Frisk som en nötkärna!

Min fina prins car helt oskadd! Åkte till veterinär kliniken i sigtuna och gjorde böjprov, kännde på ryggen, longerade och red också i alla gångarter! Känndes bättre med han steg var inte lika hackigt så imorgon åker vi till Gripens ponnymeeting!! Är såååå galet taggad!! Kommer bli så fett!! Wiiihii!! Allt är packat men upp 5:45 imorn så nu ska jag sova puuuss! Får se hur uppdaterigen blir ;)

Inte helt fräsch :(

Det som inte får hända har typ hänt verkar det som... :( Igår när Viktoria skulle rida Patch sa hon att han kändes ofräsch så hon red inte igenom honom, eller hon försökte men han kändes konstig och gav aldrig med sig. Så idag när jag satt upp för att känna på han var han fin och som vanligt i högervarv men i vänster var hans steg/rörelsemönster jätte hackigt och ryckigt, inte alls som vanligt.
 
Han var fin i formen och så men inte hans steg som sagt, misstänker att han kanske är halt eller fått någon sträckning eller liknande. Så tråkigt att vi kanske måste ställa in meetinget på fredag :( Hade verkligen sett fram emot det men självklart går Patch hälsa före allt annat!
 
Träningen för Martin blev inställd idag och flyttad till imorgon så jag kommer va där och fråga Martin om han ser någon skillnad, kanske hoppar upp och avgör om vi ska åka eller inte. Om inte så ska vi ta ut en veterinär såfort som möjligt och kolla så att allt står rätt till med honom.
 
Bilder från förra veckan nån gång...
Hoppas min älskling blir bra :( <3

Tipsa!!

Godmorgon! Vaknade för en liten stund sen, tänkte blogga men är lite fantasilös så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, så om ni vet något ni vill att ja ska skriva om så tipsa gärna! ;)
 

Ahmagaaad!! Baby lila ftw!

Åååhh herre vad lycklig jag blev idag... av en grej... eller 2 grejer.... som är BABYLILA :D Min absoluta favvo färg, hittade jag en pike och ett schabrak!! Och det bästa är ju att jag har babylila lindor!! iiiihh Vad jag blev glad haha! Köpte detta på horze för mina betygspengar ;)
 
Vi åkte t Upplands Väsby för att köpa lite grejer inför meetinget, förutom babylila sakerna blev det: ett jättefint vitt dressyrschabrak med guldkant, vita ridbyxor (de andra är hemska!!), en grep och smörj svampar. Sen beställde jag mina favvo ridbyxor i marinblå på sthlm ridsport! Skulle köpt röda men de fanns inte helskodda :(
 
Nåja nu blev det massa onödig info men struntsamma :)
 
 
dessa lindor har jag nu en komplett outfit till <3333333 GILLA!!!

Nya blogg.se

Nu har jag också fårr den hära nya designen/layouten på blogg.se det känns lite ovant men en posetiv grej är ju att det går sååå mycket fortare att ladda upp bilder! :D Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägg men kompenserar kanske lite för igår? ;)
 
Min kära eelskling <3

Det går inte alltid bra

Åh vad ogillar att rida ut på patch själv, han är så förj*vla jobbig -.- kan liksom inte ens få en mysig skrittur barbacka utan några krav!! Gaah blir galen när han håller på så som han gör men jaja nog om det. Igår vilade han och idag försökte jag skritta ut... Va lite i skogen och på vägen bara.
 
Imorgon ska Viktoria rida Patch, så att han ordentligt igenomriden tills tävlinge på fredag, ska rida lektion för Martin på onsdag och sen vilar han igen på torsdag för att samla krafterna. Sen på fredagen åker vi till Gripens ponnymeeting! Det blir vårat första meeting ihop och jag är jättetaggad! Ska bli sååå kul :D
 
Det är fler som jag känner som också ska dit, nattis, ingrid och säkert nån mer. Ska bli så roligt att även kolla på FEI ritterna och de fina ekipage som finns, är iaf jättetaggad på det och hoppas det går bra med min lilla fjant! Startar 3 st LA:1 fredag, lördag, och söndag dårå. Får se om jag kanske efteranmäler mig till någon LB:1 också bara för kul, om det går förstås :)
 
Blev lite blandat inlägg nu om lite allt möjligt haha.
 
Jättefin bild som elise tog på fälttävlanslägret :)

Älsklingsponnin♥

Detta är bilder från avskrittningen runt hagarna idag, villa ha lite bilder som inte var ridbilder också :)
 
Det finaste jag har är du♥

Resten av ridbilderna

Här kommer ett till gäng bilder från idag, blev rätt många som sagt... :P
 
Såhär fin blev vår fattning från skritt xD
 
 
 

Joggnings pass

Idag joggade jag bara Patch i paddocken, eller jag red som en lite längre uppvärmning ungefär. Ville bara så honom så avslappnad som möjligt och i så djup och låg form också. Han var rätt seg men det är inte så konstigt då underlaget är så tungt men annars var han JÄTTEFIN! Är verkligen jättenöjd, han var så mjuk och lösgjord resan från början och det höll i sig hela 25 minuterna jag red :D
 
Det vart så många bilder, kommer mer i ett annat inlägg också!
 
 
 

bildbomb på G!

 
Smakprov, har massa bilder från idag, kommer upp snart!

Lite övrigt

Detta fälttävlansläger var nog ett av det roligaste jag gjort med Patch, ett minne varmt. Det var så himla roligt och lärorikt, så mycket vi hann utvecklas på bara 6 ridpass varav 3 terreng. Vill absolut åka dit igen nästa år, om inget annat kommer upp... Men detta är iallafall starkt rekomenderat att prova på!! Stall Nilslund i Julita, Katrineholm för Mathias Gustafsson.


Ridgruppen jag red i, från vänster: Jennifer, Anna, Pauline, jag och Maja! :)

En till rolig grej vi fick göra var att en pt (personlig tränare) kom och hade fyspass med oss! Vi tränade (mest intoducerades) på grejer som är gynsamma för ridningan, rörlighet, smidighet och magmuskalatur. Det var väldigt annorlunda men väldigt roligt också! Blev fett vig haha!




dessa 2 bilder smygfotade Mathias på oss vid vårat fyspass xD

Patch bodde i en jättemysig utebox med 4 andra hästar i den "slingan", han verkade trivas jättebra och det fanns gott om plats för utrustning mm. Allting fungerade jättebraoch det var så trivsamt! Fick god mat och efterätt varje dag haha. Jaja lite flummigt inlägg nu kanske men ÅK DIT om ni vill ha SÅÅÅHÄÄÄR kul ;) :D




2 mobilbilder på Patch i hans mysiga box! :)

Dag 3 tisdag 18/6

Första ridpasset: Detta var lägrets första och enda riktiga dressyrpass. Fokusen låg på att få hästarna avslappnade och gå i så djup form som möjligt med ett ärligt bra stöd till bettet. Vi red de ställda och formade åt båda håll i båda varv så de blev även formade i motsatta hållen (utåt) också i alla gångarter plus halt.

I uppvärmningen var Patch rätt spänd men det blev bättre när vi börja arbeta mer. Han blev mjuk, avslappnad och fin i traven men i galoppen blev han sjukt stark/hård i mun och tryckte upp huvet jättemycket. Kändes omöjligt så tillslut orkade jag inte kämpa mer så han fick gå med huvet i sin fula kamelform haha. Hade även en bom som vi galopperade över på en volt men det gick inte. Men det är bara att nöta vidare på!












Här va han fint avslappnad ett tag i höger galoppen.. :)




sen blev han jobbigae och jobbigare i galopen i vänstervarv...




tillslut såg det typ ut såhär de sista varven haha sååå fult.

Sista träningen: Detta var den bästa terregnträningen någonsin! Han stannade inte eller sprang förbi en endaste gång!! Nu tränade vi mest på att hålla samma rytm och tempo, red olika banor. Allt flöt på bra, typ gick som tåget :D Jag ramade in honom mycket bättre och höll mig avslappnad, stressade/skänklade inte på han för mkt men höll ändå ett bra tempo så att han blev säkrare och vågade hoppa allt.

Vi hoppade några nya hinder som han velade lite inför men hoppade ändå. Sen vart det lite småmissar, någon väg kanske inte blev helt spikrak, kom i fel galopp efter ibland, kom inte helt imitten på hindret osv. Men det var SÅÅ stor skillnad från första dagen!! Helt otroligt vad vi utvecklats på så kort tid!! Det var iaf jätteroligt och jag hoppas att det blir ännu fler terrengträningar snart! :D För det är så jäkla kul, roligast av allt typ! :D ^^











Juste lyckades även klara av ett slags test eller ah som att ta grönt kort fast för att få tävla fälttävlan. Så nu får jag tävla det :D :D Ska först ut på en startfälttävlan (typ clear round fälttävlan, ej placering osv). Bra lagom början liksom ^^

Bilder del 2

Här kommer de sista bilderna från andra terrengträningen, fotade av Emelie Andersin med min kamera :) (Alla tidigare har Elise Vognild tagit)




















Dag 2 måndag 18/6

Första ridpasset: Hoppträning, banhoppning. Vi tränade på linjer med bommar först rätt länge och skulle träna på att rida lika noggrant med bommar som med hinder, sen la vi upp hindrena till 80 cm. Första gången jag skulle hoppa blev Patch nog lite förvånad över den stora skillnaden från bom till 80 så han stannade, fega ur.

Så vi sänkte lite och höjde sen igen och han hoppa. Det gick inte så jättebra, eller när jag hade honom rätt blev det bra men det hade jag inte alla gånger :P Men vi under bara dessa pass känner jag av att vi har utvecklats mycket så jag är nöjd!

Bilder från hoppträningen :)














Terrengträningen: Denna gång hoppade vi lite fler olika hinder och ränade på att rida raka linjer, komma snett på hindrena alltså hoppa snett på hindrena men hålla en rak linje, ha samma tempo och rytm hela vägen. Det gick mycket bättre denna dag, Patch var modigare och han hoppade tillochmed den stora häcken utan att tveka eller ifrågasätta ngt!

Han stannade och sprang förbi några av de nya hindrena men han kändes ändå mycket säkrare och jag var inte lika spänd som första dagen vilket gjorde att han också hoppade mer avslappnat. Men på vissa hinder tog han i sådär mycket som dagen innan, han bock även en gång som bus för att han tyckte att det var så kul ^^. Det mesta gick bättre än förra gången så jag var nöjd!

Här kommer bilder del 1 från denna terrengträning, blev så många bilder ^^




























 :D

Dagens dresyrpass

Hejsan! Nu är jag hemma efter stallet, red dressyr i ridhuset. I början var han väldigt spänd och jobbig, fick vara väldigt tydlig och konsekvens redan från start. Fokuserade på att få honom avslappnad, jobba lite bakom lod för att stretcha nacken och vara mjuk. Det gick jättebra i traven, även i vänstervarv var han jättefin och lösgjord.

Men i galoppen gick det inte lika bra, eller i högervarv gick han ganska bra ändå, formade sig okej för innerskänkel och i en rätt djup avslappnad form. Men i vänstervarvet tryckte han upp huvet som satan och det gick inte så bra, red övergångar till trav och sen ny galopp och tillslut kom han ner lite bättre och där avslutade jag.

Lite nöjd med idag ändå, för att han var så fin i traven och halterna från skritt blev också bra.

image description
bild från avskrittningen runt hagarna i det fina vädret!

Från andra terrengräningen

Här är bilder som Elise tog på oss från den andra terrengträningen, kommer mer imorgon!

















:D


Mer senare

Ska skriva om resten av dagarna senare, nu ska jag iväg och förhoppningsvis köpa en ny iphone (för egna pengar), om den finns på lager dvs. Lite ointressant inlägg nu men jaja.Patch vilar och jag ska göra lite annat senare mot kvällen :)

Haha bjuder på en söt bild från en av terrengträningerna ^^


gullepluttisen<3


Dag 1 söndag 17/6

Första ridpasset: Vi red i paddocken som var jätteblöt av allt regn och vi red även när det regna så allt blev helt sjöblött. Men iallafall vi red markarbete med småhinder och tränade på lydnad, rakriktining och tempo. Det gick helt okej faktiskt, han lyssna bra för skänkeln men behövde trycka på honom ibland för att få fram bjudningen.

Övningen var på ena långsidan, i galopp på först en bom sedan en till bom och så skulle man lägga volt till en ett litet kryss på mitten och sen över samma bom som innan igen och sen över en till bom. Efter ett tag blev alla bommar småhider. När jag la han rätt, alltså hade rätt tempo, bra inramning osv så hoppade han jättebra. Nöjd över ridpasset.

Första terrengträningen: Denna träning gick inte så bra för både jag och han var lite fega. Det var ju rätt längesen så jag var inte tillräckligt bestämd så han stannade och sprang förbi rätt många hinder första gångerna. Han var ganska spänd i början och tog i jättemycket när han hoppade varje språng.

Så jag först fick vi komma i trav på hindrena för att han skulle hoppa avslappnat. Det gick bättre och vi hoppade hus, stockar, lådor, liten häck, grav, i vattet plus lite fler. Inte så nöjd med denna träning men med mer rutin och mod kommer det säkert bli bättre.

Lite bilder från terrengen denna dag:














Påväg hem

Nu rullar vi hemåt, känns som jag knappt varit där så fort tiden bara gick! Det har varit sjukt kul och lärorikt. Vi har utvecklats enormt på bara dessa 3 dagar. Har MASSA fina bilder som jag ska lägga upp senare ikv eller imorgon, blev fotad typ 5 av alla 6 ridpass ^^ :D såååå himla nöjd med det här lägret!!

Wifi!

Lyckan när det finns internet! Dock kan jag inte lägga upp ngn bild med dennna sämsta mobil, men kan iaf skriva att vi hoppat terreng idag på eftermiddagen o de va jättekul! Men berättar mer när jag kmr hem, vis ka se film nu :)

Fälttävlansläger!

Imorgon åker jag och Patch ner till Julita i Katrineholm för Fälttavlansläger kurs för Mathias Gustafsson. Är inte så taggad än tyvärr, pga av en del som hänt men det kommer säkert bli jättekul där! :D Vi åker redan imorgon och kommer fram på em/kvällen men lägret börjar egentligen tidigt lördag morgon. Det är 3 dagar och man rider 2 pass om dagen och har teori varje dag. Spännande och lärorikt kommer det förhoppningsvis bli!

Några bilder från senaste terrengträningen i oktober, längesen!







hästligt

nu tänker jag skriva om de senaste dagarna som varit.

onsdag: dressyrträning för martin , gick bra i traven fick han bra frmad för innerskänkeln, avslappnad och fin. Men i galoppen orkade jag inte, han var väl egentligen inte så mycket jobbigare än han varit förut men jag hade ingen ork att fortsätta kämpa. Tillslut blev det ändå lite bättre igen. Hade tagit bild på mobilen från filmerna men som sagt är den ju stulen.

Torsdag: Denna dagen skoddes han och klipptes resten vilade han.

fredag/idag: red ut med Ingrid på flisan, först skritta vi till ängen till höger om kalsvik. Där hoppa vi lite stockar och de som fanns där, ingrid fick också hoppa patch. Han tog glädjebocksprång o då blev jag lite feg så fick Ingrid hoppa upp sen hoppa jag igen. Det var mysigt o sen skritta vi bara kalsvik vägen o jobba han i skritten, gick helt okej. Nöjd :)

Kan ju inte ladda upp några bilder men hade några fina... :(

image description
bild från tävlingen förut.

en idiot

nu tror jag att jag vet vem som tagit min mobil, om jag inte får tbx den kmr personen polisanmälas osv. så jävla drygt och idiotiskt. men nu ska jag inte prata mer om det. fast jag är jävligt lack att ja inte kmr ha en mobill till lägret imorn. idiot säger jag bara.

mobil stulen

Jag kan inte updatera mkt nu, mobilen är stulen elr iaf borta... Så jävla dumt om ngn tagit den, hade verkligen ALLT på min mobil, och de värsta är att jag inte ens hade ngn kod... ska dö lite nu.

Duktig ponnii

Hoppträningen började inte så bra men blev bättre o bättre sedan jättebra! I uppvärmningen kasta han sig för hörnet så jag flög av andra gången, men sen skötte han sig. Orkar inte förklara övnigarna men han hoppade superbra när jag la han bra så jag är jättenöjd!

Gammal hoppbild från söderby :)


Wiho

Red med Ingrid idag, det gick faktiskt bra. Första gången på länge som han inte kastar sig! Han dampa bara lite på stället o spände sig några gånger men annars gick det bra. Red på honom framåt mer redan från början då det hänger så mkt på hans bjudning. Tänkte först bara jogga han men sen när det gick så bra tog jag lite galopp också. Typ som en vanlig uppvärmnig men med högra krav och sen trava jag runt lite, få avslappnad i bra tempo osv. Nöjd!

Imorgon är det hoppträning, sen på onsdag är det dressyrträning och på lördag åker jag på fälttävlansridläger! :D så jäkla taggad!!! Hoppas det blir bra väder bara! ^^ tummen upp!


Hästbyte!

Idag hade jag noll motivation till att göra ngt alls med Patch, så jag och Viktoria bytte hästar! Hon red ju Patch en del förut så hon hjälpte mig idag. Han blev jättefin och när jag sen hoppa upp på han i slutet var han verkligen mjuk och lösgjord.

Han kasta sig ca 3 ggr med henne också men sen insåg han väl att det inte lönade sig, men jag blir istället så irriterad att det bara blir värre. Men iaf så red jag ju då Jack, haha lullade mest runt och det var kul att prova rida en annan ponny. Kan väl inte påstå att det gick sådär superbra men han var avslappnad och lugn iaf :) Han är riktigt svårriden och Viktoria är grymt duktig!

image description
Viktoria och Black Jack, på botkyrka i onsdags.

blablabla

Hejsan, har inte orkat blogga :P men jaja. I torsdags kom kiropraktorn så jag kunde inte rida, han sa att Patch hade blivit mycket bättre men att han fortfarande var lite låst i höger. Sedan så skulle han även vila i fredags så då red jag inte. Men igår, i lördags red jag.

Det gick skit, han kasta sig för marken som va lite ljusare i ridhuset o massa sånt. SKulle ändå bara trava honom/sätta igång lite lätt. Så orkade inte blev så irriterad, red ut ist så fick han klättra uppför en liten skogsbacke 2 ggr bara. Nu är jag fett otaggad och seg men ska väl dra mig till stallet senare och rocka ett dressyrpass förhoppningsvis!

image descriptionimage description
2 bilder från en uteritt för ett tag sedan :)

Favoritbilden

Detta är favoritbilden från tävlingen, så fin tycker jag<3


Tävlingsbilder!

Här kmr lite fler bilder från tävlingen, så fina är dom!! Åååhh :D


Regional LA:1 debut

Säääämsta framridnig någonsin!! Asså uuusch. Va typ en stor hage, i NEDFÖRSBACKE?!!!?!! Och hela 13!!!! Ekipage red samtidigt, aa ni fattar va kaos de va... Patch blev aslack på att krocka så mkt typ så han körde lite rodeostyle o försökte bocka av mig, stegra, skutta o allt sånt men satt kvar. Lerig mark urk! Men iallafall så framridningen gick ju inte så bra, sen kunde funktionärerna typ ingenting såå fick inte gå in på colletcingring...? Aja på banan sen slappna han av mer, blev lite för seg o trög till och med haha!

Men fick igång honom, och det gick mycket bättre än förra gången, red mkt noggrannare vägar o allmänt kändes det mkt mkt bättre. Men fick felridning pga att ja råka rida in med spö så dum ja va haha... Kmr aldrig hända igen iaf! Men konstigt att ja inte blev diskad... Hursom så om man inte räknar med felridningen slutade ritten på 62.36% o de va ändå regional bedömning (hårdare) så men somsagt med felridningen blev det exakt som förra gången, 61.84% förbättring ändå!

Inte så jättenöjd med dagen men hade ett bra roligt sällskap och så blev jag ju godkänd o hade bättre känsla, kom 2 utanför placering + massa underbart fina foton från mr X haha ;) xD mer bilder kommer!


det kmr snart!

info om tävling + hääääärliga finfina bilder kmr snart... mumma!

Det har varit bra

Anledningen till att jag inte boggat denna veckan var inte för att det gått dåligt, jag har bara inte tänkt så mkt på det. Men iallafall tänkte dra lite kort om det så.

Tisdag: Hade hoppträning men det gick inte så bra, han var seg och ofokuserad på mig. Jag va inte i bästa balans med nya hoppsadeln, kändes inge bra efteråt, tränade på unghästövningar då det var 2 st 4:aåringar med. Det va inte roligaste övningarna men nyttigt säkert.

Onsdag: träning för martin, detta var första gången jag verkligen lyckades rida igenom honom ordentligt i galoppen i båda varven. Han var helt emot och ville inte sammarbeta men tillslut gav han sig och blev faktsikt fin. Men vägen till det var inte så solig, mest bara jobbig.

stillbilder från filmerna från träningen.
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Torsdag: Red dressyr denna dagen, fortsatte träna på massa övergångar och han var finare från igår. Kommer inte riktigt ihåg allt jag träna på men jag tror att det gick bra och att jag var nöjd.

Fredag: fick han vila, han får göra det mer nu när det är sommar och varmt så att han inte ska bli för trött (inte för att det varit något bra sommarväder denna veckan) men innan.

Lördag: spö regna det och blåste storm, fick tillochmed strömavbrott i stallet... Skulle ha ridit ut men det gick ju inte. Så jag joggade han bara i ridhuset på hackamoret, gjorde mest övergångar typ och lite vägar, ville bara få honom avslappnad och det lyckades jag faktiskt med! SÅ jag var nöjd.

Min lördagsplanering blev förstörd av dett vidriga väder så får se vad jag ska göra med honom idag. :)

RSS 2.0