Dag 3 tisdag 18/6

Första ridpasset: Detta var lägrets första och enda riktiga dressyrpass. Fokusen låg på att få hästarna avslappnade och gå i så djup form som möjligt med ett ärligt bra stöd till bettet. Vi red de ställda och formade åt båda håll i båda varv så de blev även formade i motsatta hållen (utåt) också i alla gångarter plus halt.

I uppvärmningen var Patch rätt spänd men det blev bättre när vi börja arbeta mer. Han blev mjuk, avslappnad och fin i traven men i galoppen blev han sjukt stark/hård i mun och tryckte upp huvet jättemycket. Kändes omöjligt så tillslut orkade jag inte kämpa mer så han fick gå med huvet i sin fula kamelform haha. Hade även en bom som vi galopperade över på en volt men det gick inte. Men det är bara att nöta vidare på!












Här va han fint avslappnad ett tag i höger galoppen.. :)




sen blev han jobbigae och jobbigare i galopen i vänstervarv...




tillslut såg det typ ut såhär de sista varven haha sååå fult.

Sista träningen: Detta var den bästa terregnträningen någonsin! Han stannade inte eller sprang förbi en endaste gång!! Nu tränade vi mest på att hålla samma rytm och tempo, red olika banor. Allt flöt på bra, typ gick som tåget :D Jag ramade in honom mycket bättre och höll mig avslappnad, stressade/skänklade inte på han för mkt men höll ändå ett bra tempo så att han blev säkrare och vågade hoppa allt.

Vi hoppade några nya hinder som han velade lite inför men hoppade ändå. Sen vart det lite småmissar, någon väg kanske inte blev helt spikrak, kom i fel galopp efter ibland, kom inte helt imitten på hindret osv. Men det var SÅÅ stor skillnad från första dagen!! Helt otroligt vad vi utvecklats på så kort tid!! Det var iaf jätteroligt och jag hoppas att det blir ännu fler terrengträningar snart! :D För det är så jäkla kul, roligast av allt typ! :D ^^











Juste lyckades även klara av ett slags test eller ah som att ta grönt kort fast för att få tävla fälttävlan. Så nu får jag tävla det :D :D Ska först ut på en startfälttävlan (typ clear round fälttävlan, ej placering osv). Bra lagom början liksom ^^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0