ska på Bio och se Harry potter i 3D. Inte för att jag gillar den serien alls men hon tvinga mig! buhuhu :( Aja ska skynda lite nu hörs senare! ;D

Harry Potter 3D och dödsrel.. del 2

Saknar min benlösa mjuka katt!

Ååååhhh det är så jäkla tomt här hemma utan Pluto!! Men man inser det bara när man inte har det.Anledningen för att jag skrev att han är benlös är för att när man bör honom så blir han typ som en degklump, alltså han är så avslappnad så att det känns som att man bara bär en massa. På bilden är det min kompis som bär honom! :P




Precis när vi lämnat honom i katthemmet. Men på söndag kommer han hem! :D

Lite bilder från dagarna

Här kommer lite bilder från dagarna som gått :)


Haha hestarna går på led och följer efter Patch när han hämtas in från hagen :P (blir så varje gång) xD


Detta skrev Sarah på sin blogg i typ måndags aww<33333 Hahahah X''D

sööööötis!!<3




Vet inte riktigt vad detta är? Men aja xD

Ny badade!





Bara för att...

...Jag har bloggat så lite senaste tiden så lägger jag upp ngt heeelt oviktigt xD


(Nej jag är ingen twilight nörd, det var bara förut) haha har alla 5 böckerna på svenska och 2 på eng XD



Ja detta var före och efter bilder på vad jag gjorde efter jag skrivit lite inlägg... Packade ner och rensade allt på min bokhylla, tog lång tid! + att det var supertråkigt! =(

Här ska det målas!

Jag vet att jag inte hunnit skriva klart om alla dagar från ridlägret i Rimbo, det ska jag göra när jag har tid! För nu måste jag flytta ut alla saker ur mitt rum för det ska nämligen målas om! Det som ska ut är ju då även bokhyllan som är proppfylld med böcker, alla ska packas ner osv, massa ska rensas och gosh så mkt det är!

Aja får väl trösta mig genom att tänka hur resultatet förhoppningsvis kommer att bli! :D Hade tänkt någon ljus sommargrön färg istället för tråkiga vita väggar med massa kludd som inte går bort efter hästaffischer xD Haha, bäst att börja, blog u later ;)

Klättring & Roffes äng hopp

I måndags så red jag med Sofie och Robin till Mormors äng. När jag kom till hagen idag så stod sofie där och sa typ att hästarna var borta... De hade letet överällt där de brukar stå flera gånger och dom hade varit och gått runt och letat i 1 timme! Tillslut så hittade vi dom i en glänta någonstans från deras äng där de sover bakom berget påvägen upp till träsket. Har aldrig tidigare varit där och visste inte ens att det fanns? Så stort är det betet!

Vi red iallfall tillsammans till mormors äng. När man kommer fram där är man helt framskrittad plus lite till. Vägen är på asfalt och det tog 15-20 min. Vi travade nån gång också påväg dit. Så jag började jobba honom direkt när vi kom in på den lilla gräsplätten typ. Han hade bromsen i hela vägen dit (som senast) men piggna till under tiden. Ställde böjde o lite till, övergick rätt snabbt till trav och arbetade honom på samma sätt där.

Hade hackamoret och ställningen och böjningen blir ju inte lika som med bett men aja, tog en kort galopp i båda varven stående innan vi red uppför klätterbacken. Första gången tog vi den i full galopp, lät bara hästarna gå. Andra gången började vi trava uppför men hästarna rulla över i galopp ganska snabbt och vi lät dom i ett lungt tempo. Sen red vi över några nedfällda träd, trava lite och sen tog jag själv och red uppför backen en sista gång men i bara skritt hela vägen.

Kände att han blev trött och tyckte det var jätte jobbigt, men suuuper bra träning för hans ryggmuckler! :D Sen iallafall så trava jag av honom lite på ängen vväldigt lång och låg och sen skritta vi hem. Bilder från en annan gång på mormorsäng me Tuva.


En bit (långt ifrån hela) av gräsplätten.
 

Skogs delen i mormorsäng.

I tisdags så möttes jag och Sofie vid busshållsplatsen för vi skulle rida tillsammans idag igen och så gick vi först upp till Tina och Therese sen ner igen för att rida upp hästarna. De var i samma glänta som dagen innan. Vi red till Roffes äng och först red jag fram i skritt på ungefär samma sått som innan och sen trava fram osv. Red på hackamoret igen, tänkte att han ska få vila på bett dessa dagar för variation. Sen tog jag en kort galopp i båda varven precis som dagen innan i lättsits.

Sen hopp jag stockarna. Det var skiiiitkul! Patch har blivit mycket mera hoppglad nu. För förut försökte han alltid springa förbi och han var osäker liksom men nu kände jag att han sög tag i hindret (om man nu kan kalla det för hinder) och hoppa med glädje liksom. Han tycker det är kul nu iaf, han är ju ingen hopphäst och suger inte tag i hindrena på samma sätt som dom men iallfall.

Visst ifrågasatten han mig om han verkligen behövde hoppa och testade lite men det gör han med allt. Behövde bara säga till en elr 2 ggr att ja det måste du och så gjorde han det glatt alla gånger efter det också! :D Så himla kul när han blir sådär! Sen så rejsade jag lite smått också runt kullarna och jag höll bara stadig kontakt och lät honom gå. Han sprang på av sig själv glatt och de flesta språng blev riktigt bra över stockarna!

Det var väl nån som vart nära, lite långt osv men äsch det var kul och det var huvudsaken! När jag trava av honom sen ville han galoppera iväg runt kullen igen och antagligeen ta och hoppa stockarna igen. han drog sig liksom ditåt, tror inte att han rikigt ville avsluta dära. ^^ Hihi var supernöjd med honom båda dagarna och bilderna nu är också från en annan gång när jag hoppa stockarna :)




måndag,tisdag&idag

I måndags vare ju tänkt att jag skulle följa med nattis till hennes häst men så blev det inte. Red iaf till mormorsäng med Sofie på Robin, där klättrade vi med hästarna, mer om det i nästa inlägg. Sen på tisdagen åkte jag dit på förmiddagen och red med Sofie igen men till roffes äng även det skriver jag mer om i nästa inlägg. Sen vare hem fort duscha fixa mig och sen iväg till Sarah.

Först åkte jag hem till Sarah sen åkte vi till Hööks, där köpte jag ett nackstycke och svanslinda. Sen åt vi på Ikea XD och åkte hem till henne igen. Vid 9 på kvällen ungeför mötte vi upp Hanna och cyklade iväg för att bada i mörtsjön med några de känner. Det var jättevarmt i vattnet men det var bara vi som badade, elr jo juste Jack var den enda som bada med oss. Resten satt typ vid brasan, spela guitarr och lyssna på emo musik...

Det var kul att vara med Hanna och Sarah men killarna var inte så kul. Haha Jag tror det var Adam, Jack, Arvid; Hampus och Micke elr nåt. Efter vi badat satt vi vid brasan och värmde oss. Kommer inte ihåg exakt sen när vi åkte hem. Men iallafall så när vi var hemma hos Sarah igen så kollade vi igenom massa bilder på hennes dator på oss 2 och alltså shiiiiiiiit. Börja lipa av rädsla över en bild på mig själv. SÅ JÄVLA ÄCKLIG!!

Kan inte fatta att det ens är jag! För det ser inte ut som en människa! Helt otroligt, så satt vi båda där och grät och skratta samtidigt, alltså hur mupp? xD Sen iaf så vid 2 gick vi o la oss, snacka till 4 tror jag och vakna 12 idag. Patch får vila idag så vi tog det as chill. Jätteskönt att inte ha någon tid att passa så. Vi måla naglarna och försökte lära oss mer om ps, även min design är ju från tidigare idag :P. Sen kolla vi lite på tv och sen drog jag hem.

Dessa bilder var vi och pilla ihop idag + hennes header. Vi är nybörjare så det är förklaringen vrf det inte är helt super ;) Kommer flera bilder sen från kvällen igår när vi bada o så :)





Har man ett liv så har man

Känner att bloggen har kommit väldigt mycket i andrahand nu de senaste dagarna men aja det är sommarloov, vem vill sitta framför en datorskärm helt lonly liksom?? Aja kommer inte ens ihåg när senast det var jag skrev typ xD Jaja ska få lite ordning på tankarna och fixa inlägg ;)

Ser man den nya men misslyckade headerbilden då? xD


Bilder från i lördags

Nu har Julia skickat några bilder från när hon var här och jag var i vattnet med Patch.




Haha muppig min, bjuuuder ;)

Rimbo träningsläger - NH+Shopping+Terreng

Tredje dagen var en lång dag med massa skojs! På förmiddagen skritta jag o Freja ut på våra ponnysar en runda i skogen på ca 20 min, barbacka med grimma. Sen träna vi NH (natural horsemanship) för Anna. Efter det så åkte vi till upplandsväsby och shoppade lite! Först var vi inne på Horze och sen Hööks. Jag köpte en svart sketasnygg tunn redgrimma och en 2drops sak tror jag det hette, magic sylikon grej som man tar 2 droppar av i man och svans så blir dom helt glansiga! Fick prova Annas och shiit vilken skillnad det blev!

Aja sen åt vi lunch (Mcdrive in) Haha gött ;) Sen när vi var tillbaka mös vi jättemkt med hästarna och fikade. Lekte självklart även med de söta valparna! Sen vi 5 någon gång lasta vi in hästarna i transporten och åkte till Näs för terrengträning! Det var helt galet kul! Patch stod i samma transport som Smilla och de gick superbra!

NH passet: Anna visade och förklarade hur vi skulle göra och vad vi om vi gjort rätt skulle vilja ha för respons av hästarna. Vi började med att gå runt och vända mkt för att se om hästarna följde med. Det gick helt klockrent han följde efter mig som en kopia typ. Sen Skulle vi flytta bakdelen och åt vänster tyckte han det var lite jobbigt att flytta in det innersta bakbenet (den mot mig) innanför det andra (yttre, bort från mig) men efter några gånger gick det jättebra. Det här med inner framför ytter är för att då kan de inte kicka oss med benet om de skulle vilja.


När vi mös med heztarna :)



Sen när vi skulle backa dom så ville han inte riktigt men det är bara att träna vidare på sa Anna och så kommer även det gå super. En av de sista grejerna vi gjorde var att släppa ner repet helt på marken framför dom och sen sätta sig ner vid repet. Det man vill att de ska göra här är att komma ner med mulen så nära marken som möjligt, slicka sig om läpparna och tugga. Detta för att visa att de går med på att det är vi som bestämmer. Han sänkte huvudet och slicka sig om läpparna och tuggade men han kom aldrig riktigt ända ner. Men med lite mera träning kommer det också gå. Han var duktig och var jättenöjd med honom!

Terrengträningen dåe: Våran framridning bestod av bara ett varv runt hela banan så stort det var! Vi skrittade och travade sen sista minibiten (om man jämför med vad hela är) efter vattnet så galopperade. Han var sjukligt pigg och taggad, gjorde halvhalter typ varannan sekund om inte varje xD. Superkul med taggad ponii! Försökte jobba honom som vanligt dårå men vi red på led och han ville springa in i en främmande hästrumpa så blev lite halvslarvigt sådär. Men det gick.

Efter varvet så fick hästarna vila ett tag medans ena halvan av gruppen galopperade runt banan och hoppa alla hinder. Efter det så började vi trava fram på ett vanligt krysshinder. Vi hoppade det fram och tillbaka och när vi hoppat tillbaka det så efter kanske 15-20 m så bocka han som in i bängen och verkligen sköt mig ut från sadeln. Jag gjorde volt flööög. Landa med en duns och tappa handan helt. Gjorde ngt konstigt ljud för att försöka få tillbaka luft (var fett obehagligt!) Haha lät säkert helt stört ut xD. Men whatewer när jag andades igen så hoppa jag upp direkt och skratta lite åt busen. Vet faktiskt inte varför han bocka.

Trav och galopphoppa hindret några gånger till efter det, tog upp huvudet på honom efter hindret för att han inte skulle kunna bocka av mig. Sen så började vi med terrenghindrena. Det första låg på 70 cm hyfsat bred. Jag var först ut. Efter hindret var det en brant sand nedförsbacke. Kom i galopp rätt dålig och han sprang förbi. Gjorde volt hoppa igen med bättre tryck i galoppen och han hoppa galant. Sen direkt efter sakta jag av till skritt och skritta ner för backen. 


Slänger in en bild mitt i all text, patch vid ett av terrenghindrena från efteråt när vi skritta av dom.

Efter det så var det svamphindrena på åkern. Han hoppa bra, tog det lilla. Sen kom ett likadant fast utan färg, den hoppade han också bra på. Sen var det ett hinder som stod jättekonstigt och jag blev jätteosäker när vi skulle hoppa det, patch märkte det säkert. Hade dålig galopp och han sprang förbi 2 gånger men när jag bestämde mig för att vi skulle över så hoppa han men slog i lite med fram. Nästan direkt efter hindret var det en sand uppförsbacke som jag galopperade uppför.

Högst upp på backen så hoppa vi ett stockhinder som jag kände att han tänkte springa förbi men det fanns ingenstans han kunde det för det låg på ett speciellt sätt mellan träd o hinder typ. Så det hoppa han jumbohopp över (alltså jättestort). Sen var det sandbacke ner och sen upp igen och på toppen av nästa "kull" så låg det som en murstock och rätt bred faktiskt.  Så den skulle jag känna på om jag ville hoppa medans jag var påväg om jag hade tillräckligt bra galopp och det hade jag så jag valde att hoppa (det lilla alltid såklart). Han hoppa stort över.

Sen kom den lilla graven i en svag nedförsbacke. Tog det först i trav och han hoppa hur stort som helst på det och jag ba helt omedvetet: Wooop! Haha. Sen tog vi den en gång till i trav och han hoppa lika stort då, sa samma sak igen utan att tänka på det xD. Sen var det galopp och svänga vänster fort och upp i en inte så lång backe och hoppa ett lutande stock hinder (som en trippelbarr utan mellanrum som lutade i den vinkeln). Den hoppade han jättefint över, bästa språnget på banan!

Sen kom vattengraven. Travade mot den och sakta av till skritt nägra meter innan och gick i med lite draghjälp från smilla. Sen trava jag från mitten ut. Sen gick alla in i den igen och Anna pratade lite sen tog de andra 3 vattengraven igen och hoppa ett hinder upp i skogen efteråt. Jag och Freja (som red Smilla) Galopperade igenom vattengraven en gång till och sedan rejsade vi tills ängen tog slut. Har aldrig galopperat så fort på honom, det gick så jäääädrans fort och jag lät honom gå, höll bara stadig kontakt. Det var så jäkla häftigt för jag kände hans språng hur mkt han tog i och verkligen satsade!

Smilla är storhäst och superpigg, Freja lät henne gå och Patch lyckades vara tätt efter hela tiden, höll alltså samma fart som den piggelinen! Jag gjorde ingenting bara följde med i lättsits. Han försökte sig även på att bocka av mig, kände hur han började med bakbenen men då ryckte jag upp huvedet fort och röt nej innan han hann ner med huvudet. Så jag satt kvar! Det var så himla kul, funtar helt seriöst på att gå över och bli fälttävlans ryttare! Patch verkade ju också tycka att det var störtkul! Han var lite ringrostig i början men ju längre vi hoppa ju bättre blev han!

Ingen tog bilder från terrengen olyckligtvis men här kommer en bilbomb från när vi skritta av dom iaf.






Nathalie och Smilla, hon var med som hästskötare :)












Hungrig poni :)






































Snyggingen så smäcker på nå vis bland allt hår ändå ;)


Underhalsen är ju inte den finaste menmen.


Haha banan hals xD


Lite konstig vinkel sådär.


Vad är det för dag idag??

Hejsan, nu ska jag bara göra iordning lite mat och sen dra iväg till grisen (patchisen). Egentligen skulle jag följa med Nattis till hennes Nero och hon till Patch sen men det blev typ inte så och nu ska vi till varsinn och sen kanske träffas efteråt, får se hur sent det blir bara. Patch ska nog få sig nya ryggmuskler, tänkte klättra med honom. :) Hörs väl senare då när jag kommit hem om jag gör elr så får se hur det blir helt enkelt.

Kan inte bestämma mig vilken av dessa jag tycker om mest :/

1.


2.

Dagens ridpass 10/7

Idag red jag somsagt dressyr i grus paddocken (utan staket). Gick för det mesta bra, tränade lite allt möjligt, övergångar, olika moment i dressyrprogram, osv. Lite blandat faktiskt, han var superfin i högergaloppen faktiskt och lite bättre i vänster. Men i traven i vänster bet han tag lite (samma i galoppen men det är alltid så). Men i höger duuunderkanonersfiners!

Red framdelsvändningar i båda varven, när jag skulle flytta för vänster skänkel blev det asknas men börja om gjorde det bra och var nöjd så. Sen så när jag trava av så kom han verkligen framåt nedåt och upp med ryggen, fick ett helt ärligt stöd på bettet med sug framåt. Superbra liksom. Han va i bromsen hela vägen dit men när vi väl börja var framåtbjudningen mera där än vanligt! :)

Bilder från dagen, blev inte så många då det filmade mestadels ;)




































Tomt...

Vaknade väcktes* klockan 12 idag, var jättetrött efter igår. Runt 1 så åkte vi och lämnade katterna hos ett kattställe för att vi ska måla mitt rum och det skulle vara krångligt att ha de hemma då. Egentligen skulle vi åka till Italen denna vecka men det var vissa saker som satte käppar i hjulet så det blev inget med det. Iallafall så känns det så himla tomt utan min käraste sociala katt Pluto :(

Senare på dagen åkte vi till Patch och jag red ett dressyrpass i gruspaddocken! Förut har det legat massa kvistar och grenar där så det har inte gått att rida där men nu så plockade vi bort det mesta så jag kunde rida där! :) Men mer om det i ett annat inlägg.


Sötnoseen för typ ett år sen <3


Igår

Han inte blogga lika mkt som jag trodde jag skulle hinna. Min kompis Julia från Italien följde iallafall med till patch. Det var ju han vilodag igår men han fick sig en lite skrittur och bad ändå. Hon har aldrig suttit på en häst förut så igår fick hon prova det! Hon skrittade på patch barbacka till sjön där vi var med Sarah.

Där så gick jag in med patch i vattnet och det gick superbra! Han tyckte inte alls det var någe läskigt, sen så skvätte jag upp vatten på sidorna sen över hela honom och han brydde sig inte det minsta, drack vattnet och så. Nästa gång ska jag prova rida i.

Sen så skrittade jag tillbaka honom och så åkte vi hem till mig, hon stannade rätt länge åkte runt halv 1 på natten. Vi hade jättekul och pratade massor, spelade lite kort, åt jorgubbar och lite annat. Var ju även tvungen att prata engelska med henne dårå och det funka rätt bra ändå tkr jag! :)

Bilder kommer när hon skickat dom.

Rimbo träningsläger - Långritt

Dag 2 stod det långritt på schemat men först gick vi upp runt halv 10. Efter det åkte vi till stallet, mockade, lekte med valparna och lite annat. Sen vid halv 1 åt vi lunch och efter det red vi ut på långritt. Var ute runt 2 timmar , fick även låna en jätteskön hoppsadel. Den är till salu och vi ska möjligtvis köpa den, ska ju rida i den när vi hoppar terreng och är vi hoppar så att jag får känna om den passar mig bra där med osv. (skrivet 5/7).

Sen när vi ridit så åt vi macka och lite annat sen titta vi på när Anna trimma Smilla (gjorde först klart våra hästar såklart). Sen släpptes Patch ut i en annan hage med mycket mera gräs. Efter det åkte vi hem till Anna åt middag och pratade rätt länge om saker kring hästar såklart.

På långritten red Anna på Binca först, sen Freja på Saga, Sen jag på Grisen och sist Susanne på Prinsen. Vi var ute i runt 2 timmar och det var jättehärligt. Så jälka fina ridvägar alltså, överallt! Helt amazing typ! Patch var pigg som aldrig förr och taggad till tusen, var till och med så att jag behövde göra halvhalter jätteofta och hålla emot honom.

Jag arbetade honom som vanligt förutom när han gick på långa tyglar och pusta, vilket var rätt mkt. Ställde/böjde varierade min lättridniing till stå upp helt sen lite tempoväxlingar för att checka av att det fortfarande jag som har kontroll och bestämmer, varierade ngt hela tiden. Han var ju satans piggelin så att det var hur mkt lättare som hälst! Han hade världens framåtbjudning!

I högergaloppen var han faktiskt fin, men i vänster ngt stummare såklart. Han fick galoppera på rätt fort, red ju bara med stor hästar över 165 liksom. Ibland fick han lite svårt att hänga med i deras tempo och blev lite trött men kämpa på bra och hade en gryym rytm i skritten, dunderbra! Detta eftersom hans framåtbjudning var så enorm, han följde med min hand mkt lättare och sökte sig framåt nedåt.

Sen i slutet när vi var påväg hem så gick vi in i vattnet med hästarna i en lite strand. Han tyckte inte det var så särklit kul men gick i 2 gånger ändå. Dock inte så lång men iallafall så blev benen blöta. Var iaf jättenöjd med honom! :)


Såhär såg han ut när jag skulle ta in honom från hagen xD


Sista biten hem på asfalt, efter långritten dårå.


Nöjd ponni älskar mat!

Rimbo träningsläger - Första dagen

Måndagen den 4/7 körde vi upp Patch till Rimbo. Hade trailcam så att jag såg allt vad han gjorde och han skötte sig bra hela resan. När vi kom dit lasta vi ur och släppte ut honom i en hage. Sen packa vi in alla grejer, fikade och ledde ut Barbie i skritt, (Frejas ponny som tyvärr blivit halt). Men Freja fick rida andra hästar under lägret. Efter det så tog vi in Patch och börja göra iordning honom för en dressyrlektion.

När vi ridit klart åkte vi och köpte mat, sen åkte vi tillbaka till stallet igen och gjorde iordning Prinsen och Smilla för att Anna skulle iväg på hoppträning med dom, vi följde med och titta på. Sen åkte vi tillbaka med dom och fixa klart det sista. Patch fick stå ute med hö och vatten sen åkte vi hem till Anna. Där åt vi mackor och drack fanta med chips till xD.

Ridpasset dåe. Vi red för hennes tränare Anna, som vi även bodde hos hele lägret. Freja red på Bianca en storhäst, gulaktig väldigt fin och rätt speciell färg. Vi red samtidigt i ungefär ngt mindre än 1 timme. Vi red i en paddock, utan staket eller väggar och det var första gången sen vi släppte ut honom på betet vilket var längesen!

I början av ridpasset när vi värmde upp så fick vi rida ganska självständigt så att hon fick bilda sig en uppfattning om oss. Han var ganska vinglig, har såklart tappat lite sen han bara fått ridas på ängar hele tiden. I övergångarna var han väldigt tvär eller hur man nu ska beskriva det. Men annars var han helt ok pigg och alert.

Under ridpasset övade vi på övergångar. På ungefär samma sätt som jag gjort när jag tränat för Cissi, alltså att när man går på volten, ställer inåt och flyttar lite sedan sakta av i detta. Sen så red vi serpentinbågar med övergångar vid passering av medellinjen och skänkelvikningar på diagonalerna och sen i galoppen red vi så att vi skulle korta den så mkt som möjligt, vilket han tyckte var jätte jobbigt och det ledde till några avbrott. Sen i detta skulle vi även minka volten vilket var ännu jobbigare för honom så mot slutet vart han rätt trött.

I höger galoppen har han blivit riktigt fin nu. Sen i traven i vänstervarv likaså! Skänkelvikningar och flytta på öppna delen av volten var lite ringrostiga och övergångarna från galopp-trav inte så bra. Det blev bättre mot slutet men inte helt bra. Är iaf jättenöjd med honom, han kämpa på även fast det var jobbigt och allt runt omkring var nytt.


Precis innan vi lasta in honom.


I hästbussen.




Såhär såg ponnin ut typ hela resan xD


Haha charmigt värre, men såhär sig vi iaf ut första ridpasset.


I hagen.






Tjo

Nu är jag heeemmma! Det har varit en grymt rolig vecka med massa skojs och btw tror att fälttävlan är min grej!!! Aja ska fixxa lite inlägg nu och skriva om dagarna som gått!

update: Gör det imorgon ist orkar inte nu xD

Nu rullar vi!

Nu är hästen lastad och vi rullar mot Rimbo nu, har trailcamen på så att jag ser gulleponin<3 Vi hörs väl nån gång, vet inte hur man mmsar bilder t bloggen så ni får vänta tills jag kommer hem om inte annat ;) Heiråå!

No more :(

Imorgon ska jag upp typ 6 så kmr ej hinna blogga, kanske via mobilen påväg men mer vet jag inte så vi hörs om en vecka igen om jag inte lyckas uppdatera ifrån Rimbo! ;) Hare gött!



Hästbussen



Detta är hästbussen som vi hyrt för att åka med Patch till Rimbo. Våra framhjul på bilen är för slitna för att dra en vanlig transport så vi var tvugna att hyra denna! Riktig snajsig tycker jag ;)

Rimbo

Imorn åker jag till Rimbo med Patchsisen på träningsläger! Kommer hem igen på Fredag. Jag och min kompis Freja ska nämligen bo hos hennes tränare i en vecka och träna för henne en gång per dag, sen ska vi göra ngt annat kul med hästarna så vi lär väl rida 2 ggr per dag. Bada kommer vi göra massor också. Sen så kanske vi ska rida hennes tränares hästar också!

Det blir kul vilket som, längtar! Dock vet jag inte hur uppdateringen kommer vara under de här dagarna jag är borta... Hade ju tänkt förbereda några tidsinställda nu med lite bilder och så men eftersom det inte funkar kan jag inte göra det. Åh kommer bli så drygt att hålla på och lägga upp bilder från förra veckan sen när jag kommer hem. Lär ju ha massa nya bilder från Rimbo då också...


Mysig bild på finaste rumpan!

Lackar lite...

Alltså jag är så trött på blogg.se nu! Det krånglar HELA tiden med att ladda upp bilder plus att inläggen kommer upp flera timmar efter jag publicerat dom, just nu kan jag inte ladda upp en ända bild heller... Hade tur tidigare idag när jag ladda upp men nu ger det sig inte! Åh blir så irriterad -.-'

Flera bilder från gårdagen

Här kommer ännu flera bilder från igår!


(Ovan) Åh nutteponnin! Har aldrig sett honom rulla sig tidigare :')


(Ovan) Hihi jag springer med ponnin ^^




(Ovan) Försöker ta lite fina bilder i hagen med ponnin..




(Ovan) Sarah blev lite kär i mini ponnin Filur ^^








(Ovan) Gosh vad jag bjuder nu! Haha busigt värre ;)
















(Ovan) Visst har jag lätt den bästa hopptekniken? ;)


Lite fliummig sådära ;)




(Ovan) Börjar rida upp till Therese för att sen gå och bada


Stannar och schteker lite först ba ;)





(Ovan) Fysatan så härlig! HAHA X'D























Nu vill inte datan sammarbeta så resten av bilderna kommer senare ikv ;)

Världens bästa första häst

Min häst är verkligen den snällaste som finns! För t.ex. när jag ska hämta saker i garaget så står han bara utanför och rör sig ingenstans. Sen när man rider gör han aldrig något "dumt" för hans jämfotahopp/luftsprång/halv bockning gör han bara för att han blir så taggad eller om han inte får springa efter andra hästar som springer iväg från honom.

Sen så har vi såklart massa att jobba med inom ridningen, såsom rakriktning, acceptera handen mm. Men fortfarande trodde jag aldrig att jag skulle kunna få ha så kul med honom som jag hade igår! Man kan busa, rejsa, rida baklänges, och massa annat! Plus att det bästa av allt är ju att han också tycker det är kul! Går nästan inte att beskriva hur bäst han är!! Älskar honom verkligen♥

Här kommer en stor bildbomb från när bara jag red igår!

















(Ovan) Ser ni den fina kransen som han har som pannband? ;)



 




















(Ovan) Försöker rida i damsadel men det går inte så bra xD
































(Ovan) Haha skumpigt värre i traven efter hindrena xD

















(Ovan) Haha här springer hesten förbi xD


















Lång kalaskul dag

Nu är jag hemma från en lång dag. Sarah följde som sagt med till hesten idag, Hanna kom inte med. Hade jätteroligt, först så red vi till Mörtnäs hagar (roffes äng). Där red jag rätt oseriöst och flummade lite, hade kul, hoppade stockarna, galopperade runt osv. Barbacka med shorts och hackamore. Sen fick Sarah också sitta upp och hoppa lite stockar och busa! Blev grymt härliga bilder! Har också världens snällaste häst så vi gjorde lite allt möjligt!

Sen så när vi ridit så spolade vi av patchisen och gick ner med honom till hagen. I sjön i hagen där hästarna har sitt dricksvatten så badade vi och chillade lite. Sen försökte vi ta lite fina bilder med hästarna men de ville inte riktigt lyfta sina huvuden från gräset xD Men några blev ju bra och vissa rätt roliga. Efter ett tag så gick vi upp igen och åt mackor, sen smorde hon all min läder utrustning :D.

Vet inte vad mer vi gjorde men efter det iaf så gick vi ner och hämtade upp patch igen för att bada med honom i havet. Han var väldigt motvillig och backade osv. Ville inte alls gå i. Så efter ett tag så hoppade jag av och så ledde vi honom in och berömde för varje steg framåt han tog och tillslut var han i och drack och plaskade. Vevade mkt med frambenen och vattnet nådde honom upp till magen. Sen så kunde vi ju inte göra så mkt mer så vi red hem igen till hagen. Allt tog ju sin lilla tid så vi var hemma runt 9.

Det togs över 800 bilder, så ska lägga upp dem i omgångar!




Så jäkla grymt härlig känsla att håret bara flyger!



















När sarah rider lite:









(Ovan) Haha nutte blev rädd för ngt och skygga xD















Det kommer MASSA mer imorn!

Mona

Oj! kollade igenom lite bilder på mammas dator (min har pajat) och hittade jättegamla bilder på mig och Mona. Jag var nämligen medryttare på henne under en ganska kort period. Visste inte ens att de fanns, för förut hade jag ett album med bilder på alla mina medryttarhästar genom tiderna men det albumet råkade jag radera pucko. Men iaf och jag hade inga bilder på henne och mig där någonsin.

Historian om hur jag blev medryttare på henne började iaf såhär. Jag och min kompis Clara blev medryttare på varsin shettis, Gullan och Penny, i ett privatstall i botkyrka. Vi red på dom rätt länge, jag hade gullan och hon Penny. Men efter ett tag slutade hon vara medryttare och då tog jag över Penny för att Gullan höll på och bitas, sparkas osv så jag tyckte hon var lite läskig.

Penny var A-ponny och så skumpig så jag inte kunde galoppera på henne utan att ramla av haha! Men iaf så tiden gick och jag börja tröttna lite på Penny. Det fanns andra hästar och ponnysar där och jag ver under en lång tid väldigt förtjust i en som hette Laidy. Jag fick rida henne en gång, men hon var galopphäst och hur het somhälst, jag var mini då också. Det slutade med att jag tappa balansen liite och då for hon iväg och jag ramlade av i hennes diaree!! Haha mamma vart så rädd så jag fick inte hoppa upp igen. Men jag gjorde mig inte illa och var överlycklig att jag fått rida henne.

Jag ville såklart bli medryttare på henne då men mamma sa nej. Sen gick det några veckor och så flyttade en ny D-ponny in som hette Mona. Hon och laidy var väldigt lika, smal bläs, fux, nätt modell osv. Henne fick jag provrida och så blev jag medryttare på henne. Från början var hon inte tränad till att vara galopp häst så då gick det rätt bra. Men ju längre tid som gick tränade ägaren henne mer och mer till galopp och tillslut en gång vart hon rädd för ngt och stack med mig. Har aldrig galopperat så fort i hela mitt liv.

Hon tvär vänder i staketet (trodde först hon skulle hoppa över) Och jag flyger med ryggen in i stolpen och kan inte resa mig. Så efter den dagen var jag rädd för henne och mamma ännu värre. Vi kom bara tillbaka dit en gång och körde henne med vagn. Annars så slutade min historia där. Lite synd faktiskt, saknar det där stället ibland. Var där rätt länge med olika ponnys.


Jag och gullan längst fram och Clara och Penny längst bak


Jag och Mona




Kuligt!

Åh idag var det en bra start på dagen, sovmorgon! Elr ah gick upp 9 men det e sovmorgon för mig. Runt 1 så ska jag möta upp Sarah och Hanna och vi ska åka till patch och rida, blir antagligen barbacka och sen ska vi bada, får se om det blir med elr utan ponniplutten :) Ska bli kul, har inte träffat nån utav dom på jättelänge!








Bildbomb nr2

Här kommer resten av bilderna från igår.






























































Busilibus

Nu är jag äntligen hemma och har precis ätit middag. Det blev visst lite senare än tänkt.. Men iallafall så red jag ut med Tuva, Amanda och Alicia. Vi red till Mörtnäs hagar, och ängen dära. Red över lite bommar och rejsade. Egentligen hade jag velat rida till mormors äng och klättra med honom men det skulle vara för mkt mygg och sånt där.

Jag hoppade även stockarna som låg där och arbetade honom lite granna nr vi inte rejsade. Han skötte sig bra och det var kul! När vi hade ridit skulle de bada med hästarna men då var det för sent för mig tyvärr så det får bli en annan gång.

Här kommer en bildbomb!




















Vänta er ännu en bildbomb imorgon, detta är inte alla ;)

Mobilblogg-snart framme

Är snart framme till betet, har varit och kollat på stall. Ska rida ut och busa lite hade jag tänkt så vi hörs senare med nya härliga somriga bilder! ;)

Dagens första ridpass

Red dressyr i Mörtnäs hagar på förmiddagen idag. Övade på allt det vi gjorde igår, alltså de olika övningar osv. Han kändes mindre vinglig idag och det hände bara en gång att han blev stum så att jag inte fick kontakt med honom. Men annars så i början behövde jag vara lite hårdare men när han sen blev mjuk och följsam så mjuknade jag också och då blev han väldigt trevlig att rida.

Bogen in biten var helt ok idag och övegångarna dåliga i början men i slutet mycket bättre. Galoppen dock gick lite sämre idag, och i vänster blev han jättestark och hård i munnen. Det mjuknade liksom aldrig upp där riktigt. I höger blev han tillslut mjuk men inte lika fin som i förrigår. Igår galopperade vi inte mkt alls. Bara som uppvärmning. Är väl hyfsat nöjd, han kämpa på :)

Det var väl allt.. Eller juste en gång på ett ställe så blev han rädd för något och drog iväg i världens galopp (liksom skena fast ändå inte) jag var helt oförberädd men ramlade inte av. Han drog inte så långt, kanske 50 m elr liknande. Men det konstiga är att igår när jag red lektion gjorde han exakt samma sak fast flera gånger typ 10men inte lika farligt, och det är alltid på samma ställe. Undrar vad det här som han tkr är så läskigt.


sötnos <3

Jobbig nackdel!

Idag gick jag upp ännu tidigare än igår men kom fram mycket senare än igår... Det tar jättelång tid för mig att åka komunalt till betet. Först tar jag tunnelbanan till bussen. Sen måste jag från busshållsplatsen cykla en bit också. Sammanlagt tar hela resan 1 timme och 10-30 min. Det är riktigt drygt. Menmen iallafall så åkte jag dit och red på förmiddagen, kom nyss hem. Ska snart iväg och kolla på ett stall sen ska jag tillbaka till grisen och rida ut och busa! :D


RSS 2.0